Kde pustia nezaočkovaného otecka k pôrodu?
Prosim Vas baby s neockovanymi partnermi kam pojdete rodit? Prepadam miernej panike kedze sni na sukromnej klinike nechcu pustit neockovanych, ja neviem kde sa podejem alejedno viem, ze toho partnera tam mat budem a chcem! ProsimVas piste ak mate skusenosti pripadne nejake info. Dakujem 🥺
Och v máji už dávno pustia s AG testom ja som rodila v prvej vlne a rodila som apríl na veľkú noc a týždeň myslím o pôrode už mohol byť aj otec pri pôrode . malém má šľak trafilo 🙊
@nique a co je na tom rodit 200km od domova? 😳😳Vsak ked ma peniaze a moznosti, nech si odrodi aj v usa, svajci ci japonsku...200km je oproti tomu len "za rohom" - a praktikuje to nespocetne mnozstvo zien....tiez som nerodila v najblizsej nemocnici, lebo pristup, moznosti a a vybavenie nemocnice mi bolo prednejsie ako "za rohom"...
@liljana Na základe vlastných skúseností s Tebou nemôžem súhlasiť...Ja ako onkologický pacient po (zatiaľ) úspešnej liečbe rakoviny som bola systémom tlačená do očkovania, aj keď lekári, s ktorými som to konzultovala, mi vakcínu neodporúčali, vzhľadom k mojej diagnóze - videli tam riziko návratu ochorenia. Ale keďže všeobecné odporúčanie bolo očkovať hlava -nehlava zaradom, oficiálne som nespadala do žiadnej výnimky (...ktorú asi od stola určoval Lengvarský a jeho ,,odborníci,,...) Nakoniec mi výnimku uznali, no čo ak by ma do toho doslova dotlačili a ja by som mala vážne vedľajšie účinky alebo by sa mi vrátila rakovina, či by som to neprežila? Kto by sa postaral o moje štyri malé deti? Len tak mimochodom, minule som bola na jednom stretku, 3x očkovaná kamoška mi 2 dni nato volala, že má Covid, nevie vstať z postele, (zatiaľ 2 týždne sa z toho nevie dostať), 2 kamoši očkovaní stredne ťažký priebeh, poležali si pár dní v nemocnici...a ja, ako ohrozený neočkovaný onkopacient? Absolútne nič, testy negatívne, zdravá ako repa...a to sme sa 2x objali, boli blízko seba asi 3 hodiny. Kto teda koho nakazil? Tí očkovaní zodpovední seba navzájom, či? Keď som sa pýtala doktorky, ako je to možné, povedala mi, že oni majú oslabenú imunitu očkovaním 🤷♀️ A tie vedľajšie účinky kamošiek ani nepíšem, dosť vážny prípad Covidu poznám osobne jeden. Preto rešpektujem každého človeka a trvám na tom, že je to každého osobná vec, ako sa rozhodne... Ľudia nech sa delia na zdravých a chorých, ako to bolo stále. A kto sa bojí a žije len strachom z Covidu, nech sedí doma v respirátore a nerozhoduje za iných ľudí!
@danyelia Ludia s diagnozami ako onko, ... by sa nemali ockovat. Maju oslabene zdravie a ockovanie dalsou chorobou, by im mohlo pritazit. Miesto nich by sa mali ockovat ti zdravi, ktorym to stav dovoluje naockovat oslabeny kmen virusu a tym chranit vas s diagnozami. Ti ockovani znami, co mali aj s ockovanim tazky priebeh, si neuvedomuju, ze bez ockovania by mozno neprezili. Mozno patria do skupiny tych, co si mysleli, som ockovany, uz mozem zahodit rusko a prestat dodrziavat opatrenia.
Neockovany, aj ockovany a uz sa nechraniaci blb vyjde uplne zajedno. To uz je lepsie zodpovedny neockovany. Idealny je ale zodpovedny ockovany clovek.
@simonamunk podla mna panikaris a dramatizujes este zbytocne skoro 😊.
Do maja sa toho moze vela zmenit a opatrenia zmiernit. Ak nie, treba ist tam kde to umoznuju, staci do tych porodnic zavolat 😉.
Tak ako ty nechces ockovanie a je to pravom tvoja slobodna volba, tak treba rovnako ako seba respektovat aj inych a ich rozhodnutia: porodnice/zariadenia, ktore sa rozhodli akceptovat iba ockovany sprievod.
@simonamunk v KE Saci je jedno, ci ma otecko 5 davok vakciny, ci ziadnu. musi mat max 24 hod.pcr a este mu urobia cerstvy antigen (pcr robia aj na pockanie v porodnici za uzasnych 130€).
@liljana Tak to si myslím aj ja, že každý onkologický pacient musí byť posudzovaný individuálne, mne však lekárka povedala, že majú nariadenie očkovať každého pacienta bez výnimky. Čo sa týka kamošov, to nikto nevie, bez očkovania by mali možno priebeh ľahší a možno by o corone ani nevedeli, aj to je možné... Preto strácam dôveru v tento často nezmyselný a nelogický systém. A nerozumiem napríklad obavám, ako napríklad ja (zdravá s čerstvým PCR testom) a respirátorom môžem ohroziť napríklad 3 mesiace očkovaného človeka (nevieme, či zdravého bez testu) chorobou, ktorú ani nemám a proti ktorej je on/ona 3x zaočkovaný...Tomu nerozumiem. Do hotela s rodinou OP + a variť mi bude kuchár otestovaný pred týždňom alebo vôbec...Preto ma už rozčuľuje toto celé Covid šialenstvo, už by sme sa mali naučiť s tým žiť a nerozdeľovať sa na tých ,,zodpovedných,, a ,,dezolátov,,🙄
@liljana nedá mi nereagovať. Ako to že očkovany je menej nákazlivý. Všade okolo vidím ockovanych ktorý nakazili svojich príbuzných tiež ockovanych. Veď je to choré. Začni trocha rozmýšľať. Majú ich testovať rad radom ak chcú byť pri pôrode. Prípadne úplne zakázať a bude kľud.
@mariska1989 a kde si rodila v Kochu ci?
@liljana nie nestojí to za to, mam sa zdravý človek očkovať len preto, aby ma niekde pustili? Choreee.
@simonamunk Veď ani personál nie je zaockovaní. V štátnej nemocnici stačil PCR test.
@simonamunk v trstenej urcite ano. Dnes porodila kamaratka. Obaja s manzelom bez ockovanoa 😊
@simonamunk Uplne chapem, je to otras, co sa deje a akoze zvazovala by som domaci porod (keby moje porody neboli take krvaky, ake boli...). Ale neboj, v maji bude vsetko inak. Urcite to uvolnia. Ja si viem predstavit taky scenar, ze pride otecko a jednoducho spravi tam bordel. Nech zavolaju policiu, kludne.... je to v zakone, ze otec ma pravo byt pri porode... lenze na psychiku matky a na to, ako sa k vam potom bude ten personal chovat, tak to neni nic moc vyhliadka.
@simonamunk nie .. okres Čadca v nemocnici .ale ako píšem v prvej vlne takže 2020 .takže ty hlavne kľud do mája budú úplne iné podmienky .to nie ako u mňa že otec si mohol malú podržať ako 3 dňový povedané
@simonamunk v Kubíne stačí pcr test aktuálne.
@nique to akoze ste mna mysleli? Kde ja chcem ist rodit 200 km od domova? Keby ano tak mam po probleme a neriesim tu s vami nejake zasrate podmienky v nasich nemocniciach. 🙈🙈🙈
@simonamunk no, nie všetko vyrieši peniaze... A ak nerozumieš, aký rozdiel je medzi rodiacou ženou a oteckov pri pôrode, nie je o čom
@simonamunk žiadna panika, urcite existuje sposob a nie jeden kam ísť porodiť.😊
Tiez som mala vybavenu Moravu, konkretne Vsetin, ale zatvorili v prvej vlne hranice. Potom sme si museli nájsť porodnicu tu na SVK, kde boli ochotní pustit manzela k porodu. Vacsina to zakázala. Stratavala som sa s podobnymi nazormi ako Ty teraz. V tom zmysle, či som male decko a nedokážem odrodit bez jeho pritomnosti, ved ide len o par dni a potom nas bude mat s malou cely život pri sebe, či nechapem, ze moze ohrozovať inych v porodnici a pod. Áno, mohla som to zvládnuť bez neho, ale nechcela. A takisto si to nevedel predstavit ani on. Takze mnoho známych pripravilo z donutenia svojho muža o najkrajší moment v živote, pretože podľahli.
Ak máte svoj názor, nenechajte sa ničím vydierať a stojte si za ním. Veľa šťastia a nech je porod pre Vas nádherným zazitkom. 🍀
Držím palce aby sa to dovtedy dalo do normálu, ist k porodu by mal mať otec právo. Je to jeho djdts
Riešenie,ze prečo sa neockuje atd mi príde úplne cez čiaru a zbytocne, nakoľko tak ako aj neocko aj ocko dostane covid. Ockuje sa kvôli tomu aby ľudia nemali ťažký priebeh. Tak sa tu teraz netvarme, ze zaočkovany covid nedostane a nerozsiruje.
Pravidlá hodne nule🤦♀️
@simonamunk Zasrate podmienky v nasich nemocniciach? To naozaj? Lebo chrania zivoty pacientov v dobe pandemie? Tak rod doma. Ked mate 3000 eur na Kocha, tak si pozvite domov sukromneho lekara, anesteziologa, mobilnu ambulantnu jednotku, ked na to mate. Aby si raz nebola vdacna, ze ti tam zachrania zivot.
Je pandemia, ale ja chcem rodit s oteckom a ockovat sa nemienime.
@fineta Vy zapojte zmysly. Prestavte si, ze rodite s problemami. Vedla pride neockovany otecko k porodu. PCR negativny, lebo sa nakazil nedavno cestou do nemocnice. Je silne nakazlivy. Nakazi vas, dieta vam zomrie, vy zomriete. Oni maju lepsiu imunitu, im sa nic nestane. Vas manzel zazaluje nemocnicu za nedbalost. Co potom? Preto nemocnica trva na max.opatreniach. Ale pacienti sa budu rozculovat nad zasr... podmienkami.
@simonamunk v trencine aj bez očkovania. Tu mohol byt otec pritomny pri pôrode aj minulý rok počas najväčšieho logdownu. Jedine si zaplati test na prijme antigen za 5 alebo 10 euro.