Lekár priznal, že občas facká rodičky
... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???
@malasandrika ja som jej napisala ze sa ma vratit k pointe jej rozhovoru so sasou, ktoru urazala... prosim citaj v kontexte...
este stale nevieme dovod tej facky... ked ty ako matka prefackas nejakeho chlapa ktory ti bude obtazovat decko alebo teba, tak ver ze sa nebudem zaujimat o relevantnost tvojho utoku a neoznacim ta za hrubu, ale tvoju reakciu za viac ako primeranu danej situacii... o tom cela tato debata je... niekto tu zubara porovnava s porodom a zdaju sa mu tieto pripady uplne rovnake... pre mna 2 totalne odlisne situacie napr.
@dai nie, nesúhlasím. Je to o prístupe, možnosti rodiť dôstojne. Ja som bohužiaľ rodila na Antolskej a nikdy viac. Radšej sa mesiac pre pôrodom presťahujem do Čiech. Nazvi ma pohodlnou, nedotkne sa ma to, lebo ma nepoznáš. Možno keby sme o tom diskutovali osobne, budeme si viac rozumieť. Toto je riziko internetovej diskusie. A nie, nesťažovala som sa, opäť bohužiaľ. Nechala som so sebou narábať ako s nesvojprávnou. Moja chyba. Ale preto ju už nezopakujem.
@dai teraz osobne- lekari dovrzali porod jednej zene v rodine, neskor tomu dietatu sposobili tazky dozivotny postih- stazovalo sa od samotnych lekarov az po ministervo -a vysledok? NIC, len jedno arogantne vyjadrenie, ze "sudruzi sa chyb dopustit nemozu a teda cin sa nestal." a bohuzial taky vysledok ma velka vacsina stazovateliek dodnes, ktore cakaju aspon na "Prepacte, stala sa chyba.."- a marne cakaju.....takze treba ludom otvorit oci, aby sa lekari bez akehokolvek ohladu ku KAZDEJ pacientke spravali normalne a nie, aby tehotne zeny cakali, ci sa dostatnu do tej skupiny, co bude mat stastie....
@renimac skoda ze si sa nestazovala☹
- tiez som rodila na antolskej a zachranili tam zivot mojmu dietatu - ani v kochovi ani hainburgu by mi ho nezachranili kedze sa vsetko pokazilo v priebehu par minut - super lekary, super pristup...
a ano, internetova diskusia skryva zial tieto rizika...
@dai ked budem travit na socialnych sietat tolko casu co ty urcite taku moznost vyuzijem 😂 zatial skor uprednostnujem inu formu komunikacie... a inak vies, ze ten co sa snazi anonymne za pocitacom niekoho poucat a neustale presviedcat o svojej pravde je v sukromi pravy opak... tak neviem kto je tu flustrovany ... inak chcela by si mat moj plat 😂😂😂😂😂
@vevesh toto sa jasne ze nemoze stavat... treba si okamzite zavolat pravnika - moj muz pisal viac takychto staznosti - v 1 pripade vysudili odskodnenie aj financne v ostatnych verejne ospravedlnenie v nejakom vesniku - neviem nazov plus osobne... prejst by taketo veci nemali v ziadnom pripade - a hej , to riziko ze sa to nejak ututla tu je ako v kazdom uzavretom kolektive typu policia, armada, skolstvo etc. ... ( preto aj radim v takych pripadoch dobreho pravnika... )
👍
@fazulkaaa možno si pomýlila Martina s Michalom
@dai tak vies, za sociku nic take nebolo, a teraz uz po davnych rokoch aj sami lekari povedia, ze to bolo ich vinou....no ale, co z toho komu teraz uz pomoze po takej dobe....ale nejaka "kultura" pri osetrovani by mala byt a kazdy ma mat narok na rovnake zaobchadzanie (a nie podla toho kolko si zaplatim/priplatim/alebo osobnostnej popularity)
@dai ale aby som bola objektivna - je to len o ľuďoch. Viem, že aj na Antolskej sú skvelí lekári. A že aj tam môže byť pôrod pekný. Ale nie je to bežné. V ten deň bola hrozná smena a ja som ešte dobre dopadla. Spolubývajúca bohužiaľ porodila sama v kúpeľni, nechali ju po klystire samú a nepustili k nej ani muža. Primárka sa jej išla potom vopchat do riti, len aby ich nežalovala.
@fazulkaaa das aj to meno? kvoli pomoci inym zenam...
presne toto a ine nato urcene stranky som citala vcera - ale teda zeny co u neho rodili maju velmi pozitivne skusenosti, je tam 1 negativna z pohotovosti - viem teda ako ich lekary nemaju radi kedze vela pacientov ich zneuziva - ja som bola sama na pohotovosti na kramaroch kvoli krvacaniu ale teda velmi profesionalni boli vsetci - spravili mi utz... uprimne, nemam paru ako sa volali lekary, kedze ma to vobec nezaujimalo v tom stave...
ja sa ho nezastavam, kde si prisla nato... jeho meno som si tu prvykrat precitala v diskusii a vecer sme sa s muzom o tom bavili... ako som pisala, nemam taku skusenost a snazim sa vytvorit si co najobjektivnejsi nazor - jeho som este v zivote nevidela ( ani dany dokument...)
@dai, mna by potom zaujimalo, preco ti blbi Rakusania nevozia patologickych novorodencov z tej "dedinskej" (v skutocnosti krajskej) nemocnice na "odbornu" Antolsku, ktoru maju na doplutie (pre sanitku menej nez 10 minut), ale kikirikaju sa s nimi 70 km do AKH (minimalne hodinova cesta). Vo financovani ci zmluvnych zavazkoch to nebude - zmluva o vzajomnej spolupraci a preplacani nakladov je podpisana a v platnosti uz takmer dva roky. Po podpise zmluvy sa par deti takto prevazalo (na Kramare, nie na Antolsku, aby som bola uplne presna) Potom ich znovu zacali vozit do Viedne. Asi to celkom ciste vino nebude, co sa nam tu poniektori snazia naliat. Vacsina nemocnic/porodnic nema neonatologiu, lebo to (nastastie) nie je treba. Tych par pripadov, ktore sa objavia az pocas porodu je (percentualne) zanedbatelne mnozstvo, takze sa mi zda velmi podstatne, ci svoje dieta privediem na svet v prijemnom prostredi alebo v odbornej zdatnej base plnej bacharov.
@renimac ako fakt je ze sa v tych velkych nemocniciach rodi strasne vela deti... ja som teraz tehotna - to len pre misinku preco mam taky volnejsi pracovny rezim🙂 bola som prednedavnom na antolskej na morfo utz. ... a isla som vytahom s mojim lekarom a este primarom - borovsky alebo tak nejak sa vola - si ma dotahoval ze co som tam robila, ze nie som tehotna a tak ( mala som saty ze nebolo vidiet brucho🙂) - sme sa celkom zasmiali... potom sme sa bavili o porode, som mu hovorila ze dufam ze vynovili izby aby sa tam dobre rodilo... nato dost zvaznel a rozpraval ze maju toho strasne vela, ze tyzden neprijimali lebo nestihali ani porody ani kde zeny umiestnovat , pocet ludi sa samozrejme nezvysuje, skor tocia dlhsie zmeny a lekary viacej rodia, co sa samozrejme aj na kvalite potom niekde prejavit musi☹ to bola jeho vypoved - cize oni si plne uvedomuju v akom su stave, akurat nemaju velke moznosti to zmenit...
@fazulkaaa nie nie Ty si dala dobrého, len som poznamenala, že sú dvaja 😄
včera som to zaznamenala tuším v správach. povedzte mi, ako si niečo také môže dovoliť. nepoviem, niektoré prvorodičky môžu byť trocha viac hysterické, no ale fackať niekoho, kto je vyplašený na smrť ?
@vroni pozri moj prispevok vyssie... ked som mala maleho ja na jiske tak tam priviezli babatko neviem ani zkade ale museli zohanat inkubator pre neho, lebo sice ostatne veci aj vyskoleni personal mali ale ten inkubator im tam uz chybal - a teda kto ma zazitok z antolskej jisky podla mna nemoze jedine krive slovo povedat - tam som nemala nic zaplatene, nikoho som nepoznala a tak ludsky pristup som nezazila ani v Nemecku v privatnej nemocnici kde som bola...
ako ja rodim na antolskej kvoli mojmu porodnikovi ktory tam pracuje a ja mu plne doverujem... ako som pisala, nadstandart je tam v pohode - ja som sa z neho nepohla ked som tam bola naposledy - chodila som len na jisku, spat, vacsinu vysetreni mi spravili tam, akurat zaverecny utz som musela ist do ambulancie, kde som teda bola sama a dvere boli zavrete🙂
Baby, ja tak rozmyslam nad jednou vecou: vacsinou, ked nase deticky nieco trapi, tak si povieme 'keby sme to mohli odtrpiet za ne'... idu zuby - keby radsej boleli mna ako maleho, ockovanie - keby radsej mne bolo zle ako malemu atd...
A potom kvoli jednej facke, ktora realne mohla zachranit ZIVOT toho babatka ideme vyvadzat ako keby neviem co...
Len mamicka, ktorej sa to realne stalo vie, ako sa to stalo... diskusie na MK ani zostrihany film nicomu nepomozu, jedine ked sa zacnu stazovat realne mamicky na realne situacie... tak by to malo byt..
Zial, asi je to tak, ze mamicky sa nestazuju, jedine na MK 😐 pomoze to v tom, ze to dostanu zo seba von, ale stav veci sa tym nezmeni...
@taga ano, mamicka v dokumente je nerealna, vymyslena, vsetko zostrihane aby chudak pan doktor mal skandal. A vobec, za vsetko vlastne moze ta zena co rodila. Na co to vobec riesime. Nemala byt hysterka alebo sa nemala dat. Jej chyba, jej problem, jej vec.
@renimac tak ti drzim palce moja znama prisla v cechach no nemocnice s preeklampsiou poslali ju domov a dieta jej v bruchu umrelo...a zaver pravnika ? nezalujte ich nemame sancu ...
Az mi je luto, ze aj mne jednu nestrihli, ked som plakala, ze uz nevladzem a ze to nedam. Urcite by mi dobre padlo. 🙂
ja neviem, ci si myslite, ze zeny naschval vrieskaju a robia pri svojom porode problem????? ved, keby sa pristupovalo k porode s respektom, neboli by ani nepostupujuce porody ani tzv. nespolupracujuce rodicky, lebo rodi vzdy zena sama- jej telo to dokaze uplen prirodzene ako ked konate potrebu an wc, len ked je priviazana ku koze alebo nonstop na lehatku, tazko aby siel porod prirodzene a aby sa nekomplikoval, plus, kde chyba intimita a prijemne prostredie porod sa zastavuje, hold pri porode funguju tie iste hormony, co pri intimnom styku, skuste sa milovat pri reflektoroch a 20 ludi okolo, co sa vam priamo na vaginu pozeraju, to uvolnenie tam proste nie je, nie to este ked pocuvate hlupe pripomienky a osocovanie
@dai neviem prečo by lekári mali byť ústretoví a milí len k tým pacientom čo si vedia hubu otvoriť... mali by byť takí ústretoví vždy... aj baba v banke musí byť ku klientom ochotná a milá aj keď má v súkromí deň blbec... sem tam s mamou k lekárom chodím, lenže mám na to 7 dní do roka zo zákonníka práce a ešte k tomu aj dve malé deti... nemôžem všade... a pri takomto prístupe lekára ako v tomto príspevku, čo keby mňa alebo mamu keď si otvorím hubu náhodou neobviní z hystérie 🙂 a facka len tak poletí 🙂 a vyhovárať sa na to, že ich je málo... no veľa vecí, čo chcú mamičky je len o prístupe a o tom že robia a myslia štandartne na to čo sú zvyknutí a vyslovene sa nechcú zmeniť v prístupe k pacientke... nikto netvrdí, že sú to zlí ľudia, ale správať sa k rodičke ako k človeku s dušou, mysľou atď je ich základná povinnosť... inak, keby sa jednalo o jeho dcéru schvaľoval by tento pán doktor facku, ktoré z jeho príspevku vyznie ako nie ojedinelá... bol by nadšený, keby jej skočili na brucho a týždne by sa poriadne ani nadýchnuť nemohla, pritom tak ako všetci aj on vie, že sa táto praktika dá z 99% prípadov riešiť inak...

Mojej dobre kamaratke napr. ked pri tlačení kričala, stanična sestra zapchala rukou usta. Nieje to síce facka, ale podla mna absolutne neprijatelné správanie k rodiacej žene