icon

Čo si zobrať do pôrodnice na Kramároch? Skúsenosti mamičiek

henuska
20. nov 2006

Ahojte miminy,
chcela by som sa spytat, ci mi neviete poradit, čo by som si mala zobrat do porodnice na Kramaroch, lebo v kazdej porodnici to je ine.
A este ake skusenosti mate s touto porodnicou-s doktormi a sestrickami, zatial som pocule len dobre nazory, ale chcela by som ich pocut viac.
dakujem za odpovede

strihalka
14. apr 2012

@czechzuzanaba no jen to, co je v seznamu...zupan, nocni kosile, rucniky, pleny, plenky...mam to v jedne velke sportovni tasce...

biba07
14. apr 2012

@pufa musim lebo mam problem s klbami bedrovymi...

pufa
14. apr 2012

@biba07 drzim ti palce, aby to malo co najlepsi priebeh 🙂

lucy109
14. apr 2012

@strihalka na nadstardate dostanes monitor dychu,vlozky,podlozky, ranajky vecere na izbu,staci si monitor vypytat od sestricky,keby nahodou zabudli..na standard myslim treba priniest vlastny

strihalka
14. apr 2012

@lucy109 dakujem...no rada bych nadstandart...ale nez jsem se dozvedela co zahrnuje nadstandart tak jsem si vlozky a pdlozky nakoupila...ale co, aspon jim usetrim.-)stejnak se tam asi hned nedostanu☹ tak budou potreba..super, ze ten monitor tam je, urcite budu klidnejsi...joj, uz abych tam nekde lezela s malou

prettybaby
14. apr 2012

@strihalka vlozky a podlozky si nechaj na doma, tam ich zuzitkujes a podlozky mozes neskor pripadne vyuzit pri oducani od plienky .))))inak , sledujem Ta, odkedy si otehotnela, ja som tusim vtedy porodila alebo isla rodit Dávidka, tak vzdy ked zbadam nahodou nejaky Tvoj prispevok,kuknem v ktorom uz si a teraz som skoro padla na rit, ze 40tt .-) drz sa 🙂

lucy109
14. apr 2012

@strihalka vlozky a podlozky sa zidu aj doma...doporucujem si zaplatit na kramaroch vsetko co sa da,ak sa da.aj zazmluvneny lekar je dobra vec,nemozu si ta prehadzovat a posuvat,lebo si napisana na papieri pod konkretnym lekarom a keby to dlhsie trvalo stara sa o teba tvoj lekar, keby nestihol prist vratia peniaze..epiduralka je tiez super vec, ustupia trosku bolesti, ale najma na zaver necitit vobec zasivanie...a muz alebo niekto pri porode,tiez dobra vec 😉 ...keby si sa hned nedostala na nadstandart treba ich otravovat stale,nenechat to tak a zoberu ta hned ked sa im uvolni...za chvilku ju mas tu 😀 ..zelam,nech to prebehne co najlepsie 🙂

prettybaby
14. apr 2012

@strihalka a inak ja som pri prvom syncekovi bola na nadstandarde a teraz pri druhom bolo plno, tak ma dali na 8.me a akoze uplna pohodicka. Ok, nemala som WC a sprchu na izbe ale na chodbe, ale vydrzat sa to dalo. Ale kazdy mame ine predstavy a naroky, takze beriem na vedomie,kazdeho pohlad,ci nazor .)

strihalka
14. apr 2012

@prettybaby jee, to je mile🙂 no pravda, hrozne to leti, nedavno jsem odpocitavala dny po ovu a ted odpocitavam dny do porodu 🙂 ale zase ty vlozky a podlozky nejsou taka polozka, abych na tom usetrila kdyz to provnam s cenama, co jsme zatim do male investovali, tak to nejak neresim a kdyz zbude tak zbude..podlozky muzu vyuzit aj pri prebalovani venku ...
@lucy109 co se tyce moznosti na Kramaroch, tak jsem byla na redpordnim u p.Jandove....a v podstate vse mame zaplacene, jen bych se rada dostala co nejdriv na 9.poschodi....ted mi lezi kamaradka co v patek porodila, a je tam plno, tak nevim....snad budou vsichni co tamelzi bez problemu, rychlo je pusti domu a bude apson jedna postylka volna.-) teda dve, jeste pro malou.-)

lucy109
14. apr 2012

@strihalka tam sa to rychlo strieda neboj, prepustaju,primaju stale dokola..keby prave nahodou nie,tak sa im musis pripominat,nenechat to tak a hned ta presunu..jedna moja kamoska mala vraj take fajn baby na standarde,ze tam zostala..no mne to vyhovovalo na tom nadstadarde, viac sukromia 😉

amouramour
14. apr 2012

@biba07 mineralku sytenu pri kojeni ani pit asi nebudes...mne doniesli navstevy jablkovy dzus to som pila pol na pol s vodou, alebo neperliva voda, ale caj mas k dispozicii aj na chodbe a mozes si uvarit aj vlastny🙂strava sa da, len po cisarskom su to len ciste bujony, kase a pod....
@czechzuzanaba ...inak ono sa to nezda s tymi vecami...take ve osusky, zupan a 3 nocne kosele, papuce zaberu cely maly kufor...potom dalsiu tasku som mala podlozky pod babo a seba, deka a veci pre babatko, vlozky, plienocky a pod...a tretia mala taska kozmetika a drobnosti...

donka178
14. apr 2012

@lucy109 ahojte ja som tu nova a som 33tt a budem rodit na kramaroch , strasne ste mi pomohly z info a chcem sa opitat ze ked chcem nadstandard co si mam vibavit alebo kde to mam nahlasit ?
diki 🙂

seiv
15. apr 2012

@donka178 ked ta budu primat na porodnicu, tak sa budu hned pytat co chces, ci nasdstandart alebo standart ...

amouramour
15. apr 2012

@strihalka inak podlozky moc na nadstandarte nedavali, esteze som mala vlastne, ale tak mozno o ne stacilo len poprosit, ale itak tie moje sa mi viac pozdavali...a ten monitor mi tam ani nechybal, postielka pri hlave rovno a clovek tam moc nenaspi...ale zas ja nemam monitor ani doma...a vlozky by som mozno odporucila aj zobrat, mne boli prijemnejsie ako tie erarne....a ja som bola bez zazmluvnenia a vyborna starostlivost, aj pocas cisarskeho boli velmi mili, aj na mna rozpravali takze musim pochvalit, takisto sestra i kamoska nemali zazmluvnenych a velka spokojnost...

donka178
15. apr 2012

ahojte mamicki
dneska sme kupili kocik 🙂 🙂 🙂
konecne lebo som sa nevedela rozhodnut
a aj vlozky , podlozky tiez .... chcem si zaplatit nadstandard ale tak prepripad 😉
a aj moju tasku do porodnice budem uz mat ,, a este pre babo 🙂

donka178
16. apr 2012

cawte mamicki
chcela som sa spitat ze aku tasku je najlepsie zabalit pre babo do porodnice mislite ze staci ta z kocika ??

seiv
16. apr 2012

@donka178 no v podstate ano. Das tam plienky, vlhcene utierky, textilne plienky 3ks, dudusku, a rezervne body, ponozky, deku... ostatne dostanes

donka178
16. apr 2012

@seiv super dik 😉

dulkagabulka
Odpoveď bola odstránená
donka178
22. apr 2012

Halllllo to uz na kramare nikto nepojde 🙂

marianka0101
22. apr 2012

@donka178 ja pôjdem na 100%, no za takých 25 týždňov 🙂

katie1
22. apr 2012

@marianka0101 ahoj, tak to sa tam asi stretneme...ja tiez rozmyslam nad Kramarmi 🙂
Si tam rodila aj prveho? Bola si spokojna?

marianka0101
22. apr 2012

@katie1 bola som spokojná, síce pôrod bol ťažký, nakoniec po 19 hodinách trápenia akútny cisársky, pre nepostupujúci pôrod,ktorého príčina bola, veľkosť bábätka... Drobec mal 4320g a podľa ich výpočtov, mal mať o 1 kg menej tak nechápali, ako je možné že nejde von... Keď som sa po narkóze prebudila a našla som si lístoček s mierami malého, tak som neverila, že je môj, hneď som ich obvinila, že ho vymenila, lebo môj mal mať max 3300g 🙂 No ale inak všetko ostatné bolo super, nemôžem sa sťažovať, bola som od začiatku na nadštandarde a prístup sestričiek bola perfektný a aj sestričky na novorodeneckom boli skvelé. Docela sa tam teším, už aby to bolo 🙂

srvatko
22. apr 2012

Sa teším s tebou, tak sa predsa zaradilo super, ja už každý 😉 deň čakám kedy sa rozpadnem. Tak sa drž.....
@marianka0101

katie1
23. apr 2012

@marianka0101 tak to bol riadny valibuk 🙂 A aj teraz planujes ist na nadstandard? Ja rozmyslam nad klasickym standardom, tak dufam, ze to bude v pohode, mne nevadi, ze budem s niekym na izbe...

marianka0101
23. apr 2012

@srvatko a my sa pozname? Lebo ten 38tt mi ma niekoho sediii 🙂 no tak,ci tak, drzim palce, aby to bolo co najskor, lebo tieto posledne tyzdne su uz ozaj tazke, uplne na nevydrzanie...

marianka0101
23. apr 2012

@katie1 no ja ak sa bude dat, tak by som chcela znovu ten nadstandard. Ta sprcha a wc na izbe je na nezaplatenie, taky klud tam bol,mala som dobry pocit z toho, no a vyhoda je, ze ked mi aj navsteva prisla, tak su tam stolicky a aj boxy, kde si mozes babatko polozit, co je fajn. Tak ale prezijem aj na normalnej izbe, ale radsej by som isla sem. A teda ja pocitam, ze znovu budem mat vacsie babeno, tak teda asi to bude cisarsky, tak ta sprcha a wc sa mi hodi na izbe

donka178
23. apr 2012

ahojte chcem sa opitat ....... dneska som zabalila tasku pre malicke do porodnice mam zabalit aj zavinovacku ?

amouramour
23. apr 2012

@katie1 no len tam nie si len s niekym, ale casto aj 4 mamky s babatkami...a su tam na chodbe myslim len dve sprchy pre vsetkych plus na izbe si nemas kam odlozit ani veci...ja spatne beriem nadstandart ako najlepsiu investiciu🙂
@donka178 ja by som si druhykrat asi vzala, oni ti sice daju erarne, len tie mi s tym zavazovanim liezli na nervy🙂

blackswan75
23. apr 2012

@donka178 zavinovacku no neviem lebo babo podla zakona musi byt aj novorodenec v autosedacke, a nie v zavinovacke, ja mam nachystanu autosedacku a do nej taku deku co ma otvory na priputanie babatka. 😉
ale ty asi myslis veci nie na odchod domov ale co mu tam das, tak si vezmi ked chces svoju 🙂