Ktorý pôrodník v Martine mi spraví sekciu bez vážneho dôvodu?
Bez vážneho dôvodu asi len s nejakým úplatkom, nepoznám lekára, čo by urobil sekciu len tak... A ak sa môžem opýtať, prečo radšej sekciu? Mala som dve a poviem ti, žiadna výhra teda 😔
Aj ja som sa bala a teraz nelutujem prirodzeny... co som videla baby v porodnici tak po prirodzenom sa telo rychlejsie zotavi a vies sa lepsie postarat o babo.. si pohyblivejsia.. ja som na druhy den uz "behala ako srna" 😃😃😃 a ako prvorodicka som aj musela krpec bol malinky a ja som sa ho bala chytat.. v kuse som prosila sestricky nieco ukazat.. kebyze sa neviem hybat som v koncoch...chapem ze sa bojis.. ja som mala zaplatenu doktorku k prirodzenemu porodu prave pre ten strach.. pomohlo... som jej vdacna do teraz
Odpoveď na tvoju otázku sice,neviem,ale nedá mi napísať: ja som mala sekciu kvôli dvojickam a na druhý deň som bola úplne v pohode,chodila som,ziadne horory sa nekonali.mlieko sa pekne spustilo o dva dni,vsetko v pohode,ranu som cítila minimálne.za mňa palec hore.som neskutočne vďačná,ze som nemusela zažiť prirodzený porod,to je podľa mňa stokrát horšie, aj keby som mala rodiť jedno babo.tot môj názor.kazda mame svoj príbeh.
@brita veď práve, niektoré ti toto povedia o klasickom pôrode. So mnou v porodici bola žena, ktorú doviezli vysmiatu, predychavala s muzom asi 20 minút, kým jej urobili pásy, popýtali sa jej veci a potom si zavolala sestričku a už kričali, že sa rodí, došla doktorka, chvíľku bolo ticho a zrazu člup a malé bolo na svete. Všeho všudy 30 minút bez kriku a úplne v pohodicke. Môj zážitok z cisárskeho bol taký, že som ešte z pôrodnice odchádzala opierajúc sa o kočík, mesiac som ledva chodila po schodoch, pol roka ma bolel sex, asi tak, ako keby som si tam pichala nožík a mávala som po pôrode veľké bolesti hlavy a chrbta po spinale. Každá je iná, každá porodí inak, ale cisarsky rez by sa mal vykonávať iba v ohrození života dieťaťa alebo matky, nie preto, že sa mi nechce mat bolesti a podobne. Ja chápem, tiež som sa bála prirodzeného pôrodu, chcela som ho, ale moja lekárka a aj další to vyhodnotili tak, že ja by som živá klasicky neporodila. Koľké mamy bojujú za prirodzený pôrod a mám pocit, že v súčasnosti sa to otáča a ženy si to chcú “uľahčiť” cisarskym. Ale to nie je pôrod, to je operácia brušnej dutiny 😔
@mirien22 kazda zena sme ina a kazda ma na to iny nazor...za mna tiez cisarsky urcite ak by som si mala vybrat...a nie kvoli bolestiam pri prirodzenom porode ale zo strachu ze mozem prist o dieta...ja som mala prirodzeny a skomplikovalo sa to tak ze mi robili cisarsky mala pridusena... kazda chceme istotu ze dieta bude zdrave
Ja som rodila normálne a veru tri týždne som nesedela čo som bola zasita neviem koľkými stichmi už nikdy viac nebola som schopná sa starať o malú poriadne ešte som schytala aj horúčky a bola úplne odpalena
Podla mna kazda zena ma iny zazitok. Co porod, to ina situacia. Ja som mala 3 porody. Prvy bol klasicky, bolesti boli, ale uplne v pohode sa to da prezit, behala som ako lan 2 hod po, druhy porod sekcia, dost o hubu, bolesti pri vstavani, neschopnost fungovat a statat sa o dieta je pri tomto stave dost namahave plus nevyspanost..treti porod som velmi chcela prirodzene, ale bohuzial dietatko bolo otocene opacne a este k tomu mala mala zle ozvy a museli sme ist akutne na salu, takze to bola hra o minuty a v plnej narkoze a teda dost mi lepilo, ci sa vobec zobudim. Vsetci len ticho a zhon a kukali na seba a ja mimo. Ale zotavovanie bolo fajn celkom, nebolo to nic hrozne. Lepsie ako 1.sekcia. ale napriek tomu, prirodzeny porod je nadherny...nezabudnutelny pre mna.
Žiaden. V MT sa snažia o čo najviac prirodzených pôrodov. Pokým nemáte odporúčanie od nejakého iného odborníka (neurológ, ortopéd...), ani s vami nebudú diskutovať. Ak máte odporúčanie, pošlú vás za primárom/lekárom v danom odbore priamo v nemocnici, ktorý zhodnotí dôvod a až keď vám on odobrí sekciu, potom vám ju schváli aj primár na pôrodnici.
Bez dôvodu veru asi žiaden. Aj keď do druhého prirodzeneho by som už nešla. Už pri prvom som mala diagnózy na sekciu. Slabé srdce s veľké dieťa oproti mojim rozmerom. Výsledok. Som rada že žijeme. Od pôrodu zničené kríze, bolesť pri sexe podnes den, z nemocníce som ledva šla po svojich, mala pridusena, ja som nemohla dýchať, dávali mi kyslík čo som upadala do bezvedomia pri tlačeni. "Odborníci" si ma pohadzovali a jeden sa vyhováral na druhého, že na indikovať sekciu. O pristupe na sále ani nehovorím. Baby po sekcii tam veselo behali a ja ledva stala. Určite je to individuálne. Každý odmieta to kde zažil to zle. Nie som zástancom sekcie pre nič za nič, ale ani pre tlačenie do prirodzene pôrodu za každú cenu ( a psychika tiež robí mega svoje ak má žena fest paniku a hovorí si že isto to nedá tak to áni nedá)
@lucia147852 tak to si si dosť prežila inak som sa dozvedela že u nás keď si zaplatíš dajú aj sekcii škoda ze som to skorej nevedela mala.mala 4 kg 55 cm a mala som čo robiť po vytlačení ani neplakala ja som sa tam skoro zrutila že nežije
@bucko555 ani moja neplakala. Mala 4200g a 53cm a veelku hlavu. Tiež som počula že sú dr čo keď si " zazmluvnis" spravia. Kamoška mi vtedy nejakého spomínala. Ale vtedy som to neriešila a ľutujem
@lucia147852 aj moja velku hlavu ze 35cm a zevraj normalne deti maju pod 30cm a to jej teraz vravim ma 2 roky ze mala velku hlavu ked isla von juj ked si to predstavim do placu mi je co som si vytrpela my sme ju mali po umelom dalsie mat uz nemozem a to bolo strasne ked neplakala ja hned hystericka ze ona je mrtva ale potom zaplakala a ja som plakala od radosti
@bucko555 bože. Keď toto počujem až mi husia koža naskočí. Keď človek presne vie čo ten druhý prežíval. Este že drobatko to zvladlo.My by sme chceli ešte jedno ale ja mám takú paniku že sa až roztrasiem keď si predstavím zas byť v tej situácii. Muž má ukludnuje že už to tak nenecháme aj keby mi má kocha platiť ale ja sa strašne bojím 😔
@lucia147852 my uz bohuzial dalsie asi nie kedze umele je dost nakladne a asi ani moj zdravotny stav by nepovolil ale bolo to hrozne clovek na to 6 rokov cakal a male zrazu neplace ja som bola hotova ale nastatie je vsetko v poriadku mala ma uz 2 roky teraz je hrozne zla ale hlavne zdrava a som rada ze ju mam bohuzial surodenca jej uz nedame ale za to my nemozeme takto to asi malo byt. Ako keby mozem asi to este raz za par rokov risknem ale asi tazko to by uz boli asi vyhodene prachy
Nemam rada ked niekto povie ze prirodzeny porod je omnoho jednoduchsi, ako bolo viac x spomenute kazda sme ina, kazda to inak prezije ci sekciu ci prirodzene. Ja mam kamosku co po sekcii ani nevedela ze rodila, sestra prva sekcia zle, vsetko ju bolelo, druha super, behala ako srna. Ja som mala prirodzeny a aj ked by som sama od seba neisla na cisarsky, tiez to nebolo med lizat. Mala som kliestovity porod, 3 dni na infuzkach, rodila som v UK takze nie je Pravda ako sa hovori ze na druhy den vas poslu domov, prvy tyzden som nechcela jest aby som nemusela ist na wc, sadanie a toaleta boli vzdy o preplakani ale aj tak by som isla rodit opat prirodzene. Sesternica chuducka 45kg, porodila na 3tie zatlacenie s usmevom.....je to naozaj individualne. Drzim palce pri spravnom rozhodnuti
@bucko555 úplne chápem. Treba sa tešiť aspoň z toho čo je. A že je krásna a zdravá. Po všetkom trápení.
@lucia147852 prave to ze clovek sa musi tesit aj z toho co ma a neriesim co uz nebude, ked si predstavim kolko sme si za nu vybehali preplakali, 2 potraty medzi tym ale mam ju a je to moje vsetko a viac neriesim je jedna je nevadi ale dam jej vsetko co mozem a uzivam si ze ju mam je to nas poklad aj ked momentalne nezbedny, trucovity ale je nasa
@stefaniamartvonova a napísala som niečo iné? Tiež som napísala, že každá žena ma iný zážitok a každá to vníma inak. Ale stále platí, že cisarsky sa nedá vybrať si, je indikovaný a robí sa len v ohrození života... preto ani nie je ponúkaný ako alternatíva na vyber ako porodiť. Aj pri cisárskom nie je 100% šanca, že dieťa a hlavne matka budú v poriadku. Takže to by som ako argument nepoužívala... Mrzí ma vaša skúsenosť, strach o dieťa je ten najväčší, čo poznám
@bucko555 môj prvý tiež neplakal, bolo ticho a zobrali ho preč, ja som im začala viacej krvácať na operačnom stole, takze som akosi nevnímala a keď som sa spamätala po 20 minútach, tak som sa pýtala na malého, povedali mi, že “asi by už ho mali doniesť”, pýtala som sa, či je Ok a potom ho doniesli, začal plakať až na boxe. Druhý plakal, keď mal len hlavičku von z brucha a to som si myslela, že už je von 🙈😄
Rodila som aj prirodzene aj akutnym CR. Oba porody našťastie v pohode. Po prirodzenom som sa hned starala o syna, po CR na druhý den. Ziadne extra problémy ani po jednom. Normalne som fungovala. Ale ak by som si mohla vybrat tak 100x radsej prirodzene.
@evalin88 aj ja som po sekcii(teda po oboch) už na druhý deň upne normálne fungovala. A to keď ma došiel pozrieť môj doktor tak sa až čudoval ze som pár hodín po sekcii a ja úplne v pohode. A skôr baby po prirodzenom bolo počuť "ochkat". Takže záleží od ženy ktorá to ako znáša... Samozrejme som videla aj opačný prípad ako žena po sekcii tri dni len ležala a nie a nie sa postaviť...

Papier ti staci od psychologa - strach s prirodzeneho porodu - a musi ti to uznat kazdy porodnik a sekciu spravit. Poradit lepsie neviem, ale toto pomoze.