icon

Lekár priznal, že občas facká rodičky

misinka26
13. okt 2017

... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???

http://www.tvnoviny.sk/domace/1889988_novy-doku...

taga
18. okt 2017

@myjusiatko ehm ja som nepovedala, ze mamicka a situacia su nerealne...

Tvrdim, ze kazda tato mamicka by mala podat realnu (!) staznost, aby sa tie situacie realne presetrili... chapes rozdiel?

myjusiatko
18. okt 2017

@taga ano, suhlasim. Je potreba sa stazovat. Mozno sa mamicka aj stazovala, to my nevieme.
Nie je dobre vsak ten dokument a situacie v nom znevazovat a zlahcovat, pretoze ja som toto nezazila.

chiara_elle
18. okt 2017

@dai mozem vediet akeho lekara si si zvolila na Antolskej? Ja som pri prvom spravila chybu, ze som si nezazmluvnila (zevraj su vsetci dobri), ale ak bude druhe, tak bez zazmluvnenia ani na krok.

dai
18. okt 2017

@chiara_elle ahoj. rodila som moje 2 deti u doc. Stencla... k nemu chodim aj do jeho privatnej ambulancie dlhe roky a vdaka nemu teda vobec deti mam, kedze az on prisiel na moje PCO a liecil ma...

vroni
18. okt 2017

@dai, nie, vobec tym nechcem povedat, ze by u nas neboli dobri lekari ci odbornici. Lebo su. Tak isto, ako mame aj furu ochotnych a milych sestriciek a pomocneho personalu. Zase nevylievajme s vanickou aj dieta. Ale priznajme si aj, ze tam mame AJ "zakonom chranene" hovada, ktore by si v kulturnej krajine ani nehvizdli a mnohe zastarale postupy, ktore sa v zahranici pohybuju na hranici legalnosti a i za nou. Ked k tomu priratame priserne vybavenie nasich nemocnic, dostaneme sa k podstate veci - celkovy obraz je ako z rozvojovej krajiny. Novym zariadenim nemocnice asi zvlast rychlo nevybavime, tam je to vecou penazi, ale nevidim dovod, preco chranit masiarov, ktori tam nemaju co hladat. Chcelo by to napriklad zmenit sposob prijimania staznosti. Ten terajsi je taky, ze mas alebo x svedkov plus dobreho pravnika, idealne aj media, v tom pripade pride k dohode. V opacnom pripade sa skutok jednoducho nestal a ty si sialena hysterka, co ohovara doktora. To k zmene nepovedie nikdy. Tie zeny, ktore utekaju porodit do zahranicia (co poistovnu stoji rozhodne viac - minimalne prace ak aj nie penazi) evidentne tiez ziadnu pozornost nepritahuju. Proste si bahnime vo vlastnej spine a vlastne sa nic nedeje. Ti lekari, ktori su odborne ci ludsky dobri, tych sa to nedotyka (snad len tym, ze su este vacsmi vytazeni) a ti ostatni su zase nedoktnutelni, lebo ved mame aj dobrych lekarov, tak nemozme kritizovat. No mozme. Tych odborne nanic dovzdelat alebo sa ich zbavit (nie fyzicky), hulvatov usmernit "brachialne" (nie, nemyslim jednou po papuli ako pan doktor. Mam na mysli povedzme povinnost absolvovat na vlastne naklady psychologicky seminar "aj ked som doktor, dokazem sa chovat ako clovek" 😉 ) Ale nie obranovat neobranitelne na sposob: Jano je dobry murar, tak nevadi, ze Misovi obcas nejaka stena padne.....

renimac
18. okt 2017

@lavieenrose verím, ze mi praješ len dobre... aj moja známa tam teraz bola a 29.9. porodila krásne zdravé dievčatko 😉. Prístup a pôrod si nevie vynachváliť.

vejula
18. okt 2017

Inak včera som bola dcere pre obed, kedže je chorá, a pani kucharka sa trochu pri okienku posťažiovala, že su len 3, jedna dlhodobo na PN a už to ich bolo o jednu menej,ako by malo byť, lebo sa šetrí, tak varia už od 5 rano a na výplatnej paske 300E. Som si tak pomyslela... že čo keby prefackala dieťa pri okienku, lebo nezjedlo celý rezen, s ktorým sa ona prplala od 5 rano... Vedvšak v pohode, unavená, prepracovaná a so smiešnou výplatou by snad na to aj mala nárok... ibažeby nie.

dai
18. okt 2017

@willino1 lenze zial tak ako pani v banke, predavacka v obchode, ucitelka v skole etc. nie je kazdy den 100% nemozes cakat ze to budu lekary... moja pediatricka je uz zaroven nasa rodinna znama a teda ked mi rozprava ako su lekary nuteny zakonom robit pohotovosti, ze nikto neberie ohlad nato kolko predtym odrobili v nemocnici napr. ze mozu mat 12hodinovu operaciu za sebou a pod. ... hm, cakat ze nevyspati clovek bude rovnako pripraveny a prijemny ako clovek oddychnuty...
ja nie som 100% ani ty kazdy den - moj dnesny den ktory travim mrhanim casu tu na fore urcite tiez neoznacim za 100%🙂
chapem ze od lekara ocakava vacsina ludi viac ako od ostatnych, na druhej strane su to zial tiez len taky isty ludia ako my...

dai
18. okt 2017

@vroni presne o to v tejto diskusii ide aj mne... lebo som z nej mala pocit akoby vsetci lekary fackovali ako na beziacom pase a co porod to katastrofa... a jasne ze takato tema rychlo pritiahne vsetky matky samorodiace fanaticky a tie prispevky su mi jemne proti srsti, takze tam sa ozyvam mozno ostrejsie...

lavieenrose
18. okt 2017

@renimac tym som ti chcela napisat ze ani v zahranici niesu neomylni...inac aj mne sa narodilo krasne zdrave babatko v spominanej Ruzinovskej fakultnej nemocnici..pristup lekarov bol super aj sestriciek ...az potom ked som bola ja imobilna nebolo pomoci na obycajnom sestonedeln odd..nadstandard to vyriesil..dokonca moj manzel mohol byt na izbe s nami ..myslim ze 3 dni..

lavieenrose
18. okt 2017

a este musim povedat ze mi sc robili dvaja dr.a aj gynekologicka co mi vtedy pred rokom robila laparoskopiu...nato ze mali tazky den tych spominanych 10 sekcii vtipkovali ...atmoska bola super ..na malej sa smiali ze je riadny slonik...odniesli ju utreli ju odsali z nej vodu a priniesli mi ju ukazat 🙂

renimac
18. okt 2017

@lavieenrose len ja som rodila prirodzene a mám z toho traumu ako bič. Ale už dosť bolo, musím o tom už fakt napísať 😉.

lavieenrose
18. okt 2017

@renimac ja som si tiez odtrpela...nemala som sc indikovany...10 hodin 3 minutove kontrakcie ...otvorena na 10 ...nezazila som nastrich a tlacenie...no nebola som hystericka...ze au to boli..dokonca som mala aj tlaky s kazdou kontrakciou...povedali mi ze sa rodi az ked je tlak nonstop...ale to malu drzal pupocnik ..tak tak skoncil moj prirodzeny porod

renimac
18. okt 2017

@lavieenrose ja som kričala ako o život. Ale to je na dlho... napriek tomu si myslím, že by som si facku nezaslúžila. Skôr menej zásahov a možnosť sa pohybovať. Ale keby bolo keby...

xxxkatka
18. okt 2017

Ja som cim dalej tym viac v soku, ako dokaze jeden "film" , ktoreho prinajmensom podporovatelom je sekta zenske kruhy narobi medzi ludmi takyto humbug. Co sa tyka daneho dr. v tom videu na mna posobil skor ako ten co viedol dialog medzi styrmi ocami a netusil, ze toto dotycna osoba da von takto ucelovo zostrihane. Ako keby mu povedali, ze nebojte toto von nejde pokojne nam na to odpovedzte, je to len pre nase interne veci. Presne takto to cele na mna posobi. Rozhone vsak neposoji ako lekar, ktory sa chvasce kolko bezbrannych zien bezne a bezdovodne fackuje. Tam to vask autorka cele jasne smeruje.

lavieenrose
18. okt 2017

@renimac ak smiem vediet napis preco mas traumu..

myjusiatko
18. okt 2017

@xxxkatka jasne, vsak medzi 4 ocami povedane by to bolo v pohode. To predsa nie je zlocin, to je v poriadku fackat zeny, len sa o tom nehovori. Verejne by sa predsa nechvastal, ze fackuje. Chudacik. Je mi ho fakt luto. Sadol im na lep. Hnusnym fanatickam.

myjusiatko
18. okt 2017

Nebola to nahodou dokonca iba zahrana scenka? Aby dokument viac rozviril hladinu? Hmmm😕

vepiku
18. okt 2017

@xxxkatka vdaka Bohu za humbug, lebo bez toho sa to v nasich porodniciach k lepsiemu nepohne :( KONECNE SA O TOM ZACALO VIAC ROZPRAVAT!!!! dufam, ze to tak skoro neutichne, velke zmeny sa konaju nahlas!!!.....nie je to len tato porodnica a tento lekar, je to cele o tom pristupe!!!!! a ten treba zmenit!!!! neverila by som tomu, keby som si vlastne porody uz nezazila a je to v skutku tak, je to neodbornost voci telu a procesu porodu plus nerespekt a neucta :( ZIAL

lavieenrose
18. okt 2017

ja osobne nezazlievam ked niesu doktori empaticky..sama viem ako je pre cloveka niekedy empatia brzdou...chcela som tetovat..ale ked sa na lehatku skladali ludia od bolesti..ja som nevedela pokracovat...a preto som s tym aj skoncila...preto chapem ze lekar nie je empaticky...lebo by narobil viacej skody ako osohu..
..joj boli ta nastrich ? tak ja ta teda nenastrihnem..mozno to bude menej bolet ked sa roztrhas....tie zeny co niesu ochotne niest bolest daleko za svoj prach.. tak pre ne je epidural

xxxkatka
18. okt 2017

@myjusiatko a uzasne zenske kruhy nam teraz ukazali aka hrozna a neludska je realita na porodniciach, ako su tam zeny, bite, tyrane a zaobchadzane je s nimi bez stipky dostojnosti 😀 No nic vtipna si...

vepiku
18. okt 2017

@lavieenrose co tak nemat nastrih a ani roztrhanie? co tak nerodit lezmo????epidural ti nepomoze pri hojeni vaicerych vrstiev prestrihnutej hradze, ci prestrihnuteho nervu, alebo vytvorenym cystam pri zlom zositi, ci nepohodli a bolesti pri intimnom styku po nastrihu, nastrih nei ej o zvaldani bolesti, je to velky zasah a zbytocny do tela zeny!!!

renimac
18. okt 2017

@lavieenrose rodila som 23 hodín, vyšetrili ma až po 12-ich hodinách, lebo veď pásy neukazovali pôrod. Keď som kričala už o pomoc, prišla sestra s odpoveďou, že ma to tak nemôže bolieť (A to ako ona vie?). Snažili sa pôrod oddialiť, keďže malý išiel predčasne, takže mi s istotou tvrdili, že nerodim. Ale už na moje naliehanie ma teda doktorka vyšetrila s ironickou otázkou "máte už toho dosť, že?" Po vyšetrení skonštatovala "no, tak už to nezastavime"... dobre ráno! Samozrejme epidural už nebol možný. Na urýchlenie pôrodu mi pichli oxytocin a to som už muža prosila, nech ma zabije. Nedovolili mi vôbec hýbať sa, takže som skoro celý ten čas ležala. Fakt mi to "pomohlo". O hodinovom šiti bez epiduralu písať nemusím. Ale pani doktorka ma pri tom "utesila": "však buďte rada, že Vás takto dôkladne šijem, Arabi by Vás nechali tak."

xxxkatka
18. okt 2017

@lavieenrose presne tak, ja mam pracu, kde sa jedoducho musim odosobnit, inak by cela moja snaha bola kontraproduktivna.

renimac
18. okt 2017

@lavieenrose jaj, len pre úplnosť. Na pásoch som pôrod nevykazovala podľa tabuliek ani vtedy, keď som už tlačila hlavičku. Niekedy nie je od veci počúvať rodičku.

lavieenrose
18. okt 2017

@vepiku niekedy ano niekedy nie ..nie vsetky tlacia anibal pocas tehotenstva a masiruju hradzu..a pokial je ta zena taka premotivovana tak ta si urco zazmluvni lekara a na nastrihu sa dohodnu...ale to je tak nepovedat bu ani mu a cakat zazraky...videla som zopar videi porodu v poklaku ale ze by som zavidela nemozem povedat ( mne trpnu nohy no nemozem klacat, tak potom uz neviem ako by som ja rodila)...pre srandu kralikov to nezaviedli skoro na celom svete poleziacky na koze

zuzanka2302
18. okt 2017

@misinka26 to je blbosy, facky uznavam...ked si sama neviemso sebou radu...nech ma prefacka

lavieenrose
18. okt 2017

@renimac a to si mala kolko hodin kontrakcie v kratkom intervale ? nepisala si ma svojom blogu ze ti praskla voda?

renimac
18. okt 2017

@lavieenrose voda mi praskla 19.5., kontrakcie začali 21.5 v pravidelnom intervale 7 minut, potom 5 a 3.

lavieenrose
18. okt 2017

@renimac potom mi hlava nebere ako je mozne ze sa ti snazili oddialit porod ..ked voda bola odtecena...