Hľadám gynekológa v Žiline

markeshka
23. jan 2013

ahojte, poradite mi doktora zo Žiliny a okolia ktory vas podporil v prirodzenom porode aj ked ste mali prvy cisarsky? Niektory automaticky posielaju na cisarsky... ☹

noname26
23. jan 2013

@markeshka hmm to by aj mna zaujimalo. asi skor ti mladsi su otvoreni. starsi idu automaticky.

alena0305
23. jan 2013

@markeshka Ja som bola v nemocnici v Žiline 2 týždne a boli tam všelijaké diagnózy. Jedna spolubývajúca prišla automaticky na cisársky - štvrté dieťa po 40tke s veľkým vekovým rozdielom a otočené zadočkom - a primár rozhodol, že prirodzený pôrod. Tvoj doktor ťa môže poslať tak - a oni rozhodnú ináč.

rebroza
23. jan 2013

@markeshka ahoj. ja chodim napr. k dr. Hartelovi. pred druhym porodom ma poslal preventivne na predoperacne vysetrenia, ale netvrdil, ze to musi byt cisarsky. (prvy cisarsky som mala skrz zlu polohu dietata - nozickami nadol). a v ZA porodnici ma nikto z doktorov neukecaval na cisarsky. bola som tam preventivne tyzden dopredu pred terminom, na vizite sa spytali aky porod preferujem, povedala som prirodzeny a oni, ze dobre. uvidime ako sa to vyvinie. s tým, ze sa pocka, ci sa porod spusti sam. a rodila som prirodzene a dve "kolegyne" som tiez odprevadila na prirodzeny porod po prvom cisarskom. bolo to ale v lete 2011. tak neviem, ci sa nieco zmenilo.

alena0305
23. jan 2013

@markeshka Tým, čo som napísala som myslela, že v Žilinskej nemocnici počkajú ako sa situácia vyvíja - sú skôr za prirodzený pôrod - veď tá spolubývajúca sa na každej vizite pýtala, či môže rodiť aj prirodzene - ale zvládla to dobre.

noname26
23. jan 2013

@rebroza no aj ja chodim k dr. hartelovi. som len prvorodicka ale zatial mi odporuca cisarsky, lebo som na rizikovom, ale zatial sme dake problemy nemali. musim sa ho teda popytat, ze preco mi odporuca cisarsky, ja som myslela, ze on skor preferuje cisarske

danusskaaa
23. jan 2013

ja chodim ku Paucinovi a tiez je za normalny prirodzeny porod. sam bol smutny ked som napr. aj ja skoncila nakoniec na cisaraku a hneval sa ze mi dali vyvolavacku tabletkou :( sam povedal, ze ked budem mat dalsie babo nech mam dostatocny rozdiel medzi porodnmi, nech sa dobre zahojim a budem si moct vychutnat porod... ale ako baby pisu vyssie aj napriek ze budes mat naplanovany normalny porod, moze sa stat ze skoncis na cisaraku-a dokonca aj naopak. kamoska mala planovany cisarak a nakoniec porodila za polhodku prirodzene a to 1.babatko 😉

markeshka
autor
23. jan 2013

@danusskaaa asi som podobny pripad. mala som bezproblemove tehotenstvo, len som prenasala. Tak v Cadci do mna strcili vyvolavacku, samozrejme porod nepostupoval tak ma poslali na cisarsky... Myslela som ze by som si zaplatila ku porodu doktora ktory je za prirodzeny porod.

markeshka
autor
23. jan 2013

@rebroza dakujem za povzbudenie 😉 Nevies ci sa niekomu stalo ze by poslali prirodzene, mamina sa vytrapila a potom na cisarsky?

danusskaaa
24. jan 2013

@markeshka mala som to iste, po vyvolavacke som sa za 6 hodin otvorila o pol cm :( a mala uz bola pridusena preto cisarak 😠 😠 😠 😠 Paucin dokonca chodi aj ku porodom ked sa s nim dohodnes!

danusskaaa
24. jan 2013

@markeshka a este k tomu trapeniu podtym, ja som sa fakt tych 6hodin zvyjala v nenormalnych bolestiach nechceli mi dat ani EPI kedze nevedeli ci porodim prirodzene alebo cisarakom :( takze zazitok hrozny... pre mna bolo uspanie pred cisarakom vykupenim 🙂 a za vsetko mozu doktori!bohuzial, nemala som ziadny problem, prenasala som len 3dni tak ma mohli este nechat... a viec co bolo najlepsie na tom??? na druhy den, ked mi doniesli malu mi detska doktorka povedala, ze je nedonosena :( vraj este aspon 2tyzdne jej chybali-zistila to podla pisulky malej, ze nema ju dovyvijanu 😖 😠

rebroza
24. jan 2013

@markeshka aj to sa stava, ze ides rodit normalne a skoncis cisarskym. ked porod nepostupuje, neotvaras sa. abo babo ma zle ozvy na monitore. tazko to posudzovat. kazdy porod je iny. a ja si stale myslim, ze dopredu ti doktori ani netusia, co bude alebo nebude a musia proste v danej chvili prijat rozhodnutie. za to ich obdivujem.
u mna ten druhy porod bol sice normalny, ale potom nastali komplikacie a pre mna by bolo ovela lepsie, keby som sla na cisarsky. Ale boli to komplikacie, o ktorych nikto dopredu nemohol vediet. povedali, ze to maju tak raz do roka.... a necudovala by som, keby potom dany doktor radsej volil cisarske preventivne, ako si zasa "uzit" ako so mnou...
treba len verit, ze vsetko bude dobre a tesit sa na babo.

@noname26 spytaj sa preco ta odporuca na cisarsky. ja s nim mam skusenost, ze ked som sa na nieco spytala, ma snahu mi to vysvetlit. nepises, ze preco si na rizikovom. a ako pise vyssie danusskaaa, tvoj gynekolog len odporuci aky porod a v ZA porodnici sa rozhodnu podla svojich zaverov. drzim palce.

noname26
24. jan 2013

@rebroza no dohodli sme sa, ze moznosti zvazime, ked dosiahnem 36tt a vsetko bude ok. takze este cakam, ale viem, vysvetli, ked sa pytam, len asi mi este nebude vediet teraz povedat naisto, co by odporucal. tak to zatial s nim neriesim a pripravujem sa na obe moznosti

rebroza
24. jan 2013

@noname26 ja som to tiez tak brala. ze bude ako bude. maly bol zle otoceny uz cca od 30. tyzdna. a to spomenul, ze mozno cisarsky, ale sak on sa este otoci... o mesiac uz hovoril, ze asi nie (som trosku mensia, takze uz babo nemalo vela miesta) a na dalsej poradni ma poslal na predoperacne 🙂 nerobila som si z toho nejake stresy. proste ako to ma byt, tak to bude. pozitivne myslenie 😉

noname26
24. jan 2013

@rebroza asi tak, ak to pojde, budem sa pytat na prirodzeny, ak budu ale dovody ze nie, tak hlavne aby prislo zdrave na svet.

rebroza
25. jan 2013

@noname26 🙂 drzim palce, nech si to v ramci moznosti uzijes 😉

noname26
25. jan 2013

@rebroza dakujem, mam to v plane 🙂

gabikkas
25. jan 2013

@markeshka hladas, pretoze si uz tehotna a chces cisarsky? Ci do buducna?
Ak hladas gynekologa, tak ja chodim k Wallenfelsovi, on je za prirodzene porody, ale je to lekar, ktory nepodporuje antikoncepciu, cize ti ju nepredpise, ale ak ti to nevadi, on berie pacientky a je velmi mily a dobry, ja som s nim spokojna. Ambulanciu ma na Solinkach. Ale rodit nechodi do nemocnice. Ma aj monitor, co je obrovska vyhoda, hlavne v mojom pripade, ked som chcela ist do MT rodit, menusim sa trepat do MT na monitor, ako pri prvom teho.
A ak ohladom porodu, tak MT su taki lekari, ze skor cakaju ako bude...mozes tam prenasat az 10 dni...nie ako tu v ZA, hned druhy den po termine vyvolavaju, co je ovela vacsia pravedpodobnost, ze skoncis zase pod nozom...doskt kamosiek co isli do ZA rodit nadavali prave na vyvolavacky, mozno by stacil den, dva a pekne by sa to spustilo samo..
A aky mas rozdiel medzi tehotenstvami?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre