icon

Čo si zbalím do nemocnice?

luciakraj
11. máj 2015

- balím si veci na svoj druhý pôrod do nemocnice (júl), ak neviete čo budete potrebovať rada by som Vás inšpirovala a poteší ma ak doplníte môj zoznam ak som niečo zabudla
- dobré je zbaliť sa do dvoch tašiek: 1. Taška pôrod, 2. Taška nemocnica
1. taška pôrod:
- gumové šlapky
-wc papier
- uterák
-vlhčené utierky
- doklady (tehot. Knižka, kart. poist a pod.)
- sprcháč (weleda)
- staršia nočná košeľa, kt. vám nebude ľúto zahodiť
2. taška pôrod:
-prebalovacie podložky
- plienky (new born tesco love)
- vlhčené utierky (newborn tesco love – neparfumované)
- krémik na zaparenú riťku (weleda)
- šampón, kefka, pasta, sprcháč, krém na telo(al. kokosový olej), uterák, vreckovky, ponožky
- mobil + nabíjačka
- kojenecké nočné košele
- vložky bez krídelok
- bavlnené obyčajné nohavičky (používať len v prípade návštevných hodín)
..... mama mi pri prvom pôrode kúpila aj jednorazové nohavičky ale tie som absolutne nevyužila, pretože v nemocnici sa to sestričkám nepáči a naozaj zbytočné, ja som bola po cisárskom, takže by ma to aj dosť tlačilo ak prišla navšteva tak som si dala tie bavlnene nohavičky a bolo 

moni244
11. máj 2015

@sardinka333 podlozky nie su kvoli postavaniu, ale kvoli krvacaniu a su super na prebalovanie dietatka

moni244
11. máj 2015

Inac oblecenie pre babatko, aspon nejake 1-2 body, pretoze napr. my sme mali novorodenecke o poschodie vyssie a raz sa mi totalne prekakala, ze vsetko, aj zavinovacku mala spinavu, kozmetiku netreba, olej, na zadocek sa dostava, na tie prve dni staci, odsavacku netreba, naco, plienky bavlnene stacia 2-3 ja som nepouzivala pre babo, ale pre seba do podprsenky, lebo som mala strasnevela mlieka a tampony do podprsenky nestacili

luciakraj
autor
11. máj 2015

@evittam ten sampon a sprchac je pre mna hah babo tam kupu iba raz aj to beez sampona ja tiez maleho doma umyvam mydielkom aj vlasky vsetko

evittam
11. máj 2015

@luciakraj My sme kúpali 2x. 😝

lusi24
11. máj 2015

@evittam ja som rodila normálne a mlieko som mala až na 3 den aj to mala nechcela papať tak sa musela prikrmovať

lusi24
11. máj 2015

@evittam ja osm malu kupala každý den na 2 den po porode mi to sestrička ukázala a boli sme tam 10 dni bo mala mala zltačku a kupala som ho každý den raz

evittam
11. máj 2015

@lusi24 Kupat dieta kazdy den nie je dobre a aj zbytocne😉

lusi24
11. máj 2015

@evittam také malé je to dobré bo je teplo a potí sa to by si ako matka mohla vediet. do 3mesiacov je ro dobré kazdý den.iunitu ma dobru chorá nebýva.tak mi nevrav že to nebolo dobre.preboha to je bábetko ono imunitný system ešte ani nemá..

lusi24
11. máj 2015

@evittam zbytočné to nábo sa otolko cez to leto malinké nevýbe je naobliekané a nekupať ho to ako keby si sa ty cez ´leto obliekla a bola týžden či sory mesiac tak.. nebola by si upotená?

evittam
11. máj 2015

@lusi24 Ako prepac,to je tvoj nazor. A babätku sa imubita tvori,cize ak ho kupes kazdy den tak je to naozaj zbytocne. A viem to lebo som matka 2deti. Aj v pôrodnici mi pred 7.rokmi primar novorodeneckeho s 30-rocnou praxou povedal,ze staci kazde 2-3dni. A ja svoje deti nebabusim,aby sa potili "ako somar v kufri"😉. V lete babu kludne staci kratke body,kabatik a dupky. A co sa tyka imunity mojich deti je vyborna-starsi nebol nikdy nejak chory-posledne 3-4roky vôbec a mladsia este vôbec. 😉

reni1512
11. máj 2015

@luciakraj Ahoj 🙂 ja som rodila v júli.
Moja taška bola jedna 🙂 a dufam, ze nic nezabudnem.
PRE TEBA: nocne kosele 3, balvnene nohavicky, ponožky, tenky zupanik, papucky, slapky do sprchy.
Z kozmetiky - vlozky(ruzove Tesco), podlozku zdravotnicku pod seba, hreben, kefku+pastu, pohar, pribor, uteracik a osusku, hygienicke vreckovky, šampon, ak chces tak aj mydlo pre istotu, mineralku, krem na bradavky (odporucam Avent), balzam na pery, mozes si vziat caj na podporu dojcenia, alebo homeopatika vopred, doklady, nabijacku na telefon.
PRE BABO - mala som deku, jedno oblečko (lebo som si prezliekla babo na 3den do svojho), vlhcene obrusky(odporucam biele Babylove, alebo Pampers bez parfumov), plienky newborn 1 balenie, krem na riťku (ja som nepotrebovala) rukavičky a čiapočku.
Nič viac.... vsetko ostatne ti prinesu ked ta pridu pozriet a ked budes odchadzat tak aj veci pre babo a vajko 🙂
PS: k tej kozmetike co sa tu bavia, pre babatko domov len mydlo detske a cista voda...ziadne sampony nic nic nic....never tym akoze bio a neviem akym kozmetikam. Tak od 3 rokov su mozno vhodne...Babatko ma svoju vrstvu ochrannu na pokozke a nici sa mu pouzivanim takych veci, straca to co ma stracat a vo vyssom veku moze mat kozne problemy (nemusi) ale je lepsie vyvarovat babatko skodlivyn uz od narodenia 🙂
Snad som ti pomohla. A drziiiim prsty 🙂

evittam
11. máj 2015

@lusi24 A imunitny system dietata nie je zavisly od toho ako casto ho kupes.

evittam
11. máj 2015

@lusi24 A este nieco-novorodenec ma funkcny imunitny system a prve mesiace je chraneny dokonca protilatkami od matky a nadalej aj materskym mliekom.😉

lusi24
11. máj 2015

@evittam
dieťa mi malo mať vzdy o jednu vrstvu viac ako dospelá osoba.. tak mi povedz že sa nepotí

ajana1
11. máj 2015

podla mna je sudocrem tiez uplne nepodstatny lebo sa pouziva iba ked ma drobec cerveny zadok. A taktiez kopec kozmetiky pre babatko. Nas ma 14 mesiacov a mydlom ho umyvame len ked je fakt zafulany co je tak raz za 2 - 3 tyzdne.Inak cista voda uplne staci.

evittam
11. máj 2015

@lusi24 Ved ja sa s tebou nehadam a v tom mas pravdu,ze ma mat o jednu vrstvu viac. A ano potime sa vsetci. A ako napisala Reni,babo ma ochrannu vrstvu,ktoru kazdodennym kupanim len zbytocne narusujes. A ked ho oblecies sko sme sa zhodli,tak sa urcite nebude "kupat v pote" 😀. Ale kludne si kup svoje deti aj 3x denne.

katenka858
11. máj 2015

@lusi24 bábätko nemá vyvinutý termoregulačný systém ako dospelý človek, takže nie, nepotí sa...nedokáže to..

ajana1
11. máj 2015

@lusi24 ano ale v zime a nie v lete. Predsa ked je 30 stupnov nedam babatku sveter lebo jedna pani povedala ze ma mat o vrstvu viac ako ja.

vevesh
11. máj 2015

@lusi24 ake kojenie na druhy den 😕 😕 😕 dieta sa ma prisat hned po porode!... obe deti som kojila priamo od porodu kazdu 1,5h, mladsie sa prisalo same 20 minut po porode prvy krat .... 😕

reni1512
11. máj 2015

babatka sa mozu kupat aj kazdy treti den.... malilinke sa nepotia 🙂 staci umyvat zadocek pod vodou ked sa pokaka 🙂 A co sa tyka strasnych horucav tak ja som dala malej po odchode z porodnice (jul) body a mikinku navrch a prikryla dekou tenkou...nezda sa to ale predsa je to drobcek a urcite nie kratky rukav a vystavit ho slnku rovno pri odchode z porodnice :-/ ked uz tak dlhy rukav a dečku

reni1512
11. máj 2015

Aaaa zabudla som predsa 🙂 - dojciacu podprsenku a vlozky do nej (odporucam ruzove Johnsons) 🙂

tinqua
11. máj 2015

no čo sa týka toho oblečenia, ja som rodila 18. mája ....bolo teplo, napriek tomu som sa bála aby neprechladla obliekala som malú hneď do svojho a teda, že poriadne, dlhé body, dupačky, mikinka, čiapka...na tretí deň sa doktorke videla žltšia, tak mi vraví, že mám malú vyhodiť na balkón na slnko....tak som ju zabalila do deky a sadli sme si na balkón, prišla znova a že čo tam ako nacvičujem, že ju mám vyzliecť do plienky, cez hlavu prekryť plienkou a nechať ju tam v postieľke ležať...vraj aspoň trištvrte hodinu....no tak si vezmite trojdňové dieťa, holé na slnku, hodinu....domov sme odchádzali v body s dlhým rukávom s holými nohami a v ponožkách...dieťa vraj nie je makový kvet čo po kontakte so slnečným žiarením uhynie...

reni1512
11. máj 2015

@tinqua ,,zlata" doktorka.... toto slnecne ziarenie co je teraz je tak hnusne ze dospelaci by sme sa nemali opalovat a nie vystavovat narodene dieta hole ☹ smutne

luciakraj
autor
11. máj 2015

@reni1512 dakujem v podstate si mi napisala vsetko co mam v zozname .. a tie vlhcene pantene a hipp a pampers obsahuju zbytocne synteticke veci tak zato som pisala ze tesco baby love to zlozenie sa mi viac pozdava - to je uz na kazdeho uvazeni

luciakraj
autor
11. máj 2015

@tinqua nam zas tak hovorili ze postielky prisunte na slnecne ziarenie zakryte im hlavicky a cez sklo nech sa troska preslnia

tinqua
11. máj 2015

@luciakraj , @reni1512 .... veď ja som ako len pozerala, aj som ju dala na ten balkón, ale po desiatich minútach som ju brala dnu...nedalo mi to....lahšie oblečení sme už ale išli kvôli tomu, že vonku bol hic....zas treba naozaj ako pri všetkom zdravý rozum

moni244
11. máj 2015

Baby, k tomu kupaniu, tu nejde o otuzovanie, imunitu ale o to, ze kazdodenne kupanie vysusuje pokozku, preto staci kazde dva-tri dni a denne umyvat len ritku a uprimne lutujem vase babatka, ktore sa v 30 stupnovych horucavach musia varit v dlhych rukavoch, mikinach a dekach, ono dieta sice termoregulaciu nema a prave preto je babusenie a prehrievanie nebezpecnejsie ako mierne otuzovanie, cize za mna nebabusit, moja sestra ako mesacna bola na kupalisku v plienke, kosielke a mama na kocik striedala vlhke plienky. Ja sa potom necudujem, ze je tolko deti stale chorych, ked ich od narodenia babusite, zakryvate,chodia naobliekaneaj ke duz vedia chodit

sardinka333
11. máj 2015

@moni244 napísala som to s nadsádzkou, ze som si ich nakupila tolko akoby som sa ,,pošťávala,, samozrejme viem na čo su. 🙂 Ja som ich tolko nepotrebovala, kedže som ,,nepretekala,, Jedna na prebalovanie mi tam bohate stačila, doma som to už nepouživala.
Kupanie bolo v porodnici, už si nepamätám kolko krát, každopádne stačí umyť zadoček, netreba vyslovene kupať podla mna ale ved to všetky dobre viete. 🙂 Ked mi tam sestrička hovorila ako si mam zmerať vodu teplomerom 😕 tak jej hovorím, že doma to robiť nebudem a vtedy to bolo moje druhe dieťa .....ale boli zlaté niektoré. Čo sa týka toho mlieka.....ja som mala na 3-4 den....moc sa zo mna nenajedla a to ma jedna sestrička furt strašila ako mala nepribera tak som chodila na prikrmy. Ten stres mi z toho ostal a už som ju aj doma dokrmovala.

janci27
11. máj 2015

Aj ja sa ztotoznujem s nazorom, ze kupat staci raz za cca 3 dni, tak som to robila aj pri dcere. Nie za kazdu cenu oblekat o jednu vrstvu naviac, to mozno pri chladnejsom pocasi, ale nie, ked je velmi teplo. Vtedy sa tvoria na tele aj potnicky, ked je pokozka prehriata. Ked sa dcerka narodila, vobec sme neprekurovali zbytocne, nebabusili a vybudovala si dobru imunitu, neprechladne zakazdym, ked ju trosku ofukne. Co sa tyka kozmetiky, tak len detske mydielko pri kupani, ziadne nasledne premastovanie pokozky, pudre a taketo zbytocnosti.

janci27
11. máj 2015

Ja som bola po cisarskom - spinal, a za nejake 2 hodky, uz si presne nepamatam, ale bolo to skoro, mi malu priniesli na prilozenie a potom v pravidelnych intervaloch, takze nie az na druhy den. Odvtedy sme sa kojili cca 1,5 roka.