Kde mám rodiť v Bratislave?
Dievčatá kde ste rodili tie ktoré ste z Ba alebo kde sa chystáte?
Mne ako jediné schodne vychádzaju Kramáre aj ked je to prast ako uhod kedze po nedávnom prieskume o baby friendly hospital takmer vsetky pôrodnice na SR.vychádzajú ze si ten titul nezaslúžia.
Ale Antolská namna pôsobí odstrasujuco (asi preto ze som sa tam uz bola pozrieť a aj tie mediálizovane prípady úmrtí ma odradili), Ružinov padol z iných dôvod ze to určite ee, Koch tak na to mi príjem nestačí proste tak už jedine Kramáre lebo niekam ďaleko ísť nechcem predsa len keby niečo nech je to radšej bližšie.
No ale aj odtiaľ ma ľudia odradzaju.
Tak ja uz neviem.
Chcem mať bondibg po narodeni, malého pri sebe od narodenia, mam isté požiadavky nie nezvyčajné ale asi pre porodnikov ktori to robia rutinne prijateľné nebudú a inú ako bežnú polohu lebo mam problémy s dýchaním.
A ze na to tam môžem zabudnúť.
A treba dávať pozor na prikrmovanie, aby ho hocikedy niekam neodniesli (napriek tomu ze je tam roaming-in) a podobne. Tak uz sama neviem. Uz by som najradsej asi rodila doma keby sa dalo.
Po tom aky porod mala moja mama so mnou proste chcem to najlepšie lebo viem aky je príchod na svet kľúčový a každá negatívna skúsenosť poznačí človeka (mamu aj dieťa) do zivota.
@zitaje a presne toto chcem aj ja ale asi pre niektoré su to nepredstaviteľné podmienky ako tu tak citam. A inú polohu ak to bude mozne nechcem z rozmaru ale aby ma tam nemuseli pridusenu ozivovat. Co sa týka novorodeneckeho ak bude maly ok ja kvôli sebe nemam žiadne požiadavky, viem ako vyzeraju slovenské nemocnice, neočakávam nic.
@liebling98 s tým oxytocinom sa mýliš, precitaj si par veci aky je rozdiel medzi telu vlastnon oxytocine a tom co pichaju pri porode. Mne o tom aj na tehotenskom kongrese hovorila porodna asistentka a aj samotná pôrodnicka z kocha takže to nebolo iba moje googlenie.
http://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/porod/oxyt...
@sasa1983 takže k tej mojej poznámke.. moja mama isla do nemocnice na obyčajnú každoročnu prehliadku a na mamograf. Vtedy ešte kovový sa vyzmykol sestricke z ruky a mamu udrel do prsa. Mala modrinu ktora asi dva mesiace hrala vsetkymi farbami a bolela. O par mesiacov na tom mieste karcinóm. Predtym nic, mala preventívky kedze bola po 40ke a lekári to ľúbia zdôrazňovat. Dnes viem ake je žiarenie z mamografu škodlivé a vie narobit viac zla ako úžitku (a to nielen ten pád v ambulancii). Nador bol našťastie v tukovom obale, maly ohraničený a stupeň malignity 0, stadium prvé. Velmi dobrá prognóza. Mala neraz alergicke reakcie na kontrastnu latku pri cT tak mudra pani doktorka miesto premedikovania jej ju prestala davat pri vyšetrení. Tym padon prístroj neukázal nič, logicky. Pre nu to znamenalo ze je všetko ok. Takto to islo takmer 2 roky az sa mama zacala stale horsie citit. Stale nič cim by sa lekarka zaoberala. Dali sme lekarske správy skonzultovat do zahraničia cez známeho ktory tam zije. Az potom zacala konat. Bohužiaľ neskoro. Metastázy v kostiach, pľúcach, pečeni.. A ku koncu ked uz potrebovala trvalú hospitalizáciu kvôli kyslíku a veľmi zlemu stavu nás v podstate vyhodili a museli sme si hladat inu nemocnicu kde su len dlhodobo chori, takze nie špecializované miesto pre nu. Lebo uz by z nej nemali žiaden zisk tak dovi.
Este potrebujes nieco dodať? Lebo mne sa uz viac pisat nechce, nieje mi z toho dobre a to nieje jediná ktora tu uz nieje vdaka tym úžasným pánom doktorom ktorým človek doveroval.
@mishaella - budem rada ale ak tento príspevkov uz nebude nikto dalej komentovat, pretože tato stránka nieje o tom. Ľutujem ze som sa sem prisla nieco opytat. Z ľudí vymizla slušnosť a takt a nahradili ju útočenie, urazanie a arogancia (cest výnimkám). A to naozaj k životu nepotrebujem.
@mishaella stadium I,t.. T0-1,No-1,MO je stadium,pri ktorom je nador v najvacsom rozmere do 2cm,su alebo nie su postihnute lymfaticke uzliny na identickom prsniku,kde je tumor a nie su pritomne,alebo detekovane metastaticke loziska vo vzdialenych organoch . Stupen malignity 0 neexistuje. Malignita bud je,alebo nie je,alebo je vzorka nepriekazna a musi sa opakovat punkciou,aspiracnou biopsiou.
@mishaella Rodila som 2x na Antolskej. Vsetky poziadavky, ktore ty chces, mi splnili, automaticky. Mala som zaplatenu porodnicku a toto je podla mna dolezite.
Neviem, co vsetci maju s tym dokrmovanim UM. Po jednom porode sa moja spolubyvajuca nemohla dozobrat UM, lebo svoje mlieko nemala a mala jej strasne plakala a uz mala moc az do cervena. Po druhom porode som sama poprosila sestricku, aby malej dala trochu UM lebo ani na 3ti den po porode som mlieko este nemala.
Co sa tyka polohy pri porode to kreslo je polohovatelne vsetkymi smermi a mozes si prestavit sklon operadla a vsetkeho mozneho. Sama som si ho menila po vyzvani mojej porodnicky, ked som sa stazovala ze mi nevyhovuje sklon operadla. Ak mas medicinsky problem s dychanim, tak ti lekari urcite pomozu.
Ak je pre Teba porod taky dolezity, preco si 'nezozenies' peniaze a nejdes do Kochu? Ved za vsetky tie pridavky a priplataky pri narodeni dostanes celkom peknu sumu. Neviem, ale ochkat tu a zistovat kde je 'najmenej zla' porodnica, lebo za 'lepsiu' neviem/ nechcem zaplatit mi ako riesenie nepride. Hlavne ked tu mas na kazdu porodnicu diskusiu. Drzim palce nech ti to dopadne k tvojej spokojnosti.
@mishaella prečo? lebo sú tu odpovede, ktoré nevyhovujú, lebo väčšia časť ľudí môže mať rôzne skúsenosti?
Chcela som poukázať na fakt, že lekári, ktorí majú hlavný/vedľajší pracovný pomer v súkromných zariadeniach, majú zväčša aj vedľajší/hlavný úväzok v iných zariadeniach. napr.MUDr, Igor Slezák je pôrodníkom v KOCHu a zároveň aj operatérom v NOU a zároveň aj ambuluje (morfologický USG) na Strečnianskej, MUDr. Feldmár Peter okrem KOCHu robí ešte na svojej ambul (ktorú má s otcom) v Dunajskej Strede. Na druhú stranu, napr. MUDr. Grossová, ktorá je majoritnou predstavenkyňou Iscaru Bratislava rodí v Ružinove. Spomínam tých, ktorých poznám osobne. Chcem poukázať na to, že dotyční nie sú iní v odborbosti rôzni podľa toho, v ktorý pracovný deň na akej ulici a stoličke sedia. Buď sú dobrí lekári a odborníci, a potom sú takí aj tam, aj tam, ..alebo nie sú. Nájdi si lekára, ktorému budeš mať dôveru, to je prioritné. Následne môžeš riešiť, či je alebo nie je dôležitý ten zvyšok, o ktorom sa tu viď vyššie popísalo. S.
Ak je tu admin nejaky da sa toto cele od mojho príspevku az po všetky komenty vymazať? Ďakujem
@mishaella ☺, ironiou je, ze vacsina zien, ktore maju porodny plan chcu porodit bez zbytocnych zasahov a "spolocnosti", proste mat svoj klud a lekarov a sestry iba v pripade komplikacii....
skoda, ze je take narocne dat zene moznost volby, hlavne, ked je porod bez komplikacii....
v poriadku, akceptujem, ak ale založíš tému a pýtaš sa, tak odpovede budú rôznorode, aj také, ktoré chceš počuť (že je Ružinov katastrofa napr.), aj také, že tam rodia DR (ktorí rodia aj v KOCHu napr).
@sasa1983
@mishaella mne sa hlavne paci ako tu pises ake sme hlúpe, netaktne, neslusne ako bohovsky lutujes že si sem vôbec napisala ale hlavná vec že vzdy zareagujes. Mňa keby niekto urazil alebo nastval alebo by som len proste ostala z môjho pocitu nepochopena tak sa na to vykaslem a nič ďalej nekomentujem, nereagujem. Ale ty mas stále potrebu niečo resit...tak ked nechceš hovoriť o chulostivych temach ako smrť tvojej matky tak prečo preboha to pises na verejne diskusné fórum kde si to môže precitat naozaj hocikto a potom sa este aj citot dotknuta a osocovat že nerespektuju že ty o tom nechceš hovoriť?! Podľa mňa by si sa mala zamyslieť. A ak to chceš zmazat tak napis adminovi. Keď si zvladla založiť tému urcite zvladnes aj ju uzavrieť, v opačnom prípade len potvrdzujes co som napisala už predtým. Robis z komara somara a pripada mi to akoby syndrom trpiteľa. Mala by si sa dostať viac nad vec lepšie tak zvladnes nielen porod ale aj všetko ostatne
@mishaella tak a na just zareagujem, kto si ty prosím ťa že tu určuješ kto bude prispievať a kto nie? Si jedna psychicky nevyrovnaná, labilná a samonasieracia osoba! Tehotenské hormony a tvoje vnutorné nevyriešené konflikty z teba urobili neprijemnu osobu čo utočí najviac zo všetkých. Tak potom nepíš, nereaguj a hotovo. Čo si myslíš že len tebe sa niečo zlé stalo?? Ze len tebe zomrela mama na rakovinu? Aj mne zomrela moja draha babinka na rakovinu a trpela ako pes! Čo sme ako rodina zažili na onkologii to mladé dievča ako som vtedy bola nemalo nikdy vidieť! Zomierať milovaného človeka! Moja sestra sa narodila s DMO a je vážne postihnutá, ja sama som po prvom porode ochorela a liečila sa 5 rokov...a čo teraz? Teraz budem štekať na každeho koho stretnem snad v každom prispevku? Ty neznesieš nič len ,,svoju pravdu,, ktorá je ale riadne pokrutená.
Z ludí vymizla slušnosť? Možno z tvojho života..lebo ty sama si velmi slušná na diskutujucich neni vtedy ked to nie je tak ako to ty chceš počuť. Mne je to v podstate jedno....pre mna za mna chod rodiť aj do pola.....tvoja vec, aby si na nikoho nemohla nadavať, na tých zlých lekarov. Nie, nezachrania každeho, nepomožu všetkým...ani moju milovanu babulenku nezachranili, neurobili viac, moju sestru (vraj to tvrdí moja mama) doddrbali lekari pri porode a potom ked jej sadrovali nohy a mala ťažké dekubity na pätách kde jej ,,zabudli,, dať vatu, vypodloženie. Do mäsa vyžraté to mala....Stalo sa, hnevali sme sa, nadavali, preklínali...život, čas, Boh, to zahojili...lebo sme ODPUSTILI...lekarom za to že viac neurobili (čo ani nemohli) že pochybili (segra) a Bohu, životu nazvy to ako chceš že to dopustil. Dnes sme slobodní ludia. A čo nás nezabilo to nás zocelilo.
A dufam ze nebudeš ty sama reagovať tak ako to vyčítaš tým druhým...(čo pochybujem)poručam sa.
na žiadosť zakladateľky diskusie sa diskusia uzamyká

@katkaform nemam záujem ist.rodit do Ružinova aj som to niekoľko krát zdôraznila tak nerozumiem na co o nej pises.