Lekár priznal, že občas facká rodičky
... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???
@extempore a inac osobna skusenost je neprenosna co ak dula mala v pohode porod na tretie zatlacenie dieta vonku kontrakcie netrvali 24 hod ale iba 3..ta tiez nemusi chapat co do pekla stvaras ked nespolupracujes.. jej osobna skusenost je ze ta bolest sa da vydrzat s prehladom...
A ešte jedna uvaha. Moze lekar dat zene facku vzdy, ked ohrozuje svoje dieta? Ked ide na potrat? Ked na poradnu nedonesie moc? Ked v tehotenstve fajci? Ked si zabudne tehotensky preukaz? Ked place, ze sa boji porodu? Stres predsa tiez ohrozuje dieta!
A kolkokrat je to v poriadku? Raz? Trikrat? Jemne? Cez ucho? Vsak prasknuty bubienok nevadi! Ide o to nenarodene dieta!
Mmchd, zena pri porode nemusi tlacit, telo tlaci samo. To, ze teraz lekar zaveli, ze ma zena tlacit, neznamena, ze uz tlacit potrebuje. To je medicinsky vedeny porod, nie porod prirodzeny.
Žena sa boji, rodi, za svoje chovanie nemoze. Namiesto podpory dostane facku.
@myjusiatko precitaj si reakcie u teba na stranke... inak som citala verejne hodnotenia daneho lekara - ak to bol ten co ho tu dievcata spominali - vsetko velmi pozitivne - kazda spominala ze sa im pacil jeho zmysel pre humor aj ked teda skor cierny... cize predpokladam ze v tom dokumente budu veci krasne vytrhnute z kontextu - ak ma ten lekar naozaj cierny humor tak precitlivele mamicky mozu jeho srandu brat velmi vazne - ak to ale bolo vedome zostrihane tak aby to lekarov poskodilo tak je to dost odveci...
Uz som sem dala otazku nech sa prihlasi jedina ktora dostala pri porode facku - a teda zatial pocet prihlasenych 0 ...
A ty ak nechapes rozdiel medzi tym ze stresujes u zubara a ze sa spravas ako zmyslov zbavena ked je tvoje dieta v porodnych cestach a o jeho zdravi rozhoduju sekundy, mozno minuta , tak fakt je to potom debata o nicom...
v tej reportazi lekar vravi ze mu povedala zena ze ja nebudem tlacit ja budem kricat ...a on by mal potom problem keby dieta umrelo tiez by som struhla takej hysterke...a poniektore tu tiez z toho nezdravo hystercite...
@myjusiatko a teda to ze sa porod deje sam a vlastne zena sa len zucastnuje pocujem prvykrat - ty budes ina odbornicka na porody☹ a k tomu je este podla teba pri porode aj nesvojpravna ( za svoje chovanie nemoze...)
Ona by vlastne mohla porodit aj na luke pri lese - kedze sa to deje samo ale zaroven je nesvojpravna ... tak neviem, nejak mi tie tvoje prispevky neidu dokopy...
@dai hovori ti nieco slovo viktimizacia a victim blaming?
@kalkulacka111 pozri si realne hodnotenia toho lekara... ano - blbec ak sa na kameru vyjadril tak ze sikovna zenska ktora chce zarobit na filme to zostriha aby jej sa to hodilo do karat... jeho realne hodnotenia su ale zazracne pozitivne a o ziadnych fackach nikto nepise - mozno by si bola aj rada keby ho pri porode mas ...
@myjusiatko teraz pises o com - skus dat do kontextu lebo tvoje vypovede su silne nelogicke...
@sisaka toto zariadenie má také isté novorodenecké ako väčšina pôrodníc na SR s výnimkou "Kramárov", to len pani @sasa1983 potrebuje urobiť rozruch lebo všetky ženy na SR, ktoré nerodili na Kramároch vlastne vedome ohrozujú svoje deti lebo dané nemocnice nemajú novorodeneckú JIS ... len toľko k mylným informáciám ...
@beton gynekologické odbory sú invazivne oveľa viac ako si uviedla. Napr.gynekologicky onkolog robí vykony- ktoré trvajú rádovo ovela dlhšie, než slepé crevo/polypy v rekte/zlcnik/menšie chirurgické výkony, fibroadenomy prsnika, hernie . To len v očiach laika je chirurg-výrazná resekcia všetkého a gynekolog-ten čo prestrihne šnúru a predpise antikoncepciu a odoberie ster z krčka maternice. Častokrat je gynekolog povinné volany ku klasickým chirurgom, ktorí majú výkon výkon obl.spodnej časti brucha a malej panvy, lebo ide o gynekologicky blízko prítomné struktury. .Nie je to také priehladne, ako sa javí.
@lavieenrose a ja viem od lekarov, ze su urcite odvetvia, kde su lepsie zeny a su urcite odvetvia , kde exceluju muzi (hlavne operaterstvo a to kvoli vascej fyzickej sile, ktoru musia uplatnit) a preco je vacsina primarov.....na to musis mat odrobene hodiny a holt raz su teny matkami a "vypadavaju z pracovneho procesu" , tak sa tak lahko primarkami nestanu, jedine ak vo vyssom veku alebo nemozu mat deti, alebo uprednostnia karieru na ukor venovania sa rodine.....a to plati vo velmi vela veducich pozicii, nielen v medicine...
@dai inak ta obdivujem,ze dokazes slusne reagovat na prispevky niektorych fanaticiek. Mna by zaujimalo,ci tieto odbornicky na porody (zasadne bez medicinskeho vzdelania) poculi uz o tom, ze sa clovek moze prehystercit az do bezvedomia. To sa potom dobre rodi. Vlastne, ono to asi nevadi ked je rodiaca zena v bezvedomi, vsak to ide samo, ze😕
@fazulkaaa cize ty pises ze tvoju mamu bezdovodne hrubo prefackala lekarka a nic sa nestalo?
na toho holana si sa niekde stazovala ak bol k tebe hruby? mozem vediet aj dovod? ci len si vosla do ambulancie a zacal ti surovo nadavat? prepac, snazim sa si to nejak predstavit kedze som nieco take este nikdy v zivote nezazila a to nemam 20 a ambulancii som zial presla asi tak milion...
@misinka26 pokial sa dopredu vie ze porod bude komplikovany tak sa naozaj mamicky prevazaju do nemocnic kde je neonatologicke oddelenie vybavene nadstandartne a nie, nie su to len Kramare - v ba ma aj antolska taketo oddelenie a po SR je takych nemocnic viac ( pokial viem je v Kosiciach taka, v martine, novych zamkoch , nitre ...) Ak sa to nevie a porod sa skomplikuje tak su deti akutne prevazane do tychto zariadeni... takze ak to chces chapat hyperbolicky kedze ziadna zena na 100% nevie ci sa jej porod neskomplikuje, tak ano🙂 vlastne ohrozuje svoje dieta - ale teda to len kedze ides ty sama do extremu a snazis sa tu urazit zenu ktora pise stale k veci a velmi kludnym tonom😉
@misinka26 nie, neprisnilo sa mi - citaj po sebe🙂 kedze som mala cest byt na oddeleni patologickych novorodencov s mamickou rodiacou v kochu tak mam tiez na koch svoj vlastny nazor - ktory by si tiez rychlo zmenila keby ti nastali pri porode komplikacie - a to je to co ona pise, pokial ja spravne citam😉
@dai keďže dotyčná @fazulkaaa je už dávno dospelá, tak si treba uvedomiť, že pred 20 rokmi sa na lekára nesťažoval nikto a bolo to horšie ako teraz... kamarátka pred cca 24 rokmi ešte rodila tak, že ju nechali 36 hodín priviazanú (odviazali ju len wc a aj to si musela vydobiť...) a celé tie hodiny jej len vlhčili pery ... keby náhodou cisársky... čo na tom, že o vodu takmer žobrala ... dieťa videla rozbalené prvý krát, keď jej pred odchodom z nemocnice ukazovali ako dieťa kúpať... otca nepustili ani na oddelenie, ju priviezol, malého ukazovala cez sklo a potom až keď ju odvážal z pôrodnice... iné ani nebudem spomínať... niečo ako najtvrdšia basa... bola to bežná prax a pekný zážitok z pôrodu si odnieslo možno len 1-2% žien, čo naozaj mali veľmi ľahký pôrod ... nikto sa nesťažoval... lekári boli svätci a aj keby dieťa alebo ženu zmrzačili alebo zabili oni nikdy nespravili chybu... mám takí pocit, že by sa lekári k tomuto uctievaniu radi vrátili ... a o prístupe v ambulancii sa aj dnes dá veeeeľa porozprávať... moja mama 66 rokov, koxatróza II.-III. stupňa, keď sa sťažovala, že má bolesti, tak jej odpovedal, že čo by chcela, veď má svoj vek... to čo je, miesto aby jej od bolesti pomohol, tak čo teraz... má ešte 20 rokov len tak trpieť ako hovado, lebo má svoj vek? to je ako keby učitelia, keď im príde dieťa s nižším iQ, tak ho vylúčia zo školy, pretože aj tak z neho génius nebude tak načo ho vôbec učiť...
@dai ale takyto pripad sa moze stat aj v Trstennej kde najblizia detska JIS je v Martine... to snad maju vsetky rodicky na SR ist rodit len do nemocnic s JIS?? Ja neobhajujem len Koch ale vsetky porodnice, ktore toto vybavenie nemaju... a ty tiez nemas asi co na praci ked si tu v kuse usedena a premudrelo komentujes kazdu jednu co tu len nakukne...
Tiež som videla reportáž a musím priznať, že až takto ďaleko to nemôže zájsť. I keď na druhú stranu, niektoré ženy si myslia, že tehotenstvo je v pohode a nikdy sa nič nemôže stať. Preto asi tak reagoval ten lekár ako reagoval... Myslím, že treba vždy dôkladne vysvetliť rodičkám ako to bude prebiehať a čo treba robiť, aj keď niekedy budú pociťovať bolesť. Všetko ma dve stránky. Aby zbytočne nedošlo k smutným koncom...
@fazulkaaa este raz - prepac - hrubo a silou ju prefackala - skoro ste zomreli... preco ju prefackala? to fakt len tak? a preco ste skoro zomreli? ta lekarka bola fakt pri porode sama, prefackala ju a to sposobilo ze ste skoro zomreli?☹
vies, lenze ak sa to teda stalo tak ako si to pamata tvoja mama ( prepac ale pochybujem ze ty si to pamatas ) tak presne preto toto spravanie nevymizlo a preto tam ta lekarka este stale je - anonymne na fore o tom pisat ano, ale oficialne len aby sa nieco nestalo... das aspon teraz meno tej lekarky aby si ine pacientky varovala ked pises ze tam stale je a ordinuje? ked teda si pisala ze by sme si ako matky mali pomahat...
ja som nepisala ze sa mi nestalo ze lekar nebol odmerany ci nadstaveny komunikacne na tu istu vlnu ako ja - pisem ze som nezazila hrube spravanie... ty pises ze tvoja mama bola prefackana, k tebe sa lekar ktory ma inak len pozitivne referencie spraval velmi hrubo - stale si ale nenapisala dovody toho spravania, alebo ci to bolo bezdovodne, plus teda fakt pri tom holanovi ma zaujima co to znamena hrube spravanie sa...zaujima ma to aj profesionalne kedze sa lekar chce branit - chcem si vytvorit co najobjektivnejsi nazor nato ako sa sprava k pacientkam ( ako som pisala, od tych co sa neboja zverejnit nazor na strankach nato urcenych negativne ohlasy na neho nie su...)
@misinka26 ach, predstav si ze na rozdiel od teba nieco na praci mam a aj vsetko stiham - pozri si prosim ta kedy reagujem a ako casto a potom vytahuj tento tazky argument kazdej zenskej ktorej argumenty dosli😉 Asi som na rozdiel od teba schopna robit viac veci naraz a vdaka tomu som aj tam kde som😉 napisat ma prispevok na par riadkov stoji par sekund a ta mudrost je hold vo mne😀
ona pisala ze v BA by si nevybrala koch ale inu nemocnicu... cely tvoj utok na nu je kvoli kochu nie nemocnici v trstennej, tak sa uz nemotaj a nehladaj co by si mohla napisat - vrat sa k pointe...
@dai moja kamoška od neho odišla práve kvôli jeho arogancii. A to ja som oproti nej veľká fajnovka. A teda má nemilo prekvapuje, že vlastne obhajujeme mäsiarske praktiky nášho pôrodníctva, namiesto toho, aby sme sa dožadovali zmeny. Prečo utekajú naše ženy rodiť do Čiech, Rakúska a pod.? Práve kvôli prístupu. A určite mi niekto teraz napíše, že sú rozmaznané. Mám na to len jednu odpoveď: závisť je škaredá vlastnosť.
@willino1 lenze proti takym praktikam teda treba bojovat aspon teraz ked uz zeny pred 20timi rokmi nic nerobili... myslim naozaj nie na konovi🙂 to s tvojou maminou - moja je v stave ze tiez si nevie povedat svoj nazor, preto s nou k lekarom chodim ja a teda tu pusu si otvorim ked sa mi nepaci pristup - zazrakom vsetko funguje a nikto si k nej nic nedovoli...
@dai Ty sa vráť k pointe. Táto téma vznikla na margo toho, aby sa hovorilo o tom, ako to v zdravotníctve vyzerá. Každá žena mala iný pôrod - ale prístup lekárov by mal byť rovnaký. Je smutné, že sa naozaj nájde žena, ktorá tu facku dostala, či už pred 20 rokmi alebo pred rokom
@renimac 🙂 este ano - zavist nam chybala ako argument...preco sa kamoska nestazovala ak chcela zmenu? co to znamena arogancia? lebo stale su tu vseobecne pojmy typu hrubost, arogancia -mama povedala, kamoska povedala ale konkretne nic☹
to preco chodia zeny rodit do rakuska najdes v kazdej teme o porode v rakusku - pohodlie... staci sa zacitat, nepisu tam nic o porodoch ako takych... uprimne mat si vybrat odbornost na antolskej alebo v dedinskej nemocnici v hainburgu - prepac ale ten vyber ak dopadne v prospech tej dedinskej tak z mojho pohladu je o nevedomosti a snahe ziskat pohodlie... neviem co to ma spolocne so zavistou - kazda jedna zena v ba moze ist rodit do tej dedinskej kedze to ma par metrov, preco by mala zavidiet zenam co tam rodia?

@extempore no to vravia ludia okolo mna tych sa pytaj...porovnovas hrusky a jablka...a mozno aj tabulky nepustia kolko je primariek kolko primarov ? preco na prelomove veci neprisli zeny ale muzi ? napr. doc ferianec..osobna skusenost chladny chladnejsi nez lad ostry jazyk ale svetova jednotka...necekala som od neho ze sa bude na mna usmievat a gratulovat mi ze ako som sa pekne vypapkala...