icon

Ktorá gynekologička v Košiciach nerobí a ani nerobila potraty?

lucon
28. mar 2013

Ahoj🙂 pytala som sa vo svojom okli, ale bez uspechu, tak preto sa pytam aj Teba, ci poznas takuto lekarku (lekara), pretože by som bola rada, keby moje dietatko v brusku vysetroval niekto, kto si ZIVOT NADOVSETKO VAZI, a nie clovek, ktory mozno par minut predtym ako sa nas dotkne niekoho zivot ukoncil. Ak o niekom vies, sem s nim prosim, ....DAKUJEM

doliva
28. mar 2013

Ako takého nenájdeš je to každého osobná voľba ako sa rozhodne,a mnohé ženy ktoré sa rozhodli pre potrat majú svoje dôvody pre Teba by malo byť najdôležitejšie nech je to skúsený lekár,ktorý ti pomôže s tvojím tehotenstvom a nemala by si riešiť nič iné...

katmi
28. mar 2013

to neznamená, že keď lekár ukončí tehotenstvo (z rôznych dôvodov), že si neváži život! raz je to lekár, gynekológ, čiže v jeho náplni práce je bohužiaľ aj táto činnosť.. neviem a v živote som nepočula o lekárovi/lekárke gynekologičke, ktorá by nerobila i takúto "činnosť".. a plne súhlasím s @doliva, mala by si si nájsť v prvom rade lekárku, ktorá ti bude vyhovovať, ale nie z hľadiska tvojej požiadavky,pretože to je podľa mňa nesplnitelné.. veľa šťastia želám!

vejula
28. mar 2013

Keby si bola zo Žiliny vedela by som ti poradiť, ale takto bohužial nie. No musim sa vyjadriť k príspevkom. Podla mna ti nema kto zasahovať do toho, čo maš či nemaš riešiť. Maš právo zvoliť si gynekologa podla kriterii na ktorych ti zaleži a ja ti fandim. Ja chodim ku gynekologovi ktorý nevykonava potraty ani nepredpisuje HAK a som nesmierne spokojna, tak ludský prístup a pochopenie som ešte u lekara nevidela. A presne ako pišeš citiť z neho uctu k životu ale aj k žene. Držm palce aby si našla koho hladaš.

materina_duska
28. mar 2013

To ako keby si hľadala chirurga, čo nerobil slepé črevo 😉 Ja si myslím, že lekári a viera v takomto rozsahu nemôžu ísť tak úplne dokopy. Z princípu.

beruska141
28. mar 2013

no milacik, to sa musis opytat priamo lekara/lekarky. ziaden gynekolog nema na dverach napisane, ja potraty nerobim. a drvivu vacsinu pacientok to ani nezaujima,nezistuju to, takze ak chces ozaj pravdivu odpoved, musis sa to opytat lekara

macamac
28. mar 2013

ale dievčence, by ste sa čudovali, ale sú takí LEKÁRI, ktorí nerobia UPT 😉

porovnávať nejaký orgán v tele (slepé črevo), resp. porovnávať neporovnateľné (chirurga s gynekológom) je riadne odveci 😉
gynekológ má totiž v svojej "náplni práce" aj možnosť robiť UPT

takisto v mnohých prípadoch to nemá s vierou nič spoločné ( ich postoj, rozhodnutie, nerobiť UPT), asi tak, ako mnoho veriacich žien podstúpilo UPT, napriek tomu, že je to v rozpore s ich vierou
samozrejme, väčšina lekárov z toho mála, čo UPT nerobí, sú veriaci

mne je len čudné, že v dnešnej dobe niekto skrátka nechápe, že sú ľudia, čo si ctia život už od počiatku, pričom počiatok nového života uznávajú od splynutia pohl. buniek páru

tolerujte názory a život iných

@lucon čítam,že si z Košíc, ja poznám, ale pracuje v Žiline 😉 🙂

mirka1611
28. mar 2013

by ste sa čudovali, kolko je takych lekarov, ja mam takeho tiež, aj ked by to mohlo byt v naplni jeho prace, moze sa rozhodnut čo bude robiť a čo nie, ak je to v rozpore s jeho presvedčením.
@beruska141 - A ked sa pýta, ktora takeho pozna, tak sa pyta prave preto, ze to nemaju napisane na dverach, ale zistuje konkretneho lekara o ktorom to ženy vedia - tak ako to ja viem o svojom.... ktory je mimochodom z Trnavy. Takze sa nemusi doradu kazdeho pytat.

vadimka
28. mar 2013

gynekolog moze ODMIETNUT vykonavat potraty ak sa to prieci jeho etike, moralke.
takze urcite taky je, uz len najst... 😉

sissy27
28. mar 2013

tak to potom jedine, že by si sa obrátila na nejakú nemocnicu, ktorá spadá pod cirkev, ale ani to ti nezaručí, že ten dr. takýto zákrok nevykonal predtým na inom pracovisku... ale vieš, nalejme si čistého vína - ak prídeš s takouto otázkou za dr., ktorý si najviac na svete váži peniaze, čo ti asi odpovie? Samozrejme, že som nikdy taký zákrok nevykonal, je to proti môjmu presvedčeniu, prosím buďte mojou pacientkou za ročný poplatok 300€ ... a ako si to overíš? nikdy a nijako, musela by si natrafiť na ženu, ktorej taký zákrok vykonal a je pod ním podpísaný, to je aká pravdepodobnosť, že nájdeš?
byť tebou sa pri výbere lekára - pôrodníka obzvlášť, zaoberám inými kritériami... lebo taký, čo možno v živote nevykonal UPT, mohol narobiť oveľa väčšie škody svojím neodborným alebo laxným prístupom k pacientkám a ich diagnózam...

janinah
28. mar 2013

stačí,ak zadáš do googlu kresťanskí lekári a máš kopu info 😉 niektoré názory škoda komentovať,ale samozrejme takí lekári existujú a majú dosť pacientov,takže nie je to len tak "o ničom"

stut
28. mar 2013

Zapojím sa aj ja aj keď nie som žena preto môj názor nemusí byť objektívny, Tak asi takto keď niekto zbije psa ,kruti mačku za chvost je to trestné a každý sa pohoršuje .Veľa ľudí považuje roztrhanie malého človiečka za normálne .Otázka : nie je to choré kde to spejeme?????? Samozrejme uznávam a budem vždy uznávať právo ženy slobodne sa rozhodnúť. Akurát je na tom zlé že ten drobček sa rozhodnúť nemôže. Vždy vedú k tomu nejaké okolnosti toto by mala riešiť osveta konáme tak ako sme boli vychovaný napriek tomu by som neodsudzoval ani lekára ani ženu. Som veriaci ale napriek tomu som za právo slobodne sa rozhodnúť a kto je bez viny nech prvý hodí kameň . Jednoznačne lekára by som nesúdil . Chyba je v nás v spoločnosti ,čo ste urobili čo aj poslednému z mojich maličkých bratov ,mne ste urobili dobré alebo zlé. Sú to slová Ježiša je to z Biblie.Ak som sa niekoho dotkol prosím prepáč.

terezka1947
28. mar 2013

no ano,kazdy ma slobodnu volu...a za svoje ciny nesie zodpovednost..ale ja zase nerozumiem,ze za vrazdu UZ cloveka je vazenie a za potrat(vrazdu)dietatka nie je,hm........teraz sa do mna nepustite hned,hej? 😉 to sa len tak zamyslam.....no stale mi neda pokoj otazka... akoze odkedy je uz clovek a dokedy nie je?hm,sice mam slobodnu volu,ale zase mam aj zodpovednost za to,co robim a za ludi,kt.svojimi rozhodnutiami ovplynvnujem...moj nazor,respektujem nazory inych...ale nenutte ma do toho,ze potrat nie je vrazda....ak drzite v rukach cerstvo narodene babo toto nikdy povedat nemozte...ci este stale nie je clovek? 😀 jaaaaaj,uz je,hej,hej,uz ano,lebo ho uz vidim a uz ma aj pocikalo 😀

stefi76
28. mar 2013

ak hľadáš gynekologičku, mala by byť v prvom rade odborník, ktorá ti vie pomôcť v prípade problémov...

zmrzlinkams
30. mar 2013

Pozor: Keďže toto je Otázka, každý môže odpovedať iba raz.