Je možné zaplatiť za cisársky rez bez indikácie?
Som v 6. Mesiaci uz teraz viem, ze nechcem rodit prirodzene, ale cisarskym, nechcem ani kojit. Zdravitnu indikaciu na sekciu nemam ziadnu...Hladam porodnicu, ktora to bude akceptovat ak si aj zaplatim. Poradte vase skusenosti. Dakujem
@kiwi3 no ja mám prvý prirodzene a hrôza. Vrátane kriesenia novorodenca. A to len preto že lekári čakali až to dopadlo zle. Proste sa vykašľali na to.
Dieťa prežilo ale následky má.
Druhý pôrod cisárskym a hojenie rýchlejšie aj pôrod super. Dieťa zdravé.
Obe mali pupočník okolo krku.
Takže neplatí že prirodzený pôrod je pre každého lepší.
@bosorkabb prirodzený pôrod je lepší, ak neexistuje indikacia pre sekciu. Toto platí bez pardonu.
Tvoj pôrod, žiaľ, nevyzerá, ako taký.
Zdravotníci u nás často tlačia ženy do vaginálneho pôrodu, ale vôbec nerešpektujú jeho prirodzený priebeh. A to je problém.
Riadený pôrod s vysokou mierou medicínskej intervencie bez existujúcich indikácii, je dosť prúser.
@bosorkabb prirodzený pôrod je lepší, ak neexistuje indikacia pre sekciu. Toto platí bez pardonu.
Tvoj pôrod, žiaľ, nevyzerá, ako taký.
Zdravotníci u nás často tlačia ženy do vaginálneho pôrodu, ale vôbec nerešpektujú jeho prirodzený priebeh. A to je problém.
Riadený pôrod s vysokou mierou medicínskej intervencie bez existujúcich indikácii, je dosť prúser.
@beronsche ja píšem ktorý pôrod bol pre mňa a dieťa lepší. A to bol ten kde bola vykonaná sekcia.
A to či sa to niekomu páči alebo nie pre mňa podstatné nie je.
A názor na zdravotníkov radšej písať nejdem lebo sa zbytočné rozčúlim. Aj teraz riešim s dcérou zdravotné veci a lekári hrôza. Ideme radšej do ČR kde dodržiavajú medicínske postupy hodné tohto storočia. Keď videli jej hodnoty krvi ( podotýkam robené v nemocnici na Slovensku) tak zhrozený prečo nemá liečbu indikovanu. A prečo sa nepoužívajú protokoly ktoré sú pre lekára dostupné. Škoda slov.
@beronsche ja píšem ktorý pôrod bol pre mňa a dieťa lepší. A to bol ten kde bola vykonaná sekcia.
A to či sa to niekomu páči alebo nie pre mňa podstatné nie je.
A názor na zdravotníkov radšej písať nejdem lebo sa zbytočné rozčúlim. Aj teraz riešim s dcérou zdravotné veci a lekári hrôza. Ideme radšej do ČR kde dodržiavajú medicínske postupy hodné tohto storočia. Keď videli jej hodnoty krvi ( podotýkam robené v nemocnici na Slovensku) tak zhrozený prečo nemá liečbu indikovanu. A prečo sa nepoužívajú protokoly ktoré sú pre lekára dostupné. Škoda slov.
@bosorkabb veď ja ti to nevyčítam, chápem, že to muselo byť a aj stále je ťažké..
Ja len píšem, že bez zdr.indikacie je vaginálny, ale ten prirodzený, nie ten, kde je žena natrepana liekmi a takmer šikanovana zdravotníkmi, vždy lepšou možnosťou, ako sekcia bez indikácie.
A zase sa raz ukazuje, aké sme my ženy... Radšej než podporiť, pochopiť, povzbudiť, pomôcť, len urážať, zosmiešňovať, ponižovať... Stavím sa, že keby rodili muži, toto by pre nich ani nebola téma a každému jednému by bolo srdečne jedno, ako ten druhý porodí. Nikdy som nevidela, aby sa muži navzájom tak hejtovali ako ženy. Tie, čo ste tu hneď začali autorku odsudzovať len preto, že nechce rodiť prirodzene a nechce kojiť, by ste lepšie urobili, keby ste sa starali o seba. Koniec koncov, autorka sa nepýtala, aký je váš názor na sekciu bez indikácie. A ak vám nikto nebránil rodiť prirodzene, tak čo vás je do toho, ako sa rozhodne rodiť iná žena?
Mimochodom, mám susedu, ktorá už 38 rokov prebaľuje svoje dieťa, pretože mala taký "úžasný" prirodzený pôrod.
@bosorkabb veď ja ti to nevyčítam, chápem, že to muselo byť a aj stále je ťažké..
Ja len píšem, že bez zdr.indikacie je vaginálny, ale ten prirodzený, nie ten, kde je žena natrepana liekmi a takmer šikanovana zdravotníkmi, vždy lepšou možnosťou, ako sekcia bez indikácie.
@beronsche a ja píšem že nie pre všetky ženy a ich deti.
To isté platí pri kojení. Ak žena nechce tak nechce.
Ostatným ženám to môže a má byť jedno.
@beronsche a ja píšem že nie pre všetky ženy a ich deti.
To isté platí pri kojení. Ak žena nechce tak nechce.
Ostatným ženám to môže a má byť jedno.
@bosorkabb tak aj nepriaznivý psychicky stav je kontraindikácia.
Čo nie je ok, je rozhodnutie bez informácií, bez konzultácie s dr.
Ale to je tiež na jednotlivcoch a áno, nám to môže byť ok..
Suseda si vybavila cisarsky, ale netusim ako. Pochvalovala si. Ze by isla do toho znova. Ma dve deti, narodene v ten isty den, akurat rozdiel 2 roky. Skus mozno ten papier od psychiatra, ale to tiez nie je istota. Uz som dade citala ze aj napriek odporucaniu, rodicku nutili do prirodzeneho porodu. Pozri, je to tvoje rozhodnutie, nikto iny nema pravo ta za to sudit. Skusila by som este nejaku sukromnu nemocnicu. ...
@anonym_autor poradim skor najst dobru porodnicu, urob si prieskum po nemocniciach, pozri recenzie. Ja som sa tiez bala, stale som dufala, ze mala sa neotoci spravne a pojdem na cisarsky. A nakoniec ten prirodzeny porod bol v pohode, nic nevydrzatelne, za mna su horsie bolesti a radsej by som rodila ako mala priemernu migrenu... Co sa tyka kojenia, tiez som si hovorila ze nikdy, odmietam, preco by som mala ked ine zeny stale tvrdia ake to je neprijemne a neviem co. Ked sa dcerka prvy krat prisala a pozerala som na nu, tak ma roztopilo od neznosti, ziadna bolest sa nedostavila ako ma strasili, bolo a aj nadalej je to cele take prirodzene, jednoduche (aspon pre mna). Cize takto s tymi predporodnymi zasadami :D. Ale neodcudzujem ta nech sa zariadis akokolvek, je to tvoja osobna vec a drzim palce.
@anonym_71e371 ak narážaš na môj príspevok,tak ja som sa nebála bolesti.Prvé 2 pôrody som mala rýchle ,ale druhý bol predčasný a nebudem popisovať čo sa stalo,ale syn mohol pri porode zomrieť,čo mi potvrdil aj pôrodník po pôrode(bol na to nejaký dôvod)a tretie tehotenstvo som mala tiež rizikové a aj som znovu porodila predčasne a bála som sa,aby sa teraz fakt niečo nestalo.To bol dôvod môjho vybavenia sekcie.Strach o dieťa a nie o seba.
@stranakovazuzana0 absolutne som si tvoj priapwvok nevsimla cize reagovala akm na autorku
Ja nechápem prečo do nej rypete a nič o nej neviete … a to pisem ako žena ktorá dve deti rodila prirodzene a kojila … a tiež ako žena ktorá má v okoli min dve osoby ktoré si cisársky “vybrali “ .. čo som doteraz nepochopila prečo .. ale viem aké bolo ich pozadie .. ale čo viete o tejto zene ? Čo ak už má jedno dieťa pri ktorého pôrode skoro zomrela ? Alebo čo ak pri prirodzenom pôrode zomrelo dieta ? Čo ak kojila dieťa a doteraz má problém s prsnikmi / bradavkami ? Čo ak napriek tomu otehotnela aj keď možno nechcela no dieta si chce nechať … ja vybavenú sekciu tiež neuznávam no nesúdim človeka o ktorom nič neviem
A zase sa raz ukazuje, aké sme my ženy... Radšej než podporiť, pochopiť, povzbudiť, pomôcť, len urážať, zosmiešňovať, ponižovať... Stavím sa, že keby rodili muži, toto by pre nich ani nebola téma a každému jednému by bolo srdečne jedno, ako ten druhý porodí. Nikdy som nevidela, aby sa muži navzájom tak hejtovali ako ženy. Tie, čo ste tu hneď začali autorku odsudzovať len preto, že nechce rodiť prirodzene a nechce kojiť, by ste lepšie urobili, keby ste sa starali o seba. Koniec koncov, autorka sa nepýtala, aký je váš názor na sekciu bez indikácie. A ak vám nikto nebránil rodiť prirodzene, tak čo vás je do toho, ako sa rozhodne rodiť iná žena?
Mimochodom, mám susedu, ktorá už 38 rokov prebaľuje svoje dieťa, pretože mala taký "úžasný" prirodzený pôrod.
@anonym_527162 toto sú typické príspevky o nicom. Nakoľko pokial ma niekto iný názor, hneď je pranierovany za to.
Neviem naozaj, prečo by som mala podporovať ženu v takom nezmysle, aby sa dobrovoľne dala rezať, len preto ze sa bojí porodu? Potom je na mieste otázka, prečo chce mať vobec deti. CR nie je iba tak. Lebo ty chceš. A o toto ide.
@anonym_527162 toto sú typické príspevky o nicom. Nakoľko pokial ma niekto iný názor, hneď je pranierovany za to.
Neviem naozaj, prečo by som mala podporovať ženu v takom nezmysle, aby sa dobrovoľne dala rezať, len preto ze sa bojí porodu? Potom je na mieste otázka, prečo chce mať vobec deti. CR nie je iba tak. Lebo ty chceš. A o toto ide.
@anonym_8b611d o ničom je akurát tak potreba silou-mocou vyjadrovať svoj názor na rozhodnutie inej ženy, hoci tá žena sa na tvoj názor nepýtala. Absolútne nič o nej nevieš, netušíš, čo ju k takému rozhodnutiu vedie (možno zlý prvý pôrod, negatívna skúsenosť niekoho z jej blízkeho okolia, mnoho rokov snaženia o dieťa a strach z možných komplikácií... dôvody môžu byť rôzne), ale budeš ju tu odsudzovať a pýtať sa, prečo chce mať vôbec deti 🤦♀️. Tak mi, prosím, vysvetli, ako súvisí túžba mať a starať sa o deti s tým, či ich žena vytlačí cez vagínu.
@anonym_8b611d o ničom je akurát tak potreba silou-mocou vyjadrovať svoj názor na rozhodnutie inej ženy, hoci tá žena sa na tvoj názor nepýtala. Absolútne nič o nej nevieš, netušíš, čo ju k takému rozhodnutiu vedie (možno zlý prvý pôrod, negatívna skúsenosť niekoho z jej blízkeho okolia, mnoho rokov snaženia o dieťa a strach z možných komplikácií... dôvody môžu byť rôzne), ale budeš ju tu odsudzovať a pýtať sa, prečo chce mať vôbec deti 🤦♀️. Tak mi, prosím, vysvetli, ako súvisí túžba mať a starať sa o deti s tým, či ich žena vytlačí cez vagínu.
@preconacoako prepáč, ale o tom je verejna diskusia, keby si nevedela. Ked nechceš diskutovať, založ si súkromnú skupinu kde si pridaj kamosky, ktoré ti budu drukovat a budeš spokojná. Tak, ako ty hejtujes za ich názor iné, môžem rovnako ja teba za ten tvoj názor.
A podstata je to, ze ked sa teda tak bojim porodu, tak tie deti proste nemám. A nebudem si jednoducho diktovať podmienky, za akých ich mat budem. Prepáč. Ono na fóbie a strachy sú tu lekári. Psychológovia alebo psychiatri. A ked ti usudia, ze mas nejakú fobiu, tak budis. Ale nie, ze ty sa bojíš.
@preconacoako prepáč, ale o tom je verejna diskusia, keby si nevedela. Ked nechceš diskutovať, založ si súkromnú skupinu kde si pridaj kamosky, ktoré ti budu drukovat a budeš spokojná. Tak, ako ty hejtujes za ich názor iné, môžem rovnako ja teba za ten tvoj názor.
A podstata je to, ze ked sa teda tak bojim porodu, tak tie deti proste nemám. A nebudem si jednoducho diktovať podmienky, za akých ich mat budem. Prepáč. Ono na fóbie a strachy sú tu lekári. Psychológovia alebo psychiatri. A ked ti usudia, ze mas nejakú fobiu, tak budis. Ale nie, ze ty sa bojíš.
@anonym_8b611d opäť pripomínam, že diskusia tu nemala byť o tom, kto má na to aký názor, ale či sa dá sekcia bez indikácie zaplatiť. Máš problém pochopiť otázku? Na čo je dobré vnucovať niekomu svoje postoje bez toho, aby sa na ne pýtal? A akým spôsobom teba konkrétne ovplyvňuje, či sa nejaká žena rozhodne nechať si rozrezať brucho? Bráni ti niekto rodiť prirodzene? Nie. Ale ty by si najradšej bola, keby ženy, čo nechcú rodiť prirodzene z dôvodov, ktoré sú tebe absolútne neznáme, nemali deti...
@anonym_autor Tak ako tu niektoré iné baby písali, skús si zazmluvniť pôrodníka v súkromnej nemocnici. Držím palce.
Staci prejst juzne hranice a nemas problem s cisarskym na zelanie- cesko, rakusko, madarsko....a za mna, odrodila som 4 deti, prve cisarskym a kludne by som isla takto rodit kazdy den. O kazde dieta som sa starala od narodenia, okrem posledneho som s kazdym isla po 72hodinach domov. Paradoxne, horsie som na tom bola po prirodzenom porode, ako po cisarskom - vsak zena dostava lieky na bolest,aj pri prirodzenom a zavinovanie maternice je extra zuzo, hlavne pri poslednych detoch...🤷♀️🤷♀️
Inak skús aj napísať odkiaľ si. Tak skôr poradia pôrodnicu.
Ale čo viem Koch v BA je známy tým že tam nie je problém vybaviť. Viac báb v okolí tam rodilo takto.
Staci prejst juzne hranice a nemas problem s cisarskym na zelanie- cesko, rakusko, madarsko....a za mna, odrodila som 4 deti, prve cisarskym a kludne by som isla takto rodit kazdy den. O kazde dieta som sa starala od narodenia, okrem posledneho som s kazdym isla po 72hodinach domov. Paradoxne, horsie som na tom bola po prirodzenom porode, ako po cisarskom - vsak zena dostava lieky na bolest,aj pri prirodzenom a zavinovanie maternice je extra zuzo, hlavne pri poslednych detoch...🤷♀️🤷♀️
@vevesh neviem si predstaviť, že niekde celoplošné nemajú problém so sekciou bez indikácie..
Veď je to veľká brušná operácia, ktorá si sebou nesie x rizík. Samozrejme, ak pre ňu existuje dôvod, je to výborný nástroj na záchranu života a zdravia.
Ale neviem si predstaviť, že sa robí len tak, na želanie žien, ktoré často nie že netušia, aké má rizika, ale ani, že vôbec nejake má..
Najmä, ak spomínaš krajiny, kde je pôrodníctvo na vyššej úrovni ako u nás (akurát neviem, ako je na tom Maďarsko).
A ani lieky na bolesť sa nedávajú vždy a každej.
Ono je to celé velmi individuálne..
@anonym_8b611d opäť pripomínam, že diskusia tu nemala byť o tom, kto má na to aký názor, ale či sa dá sekcia bez indikácie zaplatiť. Máš problém pochopiť otázku? Na čo je dobré vnucovať niekomu svoje postoje bez toho, aby sa na ne pýtal? A akým spôsobom teba konkrétne ovplyvňuje, či sa nejaká žena rozhodne nechať si rozrezať brucho? Bráni ti niekto rodiť prirodzene? Nie. Ale ty by si najradšej bola, keby ženy, čo nechcú rodiť prirodzene z dôvodov, ktoré sú tebe absolútne neznáme, nemali deti...
@preconacoako samozrejme, že sa dá. Všetko sa dá zaplatiť. Stačí len osloviť správneho človeka so správnou sumou, koniec koncov, sme na Slovensku.
Takže otázka nie je položená správne.
Je potrebné sa dotazovat konkrétne a dúfat, že niekto bude mať odvahu konkrétne meno a miesto zverejniť.
A tiež si myslím, že by nebolo odveci spomenúť aj rizika sekcie bez indikácie.. veľmi málo žien o nich vie..
@vevesh neviem si predstaviť, že niekde celoplošné nemajú problém so sekciou bez indikácie..
Veď je to veľká brušná operácia, ktorá si sebou nesie x rizík. Samozrejme, ak pre ňu existuje dôvod, je to výborný nástroj na záchranu života a zdravia.
Ale neviem si predstaviť, že sa robí len tak, na želanie žien, ktoré často nie že netušia, aké má rizika, ale ani, že vôbec nejake má..
Najmä, ak spomínaš krajiny, kde je pôrodníctvo na vyššej úrovni ako u nás (akurát neviem, ako je na tom Maďarsko).
@beronsche lieky na bolest sa davaju vzdy- aspon na zapade, na sk je to asi luxus, lebo si to zena ma odtrpiet🫣🫣a ano, je na zene, ako porodi - ak chce sekciu, tak rodi sekciou, ak nie, tak prirodzene. Samozrejme, ze mas vzdy poradenstvo u gynekologa, kde ti vysvetlia vyhody a nevyhody oboch porodov. Ale urcite ta nikdo nebude odhovarat od cs, dostanes poradenstvo a ty rozhodujes o svojom tele a tvojom dietati. Takisto o kojeni - spytaju sa pred porodom ano/nie a neriesia, len pripravia lieky a mlieko. A ak si to rozmyslis po porode, takisto dostanes poradenstvo a ked povies nie, jednoducho pichnu liek a cau. Ja neviem, ale ja , ako pacient, mam tiez pravo rozhodnut o svojom tele, co chcem a nechcem podstupit a nie ze mi to niekto bude diktovat a ja len dalsie cislo na beziacom pase.....lebo potom to aj tak vyzera - ked sa spytam v nemecku zien, ci by sli rodit, drviva vacsina ti povie kedykolvek. Na sk sa kazda zena zhrozi a povie, ze aj jedno je niekedy vela odrodit - to hovori za vsetko🤐🤐🤐
@beronsche lieky na bolest sa davaju vzdy- aspon na zapade, na sk je to asi luxus, lebo si to zena ma odtrpiet🫣🫣a ano, je na zene, ako porodi - ak chce sekciu, tak rodi sekciou, ak nie, tak prirodzene. Samozrejme, ze mas vzdy poradenstvo u gynekologa, kde ti vysvetlia vyhody a nevyhody oboch porodov. Ale urcite ta nikdo nebude odhovarat od cs, dostanes poradenstvo a ty rozhodujes o svojom tele a tvojom dietati. Takisto o kojeni - spytaju sa pred porodom ano/nie a neriesia, len pripravia lieky a mlieko. A ak si to rozmyslis po porode, takisto dostanes poradenstvo a ked povies nie, jednoducho pichnu liek a cau. Ja neviem, ale ja , ako pacient, mam tiez pravo rozhodnut o svojom tele, co chcem a nechcem podstupit a nie ze mi to niekto bude diktovat a ja len dalsie cislo na beziacom pase.....lebo potom to aj tak vyzera - ked sa spytam v nemecku zien, ci by sli rodit, drviva vacsina ti povie kedykolvek. Na sk sa kazda zena zhrozi a povie, ze aj jedno je niekedy vela odrodit - to hovori za vsetko🤐🤐🤐
@vevesh to som prekvapená že lieky od bolesti sa nedávajú. Akože wtf 😀😀😀🤣🤣 a tiež som za to, aby žena rodila ako chce. Ja som rodila aj aj, a za mňa jednoznacne sekcia. Načo zbytočne trpieť.
@beronsche Pred každým zákrokom (t.j. aj pred sekciou) sa v predstihu podpisuje informovaný súhlas, kde sú všetky riziká uvedené, a pacient si tak môže zvážiť, či zákrok aj napriek tomu podstúpi. A aj prirodzený pôrod so sebou nesie množstvo rizík, ktorých si niektoré ženy nie sú vedomé. Od inkontinencie, oslabeného panvového dna, cystokély, rektokély a v najhorších prípadoch až po trvalé poškodenie zdravia či smrť dieťaťa. Nič nie je bez rizík. A čím je rodička staršia, tým viac stúpa riziko, že prirodzený pôrod neprebehne úplne hladko. Lenže, žiaľ, nie každá žena má to šťastie, že stretne toho pravého a porodí mu deti do tridsiatky.
@vevesh písala som, že lieky sa nedávajú vždy, ale v zmysle, že nie každá ich chce a potrebuje. Lebo z tvojho príspevku som to pochopila tak, že nadhadzuješ, že sú úplne vždy žiadúce a potrebné.
Zrejme som sa ani ja nevyjadrila korektne.
Takže oprava - lieky od bolesti sú síce k dispozícii, ale nevyžaduje ich každá žena, vid.vyjadrenie "nedávajú sa vždy a každej".
Čiže v Nemecku je sekcia na požiadanie? Úplne bez indikácie? To sa mi trochu bije so štatistikou, keďže majú porovnateľné % sekcii s nami a u nás sa predsa štandardne "na požiadanie" nerobia.
Plus, v Anglicku ich tiež nerobia len tak, lebo si niekto zmysli..
Ale súhlasím, že žena mat právo sa rozhodnúť, ale až po dôkladnom oboznámení sa s rizikami.
@beronsche Pred každým zákrokom (t.j. aj pred sekciou) sa v predstihu podpisuje informovaný súhlas, kde sú všetky riziká uvedené, a pacient si tak môže zvážiť, či zákrok aj napriek tomu podstúpi. A aj prirodzený pôrod so sebou nesie množstvo rizík, ktorých si niektoré ženy nie sú vedomé. Od inkontinencie, oslabeného panvového dna, cystokély, rektokély a v najhorších prípadoch až po trvalé poškodenie zdravia či smrť dieťaťa. Nič nie je bez rizík. A čím je rodička staršia, tým viac stúpa riziko, že prirodzený pôrod neprebehne úplne hladko. Lenže, žiaľ, nie každá žena má to šťastie, že stretne toho pravého a porodí mu deti do tridsiatky.
@preconacoako pre zdravú ženu s normálnym priebehom tehotenstva je riziko menšie, nie neexistujúce, menšie, pri prirodzenom pôrode.
Ten so sebou prináša aj množstvo benefitov pre dieťa.
O tom sa nemusíme dohadovať, však?
Čo je úplne nesprávne je fakt, že nie len ženy o tom nevedia, ani zdravotnícky personál v pôrodniciach často nie je naladený na prirodzený pôrod, keďže u nás sú pôrody ešte vždy plné rutinných zásahov bez zdravotnej indikácie a nie nevyhnutných medikamentov, plus nulový rešpekt .
A potom sa všetci tvária, že išlo predsa o prirodzený pôrod. Čo nie je pravda - to je iba pôrod vaginálny.
Aj keď ženy začínajú byť informovane a pomaly sa to zlepšuje.
@vevesh písala som, že lieky sa nedávajú vždy, ale v zmysle, že nie každá ich chce a potrebuje. Lebo z tvojho príspevku som to pochopila tak, že nadhadzuješ, že sú úplne vždy žiadúce a potrebné.
Zrejme som sa ani ja nevyjadrila korektne.
Takže oprava - lieky od bolesti sú síce k dispozícii, ale nevyžaduje ich každá žena, vid.vyjadrenie "nedávajú sa vždy a každej".
Čiže v Nemecku je sekcia na požiadanie? Úplne bez indikácie? To sa mi trochu bije so štatistikou, keďže majú porovnateľné % sekcii s nami a u nás sa predsa štandardne "na požiadanie" nerobia.
Plus, v Anglicku ich tiež nerobia len tak, lebo si niekto zmysli..
Ale súhlasím, že žena mat právo sa rozhodnúť, ale až po dôkladnom oboznámení sa s rizikami.
@beronsche ano, je na poziadanie a statistika je aj napriek tomu taka ako na sk. Z tych 30% je okolo 4 % nudzovy cisarsky, zvysok na ziadost. Na slovensku nechavaju zenu vytrapit- psychicky a fyzicky, az to nedava a potom su nuteny urobit cisarsky, lebo by im tam umrela bud zena alebo dieta alebo oboje🙄🙄predstav si, ze pocas porodu sa mozes najest, napit, volne prechadzat (v relaxacnych miestnostiach,v parku ci zimnej zahrade v nemocnici so sprievodom) pocas prvej doby porodnej, ist do restauracie (ktora je v kazdej nemocnici)- ak ide o normalny prirodzeny porod. A lieky od bolesti sa tu davaju preventivne, lebo ked uz bolest zacne, nezaberaju a treba davat vacsie mnozstvo. Takze tabletka od bolesti je povinna vybava kazdej rodicky na prvych 24h, a to je jedno, ako rodila.
Nechcem rodiť prirodzene, nebudem kojiť... Ja nechcem, ja nebudem, ja hento, ja tamto. Ja, ja, ja. Myslím, že dieťa vám veľmi rýchlo vysvetlí, že svet sa netočí len okolo vás. A ešte by ma zaujímalo.... Ak by Vám v KAŽDEJ pôrodnici na svete povedali, že vám sekciu neurobia, tak čo by ste urobili? Prekrížili nohy a mali to dieťa v sebe navždy, lebo VY nechcete rodiť prirodzene? Moja zlatá 🙂
@preconacoako pre zdravú ženu s normálnym priebehom tehotenstva je riziko menšie, nie neexistujúce, menšie, pri prirodzenom pôrode.
Ten so sebou prináša aj množstvo benefitov pre dieťa.
O tom sa nemusíme dohadovať, však?
Čo je úplne nesprávne je fakt, že nie len ženy o tom nevedia, ani zdravotnícky personál v pôrodniciach často nie je naladený na prirodzený pôrod, keďže u nás sú pôrody ešte vždy plné rutinných zásahov bez zdravotnej indikácie a nie nevyhnutných medikamentov, plus nulový rešpekt .
A potom sa všetci tvária, že išlo predsa o prirodzený pôrod. Čo nie je pravda - to je iba pôrod vaginálny.
Aj keď ženy začínajú byť informovane a pomaly sa to zlepšuje.
@beronsche Som zdravá žena a mala som normálny priebeh tehotenstva a napriek tomu moje dieťa takmer pri pôrode zomrelo. Pri druhom som už do toho rizika nebola ochotná ísť. Veľa žien si zjavne myslí, že keď niekto nechce rodiť vaginálne, tak je to automaticky preto, že sa bojí bolesti. Ale to tak nemusí byť. Vôbec by som nemala problém prežiť všetku tú bolesť pri kontrakciách, keby mi niekto na 100 % zaručil, že dieťa sa narodí živé a zdravé. To sa však zaručiť nedá. Ja osobne som ešte nepočula ani nečítala o prípade, kde by sa pri plánovanej sekcii niečo tak pokazilo, že by dieťa zostalo postihnuté alebo zomrelo. Nevravím, že sa to nikdy nestalo, ale percento bude asi podstatne nižšie než pri vaginálnych pôrodoch.
A ak to mám porovnať, po sekcii som sa zotavila neporovnateľne rýchlejšie. Na tretí deň som ani nepotrebovala lieky od bolesti a normálne som fungovala. Po 2 týždňoch som už ani nevedela, že nejaká sekcia bola, lebo ma absolútne nič nebolelo. Z bolestí po prvom pôrode som sa dostávala takmer rok.

Čo vás štve? Mám vo svojom okoli viaceré ženy, ktoré nechcú rodiť a preto nemajú dieťa. Keď chce ísť cisárskym, tak by to malo byt umožnené rovnako, ako nikto nerieši operácie typu zväčšenie pŕs, predĺženie končatín a podobne, ktoré sú tiež len preto, že niekto chce…. Možno z nej bude aj lepsia matka než taká, čo 40 hodín trpela a potom 3 roky dieťa kojila. Toto zrovna super rodiča z nikoho nerobi
@brrunetkaa lenze pri plastickych operaciach sa nestrati 1-2l krvi. Preto sa to neodporuca, ked na to nie je vazny dovod