Je dlho cestovať 35-40 minút za pôrodnicou?
Je podľa vás dlho cestovať za pôrodnicu v deň pôrodu tých 35-40minut? Zaujímalo by ma to lebo sa neviem rozhodnúť či ísť bližšie alebo radšej aj keď risknúť tu cestu ale mať dobrú pôrodnicu
@anonym_autor myslím, že je to bežná vzdialenosť
Uvidíš ako sa budeš cítiť, aké bude počasie, či nebude akurát špička na cestách. Ja mám do najbližšej pôrodnice 45 minút, za nami sú ešte ďalšie dediny čo to majú ešte ďalej. Ak máš aj nejakú bližšiu, je to fajn.
A pokiaľ bude zle, zavoláš záchranku.
@anonym_autor ja som mala 25 min dojazd, v noci, cely den som este jazdila autom 30 min trasy. A do tej porodky by som sa tiez este dosoferovala sama. Ja neviem, mne to pride bezny dojazd okolo 30-45min. A to ja mam 3 hod porody, cize ja nerodim 20 hod.
Keby mate blbu situaciu, tak volate 112 a tie auta by mali ustupit na stranu pri napr sprevadzani policiou. Uz prinajhorsom vie pristat niekde vrtulnik. Ale z takej situacie sa vacsinou vie clovek dostat za pomoci nejakych zachrannych zloziek
Za porodnicu?
Moji rodičia bývajú v poslednej dedine okresného mesta, pôrodnica je 35 min. Podľa mňa je to v pohode vzdialenosť. Ani vo velkych mestách sa nemusíš dostať skôr do nemocnice kvôli premávke. Zase máloktorý pôrod je prekotny, t. J. do 2 hod. Nerob prehľad podľa zien MK. Väčšinou ten prvý pôrod trvá 8-10hodin.
Jasné že radšej lepšie lepšie začiatok žiadna trauma ani nič podobné budete spokojná tak choďte skôr ak máte strach že to nestihnete .
Ale ja mám napríklad najbližšiu pôrodnicu odmieta adressi kde žijem 20minut . Autom
A bratranec teda jeho partnerka to má do pôrodnice cca 45mimut auto do miesta kde žijú do najbližšej pôrodnice.
Keďže ja som už dvakrát porodila do hodinky, tak pre mňa by to bolo vela
Ťažko povedať aký to bude mať priebeh keď to na teba príde
@anonym_autor Z dedín bežne toľko cestujú a niekto aj dlhšie.
Keďže ja som už dvakrát porodila do hodinky, tak pre mňa by to bolo vela
@marhulka13 Šťastná to žena..
Jasné že radšej lepšie lepšie začiatok žiadna trauma ani nič podobné budete spokojná tak choďte skôr ak máte strach že to nestihnete .
Ale ja mám napríklad najbližšiu pôrodnicu odmieta adressi kde žijem 20minut . Autom
A bratranec teda jeho partnerka to má do pôrodnice cca 45mimut auto do miesta kde žijú do najbližšej pôrodnice.
@anonym_39bfa1 dodám že môj pôrod bol celkom rýchlo na oddelenie som bola prijatá cca 23:40 a mala sa na rodila 23:51
@anonym_autor ja som tak cestovala zo Spisskej do Krompach... a to mne hrozil predcasny porod 😉 Ale spisskej by som sa vyhla aj keby co sa dialo🙏
Ja chcem cestovať 2,5 hodiny do Havířova 🤣 Ale samozrejme keby čokoľvek po ceste máme viacero alternatívnych nemocníc kde vieme zastaviť úplne v pohode. 😊

No ja som rodila do 30 min 🤣 ledva som stihala v meste predcasny porod