icon

Lekár priznal, že občas facká rodičky

misinka26
13. okt 2017

... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???

http://www.tvnoviny.sk/domace/1889988_novy-doku...

dai
25. okt 2017

@libawet u mna je pediater jediny lekar co nie je sukromny, ale teda mame velmi korektne priatelske vztahy , takze ja sa tam nemam problem ozvat - jasne ze si niekedy vypocujem ako to zial funguje u lekarov, ale teda moj lekar aj sestricka su aj velmi mili, nemam moc dovodov sa stazovat...
co ti poviem - my platime mojej mamine procare - je na dochodku, nechcem ju nechat behat od lekara k lekarovi a cakat cele dni... ani tam to nie je idealne a tiez sme uz menili lekarov a teda rozdiel obrovsky...napriek tomu ze su sukromni... ja platim velmi vela / maximum zdravotne odvody - tak som teda aspon solidarna, co uz😢 stve ma akurat ze tam kde maju ist sa dostane z nich minimalne, vacsina sa rozkradne☹

diana20
25. okt 2017

@martinocka77 presne tak.. všetko robia inak ako v zahraničí u nás.. aj napríklad klystir.. ja som sa pytala na sále, že prečo nerobia klystir, či im to nie je lepšie, keď sa tam každá druhá nepototo a oni sa zasmiali a povedali,,že to sa stáva málokedy, skoro nikdy a preto klystir zbytocne nerobia... ale tu sú také aj školy, ti doktori sú presvedčení, že tak je to najlepšie ako to robia

libawet
25. okt 2017

@dai no veď toto, táto korupcia tu, všetci na ňu doplácame, len tí hore kešujú. U nás, v TT, je ešte jedna možnosť v ambulancii súkromných lekárov, kde sa nič neplatí, je to cez zdravotné poistenie, aj to som už zvažovala, že tam prejdem, no tam ma trošku odrádza ten fakt, že vždy je tam iný lekár, oni sa tam striedajú, kto ako môže, takže to je zasa také, no neviem. Našťastie, k všeobecnému zatiaľ veľa nechodím, zubára si platím tak či tak, to nemám cez zdr.poistenie, no a gynekologičku som vymenila tento rok v januári a som zatiaľ spokojná - je cez zdr. poistenie, napriek tomu iný prístup ako moja bývalá, ale je tiež v súkrom. skupine s inými gyndošmi, nuž tak. Keby som teraz mala rodiť, poviem Ti, že by som sa bála, a asi by som si veru túto moju gynekologičku vybavila k pôrodu, aj keď, čert nikdy nespí, ale to sme sa tu už bavili. Nuž uvidíme, či tento film niečo zmení a ak, či k lepšiemu, bodaj by, potom by mal zmysel.

mravvcek
25. okt 2017

@dai smiem sa opytat kolko stoji procare pre dochodcu?

libawet
25. okt 2017

@diana20 no som rada, že si začala o tom klystíre. Tiež som pred 22 rokmi bola vyprázdnená, pretože už od rána ma preháňalo, hovorila som to aj tej sestre vtedy, že klystír nepotrebujem, ona ani počuť, také je nariadenie, hotovo! Tiež som bola v tom, že ho mať nemusím a aj sa potvrdilo, išla tam potom zo mňa len tá voda.

diana20
25. okt 2017

@libawet mne to príde aj nebezpečné keď nad tým teraz rozmyslam akoze mi dali klystir a zavreli ma do kúpeľne samu a kebyze tam sa začne malý tlačiť von tak čo? Tak by som na zemi vo vode rodila. A možno aj sama... pritom žiadna žena ho nepotrebuje.. ani keď ju neprehana..

libawet
25. okt 2017

@diana20 fakt nepotrebuje klystír, aj keď nie je vyprázdnená? Ja som bola doteraz v tom, že to je automaticky, aby sa im tam potom na tom stole ne....., že kvôli hygiene a sterilite, nuž tak to som teraz prekvapená.

admet
25. okt 2017

@libawet v Nemecku klystir nerobia. Ale zase nie vsetko, co Nemci robia, je automaticky lepsie. Napriklad dlho poistovne nepreplacali testy na cukrovku pre tehotne. Lekari v nemocniciach na to nadavali, lebo im z casu na cas prisla rodit pacientka neliecena na cukrovku.

dai
25. okt 2017

@mravvcek okolo 400 euro rok - mas tam ale vsetkych lekarov uz... za mna je to len okolo 200 euro...
@diana20 tak ja by som bez toho klystiru asi taka v pohode nebola🙂 fakt ale je ze aj mne znacne urychluje porod a pri prvom som sa uz v sprche zacala otvarat velmi rychlo - ledva som presla na porodnu salu🙂

katrin21
25. okt 2017

https://visolajsky.blog.sme.sk/c/467151/horor-s...

odporucam precitat a ukludnit hysteriu 🙂

janulka1802
25. okt 2017

@katrin21 toto tu už je😉

libawet
25. okt 2017

@dai OK, tak ako je to s tým klystírom? Je na urýchlenie pôrodu, na otvorenie sa alebo teda, aby bola žena vyprázdnená ? A má sa teda dávať alebo nie ? Fakt to teraz neviem.

admet
25. okt 2017

@libawet kvoli hygiene.

janulka1802
25. okt 2017

@libawet mne pri prvom dali klystír a pri druhom nestihli, sestrička mi povedala, že pôrod urýchľuje a dáva sa aj kvôli tomu, aby žena nepustila stolicu počas pôrodu, kamoške sa to napr. stalo a vravela, že jej to bolo dosť nepríjemné

libawet
25. okt 2017

@janulka1802 @admet @dai @diana20...takže klystír - má sa dávať a je potrebný - pre vyprázdnenie a pre urýchlenie pôrodu. Ok, ďakujem za objasnenie, ja som bola v tom, že len na to vyprázdnenie.

dai
25. okt 2017

@libawet tak ja osobne ho chcem kvoli hygiene hlavne🙂

diana20
25. okt 2017

@libawet vraj sa skoro vôbec nestáva, že by sa žena po.... na sále pri pôrode.. lebo ja som sa pozrela na moju porodnu, že prosím vas ale kedy mi date klystir? Veď mne sa dá na wc som jej povedala a ona mi povedala, že vôbec nie, že sa nemám báť, že je normálne mať taký pocit ale že sa to stáva tak v jednom zo sto prípadov ani to nie a že to nevadí, že oni sú tam aj na to aby aj takéto situácie zvládli..
@dai keby si nemala v hlave od začiatku, že sa to musí inak sa poserieš, tak ako všetky slovenské ženy, tak by si bola v pohode aj bez 😉 tak ako s ním som sa na sále nepokakala a ani po pôrode ešte tri dni, tak aj bez neho 😊

libawet
25. okt 2017

@dai ozaj, Ty to teraz po tomto všetkom ako berieš s tým Tvojim blížiacim sa pôrodom? Máš niekoho vybaveného alebo ?

mravvcek
25. okt 2017

@dai a ak mozem este v tych 400e mas vsetko?

libawet
25. okt 2017

@diana20 no vidíš, a vyššie @ janulka1802 píše o svojej kamoške, že sa tam po...., ja by som sa asi tiež, keby som sama nebola čistá, aj tak mi však dali. Asi aj toto je individuálne. Asi sa zhodneme na tom, že každej ženy/rodičky by sa mali pýtať, čo chce a ako, len to je asi teda v našich slov. pomeroch sci-fiction.

diana20
25. okt 2017

@libawet však môže sa to stať aj je to normálne, ale tu, kde nerobia vôbec klystir mi povedali, že sa im to stáva veľmi málo a že to nevadí, lebo je to prirodzené a aj na to oni sú pripravení..

oskvarka
25. okt 2017

@dai
@diana20 chi chi baby tak ako ja som uz tiez pocula o pripade ze sa to stalo ale teda moj posledny 4 minutovy porod ani ma nenapadlo ze by som sa nahodou mohla po.. :D.. klistir samozrejme nestihli boli radi ze stihli porod :D... ale je pravda ze mna dost prehanalo uz pred porodom par hodin...
@libawet u nas je hlavne to scifi ze nie ze sa ta spytaju ale aj ked sam povies tak uz si spekulant :D... niekedy dokonca aj ked sa opytas len ze ani nevies ze ci to treba tak hned uz sa boja... ale to je vsade u dr ja idem s malym k dr len ked uz sa mi fakt nieco nezda a ona mi pomaly hned chce da liek a pytam sa jej ze ci to treba a ona ze je zvyknuta na to ze vseci chcu lieky ze maju pocit ze inak nepracuje ale som jej to teda vysvetlila ze ja tam nchodim koli tomu aby som dostala lieky ale nazor odbornika ci ich naozaj potrebujem,... tak uz ako púotom v pohode a nedala mi nic... ale som bola v soku .. ale tak mozno je fakt pod natlakom verejnej mienky alebo coho...

admet
25. okt 2017

Mne sa stala tato nehoda na sale. Na oddeleni bola jedna lekarka, dve porodne asistentky a vsetky porodne boxy obsadene rodickami. Moja PA ma ignorovala, lebo bola plne vytazena (v Nemecku tiez nie vsetko funguje tak, ako si to predstavuju na Slovensku a aj tu chronicky chybaju v zdravotnictve peniaze a personal). Povedala, ze som uz skusena rodicka, tak musim vediet. S kontraciami som zostala sama, predychavala a prechadzala sa po chodbach. Ked som tie kontrakcie uz nezvladala, vypytala som si od sestry nieco proti bolesti. Dala mi cipok a poslala prec. Rozmyslala som, ako si ho asi mam dat do zadku sama. Potom som vykrikla, ze to strasne tlaci, vybehla lekarka, aj PA. Obe zacali trochu panikarit. PA vyhnala z jedneho boxu jednu rodicku. Ledva som sa dochrontala k porodnej posteli, vyzliekla teplaky a vystverala sa z poslednych sil hore a zostala na nej postvornozky. Hovorim jej, ze musim toto, ona, ze to nevadi a diskretne to odstranila. Odvtedy sa uz vobec nehanbim pred lekarmi. Po porode sa mi PA ospravedlnila, ze sa mi odmietla venovat. Keby som porodila dakde na chodbe, bol by z toho problem.

libawet
25. okt 2017

@oskvarka a pri tom pediatri by mali mať automaticky napr. tester, či sú potrebné antibiotiká a robia to? Nerobia. To isté všeobecní lekári - nasadia najprv naslepo ATB, tie väčšinou nezaberú, a až potom urobia odbery, stery - niekedy dokonca si sám musí vyžiadať pacient, kde sa zistí to a to a až na to dávajú presne určené a účinné ATB. To je o čom ? O ich výkone a bodoch za to ? Človek je kde v tomto prípade? Je toho viac, nie je to len pôrodníctvo...

diana20
25. okt 2017

@admet lebo je normálne keď sa to stane a tak sa k tebe aj zachovali a tak by sa asi tam zachoval k tebe každý lekár... ale na slovensku asi ťažko.. preto sa tak hanbime všetky.

dai
25. okt 2017

@libawet ja v pohode... ja som aj prve 2 porody mala v pohode a teda nestazujem sa..verim ze aj teraz to dopadne dobre😉 inak moj pediater bez CRP vysetrenia nikdy nedal ATB... skor u lekarov pre dospelych este nie je zauzivane to robit☹
@diana20 tak vidis , asi to je normalne ale ja pisem ze mne by to bolo neprijemne - osobne mi je jedno ci lekarovi - zial mam v svojom okoli diagnozy kde som zazila uz vselico a viem ze lekari to beru v pohode, kedze ale ja nevnimam nejak tehotenstvo ako chorobu, ci porod... neviem, napr. toto by mi vadilo keby sa moje dieta malo narodit uprostred velkej toalety🙂
@mravvcek ano, ak chces tak tam mas vsetko... ja napr. vyuzivam len vseobecneho lekara od nich, ostatne si platim mimo, moja mamina tam ma vsetkych lekarov...

myjusiatko
25. okt 2017

@diana20 mala som to bez klystira tiez a ziadny problem. Na moju ziadost. Mala som na vyber.

diana20
25. okt 2017

@myjusiatko tak je to super. Mne napríklad na slovensku na výber nedali, ani mi nehovorili čo idú robiť len zrazu všetko spravili keď som to ani necakala.. ale ako prvorodicka som si o tomto moc necitala, o klystire, takže by som si ho dala urobiť..teraz už viem, z aj bez neho je to v pohode..😊

admet
25. okt 2017

Tak, deti sa uprostred velkej toalety nerodia.

dai
25. okt 2017

@admet pozri... myslim ze toto je naozaj kazdeho osobna vec co mu je prijemnejsie... ci?