icon

Je možné zaplatiť za cisársky rez bez indikácie?

2. sep 2026

Som v 6. Mesiaci uz teraz viem, ze nechcem rodit prirodzene, ale cisarskym, nechcem ani kojit. Zdravitnu indikaciu na sekciu nemam ziadnu...Hladam porodnicu, ktora to bude akceptovat ak si aj zaplatim. Poradte vase skusenosti. Dakujem

Strana
z3
anonym_444d0f
2. sep 2026

Ked si zaplatis porodnika tak s niektorymi sa da dohodnut ale vacaina zato zoberie okrem oficialneho poplatku, ktory ma kazda porodnica pri zazmluvneni aj do vrecka. Idealne je ak si presne ziatis vo svojej lokalite, ktori su k tomu privetivejsi ( su aj tu na MK skupiny jednotlivych porodnic kde sa mozes priamo spytat). Ja tiez jedno meno porodnika, s ktorym sa da dohodnut vo svojom meste poznam vdaka skupine tu na MK. Lenze u mna je to 50:50 este nie som rozhodnuta co bude lepsie a je sanca, ze u mna indikacia na sekciu bude tak zatial to neriesim (som len v 2.trimestri).

autor
2. sep 2026
@anonym_444d0f

Ked si zaplatis porodnika tak s niektorymi sa da dohodnut ale vacaina zato zoberie okrem oficialneho poplatku, ktory ma kazda porodnica pri zazmluvneni aj do vrecka. Idealne je ak si presne ziatis vo svojej lokalite, ktori su k tomu privetivejsi ( su aj tu na MK skupiny jednotlivych porodnic kde sa mozes priamo spytat). Ja tiez jedno meno porodnika, s ktorym sa da dohodnut vo svojom meste poznam vdaka skupine tu na MK. Lenze u mna je to 50:50 este nie som rozhodnuta co bude lepsie a je sanca, ze u mna indikacia na sekciu bude tak zatial to neriesim (som len v 2.trimestri).

@anonym_444d0f je mozne to aj nejako oficialne vyriesit? Zaplatim vsetko co bude treba, len nechcem prirodzeny porod.

anonym_873d46
2. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_444d0f je mozne to aj nejako oficialne vyriesit? Zaplatim vsetko co bude treba, len nechcem prirodzeny porod.

@anonym_autor Možno indikácia cez psychiatra,

anonym_8b109e
2. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ak ti ide o bolest pri porode epidural pomoze. Bolesti po porode su podobne u oboch porodov. Ale to uz je na tebe. Co sa tyka nekojenia, to je len tvoja vec. Do toho ta nema co kto nutit. Normalne oznamis, ze kojit nebudes. Mozno ti tu par zien za dobrovolne nekojenie vynada, ale nevsimaj si.

sisa_s
2. sep 2026

Nie, zaplatit si oficialne sekciu nemozes, bud si zazmluvnis ochotneho porodnika, alebo ti vyhoveju s posudkom od psychiatra

anonym_444d0f
2. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor urob to takto najprv si zisti v dojazdovej vzdialenosti kto by nato mohol pristupit ako pisem tu na MK su skupiny, FB uz nemam ale mozno aj tam najdes. Nemyslim, ze niekto takto neverejne ti napise konkretne meno z pochopitelnych dovodov, ze nebalo by sa tak dohadovat, skor do sukromnej spravy alebo v sukromych skupinach. Potom zavolaj do porodnice alebo najdi na ich stranke info kedy sa zazmluvnuje kazda to ma inak, jedna skor to riesi druha az pri objednavani na poradne, tretia az na prvej poradni. Minimalne na jednej poradni ta vysetri zazmluvneny lekar, tam to preberiete v ambulancii a dohodnete sa, potom sa podpisuje zmluva a plati (vacsinou az pri odchode z porodnice ale tiez mozu byt vynimky). Ale treba triezvo ratat s tym, ze pred 38tt ti nikto neurobi sekciu a plodova voda ti moze odtiect aj skor alebo proste den-dva pred planovanou sekciou. Takze je mozne, ze tvoj porodnik v ten den nwbude mat sluzbu, bude mat iny porod alebo proste nestihnes dojst do tej porodnice (pokial nebude najblizsia). Neviem v ktorom tt si ale ja tiez roky pred tehotenstvom som sa zaprisahavala ze prirodzeny porod nikdy a az posledne 2 tyzdne sa to vo mne lame, ci naozaj to bude lepsie a s mensimi rizikami ako si o tom zistujem informacie. Takze mozno aj u teba sa to tiez do porodu zlomi.

kiwi3
2. sep 2026
@anonym_8b109e

@anonym_autor Ak ti ide o bolest pri porode epidural pomoze. Bolesti po porode su podobne u oboch porodov. Ale to uz je na tebe. Co sa tyka nekojenia, to je len tvoja vec. Do toho ta nema co kto nutit. Normalne oznamis, ze kojit nebudes. Mozno ti tu par zien za dobrovolne nekojenie vynada, ale nevsimaj si.

@anonym_8b109e podobne bolesti? Cisarak je ťažká operácia, ja s prirodzeným a jedným vnútorným stehom som nemala bolesti ziadne.

Nerozumiem, že do toho chce niekto dobrovoľne ísť...

anonym_444d0f
2. sep 2026
@anonym_444d0f

@anonym_autor urob to takto najprv si zisti v dojazdovej vzdialenosti kto by nato mohol pristupit ako pisem tu na MK su skupiny, FB uz nemam ale mozno aj tam najdes. Nemyslim, ze niekto takto neverejne ti napise konkretne meno z pochopitelnych dovodov, ze nebalo by sa tak dohadovat, skor do sukromnej spravy alebo v sukromych skupinach. Potom zavolaj do porodnice alebo najdi na ich stranke info kedy sa zazmluvnuje kazda to ma inak, jedna skor to riesi druha az pri objednavani na poradne, tretia az na prvej poradni. Minimalne na jednej poradni ta vysetri zazmluvneny lekar, tam to preberiete v ambulancii a dohodnete sa, potom sa podpisuje zmluva a plati (vacsinou az pri odchode z porodnice ale tiez mozu byt vynimky). Ale treba triezvo ratat s tym, ze pred 38tt ti nikto neurobi sekciu a plodova voda ti moze odtiect aj skor alebo proste den-dva pred planovanou sekciou. Takze je mozne, ze tvoj porodnik v ten den nwbude mat sluzbu, bude mat iny porod alebo proste nestihnes dojst do tej porodnice (pokial nebude najblizsia). Neviem v ktorom tt si ale ja tiez roky pred tehotenstvom som sa zaprisahavala ze prirodzeny porod nikdy a az posledne 2 tyzdne sa to vo mne lame, ci naozaj to bude lepsie a s mensimi rizikami ako si o tom zistujem informacie. Takze mozno aj u teba sa to tiez do porodu zlomi.

@anonym_444d0f doplnim aby ma nikto nechytal za slovicka pred 38tt nikto nenaplanuje sekciu, samozrejme akutnu urobia vsade ak bude treba aj pred 38tt.

bosorkabb
2. sep 2026
@kiwi3

@anonym_8b109e podobne bolesti? Cisarak je ťažká operácia, ja s prirodzeným a jedným vnútorným stehom som nemala bolesti ziadne.

@kiwi3 no ja mám prvý prirodzene a hrôza. Vrátane kriesenia novorodenca. A to len preto že lekári čakali až to dopadlo zle. Proste sa vykašľali na to.
Dieťa prežilo ale následky má.
Druhý pôrod cisárskym a hojenie rýchlejšie aj pôrod super. Dieťa zdravé.
Obe mali pupočník okolo krku.
Takže neplatí že prirodzený pôrod je pre každého lepší.

kiwi3
2. sep 2026
@bosorkabb

@kiwi3 no ja mám prvý prirodzene a hrôza. Vrátane kriesenia novorodenca. A to len preto že lekári čakali až to dopadlo zle. Proste sa vykašľali na to.
Dieťa prežilo ale následky má.
Druhý pôrod cisárskym a hojenie rýchlejšie aj pôrod super. Dieťa zdravé.
Obe mali pupočník okolo krku.
Takže neplatí že prirodzený pôrod je pre každého lepší.

@bosorkabb pri prirodzenom treba cvicit s balonom, to je cele. Moja sestra mala to iste ako ty (omotany pupocnik) pri prvom a cisarak, druhé prirodzene s cvičením. hojenie 2 mesiace (prve) vs uplne nulove (druhe)

anonym_4cd09c
2. sep 2026

@anonym_autor nechceš rodiť, nechceš kojiť, chceš ty vôbec dieťa? Neskutočné

stranakovazuzana0
2. sep 2026

@anonym_autor nedá sa oficiálne zaplatiť,ale buď skús cez psychiatra,alebo napr.cez ortopéda.Ja som mala 2 pôrody prirodzené a vedela som,že už prirodzene rodiť nechcem.Isla som ortopedovi,vysvetlila som mu na rovinu čo chcem a on mi napísal indikáciu,dokonca zavolal primárke na gynekológiu,opýtal sa jej či taká indikácia je v poriadku a dohodol mi s ňou stretnutie.Mala som teda vybavený cisársky a neplatila som ani za zazmluvnenie.Porod ma nestál nič.

anonym_9eb440
2. sep 2026

@anonym_autor este povedz, ze si chces diktovat aj termin porodu. Pohlavie baba si si tiez chcela vybrat?

anonym_71e371
2. sep 2026

@anonym_autor ja ked toto citam doktor ktory urobi sekciu bez naozajstnych dovodov by som zavrela.Je to velka bruana operacia a ked pozwram statistiky strasne sekcie stupli.Ako ok ak mas psyxhicjy podlozene nie vybavene plne chapem ale toto nie a zožeete ma tu piste si moje telo moja volba a podobne veci...ale za mna by som to nepovolila ,nastastie nie som lekar

bluka2
2. sep 2026

Ja sice nechapem, ale nemusim vsetkemu rozumiet. Ano, da sa to. Napriklad vo Viedni Goldenes Kreuz alebo Doeblinger Privatklinik. Tam sa to da oficialne a nemusis podporovat korupciu ako navrhuju v 1. prispevku

andrejkap123
2. sep 2026

Ja som dva roky dozadu bola po akutnej sekcii - bolest po je rovnaka pri kazdej mas proste cele brcuho rozrezané. Uprimne nerozumiem ze toto dobrovolne niekto chce to aké muky som ja zaživala s tou bolestou fakt neprajem nikomu cize nechaaapeeeeeemmmm…. Ale som 2x tejotna teraz a bohuzial kvoli zdr veciam mojim a prvej sekcii idem do druhej (dobrovolne-nedobrovolne). Uz teraz mam strach z tej ukrutnej bolesti. Ale ako myslis….. a hojenie bolo brutal.

stranakovazuzana0
2. sep 2026
@anonym_71e371

@anonym_autor ja ked toto citam doktor ktory urobi sekciu bez naozajstnych dovodov by som zavrela.Je to velka bruana operacia a ked pozwram statistiky strasne sekcie stupli.Ako ok ak mas psyxhicjy podlozene nie vybavene plne chapem ale toto nie a zožeete ma tu piste si moje telo moja volba a podobne veci...ale za mna by som to nepovolila ,nastastie nie som lekar

@anonym_71e371 ak narážaš na môj príspevok,tak ja som sa nebála bolesti.Prvé 2 pôrody som mala rýchle ,ale druhý bol predčasný a nebudem popisovať čo sa stalo,ale syn mohol pri porode zomrieť,čo mi potvrdil aj pôrodník po pôrode(bol na to nejaký dôvod)a tretie tehotenstvo som mala tiež rizikové a aj som znovu porodila predčasne a bála som sa,aby sa teraz fakt niečo nestalo.To bol dôvod môjho vybavenia sekcie.Strach o dieťa a nie o seba.

anonym_8b109e
2. sep 2026
@kiwi3

@kiwi3 Ani ja tomu nerozumiem, ze dobrovolne ist do toho. Ale keby som ti mala opisat moje bolesti po porode, a ako som bola dotrhana, tak by si nezlahcovala prirodzeny porod. Je to bolest po porode aj pri prirodzenom porode aj po sekcii. Su zeny co aj po sekcii hned su ok, aj po prirodzenom porode su niektore zeny ok. A tak isto su zeny co po prirodzenom porode nevedia mesiac sediet, a aj zeny co sekcii sa im dlho hoji rana. Zhrnutie- je to casto bolest jedno aj druhe.

bluka2
2. sep 2026
@anonym_8b109e

@kiwi3 Ani ja tomu nerozumiem, ze dobrovolne ist do toho. Ale keby som ti mala opisat moje bolesti po porode, a ako som bola dotrhana, tak by si nezlahcovala prirodzeny porod. Je to bolest po porode aj pri prirodzenom porode aj po sekcii. Su zeny co aj po sekcii hned su ok, aj po prirodzenom porode su niektore zeny ok. A tak isto su zeny co po prirodzenom porode nevedia mesiac sediet, a aj zeny co sekcii sa im dlho hoji rana. Zhrnutie- je to casto bolest jedno aj druhe.

@anonym_8b109e jasne, moze sa stat. Ale ked si clovek dobre vyberie, kde a s kym rodi, tak prirodzeny porod ide vacsinou dobre. Ked rodis v polohe, aku si telo pyta, ked ti nerobia vseliajke vylepsovaky a nechaju ta v pokoji rodit bez vyrusovania. Ja som take mala 3 porody, vsetky deti nad 4 kg, vsetky omotane snury na krku, druhy aj s ramenom nieco mal a museli ho dako tocit a aj tak, ziadne poranenia, bola som top fit potom na druhy den v parku a na urade a potom isiel zivot dalej. Styl porod 13:00-15:00, sprcha, 19:00 vecera s kamaratmi za stolom, normalne sedenie a vsetko. Ten proces bolel vzdy ako svina, ale ako babo vyslo von, uz som sa mohla starat o to dieta a nie o seba a jazvu a pod

bluka2
2. sep 2026
@anonym_8b109e

@anonym_8b109e ale zas mam aj kamosku, co na druhy den po sekcii pracovala a podpisovala nejake zmluvy, takze asi aj to existuje, ze po sekcii je zena celkom fit. Len v terminovej skupine sa po porode riesia skor problemy s jazvou ako nejake problemy po prirodzenom porode, takze z toho si clovek domysli, kto ma viac problemov

ivicatolic
2. sep 2026
@anonym_4cd09c

@anonym_4cd09c 👍👍👍

ivicatolic
2. sep 2026

Ani rodenie....ani kojenie....a vychová ho AI 🤣😭🤣👎

brrunetkaa
3. sep 2026

Čo vás štve? Mám vo svojom okoli viaceré ženy, ktoré nechcú rodiť a preto nemajú dieťa. Keď chce ísť cisárskym, tak by to malo byt umožnené rovnako, ako nikto nerieši operácie typu zväčšenie pŕs, predĺženie končatín a podobne, ktoré sú tiež len preto, že niekto chce…. Možno z nej bude aj lepsia matka než taká, čo 40 hodín trpela a potom 3 roky dieťa kojila. Toto zrovna super rodiča z nikoho nerobi

anonym_462ff0
3. sep 2026
@anonym_4cd09c

@anonym_4cd09c naco pozerat na to co je dobre pre dieta, vsak hlavne ze mamicka bude spokojna. Narazam hlavne na kojenie. A rozmyslam ako taketo zeny zvladnu dalsie tazke veci spojene s materstvom.

anonym_16c40c
3. sep 2026
@brrunetkaa

Čo vás štve? Mám vo svojom okoli viaceré ženy, ktoré nechcú rodiť a preto nemajú dieťa. Keď chce ísť cisárskym, tak by to malo byt umožnené rovnako, ako nikto nerieši operácie typu zväčšenie pŕs, predĺženie končatín a podobne, ktoré sú tiež len preto, že niekto chce…. Možno z nej bude aj lepsia matka než taká, čo 40 hodín trpela a potom 3 roky dieťa kojila. Toto zrovna super rodiča z nikoho nerobi

@brrunetkaa podľa mňa by si mal každý robiť so svojím telom čo uzná za vhodné. Keď chce autorka silou mocou cisársky, tak nech ho má. Je to jej telo, ona bude mať rozrezane brucho. Presne ako píšeš, na rôzne plastické operácie sa chodí dobrovoľne a tiež sa do tých ľudí reže. Ak sa dá ten cisársky niekde a nejakým spôsobom vybaviť, tak nech do toho autorka ide. Ako píšem, je to jej telo a nikto by ju za to nemal súdiť. Ja osobne by som dobrovoľne na cisársky nešla ale to som ja. Autorka je zase ochotná ísť dobrovoľne a je to len jej vec. Ona sa ani nepýta kto si čo o tom myslí, ona sa pýta kde si to môže vybaviť.

@anonym_autor skús si zazmluvniť nejakého lekára v súkromnej nemocnici a dohodni sa s ním

bbbublina
3. sep 2026

Som aktuálne po tretej sekcií a naozaj v dobrom radim, nechoďte do tohto dobrovoľne.

anonym_8b611d
3. sep 2026

@anonym_autor CR je v podstate veľká operácia brucha. A logicky len tak sa nechať operovať keď netreba?
Ja som to mala podobne ako ty, najskôr hrdinka, ze iba CR, ale potom postupne, ako sa blížil čas, tak, čoraz viac ma to prechádzalo. Ja by som ti odporucila nájsť spoľahlivého pôrodnika, ktorému môžeš veriť. To je podla mňa základ. Zaplatiť si sekciu určite môžeš, rozhoduje o tom prednosta kliniky. Cize môžeš skúsiť ísť napriamo, ze si proste zaplatis. Co sa tyka papiera od psychiatra, gynekológovi vedia ze su to od....by, pokial sa tam neliečis dlhodobo, takže ti to nemusia akceptovať. Napr. Zahumemsky toto určite neberie, a aj keď ho nemusím, v tomto s nim súhlasím. Žena nie je lekar, aby si diktovala co a ako ona chce. Myslím, že už to niekedy zachádza až do extrému so všetkými právami a podobne.

anonym_8b611d
3. sep 2026
@anonym_9eb440

@anonym_autor este povedz, ze si chces diktovat aj termin porodu. Pohlavie baba si si tiez chcela vybrat?

@anonym_9eb440 niektoré si diktuje aj to, by si sa divila. Aby bol pekný dátum keď tak. Mne môj g6ndos vravela ze jedna "celebritka" chcela 14.2. A povedal jej ze v žiadnom prípade jej to nebude robiť ma želanie a už vôbec nie dopredu, keď na to nie je dôvod.

beronsche
3. sep 2026

@anonym_autor a to dieťa vôbec chceš?
Máš naštudované rizika sekcie? Aký je dôvod? Strach z pôrodu?
Možno by bolo vhodnejšie riešiť to so psychológom. Sekcia je výborný nástroj pri problémoch, ale má množstvo rizík pre teba a aj dieťa.

bosorkabb
3. sep 2026
@kiwi3

@bosorkabb pri prirodzenom treba cvicit s balonom, to je cele. Moja sestra mala to iste ako ty (omotany pupocnik) pri prvom a cisarak, druhé prirodzene s cvičením. hojenie 2 mesiace (prve) vs uplne nulove (druhe)

@kiwi3 mne cvičenie nepomohlo a problém malo dieťa.
Keby lekári riešili čo mali tak by to nedopadlo takto. Ak raz ozvy dieťaťa klesajú je to jasný signál pre lekára. Tam žiadne cvičenie nepomôže.
Stojím si za tým že cisársky rez bol pre mňa oveľa,oveľa lepší.

Strana
z3