Ktorá pôrodnica na Slovensku akceptuje pôrodné plány a nezakazuje bonding?

kacernakokse
8. nov 2022

Poznáte porodnicu na Slovensku ktorá akceptuje pôrodné plány a nezakazuje bonding? Je pre mňa veľmi dôležité aby som si pri pôrode mohla vybrať polohu v ktorej budem rodiť a aby mi dopriali čas s bábätkom a nebrali ho hned odomňa na vyšetrenia. A teda nie len že to akceptujú, ale nepozerajú sa po vás ako na "tú s pôrodným plánom".

martul
8. nov 2022

@kacernakokse ja som rodila v NZ a nebol problém s tým čo píšeš. Dnes tak už veľa pôrodníc funguje.

kacernakokse
autor
8. nov 2022

@martul čo som počula, tak veľa žien má ešte stále veľmi traumatické pôrody. Včera som akurát počúvala diskusiu, že žena raději pôjde rodit do zahraničia ako riskovať traumu zo slovenského pôrodníctvo, ktoré vôbec nerešpektuje EBM. Ale som rada, že sa to aspoň niekde obracia k lepšiemu. Mala si mladší alebo starší personál ak môžem vedieť? To často hrá rolu podľa mňa

frantisska
8. nov 2022

S konkrétnou porodnicou neporadím. Ja som už 2x bola v ZA a idem zas, lebo je pre mna komplikovane ísť inde. Ale mne po prvej zlej skúsenosti pomohla rada od kamošky pôrodnej asistentky… a ta znela, že všetko čo chcem, mám personálu povedať. A naozaj sa snažili robiť všetko čo sa dalo podľa mojich predstáv. Ona mi vtedy povedala, že čo si žena nezaziada, to nespravia automaticky, lebo je to pre nich akokeby praca navyše. Pokial ide teda o obyčajnú pôrodnicu. Ale akonáhle som povedala čo chcem, bol to úplne iný prístup.

tani777
8. nov 2022

Tak ako pise @frantisska ,vsetko musis hovorit..a treba si za tym stat,to je to najtazsie..niektore PA/porodnici su taki,ze sice naslubuju,ale potom nic,niektori idu tvrdo cez citove vydieranie (musite sa otocit na chrbat,lebo inak dieta neporodime - pozor,rodis Ty,ak si nelahnes,oni nic nemozu..len zvyknu mat blbe reci)..(takisto dieta Ti nesmu vziat,ak to nedovolis..najidealnejsie je mat pri sebe partnera/sprevadzajucu osobu/niekoho kto vie,co si zelas a bude bojovat za Teba vtedy,ked Ty nebudes moct (ano,zena pocas porodu ma akoby zmenene vnimanie,casto toto zneuzije personal,ze nedokazes vcas zareagovat)...drzim palce,aby Ti vysiel porod tak,ako si zelas ❤️

veronika3110
8. nov 2022

ja som rodila v PP a toto je už celkom štandard.. ak nie sú komplikácie, bonding je vždy... aj pôrodný plán.. samozrejme všetko závisí od aktuálnej situácie a tvojho stavu a stavu tvojho dieťaťa... ale nečítaj hororové príbehy a sústreď sa na seba a snaž sa pripraviť na pôrod čo najlepšie... traumatickými zážitkami si nepomôžeš...

tindik
8. nov 2022

@kacernakokse Trenčín, odporúčam.

mamamasama
8. nov 2022

@tani777 súhlasím. Je jedno kde, nie je jedno s kým. Za mňa chlap bojoval a nediskutoval. Poznal môj PP do bodky. 🙂 Všetko teda bolo tak, ako má byť. Rodila som na 4, dvojhodinový bonding a mnoho iných vecí z PP. 🙂

tani777
8. nov 2022

@mamamasama ja som mala aj skveleho porodnika,ale aj muz bol pripraveny,keby nahodou nieco 🙂
@kacernakokse ja este odporucam kontaktovat nejaku dulu,kludne aj cez net,nezavazne,perfektne vedia pripravit na to,co kedy ako ocakavat a ako riesit..nie su (vacsinou) zdravotnicky,ale vedia o porode z ineho hladiska,toho fyziologickeho prirodzeneho...ja som sa s jednou stretla pred druhym porodom aj s manzelom,a bola to jedna z najlepsich veci 🙂

martul
8. nov 2022

@kacernakokse môžeš si vybrať pôrodníka ale personál tam je daný tak to neviem ako by si chcela poriešiť

kacernakokse
autor
8. nov 2022

@martul asi len ako píšu, proste si to vypapulovat a štát si za tým. Ak som to správne pochopila, odmietnut ma nemôže ak nie je zdravotne riziko.

mimi16
10. nov 2022

@kacernakokse a akú konkrétnu polohu si predstavuješ? Zas byť na mieste pôrodníka, tiež by som s čímkoľvek nesúhlasila. Bude sa okolo teba točiť ako had a hľadať spôsob ako sa dostať k bábätku? Pri pôrode neležíš, si v polosede, môžeš sa zaprieť a chytiť pod kolená ak chceš. A bonding je normálna vec. Za mňa pôrodnica Kosice-Šaca. Maximálna spokojnosť komplet so všetkým!

terry658
10. nov 2022

@kacernakokse mňa nebavilo pri pôrode stále vysvetľovať čo chcem a nie počas pôrodu. Veľmi ma to vyrušovalo. Druhý pôrod som mala doma a bolo to oproti pôrodnici neporovnateľné.

mimi16
10. nov 2022

@terry658 neobávala si sa komplikácií? Kto potom vyšetril bábätko po pôrode?

terry658
10. nov 2022

@mimi16 mala som dve pôrodné asistentky, ktoré bežne chodia k pôrodom domov. Mali som sebou štyri kufre vybavenia. Ak by sa im niečo nezdalo, nemocnicu máme 5 minút od domu. Oni už vedia aké sú komplikácie a čo sa dá a čo nie zvládnuť doma.

ariette
4. dec 2022

@terry658 ahoj, zvažujem porod doma, alebo v Hainburgu, kde viem, že si môžeš vybrať ako to xes, ako sa ti podarilo zohnat pôrodné asistentky domov?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre