Ktorá štátna pôrodnica v Bratislave je najlepšia?
Dve deti som porodila v Kochu, zvažujem štátnu ale so súkromnou izbou. Aké sú vaše skúsenosti? Koch je úplne krajna možnosť nakoľko momentálne majú toľko pacientov že sa tam rodí už skoro ako v štátnej v nadštandarde. Dlhé čakanie na izbu aj keď idete rodiť, počas môjho pôrodu napr. jednu ženu stihli ubytovať a uložiť do mojej postele. Atď. Ďakujem za každú skúsenosť
Kamoska rodila v kochu, pri druhom ze usetri a pojde do ruzinova...tri hodiny cakala na poradnu, 3 minuty poradna a hned z chodby volala do kocha...bratislavska porodnica fakt nie
@margarittaa ja som bola pred 16rokmi kramare....vtedy super co sa tyka doktorov a vybavenia v pripade komplikacii....co plati dodnes....myslim v pripade problemu hlavne dietatka. Nastastie sme to nepotrebovali.
Druhu v 2013 Ruzinov.....prislo to skor...porod bol v noci...sestricky neochotne lekar to tiez zobral "ze je v praci"
Potom som prisla ze UZ este ma prehnali na oddelenie na kontrolu kde sa leniva rozhybala so stresom....ze rodiiime.
Aj na oddeleni sestricky nic moc...ochota ziadna a to som ich nastastie nepotrebovala ale mala ano.... A tie detske tiez take chladne..
Bola som na nadstandarte...vyhoda prerobene vlastna kupelna a wc, klima (telka ktora nefungovala). Boli sme dve na izbe.
Uz by som tam nesla nikdy.
Ale kamoska bola v Brne teraz cez Vianoce a bola spokojna.
A Kocha by som nechcela.....nie su vobec vybaveny na nejake komplikacie.....ak sa nieco deje sup do statnej a moze ist v tomto pripade o minuty.....
Drzim palce tak ci tak. 😉🙂
@margarittaa ahoj, mne gynekologička povedala, že treba ísť rodiť tam, kde majú dobre vybavené novorodenecké oddelenie. A kde v prípade komplikácíí vedia situáciu okamžite riešiť. Takže som dvakrát rodila na Antolskej (rok 2005 a rok 2011). Som dosť nenáročná, ale bola som spokojná. Záleží aj od spolubývajùcej, ja som mala oba razy šťastie na fajn kočky. Sestričky boli milé, lekári tiež. Znovu by som si túto pôrodnicu vybrala.
Mna by zaujimalo preco si myslis, ze v statnej nie je plnka. Ja som v ruzinove rodila na chodbe, epi nemal kto pichnut, pocas porodu ma nikto nekontroloval..... Nestihali
@margarittaa prepáčte no to čo píšete som tam ja nezažila, nechápem.... Asi to záleží od počtu pôrodov v to dané obdobie..... Ja som bola vo februári sama na izbe...... Ja by som v živote už inde ako do Kocha nešla, tie peniaze mi nestoja zato, aby som sa ocitla na facebook stránke obete zdravotníkov a pod..... so štátnym zdravotníctvom keď človek nemusí radšej nech nič nemá.....
@margarittaa v Koch sa nikdy nebude rodiť ako v štátnej nemocnici, pretože za tie peniaze si to nemôžu dovoliť, už len na základe toho, že do Koch môžem ísť s kabelkou a do štátnej nemocnice ešte aj s toaleťákom, no neviem, ja som bola veľmi spokojná, počnúc personálom, končiac kúpeľňou.
@sellycka13 ja som prvé dieťa v kochu rodila vo veľkej pohode. Všetko išlo ako malo, postupne. Jedine co ma zarazilo že zatiaľ čo som rodila a bola na vzdycharni stihli v našej izbe v mojej posteli ubytovať nejakú slečnu asi na hodinový zákrok. Muž došiel po hroznový cukor a tam pólo aha žena, moje veci nahaszane v skrini. Porodila som a posteľ bola čistá, akoby nič. Pri druhom sme tam rodili ako na bežiacom páse. Anima nekontrolovali sak druhorodicka, ja som tam už po stene liezla a žiadala epi ale samozrejme mi ho nemohli dat na vzdycharni iba na sále. Takže keď dorodili a došli sme na sal mala som kontrakcie každú minútu a epi mi nestihli. Pôrod a všetko okolo super. Síce mam výhrady voči tomu kontaktu po pôrode, lebo ste tam dve hodiny sbabom ale je zošnurovane v perinke. To není kontakt koža na kožu
@margarittaa to ste potom mali iba nešťastie, že tam bol taký natresk.... Áno to máte pravdu koža na kožu to nerobia.... Ale s tým ako sa venujú tomu, aby dieťa vedelo sať, piť mlieko a majú tam laktacne poradkyne som spokojná.... Viem napríklad o ženách z Ružinovskej pôrodnice a kojenie 0 bodov, starostlivosť o to, aby dieťa bolo za každú cenu kojene hrozne niečo ako sa sestričky chovali a o laktacnych poradkyniach v štátnom zdravotníctve môže človek iba snívať....... A v Kochu neberú pacienta ako pacienta, ale ako klienta takže podľa toho to tam aj vyzerá...
@margarittaa ja som rodila v ruzinove a hned ako som porodila, dieta vzali prec. Mna hned po siti previezli na izbu, ziadne 2 hodiny s babom ci bez baba. Btw dalsie 4 dni mi odmietali podat informacie o jeho zdravotnom stave (bol na jiske)
@evkamotka no radosť 🙄
Ahojte tehulky, zvazujem bud Kramare alebo Ruzinov, viete mi odporucit lekarov pripadne napisat skusenosti? Dakujem vopred 🙂

Ja som prvé rodila v Kochu, mne dosť vadilo, že na čakačke sme boli 2. Teraz viem, že ak budem rodiť hocikde, zostanem čo najdlhšie doma. Jedinú statnu, ktorú zvažujem, je Ružinov. Chcem si vyzistit ešte ako je to so zazmluvnenim pôrodnej asistentky, to ma asi viac láka ako zazmluvnit doktora, dokonca sa dá ževraj rodiť čisto za jej pomoci, že doktor len chodí kontrolovat. Určite viem, že chcem masáž hrádze, to som mala aj v Kochu a pôrod v polohe naboku. Na Kochu bol najlepši apartmán, ak na to niekto má, tak to bola ozaj dovolenka, ale to je až po porode. Ja sa neobávam dakych komplikácií, aj prvý pôrod som mala úplne bezproblémový. Ja verím tomu, keď sa budem niekde cítiť dobre, nebude veľké riziko komplikácií.