Čo vziať so sebou do pôrodnice?
Ahojte. Áno viem, už tu sú diskusie čo so sebou ale už staršie. A na internete si myslím že je až príliš dlhý zoznam. Viete mi poradiť čo naozaj so sebou čo aj reálne využijem a reálne množstvo??? 🙂Ďakujem
A do ktorej?
@zanetakovacsova každá to ma inak ale ja som sa balila podla tohto..
Reálne budeš potrebovať plienky, krém proti zapareninam, vlhčené utierky, vložky, podložku do postele, nezabudni sobášny list alebo potvrdenie o otcovstva. Ja som rodila 3x v ZA a tam treba aj bavlnené plienky a poštolky alebo teda široké balenie. Ak chceš dávať cumlík si zober a potom bežné veci ako pyžamo, papuče, kozmetika, spodné prádlo, ja som si brala aj krem po kúpaní pre bábo, ponožky pre bábo a čiapky, ostatne všetko bolo tam. A keď nás pre púšťali domov priniesli veci pre bábo.
Skús najlepšie asi pozrieť na webe svojej pôrodnice ... ja som rodila v ZA, za tie tri dni som toho veľa nepotrebovala... dve nočné košele vhodne na kojenie, dva uteráky, podprsenky na dojčenie, kvaaantum popôrodných vložiek (cely prvý deň mi len po častiach odtekala plodová voda), ktoré mi ešte museli doniesť ale inak prakticky nič ... pri prime som dostala balík hyg. potrieb tak som ho tam teda aj minula a svoje som ani z tašky nevybrala (toaletak, vreckovky, zub pasta, maly sprchacik) na tie tri dni akurat ;) a pre malú tiež nebolo nič treba, na izbe v skrinke bolo aj oblecko na prezlečenie aj vzorky plienok som vyfasovala, v happy baby boxe bola aj vzorka sudokremu aj vlhčené obrúsky.. samozrejme sa nedá spoľahnúť že nieco take dostaneš ale tak balila by som teraz už fakt len nejaké malé balenie vlhcenych, maly sudokrem, a tak do 20ks plenok...využila som len látkové plienky pri kupani a na viazanie na široko a až posledný deň naše oblečenie na cestu domov a nausnicky čo som jej dala prepichnut uška ešte v pôrodnici 🤷♀️ Autosedacku doniesol manžel pri odchode

Závisi od pôrodnice. Niekde aj toaletný papier potrebuješ, a niekde ti dajú úplne všetko, čo treba. Ale taký základ sú nočné košele s rozopinnanim vpredu, dojčenské podprsenky, aspoň 3 kusy, lebo môžeš ich prepotit, zaspinit od mlieka, krvi dolu a podobne,ponozky,spodne nohavičky, bud sieťované materské, alebo klasika bavlnené, ja som mala 8 kusov, plus 5 kusov tých sieťových,zakladne hygienické potreby (kefka, pasta, šampón, mydlo, sprchac, krém, pomada) stipec do vlasov, alebo gumičky, ak máš dlhé vlasy, aspoň 2-3 uteráky, alebo malý uteracik, sprej na poporidne poranenia, za mňa cicatridina bola nevyhnutnosť 😆,vložky do podprsenky,a klasické vložky pre teba, ja som mala tie obrovské poporodne len prvý deň, potom už klasicky nočné som používala, aj doma.Závisí od toho, ako budeš krvácať, ale také 2 balíky odporúčam. Hrnček, príbor, voda na pitie. Pre dieťa plienky a vlhčené vreckovky, oblečenie na cestu domov, lebo v pôrodnici zvyknú mu dávať erarne, aspoň nám každý deň na vizite sestra dala čistú košieľku, zavinovačku aj plienky bavlnené, koľko sme potrebovali,aj behom dna som mohla si dat vymeniť, ak dieťa trebárs ogrckalo.Takisto nám dávali aj podložky na posteľ, v kúpeľni vždy boli aj vložky,sanitárky vždy kontrolovali, ale myslím, že každá tam používala svoje, len ako prípad núdze tam boli