icon

Kontrola v deň termínu

zivotsakrasnemeni
10. júl 2025

Dnes mam den terminu, je to druhe babatko a tiez som cakala ze prcek bude vonku skor ale je mu tam az mooc dobre, uz i pred 3 dnami som mala pocit ze pojdem ale nic 😀 ale k teme.
Pred tyzdnom mala dovolenku lekarka tak som nemala Ctg vysetrenie. Tento tyzden uz pracuje a volala som jej aby som sa uistila ze kedy mam prist na to vysetrenie, tak najprv bola ze nech pridem dnes okolo 9:40 alebo tak ale potom sa setricka pytala doktorky a ta povedala ze uz mam ist rovno do tej nemocnice kde budem rodit. A tu zacina ten problem. Ja som do tej porodnice volala a povedali mi ze ked nemam problemy tak by ma poslali po vysetreni domov ale ze nech si pre istotu beriem neco so sebou take zakladne, pre mna a babatko. Lenze Ta porodnica je vzdialena tak na 45 minut. Mne uz taka dlha cesta nerobi dobre, mna vycerpavaju uz zakladne povinnosti a ked si pomyslim po vysetreni cestovat naspat, co ked ma cestou naspat chyti porod? Alebo uz ked sa vratim?? To potom zase naspat do nemocnice? Príde mi to ako nezmysel.A tiez nemam zaujem o vyvolavany porod, chcem aby to slo prirodzene. Rovno asi zajdem k doktorke a vysvetlim jej to takto, baby poradte co robit.
Tiez ani ja ani partner nedisponujeme autom takze sme odkazani na vlaky a autobusy. A v pripade porodu si beriem taxik

Strana
z2
denkabemommy
10. júl 2025

@zivotsakrasnemeni je to úplne normálny postup od Dr. A na toto si mala myslieť už skôr, mať niekoho, kto ťa tam odvezie (na taxík sa nespoliehaj). Takže šup nájsť niekoho, kto ťa odvezie a počká s tebou. Určite niekto z rodiny auto má a je ochotný. A áno, keby si začala rodiť cestou domov, tak sa pochopiteľne otočíš a ideš do nemocnice, keby si začala rodiť až doma, tak rovnako. Nemajú dôvod ťa zbytočne držať v nemocnici a mať obsadené miesto napríklad pre niekoho, kto to reálne bude potrebovať 🙂

marryliese
10. júl 2025

@zivotsakrasnemeni nemôže ťa vziať niekto z rodiny? Každopádne by som išla, keď ťa dr posiela. Povedia ti čo ako, možno už tam ostaneš. Ak budeš prenášať týždeň a viac, pôrod ti tak či tak vyvolajú. Aspoň u nás v okolí to tak je.

mdse
10. júl 2025

@zivotsakrasnemeni rodiť môžeš až za týždeň, možno 10 dní, v nemocnici majú pravdu že načo by Ťa tam nechávali. Takže len maj po ruke niekoho známeho, kto Ťa do nemocnice odvezie a počká. Choď teraz pre istotu zbalená, ja by som išla už so všetkými vecami.

zivotsakrasnemeni
autor
10. júl 2025

Baby ide o to ze rodinu mam tak na 140 km vzdialenu, my sme sa nedavno prestahovali

marryliese
10. júl 2025
@zivotsakrasnemeni

Baby ide o to ze rodinu mam tak na 140 km vzdialenu, my sme sa nedavno prestahovali

@zivotsakrasnemeni tak obehni susedov, niekoho proste kto by bol ochotný. Nechápem, že toto nemáš doriešené keď o chvíľu rodíš. To si chcela čakať na SADku?

mdse
10. júl 2025
@zivotsakrasnemeni

@zivotsakrasnemeni choď tam taxíkom a nazad si zavoláš sanitku - dopravnú službu teda oni Ti zavolajú, ak Ťa pošlú domov a zaplatíš za km. Ak Ťa pôrod chytí doma, volaj záchranku. Aký si mala plán keď toto nemáš premyslené?

denkabemommy
10. júl 2025
@zivotsakrasnemeni

@zivotsakrasnemeni akože je jedno ako ďaleko je rodina, napríklad ja som bola so svokrou pri druhom pôrode dohodnutá, že keď bude treba vezme si hneď dovolenku k prvému synovi z hodiny na hodinu - tak aj bolo, u kamošky býval otec 2 týždne pred jej pôrodom (bývali 300km od seba) 🙂

martul
10. júl 2025

@zivotsakrasnemeni postup doktorky je úplne v poriadku. Ja som tiež chodila k mojej ale už na termín som išla na kontrolu do nemocnice.
Len tak rozmýšľam, že si mala čas 9m to riešiť a ty sa zamýšľaš dnes? Jednoducho treba ísť do nemocnice na kontrolu a hotovo. A keby ťa aj cestou naspäť chytili bolesti tak pôjdeš znova naspäť, chápeš?!
Rodičia bývajú 140km ďaleko, za ten čas čo s tehotná, ste sa nemohli dohodnúť aby prišli na pár dní k vám ,, keby niečo?!"

maryetta
10. júl 2025

Skus si to este premysliet. Nemaju ani rodicia alebo svokrovci auto aby prisli k vam? Jednak je to istejsie. Ja by som bez auta nevedela cakat na porod. Ver ze pri kazdom porode som mala niekoho dohodnuteho. Raz to bol brat. Raz rodinny znamy...
a tiez kde nechas to starsie dieta??
Inu nemocnicu blizsie uz nemas?

januska12323
10. júl 2025

A ako to chceš riešiť keď začneš rodiť? Do nemocnice choď s vecami a podľa nálezu ostaneš alebo pôjdeš domov.

tanyan
10. júl 2025

A keď sa to rozbehne, tak to stihneš? Ja by som veru nechcela rodiť v taxíku.
Máš nejakú inú pôrodnicu aj bližšie? Ak áno, tak by som na Tvojom mieste išla na kontrolu do tej bližšej nemocnice. Buď Ti povedia, že môžeš ísť domov alebo si Ťa tam budú chcieť nechať. Keby si Ťa tam chceli nechať len preventívne, tak môžeš odmietnuť.

katusik456
10. júl 2025

@zivotsakrasnemeni vidím to jedine tak, že si niekoho vybaviť na odvoz, nech tam rovno s tebou počká, zober si aj veci do pôrodnice čo máš zbalené. Všetko sa môže zmeniť z hodiny na hodinu, alebo ta pošlú domov ak bude všetko ok. Nechápem ako môžeš byt kludna, keď nemáš zabezpečený odvoz do pôrodnice keby si začala rodiť…. Ja by som zdivela od nervov a priateľ je spokojny s touto situáciou? Veď skúste kamosov známych, či vás nezoberu, susedov by som v prípade kontroly neotravovala, ale pôrod s volať taxík no zbohom. To by ta priateľ ešte samu pustil taxíkom.

evcagabi
10. júl 2025

Ja som bola na prijme rano s vecami a poslali ma domov. Vecer som sa pekne s vecami vratila 😅 k rovnakej dr.co ma rano posala domov. Par dni som prenasala 😅😅 takze hej, moze sa stat 😅 a kludne ako aj mne , ze ta dovezie santitka ako mna, tak sa to za par hodin rozbehlo - este rano mi povedala, ze tak skoro so mnou mala.nebude 🤣😅🤣

maryetta
10. júl 2025
@evcagabi

Ja som bola na prijme rano s vecami a poslali ma domov. Vecer som sa pekne s vecami vratila 😅 k rovnakej dr.co ma rano posala domov. Par dni som prenasala 😅😅 takze hej, moze sa stat 😅 a kludne ako aj mne , ze ta dovezie santitka ako mna, tak sa to za par hodin rozbehlo - este rano mi povedala, ze tak skoro so mnou mala.nebude 🤣😅🤣

@evcagabi mne pri prvom. V den terminu moj gyn-tak skoro to nebude-vypisal ma ze ak nic tak o tyzden do nemocnice. V ten vecer mi odtiekla voda. A po tyzdni ked som odchadzala so synom tak sa vo dverach smial.

andrejka1974
10. júl 2025

Ja som to mala tieztakto ráno som išla do pôrodnice a oni ma poslali domov že na pôrod to nevyzerá ešte som mala poobede svojho lekára o 15.30 a ten mi povedal dnes ešte porodíte choďte do pôrodnice ja tam prídem za vami a dcéra sa narodila o 23.55

zivotsakrasnemeni
autor
10. júl 2025

Volala som do nemocnice vraj mam Este dnes ist k dr a keby dalsi tyzden stale nic tak uz ku nim budem Chodit

michaelam2
10. júl 2025
@zivotsakrasnemeni

Volala som do nemocnice vraj mam Este dnes ist k dr a keby dalsi tyzden stale nic tak uz ku nim budem Chodit

@zivotsakrasnemeni skus si naozaj vymysliet ako sa do tej nemocnice dostanes ked budes rodit. Taxik je blbost, predstav si ze mas kontrakcie a do toho ti kazdu chvilu odteka plodova voda. Taxik ta mozno ani nevezme. Ma partner aspon vodicak? Nemozte si od niekoho pozicat auto?

mdse
10. júl 2025
@michaelam2

@zivotsakrasnemeni skus si naozaj vymysliet ako sa do tej nemocnice dostanes ked budes rodit. Taxik je blbost, predstav si ze mas kontrakcie a do toho ti kazdu chvilu odteka plodova voda. Taxik ta mozno ani nevezme. Ma partner aspon vodicak? Nemozte si od niekoho pozicat auto?

@michaelam2 môze volať záchranku, tí ju normálne vezmú s bolesťami. Ľudia si volajú záchranky kvôli menším veciam, toto je odôvodnené podľa mňa. Keď nemá iné riešenie.

mdse
10. júl 2025
@zivotsakrasnemeni

@zivotsakrasnemeni a Tvoja doktorka má ctg?

viestta
10. júl 2025
@mdse

@zivotsakrasnemeni choď tam taxíkom a nazad si zavoláš sanitku - dopravnú službu teda oni Ti zavolajú, ak Ťa pošlú domov a zaplatíš za km. Ak Ťa pôrod chytí doma, volaj záchranku. Aký si mala plán keď toto nemáš premyslené?

@mdse ked zavola zachranku, tak ta ju odvezie do najblizsej porodnice, bez ohladu na to, ze tam nema dohodnuty porod

michaelam2
10. júl 2025
@viestta

@mdse ked zavola zachranku, tak ta ju odvezie do najblizsej porodnice, bez ohladu na to, ze tam nema dohodnuty porod

@mdse ano moze, len to tiez zalezi ze kde byva a kedy ta zachranka pride. Su oblasti kde ich je malo a trva to dlho ak su na vyjazde. Takze jasne moze ale ja by som sa toho bala a nespoliehala sa na to.
Plus to co pise @viestta , to som si ani neuvedomila.

mdse
10. júl 2025
@viestta

@viestta jasné, ale to v tom prípade je už jej problém. Nerozumiem vyberaniu nemocnice a nezabezpečenie si odvozu.
@michaelam to môže byť, ale predpokladajme, že neporodí za polhodinu. Hádam to bude prekotný pôrod.

zivotsakrasnemeni
autor
10. júl 2025

Zachranku presne ako viessta spomina preto nejdem volat lebo ja nebudem rodit v tej druhej nemocke hoc je o nieco blizsie a robia sa tam same cisarske comu by som sa rada vyhla. S taxikarmi mam uz aj dohodu takze ich je spusta predsa keby jednemu z nich nevyjde. A mam staru deku a tie podlozky tak by som nezasvinila auto 😀

mdse
10. júl 2025
@zivotsakrasnemeni

Zachranku presne ako viessta spomina preto nejdem volat lebo ja nebudem rodit v tej druhej nemocke hoc je o nieco blizsie a robia sa tam same cisarske comu by som sa rada vyhla. S taxikarmi mam uz aj dohodu takze ich je spusta predsa keby jednemu z nich nevyjde. A mam staru deku a tie podlozky tak by som nezasvinila auto 😀

@zivotsakrasnemeni🤦 držím Ti palce, 9 mesiacov neporiešený odvoz. A aké percento cs tá pôrodnica má? Lebo silno pochybujem o Tvojom argumente, ale rozumiem, každý má preferencie a je to ok.

denkabemommy
10. júl 2025
@zivotsakrasnemeni

@zivotsakrasnemeni a keby si mala radšej dohodu s požičovňou áut bolo by to lepšie, než s taxikármi. Hlavne preto, že každý ti prikývne ale reálne ťa odviezť nebudú chcieť. Lebo 1. Spanikária 2. Vyčistiť sedačky od biologického odpadu je takmer nereálne a oni si to uvedomujú 🙂.

mdse
10. júl 2025
@michaelam2

@mdse ano moze, len to tiez zalezi ze kde byva a kedy ta zachranka pride. Su oblasti kde ich je malo a trva to dlho ak su na vyjazde. Takze jasne moze ale ja by som sa toho bala a nespoliehala sa na to.
Plus to co pise @viestta , to som si ani neuvedomila.

@michaelam2 oprava, myslela som "hádam to nebude prekotný pôrod" 🙂

zivotsakrasnemeni
autor
10. júl 2025
@mdse

@zivotsakrasnemeni🤦 držím Ti palce, 9 mesiacov neporiešený odvoz. A aké percento cs tá pôrodnica má? Lebo silno pochybujem o Tvojom argumente, ale rozumiem, každý má preferencie a je to ok.

@mdse ma dobre hodnotenia ale ako kazda drhne sa tam aj zle. Ja som napriklad prveho rodila v Rimavskej Sobote a to bola CISTA katastrofa, atogantny personal ja som odpadavala a ani mi neprisli pomoct na wc, sama som Musela ist a bezat naspat aby som neodpadla na chodbe. Hrozny ignorantsky a arogantny pristup personalu, porod vex aj to asistentka kricala po mne. Trauma z prveho takze RS za mna cisty horor a nie aom jedina ktora to hovori

mdse
10. júl 2025
@zivotsakrasnemeni

@mdse ma dobre hodnotenia ale ako kazda drhne sa tam aj zle. Ja som napriklad prveho rodila v Rimavskej Sobote a to bola CISTA katastrofa, atogantny personal ja som odpadavala a ani mi neprisli pomoct na wc, sama som Musela ist a bezat naspat aby som neodpadla na chodbe. Hrozny ignorantsky a arogantny pristup personalu, porod vex aj to asistentka kricala po mne. Trauma z prveho takze RS za mna cisty horor a nie aom jedina ktora to hovori

@zivotsakrasnemeni ja toto chápem, práve preto si to mohla riešiť skôr. Už sa ale opakujem. Prajem nech to dobre dopadne.

zivotsakrasnemeni
autor
10. júl 2025
@denkabemommy

@zivotsakrasnemeni akože je jedno ako ďaleko je rodina, napríklad ja som bola so svokrou pri druhom pôrode dohodnutá, že keď bude treba vezme si hneď dovolenku k prvému synovi z hodiny na hodinu - tak aj bolo, u kamošky býval otec 2 týždne pred jej pôrodom (bývali 300km od seba) 🙂

@denkabemommy tak s jednym sme sa smiali leboo on uz ma tie podlozky nachystane 😂 a vtdy ked mu volam zt sa spyta ci uz ideme rovno do nemocky.. Ten je v pohode 🙂bol Aj pri porode svojej zeny.

colsami
10. júl 2025

Ahoj,
Je uplne standardny postup ze do 36tt sa chodi ku gyn a potom uz kazdy tyzden na kontrolu do nemocnice kde chces rodit (ci uz tam nakoniec na porod prides alebo nie). Je uplne bezpredmetne ci mas rodinu ci mas auto ci mozes cestovat a ake dialky - toto si naozaj musis riesit Ty, to je Tvoj problem. Bud vdacna svojej Dr ze vobec doteraz Ta bola ochotna vysetrovat. Byvam vo velkom krajskom meste, mam super gyn, ma aj CTG ale proste na poslednej kontrole spravi CTG tam a od 36tt smola, vymenny listok a smer nemocnica.

A ano, velakrat to na porod v "tejto" hodine nevyzera a o 3 hodiny sa Ti spusti. Takze samozrejme, mozes odist z beznej kontroly ze sa nic nedeje a do par hodin tam nacupkas nazad uz s rozbehnutym porodom a s vecami. Ved to je zivot. Nie si prvorodicka, tak ma udivuje, ze Ta to udivuje.

Drzim palce nech Ti vsetko dobre dopadne a hlavne si cim skor pories normalne cestu do porodnice. Je inak odvazne brat si taxik na takmer hodinovu cestu do porodnice a navyse k nie prvemu porodu, co uz moze ist dost rychlo. Ja ako taxikar by som napr rodiacu zenu v taxiku na hodinovu cestu nechcela (nic v zlom!!), kedze to auto je moje zivobytie a chleba mojej rodiny, a akoze... Ani to ze mas podlozky a staru deku by ma asi nezaujimalo, prepac, trosku si to cele predstavujes ako hurvinek valku.

Strana
z2