Je bezpečné sprchovať sa v pôrodnici s bábätkom na izbe?
Ahojte, ako ste riešili sprchovanie v pôrodnici, keď ste boli samé na izbe ? Neviem teda ešte, či sa mi podarí byť sama na izbe, ale je to vraj dosť možné, oddelenie je akurát dosť prázdne. A ja tak rozmýšľam, či je bezpečne, nechať takto samé bábätko na izbe 🤔.
@anonym_autor ahoj, ja som bola pri prvom pôrode na nadštandarde sama, sprcha hneď vedľa izby, malý bol v postieľke, so zapnutým monitorom a úplne vklude on aj ja. Veď sa ti môže stať, že pri ňom zdriemneš a pod, nemôžeš byt stále v 100% pohotovosti.
Čo je nebezpečne na tom nechať bábätko v postieľke na izbe?
Nerozumiem ….
@anonym_autor ked sa bojis, tak sa osprchuj, ked tam dakto bude, nie?
@anonym_autor Doma budeš 24/7 sedieť pri bábätku?
Normálne sa dá osprchovať, kým spinká. Ak sa aj náhodou zobudí z postieľky ti neujde
Čo sa podľa teba stane keď bude pár minút bez dozoru? Doma tiež nepôjdeš ani na záchod bez neho?
@anonym_autor Ja som bola sama na izbe kvoli covidu a vzdy ked som potrebovala som zavolala na novorodenecke, sestricka prisla, babatko zobrala a postrazila.
Doma sa ani vymočiť nepôjdeš, keď nebude niekto v izbe pri malom? Ani polievku nenavaríš, len budeš sedieť celé dni pri postieĺke? Nečudujem sa,že si na ig robia prdel z MK. Spolu s dieťaťom niektoré vytlačia snáď aj mozog.
@anonym_autor ak budeš mat sprchu mimo izby,lebo aj také sú nemocnice tak by som poprosila sestricku ci by nezobrali malé ku sebe kým sa dáš dokopy a kebyže máš sprchu na izbe tak by som nechala pootvorene dvere a kľudne išla keď bude spat
Ja som chodila keď spinkali tých 5 minút zvládneš úplne v pohode. Nemal mi ich kto strážiť sestričky majú aj inú robotu a nedalo sa chodiť len keď príde návšteva to je veľmi málo.
Tak ako doma. V postielkach je monitor dychu. Dieťa necháš v nej a ty do sprchy. Či čoho sa bojíš?
Čo sa podľa teba stane keď bude pár minút bez dozoru? Doma tiež nepôjdeš ani na záchod bez neho?
@januska12323 poznam taku, ktora presne nesla ani na zachod. Vzdy pockala na partnera. Lebo ved: co ak by babo plakalo 🤦♀️😂😂
@anonym_autor ak budeš mat sprchu mimo izby,lebo aj také sú nemocnice tak by som poprosila sestricku ci by nezobrali malé ku sebe kým sa dáš dokopy a kebyže máš sprchu na izbe tak by som nechala pootvorene dvere a kľudne išla keď bude spat
@katulienocka999 nie všade su ochotne, pripadne sa tak tvaria dokonale že počkáš radšej na náštevu
@anonym_autor chod sa osprchovať keď ti zoberú dieťa na váženie alebo príde navsteva
@domiklik to platí len v prípade ked je viac sprch , u nás su funkčné 3 na cele oddelenie , počas važenia drvivá väčšina nemala šancu
tak snád je to iné doma a v nemocnici kde môže cudzi behat ako chce, sestrička nerieši kto je nie je na chodbe a ku komu ide
uprimne ju chápem .
počkaj na naštevu , pripadne večer ked bude spať na rychlo zbehni ,ked budu važiť alebo možno tam najdeš normalnu sestričku čo bude mat pochopenie a
@anonym_autor dokedy sa nebudes doma sprchovat ked budes sama doma?
doporucuje sa do 6rokov dietata🙈
tak snád je to iné doma a v nemocnici kde môže cudzi behat ako chce, sestrička nerieši kto je nie je na chodbe a ku komu ide
uprimne ju chápem .
počkaj na naštevu , pripadne večer ked bude spať na rychlo zbehni ,ked budu važiť alebo možno tam najdeš normalnu sestričku čo bude mat pochopenie a
@anonym_02eab2 akoze ukradnu jej dieta? to uz je dost psycho
uprimne ju chápem .
@anonym_02eab2 Nemôže po chodbách behať kto chce, návšteva nechodí na izbu - pokiaľ nemá nadštandard. Oddelenie je uzavreté, cudzí tam len tak nevojde. Pre návštevy je určená miestnosť.
Pred 40 rokmi ženy nechali dieťa v zaparkovanom kočíku pred obchodom- áno, trochu extrém. Rovnako ako extrémne je báť sa na 10 min. odísť do sprchy na zamknutom oddelení nemocnice, kde sa naozaj hocikto nepohybuje a nesnaží sa vám ukradnúť dieťa ako v americkej dráme. .
boze zeny, niektore ste tu teda riadne hnusne, co vas doma muz nelubi ci co?
Tak zalezi, ci je zamknute oddelenie. U nas bolo volne otvorene, takze sme mali zakaz nechavat dieta same na izbe (resp..ze ti nikto nevezme na zodpovednost, ked ti ho niekto vezme a nedajboze nieco spravi...). Donsprchy sa slo, ak bola spolubyvajuca pritomna alebo pocas toho casu, ked sestricka vzala babo na poziadanie alebo vysetrenie ...
ja som mala kupelnu na izbe, nechala som otvorene dvere a nakukala som na malu. Raz som mala situaciu, ze tam prave nebol chvilu muz a musela som ist z izby na vysetrenie, bez problemov mi malu postrazili sestricky. A necitaj tu tie hnusne komentare, niektore sa tu nevedia do koze spratat a chodia tu len prskat mudrosti 🐄🐮
Ak budes sama na izbe aj so sprchou tak si nechas otvorene dvere.babo je na monitore keby cokolvek zacne to hucat.ak nebudes sama tak postarzi spolubyvajuca.ak nebude specha na izbe a budes sama kludne popros sestricku ze sa potrebujes osprachovat ci im tam mozes na chvilocku nechat babetko. ..
Jasne, zeny nechavali deti na izbach a isli fajcit vonku. Mali sme monitor a ak je sprcha na izbe pocujes ak place..
Odviezla som dieta ku sestrickam a poprosila ich, ci ho tam na par minut mozem nechat, kym sa osprchujem. Nikdy nebol problem.
Ak máš bábätko na izbe, potom je tam aj postieľka. Vždy aj keď si pri ňom, ulož ho tak, aby bolo bokom opreté o postieľku a ležalo s hlavičkou na boku. Tak sa neudusí zvratkami. Vytešú bokom. Udusenie je hlavný a takmer jediný problém. Ak budeš striedať strany aj doma, tlakom na lícne kosti z boku sa vyformuje pekná tvárička s malým noštekom. Ležanie na bruchu spôsobuje taký tlak, že sa vyformuje obrovský krivý nos, doslova raťafák. Ležanie bokom však zabráni hlavne uduseniu sa.
Aj tak je najlepšie mať izbu aspoň s jednou mamičkou a takto si pomáhať. To vyrieši aj záchod aj sprchu 🤷🏻♀️
Viaceré píšete, že počkať na návštevu. Ja som chodila do sprchy po každej malej aj veľkej potrebe (tak nám to odporúčali pôrodnici)
Veď všeličo zo mna vytekalo, to akože cely deň nepôjdem do sprchy a budem čakať na návštevu ???
Fakt, tak ako tu niekto napísal, že niektoré zeny s dieťaťom vytlačia aj mozog
A doma sa uz nikdy nebudes sprchovat? Ved to je novorodenec,on nevie vyliezt z postielky a spi 90% casu.

@anonym_autor chod sa osprchovať keď ti zoberú dieťa na váženie alebo príde navsteva