Čo si zbaliť do pôrodnice?
Čo by ste si zbalili do pôrodnice? Teraz nemyslím take tie veci must veci ako zubná kefka, pyžamo alebo poporodne vložky. Ale skôr take tie čo úplne nepotrebujeme. Ja mám pocit, že potrebujem tam všetko mať ale je mi jasne ze polovicu ak nie aj viac veci nepoužijem. A tak sedím na zemi s taškou a pristihujem sa ako si nahovaram, že guashu alebo hydrogelove vankúšiky pod oči a hovorím si ze možno sa to bude hodiť, veď budem unavená, schladiť očné okolie mi dobre padne 😂 a v druhej sekunde to všetko vyhadzem a mám tam gumičku, čistiaci gel a jeden krem. Prosim vás je nejaká asi hlavne kozmetická vec, ktorá vás tam zachraňovala? Alebo ani nemusí byt kozmetická ale niečo čo vám ten pobyt tam trošku spríjemnilo?
Ručná spŕška, ak nebudeš mať vlastnú kúpeľňu.
Ručný ventilátor, ak tam nie je klíma.
Slúchadlá, ak máš spolubývajúce a chceš volať alebo si niečo pozrieť.
Debrecinska bageta v chladničke (alebo tvoja preferencia), lebo medzi večerou a raňajkami, keď ťa v noci prepadne ten obrovský hlad, tá by si aj omietku zjedla 😅
To len tak z hlavy, čo ma teraz všetko zachránilo, pomimo klasické veci.
Mňa zachránili aj chladiace vložky, keď sa mi zapálili prsia, ale to mi požičali aj z oddelenia a potom mi manžel doniesol moje.
Šľapky do sprchy a nejaké jedlo na prežitie, keď obed bude stáť za prd.
Rychloschnuce uteraky 👌
Glycerinove čipky alebo rovno aj faktu čipky a nočna lampicka
@anonym_autor čo som nemala a veľmi mi chýbalo bola malá lampička na noc, papier a pero a soľnička 🙂
Hlavne vsetko ti vie niekto aj na druhy den priviest do porodnice, tak sa s tym nejako netrap
Vlhcene utierky s dubovou korou, pridaj naviac aspon 2nocne kosele, intimna sprska, a kludne aj tie vankusiky pod oci. Ja som mala komplet skin care a to som fakt vyuzila, aj zehlicku na vlasy ale tu mi doniesol chlap lebo sme sa tam "zdrzali" a najviac vec bola nadstandard izba - za tu som bola ochotna platit zlatom
Vlhcene utierky s dubovou korou, pridaj naviac aspon 2nocne kosele, intimna sprska, a kludne aj tie vankusiky pod oci. Ja som mala komplet skin care a to som fakt vyuzila, aj zehlicku na vlasy ale tu mi doniesol chlap lebo sme sa tam "zdrzali" a najviac vec bola nadstandard izba - za tu som bola ochotna platit zlatom
@evcagabi tiez mam nadstandard zaplateny. Bola som tam pozriet par rokov dozadu kamarátku a to som hned vedela, ze to potrebujem nech to stojí aj neviem koľko.
Ručná spŕška, ak nebudeš mať vlastnú kúpeľňu.
Ručný ventilátor, ak tam nie je klíma.
Slúchadlá, ak máš spolubývajúce a chceš volať alebo si niečo pozrieť.
Debrecinska bageta v chladničke (alebo tvoja preferencia), lebo medzi večerou a raňajkami, keď ťa v noci prepadne ten obrovský hlad, tá by si aj omietku zjedla 😅
To len tak z hlavy, čo ma teraz všetko zachránilo, pomimo klasické veci.
Mňa zachránili aj chladiace vložky, keď sa mi zapálili prsia, ale to mi požičali aj z oddelenia a potom mi manžel doniesol moje.
@vkatush toho jedla sa bojím teda. Ja nie som síce príliš vyberavá, ale nemocničná strava v tejto nemocnici stojí fakt za prd. Musim zistiť či budem mať k dispo chladničku
Nadštandard sa platí nejak dopredu baby? Či ako to funguje? 🫣
@vkatush toho jedla sa bojím teda. Ja nie som síce príliš vyberavá, ale nemocničná strava v tejto nemocnici stojí fakt za prd. Musim zistiť či budem mať k dispo chladničku
@anonym_autor chladnička je vo väčšine nadštandardých.
Ale ako vieš, že bude voľný? To ani pri plánovanom cisárskom sa nedá dopredu si "vybaviť". Len dúfať, že keď budeš rodiť, tak bude akurát voľný.
@anonym_autor fen n vlasy, pouzila som ho
@curlie podľa toho kde, tam kde som rodila ja mi v deň prepustenia povedali, koľko ma stál pobyt na nadštandarde, teda vypočítanú sumu a tú ma poslali vyplatiť do nemocničnej pokladnice, kde mi dali potvrdenie o úhrade ktoré som priniesla sestričke na oddelenie, a az tak som mohla odísť domov 🙂
@curlie a to že chcem nadštandardnú izbu som im povedala až po pôrode keď som už bola schopná ako tak premýšľať, a ak bola voľná tak ma previezli rovno tam 😁 môžeš im to povedať aj rovno keď prídeš na oddelenie že máš záujem o nadštandard 🙂
@curlie podľa toho kde, tam kde som rodila ja mi v deň prepustenia povedali, koľko ma stál pobyt na nadštandarde, teda vypočítanú sumu a tú ma poslali vyplatiť do nemocničnej pokladnice, kde mi dali potvrdenie o úhrade ktoré som priniesla sestričke na oddelenie, a az tak som mohla odísť domov 🙂
@firsttimemommy dakujem Ti za reakciu 🙂 tak som si myslela, že to funguje, ale ani by mi nenapadlo, že to niekde platia vopred, keďže rezervovať ti ju pochybujem že môžu 🤔
@firsttimemommy dakujem Ti za reakciu 🙂 tak som si myslela, že to funguje, ale ani by mi nenapadlo, že to niekde platia vopred, keďže rezervovať ti ju pochybujem že môžu 🤔
@curlie tam kde som rodila ja je to vlastne skôr o náhode.. nevieš, či sú izby voľné, či sa neprerábajú atd.. (u nás sa dve veľké izby prerabali čize v nich nikto byt nesmel) rezervovať dopredu si ju nevieš keďže nevieš pri prirodzenom pôrode kedy budeš presne rodiť 😁 čiže len keď prídeš, alebo teda tak ako ja, zažiadať po pôrode a uvidí sa 🙂
@curlie a teda ani nevieš ako dlho tam budeš, koľko noci.. je možné že ostaneš v nemocnici dlhšie lebo novorodenecká zltacka napríklad atd..
@curlie a teda ani nevieš ako dlho tam budeš, koľko noci.. je možné že ostaneš v nemocnici dlhšie lebo novorodenecká zltacka napríklad atd..
@firsttimemommy mne sa pri prvom podaril nadštandard. Keď ma prevážali zo sály na oddelenie, pýtala som sa, či je voľný a že akurát sa uvoľnil a ho upratujú, reku hneď ma tam dajte. A kvôli malého žltačke sme boli týždeň, no bolo skvelé mať vlastnú kúpeľňu a súkromie.
Teraz pri druhom nebola šanca, všetko obsadené a veľa žien rodilo, takže aj keď sa snažili na izbu dávať po 1-2, niekde boli kľudne 3-4, lebo veľký letný baby boom.
@curlie tam kde som rodila ja je to vlastne skôr o náhode.. nevieš, či sú izby voľné, či sa neprerábajú atd.. (u nás sa dve veľké izby prerabali čize v nich nikto byt nesmel) rezervovať dopredu si ju nevieš keďže nevieš pri prirodzenom pôrode kedy budeš presne rodiť 😁 čiže len keď prídeš, alebo teda tak ako ja, zažiadať po pôrode a uvidí sa 🙂
@firsttimemommy jasné, práve preto mi príde nereálne to platiť dopredu 🤭

@anonym_autor Balzam na pery. V pôrodnici som ich mala veľmi vysušené.