icon

Čo si zobrať do pôrodnice na Kramároch? Skúsenosti mamičiek

henuska
20. nov 2006

Ahojte miminy,
chcela by som sa spytat, ci mi neviete poradit, čo by som si mala zobrat do porodnice na Kramaroch, lebo v kazdej porodnici to je ine.
A este ake skusenosti mate s touto porodnicou-s doktormi a sestrickami, zatial som pocule len dobre nazory, ale chcela by som ich pocut viac.
dakujem za odpovede

zuzkaamato
16. júl 2012

@ponyxx a pomohlo ti to k rozbehnutiu porodu?

amouramour
16. júl 2012

@ivanka.7 no ale zas noc je jedina chvila kedy ozaj spi, ale to tiez asi len vdaka nekojeniu🙂...a dakujem, uvidime ako bude🙂

ponyxx
16. júl 2012

@zuzkaamato no zacala som sa konecne otvarat... 😀

zuzkaamato
16. júl 2012

@ponyxx tak aspon k niecomu to bolo dobre 😀

ivka289
16. júl 2012

@zuzkaamato tak to si mala stastie, ze tam nebol heh 😉
Nooo tak drzim palce nech ti to dobre dopadne a aby ste to stihli pred tym pondelkom... 🙂

zuzkaamato
16. júl 2012

@ivka289 dakujem.. 🙂 toho Pruzinca by som brala aj pri porode, bol podareny 🙂

zuzkaamato
16. júl 2012

baby, ten papier o tom, ze manzel bude pri porode, ten ma mat pri sebe manzel alebo ho mozem mat ja so sebou so vsetkymi ostatnymi papiermi?

dulkagabulka
16. júl 2012

další z pekných pôrodných príbehov, aj takto sa da porodit na Sk

http://www.zenskekruhy.sk/tehulky/porodne-pribe...

hama27
16. júl 2012

@zuzkaamato tak teraz som sa pre zmenu ja dobre zasmiala pri slovnom spojeni Pruzinec - podareny. Ja som ho mala pri porode a bol teda fakt "podareny". Zjavne vstaval hore zadkom a tie vulgarizmy, co povypustal z ust .... no strach. Chlapec si asi neuvedomil, ze ked mam spinal, tak nemam paralizovane aj vedomie, takze som si tam vypocula aj to ako ohovara moju lekarku. Nebyt Obieromach-a, tak neviem ako by som dopadla, pri nom som si aspon nepripadala ako kus handry. Ale to je nadlhe rozpravanie a mozno .... fakt iba nemal vtedy svoj den a v drvivej vacsine pripadov sa sprava normalne 🙂

zuzkaamato
17. júl 2012

@hama27 tak ja Pruzinca nepoznam, fakt som ho videla vcera prvykrat a bol v pohode. Ale tak vies, kazdy mame svoje dni, mozno fakt vstal hore zadkom... Nooo, ale ten Obieromach, to je iny fesi, pri tom by som sa aj hanbila rodit😀

marianka0101
17. júl 2012

@dulkagabulka mne sa ten článok nepáči, príde mi ako z amerického filmu a to ja nemusím. asi som čudná

ivanka.7
17. júl 2012

@marianka0101 v tom clanku nejde o to, co vsetko chceli a nechceli... ale o to, ze to ide, ked sa velmi chce aj u nas

marianka0101
17. júl 2012

@ivanka.7 veď práve, skôr si myslím, že to vôbec nieje reálne a je to iba taký prepísaný článok nejakej americkej mamičky 🙄

ivanka.7
17. júl 2012

@marianka0101 tak o tom velmi pochybujem, kedze dotycna mamina chodi aj sem na konik a od zaciatku tehotenstva sa tymito nazormi prezentovala

dulkagabulka
17. júl 2012

@marianka0101 nie , nie je to prepisany članok- dole je uvedene meno aj fotografia..

dulkagabulka
17. júl 2012

@marianka0101 a pravdu maš v tom, že članok vyvolava rozporuplne pocity ..na jednej strane pekne, na druhej strane až priliš boja bolo treba na niečo, čo ma byt samozrejme

klemente
17. júl 2012

@hama27 keď som tam bola naposledy, vychádzal z ambulancie taký "strašne vtipný doktor", čo mal rôzne poznámky. Až som nevedela, či to myslí vážne, či si z tých mamičiek strieľa, či ich strápňuje...Ale mala som pocit, že takmer zakaždým keď vyšiel, niečo tresol...Ako vyzerá?

jankalac
17. júl 2012

@zuzkaamato mna ten mlady cernosko rodil aj prvy aj druhy krat, si robil srandu ze po tretom porode ideme na pivo 😀

ponyxx
17. júl 2012

@zuzkaamato to ze mas manzela pri porode, nie je nahodou poznacene v tehu knizke? Ale pre istotu si zober prijmovy doklad z pokladne...

zuzkaamato
17. júl 2012

@ponyxx mas pravdu, je to tam 😀 asi by som si mala tu knizku castejsie studovat.. 😀

ponyxx
17. júl 2012

@zuzkaamato ale nieeee, stacilo pocuvat tetu Jandovu 😝

zuzkaamato
17. júl 2012

@ponyxx hm, asi mas pravdu 😀 😀 nabuduce sa polepsim 😝

ponyxx
17. júl 2012

@zuzkaamato nabuduce uz to budes vsetko vediet aj bez tety Jandovej 😀

zuzkaamato
17. júl 2012

@ponyxx noo, pri mojej "skvelej" pamati si radsej tu pripravu zopakujem 😀 😀

hama27
17. júl 2012

@zuzkaamato vies, po 8 hodinach prisernych kontrakcii v cca 40 sekundovych intervaloch (ak ich zrovnam s kontrakciami pri prvom porode, tak tieto boli vazne hardcore a to ja vydrzim vazne dost, aj trhanie nervov zo zuba bez anestezy 2 dni pred porodom) mi bolo vsetko ukradnute aj keby fesi predo mnou rovno nahaty tancoval 🙂 Ale akonahle zacal ucinkovat spinal..... uf, aj som sa veruze hanbit zacala. A ked prisiel za mnou po porode na izbu, ze ako sa citim, tak prisaham, ze som sa tusim aj cervenala 😀

zuzkaamato
17. júl 2012

@hama27 no vytrpela si si teda riadne, chudatko..asponze tam bol cernosko 😀 ja som ho videla prvykrat na poradni, ked vbehol dnu akurat, ked som si lahla s roztiahnutymi nohami a fakt, ze som sa aj ja cervenala 😀 😀 😀

hama27
17. júl 2012

@klemente pri porode som ho videla prvy a posledny-krat a co si tak matne moja pomaly deliriom opantana mysel pamata, tak to bol presedively pan cca okolo 50 az 55 rokov, vyssi, stihly .... a nadaval ako pohan. Ako - nemozem povedat, priamo na mna nebol drzi, on tam iba frflal akoby mu niekto na otlak stupil. Ku koncu sa uz aj ukludnil a bol milsi. Asi ho nieco muselo vytocit a ovlyvnilo to potom jeho spravanie. Ale zvysok personalu bol ku mne velmi mily.

hama27
17. júl 2012

@zuzkaamato mna prijimali o polnoci a pamatam si, ako mi lekarka, ked mi este robila ultrazvuk hovorila cela taka "nadsena" ze "rano pride taky peknucky mulatko". Takze je uplne jasne, ze z neho nie su "paf" iba pacientky 😀 😀 😀
Chalanisko, nema to lahke, že tak dobre vyzera, lebo si uz pomaly musi pripadat ako púťová atrakcia 😵

chelonka
17. júl 2012

@zuzkaamato aj doklad o zaplatení treba mať pri tehu knižke, bo ked ta príjmaju do porodnice tak v tedyzistuju či chceš po porode nadstandart, či chceš EPI a hned si vypýta doklad o zaplatení, či bude otecko pri porode a ak áno tiež si vypýta doklad o zaplatení sestričja

ivka289
18. júl 2012

Ahojte mamicky.... Boli ste niektora na ultrazvuku na 8.posch. ? Moze tam ist muzicek somnou, ci musi za dverami ostat? 😉