Je vhodné obliekať bábätko do vlastných vecí v nemocnici?
Ahojte , budem rodiť v novej nemocnici v Ke a rozmýšľam či zobrať veci pre bábätko už hneď alebo stačí len zopár pri odchode už domov , viem že obliekaju do svojich nemocničních ale ak by som obliekala do našich veci už viem že sa male môže pozvraciat a tak a nechcem veci postracať ak by ich dali prať alebo tak , viete mi niekto poradiť ,
? 🙂
@simonaluk Ak sa to nezmenilo,tak vlastné veci sa obliekli bábätku až na cestu domov.V nemocnici mali deti erarne veci, maximálne tenkú čiapočku môžeš vziať svoju
@anonym_b3bae2 áno , viem že davajú do tých nemocničních len keď som bola z prvým dieťaťom ešte pár rokov do zadu tak sme museli obliecť do svojich lebo sa celá vysypala po prezlečení do našich už potom bolo ok tak neveim teraz ako
Ja som v rodila v DE. Tam tiež dávajú erárne oblečenie. Ja som si však potom už pri druhom a treťom dieťaťi priniesla vlastne oblečenie, nakoľko mi najviac vyhovovali také celotelové pyžamká. A nikto k tomu nič nepovedal. Im to môže byť jedno. Akurát, keď sa ti to oblečenie zašpiní, tak si ho musíš zbaliť a dať doma oprať. Určite by som svoje oblečenie nedávala do nejakého hromadného nemocničného prania. Ja som si zobrala tie pyžamká 3-4 a hotovo.
Ja som nerodila v KE ale deti som mala v svojich lebo keď sa aj v noci povracali nechcelo sa mi utekať na novorodenecke pre čisté
Nerodila som tam, ale inde. Pri prvom som dala erarne a vyhadzal sa mi. Mladšiu som hneď prezliekla do svojho. Keď sa kúpala tak sestrička hodila oblečenie do ich koša. Pekne som jej to povedala, že mala malá svoje oblečenie. Vytiahli sme s toho koša na prádlo a bolo. Inak sa oblečenia nedotkli . Len ja 😂 A z vracaním to máš jedno. To môže aj doma. Neber do nemocnice lindex body za 20€, ale trojpack z Tesca za 10€ a bude 🙂
Ja som v rodila v DE. Tam tiež dávajú erárne oblečenie. Ja som si však potom už pri druhom a treťom dieťaťi priniesla vlastne oblečenie, nakoľko mi najviac vyhovovali také celotelové pyžamká. A nikto k tomu nič nepovedal. Im to môže byť jedno. Akurát, keď sa ti to oblečenie zašpiní, tak si ho musíš zbaliť a dať doma oprať. Určite by som svoje oblečenie nedávala do nejakého hromadného nemocničného prania. Ja som si zobrala tie pyžamká 3-4 a hotovo.
@anonym_ced48f Áno to by som tiež tak dala prať určite doma , len nechcem aby sa nejak nestratili keď bude bábo pri sestričkach a tak , určite by som povedala že budem obliekat do svojich ale tak neviem či každej sestričke 😀 aby sa vecičky nestratili
@anonym_ced48f Áno to by som tiež tak dala prať určite doma , len nechcem aby sa nejak nestratili keď bude bábo pri sestričkach a tak , určite by som povedala že budem obliekat do svojich ale tak neviem či každej sestričke 😀 aby sa vecičky nestratili
@simonaluk Tak v DE máš dieťa celý čas pri sebe. Aj na vyšetrenia ho sprevádza rodič. Nikdy nebolo samé so sestričkami. Ak mi ho aj sestrička pomohla prebaliť/prezliecť, tak to bolo v našej izbe vedla mňa. A špinavé veci vieš dať partnerovi, keď príde na návštevu nech ich vezme domov na pranie, príp. donesie čisté podľa potreby.
Vezmú dieťa na vyšetrenie, ale vrátia v tom istom oblečení. Akože trochu nechápem. Pôjde dieťa na napríklad vyšetrenie klbikov. A čo? Dr ho vyzlečie a nechá holé či prezlečie? 😂 Sestrička ho v tom parádnom fáre prikryje dekou a mamička staraj sa. Mne tak deti vracali. Keď bola milá sestrička tak ho aj obliekla späť.
@simonaluk kľudne si zober pár vlastných vecí, oblečieš ich, až keď budeš mať dieťatko pri sebe. Vždy, keď ti ho zoberú, pripomeň, že sú tvoje vlastné a takisto, ak by sa stalo, že ho prezlečú, hneď si pýtaj svoje naspäť. Pretože pogrckať sa môže, aj keď mu budú pozerať kĺbiky, kúpať ho, kedykoľvek.

@simonaluk Ak sa to nezmenilo,tak vlastné veci sa obliekli bábätku až na cestu domov.V nemocnici mali deti erarne veci, maximálne tenkú čiapočku môžeš vziať svoju