icon

Čo si zobrať do pôrodnice na Kramároch? Skúsenosti mamičiek

henuska
20. nov 2006

Ahojte miminy,
chcela by som sa spytat, ci mi neviete poradit, čo by som si mala zobrat do porodnice na Kramaroch, lebo v kazdej porodnici to je ine.
A este ake skusenosti mate s touto porodnicou-s doktormi a sestrickami, zatial som pocule len dobre nazory, ale chcela by som ich pocut viac.
dakujem za odpovede

chelonka
11. mar 2014

@zuzkka1zuzkka Ale nebojsa, jasné najdu sa aj maminky čo maju zlé skúsenosti, ale na SK je to tak, ale inak na kramároch máš asi najmenej tých zlých skuseností maminiek a hlavne ak by sa čokolvek stalo, si hned na mieste, bo ak by si rodila inde a bábo by malo problemy mali by ste určite prevoz na kramáre.

matuskova003
11. mar 2014

@chelonka hm tak to je divné ja som sa pytala troch novorodeneckych sestier nezavisle od seba ( fakt ma zaujimalo či sa neaka chyti ) že ako prikrmuju deti ked su ešte u nich po porode a pytala som sa či davaju UM a všetky tri povedali že v žiadnom pripade že davaju bud materske mliečko ( na novorodeneckom maju aj miestnost kde sterilizuju materske mliečko a kde ho uskladnuju ) alebo tu glukozu . tak ktovie , možno vtedy tam ešte davali ten nutrilon ...

chelonka
11. mar 2014

@matuskova003 ako ako som písala, ked maju materské mlieko tak ho určite uprednostnia, aj nám dali, ale ked nemaju tak musia dať niečo, bo spolubývajucej deti by potom nejedli 3 dni 😀 , ale áno sterilizačnú miestnosť tam maju bola som v nej, ked som bola odovzdávať mlieko pre moju malinkú, bo bola na infuzke a zakial spala ja som odsala a ked sa zobudila tak jej ho dali, lebo ona tam ešte musela ostať

11kacena
14. mar 2014

@henuska kramare urcite odporucam,perfektny personal hl.na novoredeneckom odd. pomozu,poradia.... tu je zoznam: http://www.dietaaja.sk/zoznam-do-porodnice-kram... tu misku na jedlo nepotrebujes ale pribor ano. 🙂 drz sa

martinka016
17. mar 2014

Rodili ste niektora u dr. Turkotu? ja ho mam ako gynekologa, ale len par mesiacov a zvazujem ci si ho zazmluvnit ku porodu. Zaujima ma najma aky ma pristup k pacientke, k nastrihom, ci ich robi automaticky, alebo len ked je to nevyhnutne?

baabuu
18. mar 2014

Ahojte, budem rodiť na kramároch. Pri ultrazvuku mi našli dva myomy - 8x7cm, a 4x3cm. Chcem sa opýtať, či je tu niekto s podobnou skúsenosťou a či všetko dobre dopadlo. Začínam mať trochu obavy. ďakujem

esbaby
18. mar 2014

Ahojte, od kedy je potrebné navštevovať poradňu v pôrodnici? Som v 34. týždni, ešte mám čakať alebo už sa mám objednať, aby som dostala nejaký konkrétny termín?

katkakovac
18. mar 2014

@esbaby ja som sa objednávala v 35. týždni a objednali ma až na 37. týždeň. Myslím, že skôr je to zbytočné. Zavolaj si tam tak za týždeň, sestrička ťa objedná objedná na CTG a potom ti povedia ako ďalej. Poradňa tuším nie je povinná, ale aspoň si obzrieš personál... Inak to nie je nič hrozné, len ťa trochu popreháňajú od dverí k dverám, ale za 2 hodiny máš pokoj a môžeš ísť domov 😉

esbaby
18. mar 2014

katkakovac objednávala si sa na č. 222? U koho si bola v poradni? CTG to sú prietoky alebo monitor?

esbaby
18. mar 2014

@katkakovac objednávala si sa na č. 222? U koho si bola v poradni? CTG to sú prietoky alebo monitor?

katkakovac
18. mar 2014

@esbaby ja som bola na kramároch osobne a objednávala som sa na č. dverí 222. Telefonicky sa objednáva tiež tam, číslo je 02/59542794, písala mi ho priamo sestrička, tak by malo byť správne;)
A prietoky a monitor je podľa mňa to isté. Tie také pásy, ktoré ti na 20 minút pripevnia na brucho a zaznamenávajú tep dieťatka, prietok krvi pupočníkom, pohyby dieťatka a prípadné kontrancie.
Inak sa robí pred pôrodom ešte jedno sono, ale to mám až o dva týždne.
Iné vyšetrenia okrem kontroly tlaku, bielkoviny v moči a krčka maternice sa nerobí. A to som dokonca zaradená na rizikovú graviditu, takže viac už ti asi kontrolovať nebudú;)

esbaby
18. mar 2014

@katkakovac Si zlatá, ďakujem veľmi pekne za info. A ku komu ťa zaradili na poradňu?

katkakovac
19. mar 2014

@esbaby Docent Plank - riziková poradňa. Ak máš normálne tehotenstvo a chceš nejakého konkrétneho doktora, stačí to nahlásiť a zaradia ťa k nemu 😉

nefertiti7
20. mar 2014

@katkakovac
ahoj, monitor je niečo iné ako prietoky
Monitor - ležíš na posteli 20 min a dajú ti na brucho také prisavky a kontrolujú srdiečko bábätka a maternicu, pohyby. Robili mi včera. Som na budúcu stredu tiež objednaná na č.d 222
a prietoky to je vlastne ultrazvuk, na 8 posch. sa robí, tam idem v pondelok.....

lucica
20. mar 2014

@martinka016 AHoj, ja som mala Turkotu zazmluvneneho, ale bohuzial sa nemohol dostavit na porod. Moj porod bol totiž extra rychly (4hodiny od odtečenia vody) a bol v noci. Takže neporadím ohľaodm vecí čo si sa pýtala, ale na poradniach predtým bol milý a plánujem si ho zazmluvniť aj teraz. Budem rodiť zasa v septembri ako pred 1,5 rokom.

esbaby
20. mar 2014

@nefertiti7 ahoj, diky za to vysvetlenie prietokov a monitoru. Ty si už absolvovala nejakú poradňu? V ktorom týždni si sa objednávala?

nefertiti7
20. mar 2014

@esbaby ja som si v 35 tt prišla k svojmu dr po výsledky a on mi povedal, že od 36 tt mám už ísť do nemocnice, tak som sa neobjednávala, jednoducho som tam prišla a čakala na všetko

katkakovac
20. mar 2014

@nefertiti7 uz som to zistila, vcera som hladala nejake info a zasa som sa nieco nove naucila. Ale dakujem za info 😉

lverffy
23. mar 2014

dievcata neviete ci je na MK nejaka skupina alebo sukromna skupina ohladne porodu na Kramaroch? Zvazujem a tak by som chcela ostat informovana... dikes

matuskova003
23. mar 2014

@zuzkka1zuzkka ahoj prepáč len teraz som si všimla e si sa ma pytala či som bola naozaj spokojna 🙂
ano ano , Kramare su užasné, som rada že aj ked si človek za nič pomimo nepriplatí tak je s ním zaobchádzané ludsky. nadstandard je sice casto plny, ale možem ti povedat že denne tam prichadza a odchadza odtial kopa zien, takze sa vobec nestresuj, nadstandard sa ti ujde, ak nie hned tesne po porode tak urcite najneskor o den neskor sa ti ujde 🙂 budes stopercent spokojná. je pravda že každá sme iná , ale ja si myslím že ako sa správaš tak sa budu aj k tebe ak budeš milá a slušná tak aj ony budú 🙂 ja som mala iba s jednou osobou taky neaky mini problemik, ale to bolo posledny den a tesne pred odchodom takze to sa ani nebavme 🙂

paradise22
24. mar 2014

Ahojte babule a s poplatkami ako epiduralka a nadstandard je to ako? ja som tam bola naposledy pred 2,5 rokom a teraz pojdem zase 🙂 tak sa chce troska informovat. Na nadstandarde si stale mozete vybrat s viac druhou jedal? dakujeem

zuzkka1zuzkka
25. mar 2014

@matuskova003 A ten nadštandard si mám pýtať nejako dopredu, už počas chodenia do poradne? alebo to stačí nahlásiť, že chcem nadštandard až pri alebo po pôrode?

matuskova003
25. mar 2014

@zuzkka1zuzkka no to ked pojdeš na príjem do porodnice tak s tebou budu spisovat taky papier a tam sa ta budu pytat na pritomnost ocka pri porode a aj nato či ta maju dat po porode na nadstandard alebo standard ..

arizonka123
25. mar 2014

Ahojte dievcata, hlavne tie ktore to u mate za sebou🙂
chcela by som sa vas opytat, kedze uz druhy den sa snazim pripravit si zoznam veci do porodnice🙂 ci tento zoznam veci http://www.dietaaja.sk/zoznam-do-porodnice-kram... mate overeny a bolo tam naozaj vsetko to co ste potrebovali na Kramare?
A este mam druhu otazku je tam oficialny zoznam porodnice, tam je menej veci a potom vseobecny zoznam
mam si nachystat aj vsetko to co je v tom vseobecnom zozname?
dakujem pekne za info
P.S. Nechcem si brat toho zbytocne vela ale zas aby mi nieco nechybalo

chelonka
25. mar 2014

@paradise22 poplatky nadštandart 18 € deň, epi - 152€, zazmluvnenie lekára 300€, stále sa dá vybrať z niekolko jedál z jedálneho lístka

paradise22
26. mar 2014

@chelonka dakujem za info ;)

zuzkka1zuzkka
26. mar 2014

@matuskova003 Ďakujem za info 🙂 a ty si chodila aj do poradne na Kramáre? -ja som sa objednala na budúci týždeň, to už budem končiť 37tt..len neviem koľko to tam bude trvať a čo mi budú robiť alebo aké vyšetrenia, aby som sa vedela nejako pripraviť časovo..sestrička mi akurát do telefónu povedala, že sa mám zľahka najesť a veľmi veľa piť...nepamätáš si, ako to bolo u teba?

zuzkka1zuzkka
26. mar 2014

Neviete mi niekto poradiť, či prvorodičkám robia na Kramároch nástrih pri pôrode automaticky alebo ako to je? Ďakujem.

katche
26. mar 2014

@zuzkka1zuzkka mne spravili a nikto sa ma nic nepytal, smyk, a bolo...

katche
26. mar 2014

@arizonka123 ked uz teda budes rodit na kramaroch, pojdes aj na to sedenie s dr. Jandovou a ona zoznam mamickam posiela, neboj nic 🙂