Čokoláda a káva do pôrodnice pre sestričky
Ahojte
Taká mimo otázka ale brali ste si predom nejakú čokoládku a kávu pre sestričky na šestonedelie? Či je istota ich potešiť ešte pred alebo ste sa odvďačili až pri odchode?
Ja toto neuznávam, ale že vôbec. Ono je to na prvý pohľad pekne, ale u niektorých typov ľudí týmto vypestujes to, že už očakávaju automaticky. Keď som mala dedka na chirurgii tak tam bola jedna sestrička čo si na drzovku pýtala bombosu a fľašu. To kde sme? Tiež som pracovala s ľudmi a tiež keď som pomohla mi nosili tieto prezenty a pekne krásne som ich vrátila a odporučila nech zanesu manželke, deťom, do domova alebo hocikde. Že to robím z dobrej vole aj nad rámec povinnosti a naozaj mi nič nedlzia. Viem to pochopiť pri nejakej mega speci situácii ako predcasniatko, ktorému niektorá sestrička dlhodobo preukazovala výnimočnú starostlivosť, ale nie za bežne odvedenú prácu.
@lucia147852 áno chápem tento postoj aby to nedošlo do toho štádia že si s ľuďmi môžu robiť čo chcú. Ale súhlasím že ak si to niekto pýta automaticky je to dosť drzé
@effy777 ja som po operácii poslala cez recepciu tulipány vo váze - s poďakovaním pre všetkých, chcela som to sama. Bola som tam dva tyždne, vyhrabali ma z najhoršieho. stálo to pár šupov - tulipány z lidlu ( milujem žlté), domov som si kúpila tie isté. Verím, že ich to potešilo. Osobne som však názoru, že je to ich práca - sú za to platení ako aj my vo svojom zamestnaní - ale tentokrát som jednoducho mala pocit, že im to musím dať.
@effy777 ja som si nachystala kavu a susienky, pre sestricky, ale nekonalo sa😅
tak sa susienky pojedli na izbe a kavu som dala sanitarke, bola velmi prekvapena a velmi potesena😀
sestram na rizikovom a jiske som nechavala pleteneho papieroveho anjela, a novorodeneckej jiske som plietla ciapky pre deti, neskor som im nosila oblecenie pre predcasnata, pomohlo viac ako dezert
Ja som nechala všetkým sestrám koláče z takej lepšej cukrárne, nech si dajú ku kávičke. Zostalo aj pre zmenu na druhý deň a 3 sestrám som nechala ešte take lepšie oriešky v peknom balení, pretože boli neuveriteľne milé a pomohli mi v náročných chvíľach. Nechala som im tam aj papierik s dakovanim. Takto som to cítila. Na druhý deň mi jedna z tých sestier zavolala a poďakovala a ešte sa pýtala , kde v meste sú take koláče, že výborne 😁
Normálne poďakovať pri odchode a nechať peknú recenziu je super. Proste ako to cítiš, tak to urob. Neuznávam dary, peniaze, aby sa o mna lepšie starali , ale poďakovanie mi príde správne.
Taktiež som nasej pediatričke dala za minuly rok darček, za to že sa o synčeka intenzívne starali a dali mi kopec rad ako prvorodičke. Je to ich práca, ale aj tak, ja som vďačná, že to robia. Ja som robila cenové ponuky v práci , zmluvy, faktúry a tiež mi niektorí dali čokoládou. Poteší to 🙂
@snehulak77 ďakujem 🤗
ved ucitelkam sa tiez dáva, a aj to je ich praca. tak prečo sestričky nie?
Kľudne daj keď chceš .
Mne dala jedna mamička veľkú ručne vyrábanú čokoládu s lístkom s venovaním asi prvý alebo druhý týždeň ako som nastúpila ako sestra na novorodenecké za to, ze som jej zúfalej vzala malého na noc na odd. Doteraz (4 roky) ju mam aj s listkom odlozenu… 🙃 tak ja len taky pohlad z druhej strany
Mna to pri prvej dcerke nenapadlo, sestry boli aj tak neprijemne a odmerane. Rodila som inde a tam boli neskutocne zlate sestricky. Behali okolo mna, lebo som stratila vela krvi a nevladala chodit. Videla som, ze jeden otecko daval pri odchode. Tak hovorim muzovi, nech urcite nezabudne a kupi riadne drahe bonboniery, na novorodenecke aj 6nedelie. Viete, ako sa potesili? Neskutocne ...
ak chces tak daj, ako nie je natom nic zleho, no uvidis podla mna aj tak pri samotnom pobyte na ake sestricky tam vobec natrafis, takze dopredu by som asi aj tak nic nechystala
Ja mam dve predcasniatka, a teda na tie oddelenia chodievam pravidelne aj s detmi, vzdy im donesieme bonbonieru a kavicku a kazdej sestricke/dr. dame po kvetinke, ale to je ine ony su ako rodina ved sa o nich starali mesiace
@bolarazjedna ja som rodila v pondelok a išla domov piatok.mala som šťastie asi,ale zrovna mali službu tie sestričky ktoré sa o malú starali aj o mňa tak som im dala dve tašky dezertov, kávu,a rôzne sladkosti.povedala som im ze ďakujem ze sa onas tak pekne starali a ze to je od nás menšia pozornosť.sestricky boli ozaj milé a príjemné.ani na jednu som nenatrafila ze by bola arogantná,drzá alebo zduta. Všetky boli vstale v dobrej nálade
Nie 🙈

@oslo1 ďakujem za názor 🙂 žila som 3 roky vo švédsku a samozrejme poznám a všade je to iné