Kde majú čisto ženský operačný tým na cisárský rez?
Neviete nahodou niekto, kde vykonava cisarsky rez zena lekarka najlepsie ak by aj cely operacny tim boli len zeny. Dakujem za odpovede.
@slepica planovat sa da...len z vlastnej skusenosti ti viem napisat,ze mala som planovany cisarsky rez na 23.jula rano....no a 22.jula rano mi odtiekla voda a porod sa zacal tak ako mal...i ked som si myslela,ze vsak aj tak pojdem cisarskym rezom...vsak to mam zajednane,ale nestalo sa tak.lekar posudil situaciu a oznamil mi,ze nie je ziadna prekazka normalneho porodu ak uz to teda vsetko zacalo takto prirodzene...a mohla som ist do haja s mojim zajednanym cisarskym rezom.porodila som normalne i ked som bola v soku ako nikdy pred tym,ale musela som sa velmi frisko spamatat,ze co sa to vlastne robi okolo mna. a este sa tak oputam,ze ak by si mala akutny cisarsky rez a na operacnej sale by neboli zeny....velmi ma zaujima co by si robila v takom pripade?ked uz niet cesty nadaz a kazda minuta je dolezita.....zacala by si sa hadzat o zem,ze ty chces tu mat zenske okolo seba?alebo by si sa spamatala a nechala by si lekarov robit svoju robotu?vcit sa do situacie toho lekara...jeho povinnost je zachranit teba aj dieta...ak ho v tom obmedzis moze dojst k velmi vaznym nasledkom a predpokladam,ze ty potom veselo poutekas na urad nad zdravotnou starostlivostou....a tam je im to jedno ci si ty vtedy vrestala,ze nechces aby sa ta dotkol.myslimsi,ze nemas sajnu co vsetko by sa mohlo stat.
@slepica ja som tiez dost hanbliva, ale pri porode to naozaj vnimas uplne inak, dokonca som bola spokojnejsia s doktorom, ktory nastupil na samotne finale, bol prijemnejsi, nez doktorka pred nim. Zrejme mas vytvoreny blok a na nete to nevyriesis, skus sa poradit s lekarmi, neviem, ako dlho si tehotna a ci to teda mozes odstranit do porodu, ale aj do buducnosti by ti to mohlo pomoct. Podla mna v slovenskych porodniciach je problem zohnat dostatok kvalitnych ludi, ak by si si mala este vyberat pohlavie doktorov, sanitarov a vsetkych ostatnych ludi, asi by ti nevyhoveli nikde. Urcite by som sa skusala dohodnut v mensich, nie fakultnych nemocniciach, a skusila by som si este pred porodom vybavit papier od psychologa, na zaklade ktoreho by si sa mohla pokusit ziadat, aby bola na vizite len doktorka a sestricka. Ale myslim, ze je to dost komplikovane a ze ti v tom nemocnice nebudu chciet vyjst v ustrety, kedze odmietaju ine, podla mna podstatnejsie poziadavky.
@slepica toto je z jedneho clanku.....
Cisársky rez si môžete objednať napríklad na súkromnej klinike v Rakúsku. V nemocnici v Döblingu neďaleko Viedne majú takéto sumy: Päťdňový pobyt na dvojlôžkovej izbe: 1 640 eur (49 407 Sk) Anestézia: 400 eur (12 050 Sk) Predpôrodné vyšetrenie: 150 eur (4 519 Sk) Pôrodník: 1 000 eur (30 126 Sk) Spolu: 3 190 eur (96 102 Sk) Jednolôžková izba príplatok na deň: 100 eur (3 012 Sk) Otec dieťaťa, pokiaľ chce byť s rodičkou, si denne zaplatí 50 eur (1 506 Sk).
@slepica
@slepica no určite záleží aj od dr.ktorú budeš mat v poradni,ak jej vysvetlis v akej si situácii že proste máš strach alebo fobiu a bude k tebe otvorená a chapava tak nevidím problemak sa tým neohrozí život dieťaťa samozrejme ja si myslimze v tomto prípade je to ochceni a nechceni v každom pripadeto skús vysvetlit v poradni neboooj
@slepica mam taky dojem, ze tam pocas operacie nebol, ale ako sa chces po vykone obliect, ked budes od pasa nadol umrtvena? realne to prebehlo tak, ze ma nahu prelozil na postel a potom ma prikryl paplonom... koselu mi obliekla az sestricka po niekolkych hodinach.
@cmulinko ked niet inej cesty pouzijem tu ktora je, co by ale bolo dobre aby bolo viacero ciest, a bola moznost vyberu, v skutocnosti by mohla existovat aspon jedna nemocnica kde by mali aj zensky urgentny team, aj ako nadstandard za priplatok. V podstate vo vsetkom, kde dochadza k nejakym intimnim situaciam od narodenia mam tu moznost, ( napr. satne vo fitku, toalety, sporty, ... ), len nemocnice su neutralne, niekde kvoli peniazom, niekde kvoli vraj nesposobilosti zien robit toto povolanie ( chirurg ), vsade sa najde nejaky vazny dovod, preco taku situaciu neriesit. Podla tej stranky ktoru som poslala vyssie sa to zacalo nie tak davno vynalezom fonendoskopu. Ktovie ci sa to niekedy zmeni.
@slepica ako neviem z akeho dvovodu planujes cisarsky rez (tvoja vec)....ale ja som chcela len tolko...a myslim ze by to bolo realne aj v Rakusku...Ja zijem v zahranici, rodila som prirodzene, bez epi, neplanovane - do vody. Nemala som komplikacie a porod viedla len porodna asistentka, kratko predtym ako mala prisla na svet, telefonicky privolala sluzbu konajuceho lekara (v mojom pripade muza, mozno by sa dala zabezpecit zena 😕 ). Ten tam bol nepochopila som naco (mozno kvoli moznym kompikaciam...) asi 10 minut , ked mala prisla na svet, poblahozelal mi a odisiel. Potom prisla detska sestra, ktora kontrolovala malu, asistentka mi pomohla neskor obliect a odprevadila ma na izbu... Tu je zvykom, ze ak mamicka poziada moze ist na druhy den domov, za predpokladu, ze je vsetko OK. Len tak ma napadlo, ze som s avlastne zo ziadnym muzom nestretla, okrem sluzbukonajuceho lekara po porode. Vizitu robila, na druhy den lekarka, neskor zase muz...ale osetrovatelia tam neboli ziadny. Skus sa popytat ako by to bolo v Rakusku, urcite lekari hovoria anglicky.
@slepica hlavne je nech sa ti babo narodi zdrave....v zivote to budes mat s talymto pristupom velmi tazke.ja som rodila v zahranici....na sale bola jedna lekarka indka muslimka a jeden z bangladeza a ten bol zas homosexual.-rozoberal pocas sekcie svoj vcerajsi obed s partnerom 😀 instrumentalka bola irka a osetrovatel muz poliak.pediater prisiel..predstavil sa mi pekne po anglicky a povedal,ze je z nigerie-bol to cernoch.ak by som mala nejake predsudky voci rase,pohlavi ,veku ...nabozenskej orientacii ci narodnostnym mensinam,tak pri mojom porode by som to veru nemala ani najmensiu sancu riesit.hlavne v otazkach zdravotnictva....v mojich ociach su to prvorade odbornici a potom az muz ci zena.
no aby som situaciu skomplikovala,tak ma napada jedna otazka...pozna niekto primarku gynekologickeho oddelenia.....lebo ja viem iba o chlapoch.
@latvia je mozne, ze sa niekto naserie ale to neni vobec mojim cielom a pre mna aj dost nepochopitelne, hlavne ak sa naserie specialne kvoli tejto poziadavke. Stale si myslim, ze by mal byt lekar pre pacienta a nie pacient pre lekara. Neviem sice ako si to myslela s tym sudom, v charte prav pacienta je nieco ako moznost volby osetrujuceho personalu aj ked neviem vobec ako by som to dosahovala v praxi. S tym sanitarom to bude asi tazsie mozno by to dula zvladla, len ci by ju tam pustili.
@slepica, mna po sekcii z operacneho stola prekladali na postel 2 setry! 😉 Ale na sale som lekarov mala: asistujuceho Dr. a anesteziologa. Ostatne boli zeny ... a vyberat som si tiez nemohla, lebo som mala urgentnu sekciu. Ale Tvoj "problem" chapem!!! Ja som az do 7. mesiaca tehotenstva mala gynekologicky iba zeny!!! Tiez som hanbliva ... V 7. mesiaci som vsak ochorela a musela ist do nemocnice ... a tam sa to zacalo - pri prvom prepustani domov ma kontroloval muz - gynekolog a nebolo mi to jedno. Potom som sa do porodu v nemocnici ocitla este vela krat a muzov som zazila viacerych ... a nesuhlasim s tvrdenim, ze gynekologovia muzi su lepsi ako zeny. Ja mam opacnu skusenost a doteraz preferujem gynekologicky. Prekonala som vsak svoj blok v nemocnici ... vtedy som nevladala oponovat. Bolo mi taaak zle, ze som fakt nevladala. A teraz som asi aj rada, lebo v buducnosti uz taky velky blok asi mat nebudem. Som na to pripravena ... Drzim Ti palce, aby si nasla pre seba tu najprijatelnejsiu moznost!!!
babule ste tu niektora aj s trnavy co ste rodili alebo mate rodit v trnave cisarskym?chcela by som sa len nieco spytat 🙂
@slepica podla mna su muzi v gynekologii fajn, aspon ja mam s nimi lepsie skusenosti ako so zenami, ja som bola najprv tiez taka, ze som chcela len zeny, aj obvodnu gynekologicku som mala zenu, ale rodila som pri uzasnom gynekologovi-chlapovi, dobre sa mi s nim spolupracovalo, aj bol pre mna takou autoritou, som mu doverovala, aj som to lepsie zvladla, ved nebudem si robit hanbu pred fesnym doktorom 😀 😀tak odvtedy sa chlapov nebojim🙂myslim, ze su castokrat starostlivejsi ako zeny
@slepica kazdopadne ti drzim palce, nech sa ti podari vybavit, co chces...asi mas hodne volneho casu a peniazkov 🙂 na jednej strane chapem, ze sa hanbis a nemyslim si, ze si jedina, ale tvoja hanba je dost extremna...ved ti ludia v porodnici su tam, aby pomohli tebe a tvojmu dietatku! oni sa na teba nepozeraju ako na nejaky sexualny objekt, ani ta nebudu obchytkavat (to na margo tych osobnych prehliadok na letiskach)...ved denne odrodia tolko deti, ze na tebe ich asi ani nema co prekvapit, ci zaujat...a nemyslim, ze zeny su lepsie gynekologicky ako muzi, teda z odborneho hladiska, ved studuju rovnake skoly 🙂 skor mam pocit, ze byvaju citlivejsi, lebo chlap nerad vidi trpiacu zenu 😉 ale to je moj nazor...na druhej strane, tento svet potrbuje ludi, ako si ty, lebo keby boli vsetci so vsetkym spokojni, nikto a nic by sa neposuvalo dopredu...a urcite sa najdu zeny, ktore by tuto moznost uvitali tak isto ako ty, len sa mozno boja, alebo hanbia 🙂 drzim palce 🙂 daj nam potom vediet, ako si dopadla...

@cervena_ciapocka v akutnych situaciach je to aj pre mna pochopitelnejsie ale toto nieje ten pripad, vyber personalu moze aj zvecsit aj zmensit zdravotne rizika.