Lekár priznal, že občas facká rodičky
... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???
@myjusiatko presne kvôli takýmto sa aj robí taký "dokument". Pani režisérka vystrihne iba to, čo sa jej hodí, aby urobila ovácie a zviditeľnila sa na niekom. Ešte, že takú vetu pán lekár vyslovil. Inak by po nej ani pes neštekol a vy by ste nemali o čom na 50 strán diskutovať. 🙂
A presne na takéto účely bol dokument urobený. Zviditeľniť sa, tam kde sú ženy až "chorobne" citlivé a správajú sa ako sliepky na webe.
Palec hore pre režisérku, akurát, že jej to trošku nevyšlo a usúdil zdravý rozum
@zuzidlom ja som skôr hovorila o predpisovaní liekov, za to predsa niečo od farmac. firiem majú, nie ? To mám na mysli, že prídem k lekárovi napr. s červeným, boľavým hrdlom, môže a nemusí byť horúčka, prípadné hlieny, neurobí mi žiadne odbery ani CRP test a hneď nasadí naslepo ATB, aby už bola akási liečba, no toto naslepo dané ATB nezaberie, pacient príde na kontrolu, je stále chorý, tak naveľa lekár urobí odbery, ster z hrdla, prípadne z nosa, výsledky ukážu baktériu a až potom konečne pacient dostane účinné ATB určené laboratóriom, kt. tú baktériu dokáže zlikvidovať, takže to prvé naslepo určené ATB bolo zbytočné a pacientovi skôr ublížilo ako pomohlo, no pomohlo lekárovi, lebo pomohol k biznisu farmaceutom, z čoho má potom aj ten lekár províziu, a toto mi vadí. Čo tam po pacientovi, že mal navyše ATB, čo tam po jeho zdraví. Prečo lekár neurobí odbery a stery hneď? Tak by chvíľu ten pacient počkal, kým budú výsledky, no bral by len jedno, no účinné ATB a nebol pokusným králikom.
,,Lekár ministra ubezpečil, že v žiadnom prípade nešlo o facku na tvár, ale o tľapnutie po stehnách v situácii, keď rodička v emocionálnom šoku nohami zovrela lekára a neumožňovala mu vykonávať prebiehajúci pôrod,“ vysvetlila hovorkyňa ministerstva zdravotníctva. Tak názor si spravte samé
@alicka850 no ja by som Ťa brala za svoju lekárku hneď, ja totiž chodím k lekárovi tak, že keď som bola teraz, tak ma nepoznal. Toto by som práve ja oceňovala, že keď k nemu prídem raz za x rokov ( lebo som práve z tých, ktorí sa o svoje zdravie starajú a nič nenechávajú na náhodu ), že ma vypočuje a aj pomôže, čo ale neplatí, takže som po tom logicky frustrovaná a poviem si, že som tam ani chodiť nemala.
@malasandrika vitajte medzi gorilami. :(
@sasa1310 nejako mi dosli slova. Neviem, co ti na to mam odpisat.
Asi, ze ti prajem v zivote len to dobre.
@kalkulacka111 @malasandrika @myjusiatko...prečítajte si ešte raz, prečo by tú výpoveď dostať nemal :
https://visolajsky.blog.sme.sk/c/467151/horor-s...
@libawet ale mňa nezaujíma, či tú výpoveď dostal alebo nie. Čakala som ako bude znieť vyjadrenie pre verejnosť z ministerstva, to je všetko.
@libawet ja nepotrebujem aby vypoved dostal, ja chcem aby boli nejake zmeny. A nie, ze minister povie, ze sa nic nestalo. Ani listok na strome sa nepohne a ide sa dalej.
@libawet vypoved mala zostat platna, ak má čo len štipku sudnosti odide sam. Teraz sa len zbytočne ďalej strápnuje. Ak by učitel udrel žiaka ma vypoved okamžitu a opletačky s policiou. V slušnej spoločnosti plati,že do slabšieho sa nekope. Ak si aj dokaže pred sebou zdovodnit facku - t.j profesne zlyhanie, ved všetko sa da sam pred sebou ospravedlnit z pohaldu dotknutho , tak z čoho vychadza ten radostný úsmev ked o tom hovori? To čo urobil minister je krok spať. Pacient ma mať istotu, že dr.na ktoreho pomoc je odkazany nie je psychopat , hulvat, sadista, ktorý sa rád pozera na utrpenie a ešte ho svojím prísupom znásobuje.
@malasandrika @myjusiatko.....-tak ste to tak mali aj napísať.
@kalkulacka111 ...tam sa stala chyba, že sa k tomu priznal.
@libawet takže chyba je že sa prerie
@libawet take chyba neni, ze sa stal skutok, ale ze sa priznal? Paneboze...
Ked niekoho zabijem, tak som nic zle neurobila. Chyba bude, ze sa priznam?
@libawet takže chyba je že sa preriekol a povedal pravdu nie skutočnosť,že ťa môžu v pri pôrode fackať. To je o.k ten pristup a ta jeho úprimná radosť.
@myjusiatko ...áno, bohužiaľ, no je to tak, keby bol ticho, toto nenastane. Ja som to napísala ako iróniu, pochop...myslíš, že mu to nikto potom nepovedal? Mal si držať hubu, môj zlatý....no on sa priznal, no je údajne inak dobrý lekár, tak mu to prešlo, lebo lekárov a ešte aj dobrých, je u nás, žiaľ už málo. Síce facká, ale je fachman, tak ho necháme. Lenže - Ty presne vieš ako to s tou fackou tam bolo? Film to ukazuje ako vytrhnuté z celk. kontextu, takže ? Bavíme sa tu o tom 48 strán, nuž...
@myjusiatko aký skutok sa vlastne stal? Že povedal niečo? Veď, kde je tá pani, ktorú prefackal? Čo ho nežaluje? Boli ste v tej situácií? Viete, presne ako to bolo, či to bolo?
Ja fajk nechápem, aký význam má riešiť toto cez 50 strán a byť zaujatá ako ty, len kvôli nejakej "facke", ktorú ani neviete aká je, či vôbec bola, či to vôbec bola facka....
Prečo pani režisérka neprizvala k filmu aj dotyčnú mamičku? Určite nebol problém ju vyhľadať v archíve nemocnice...
Niektoré asi nemáte čo robiť fakt.
@myjusiatko a s tým zabitím akože prirovnanie ti to moc nevyšlo. Hoc splietaš hrušky s jablkami.
@libawet to je zaujimava predstava. Odhliadnic o toho ze brat provizie od farmafiriem a naopak poskytovať ich lekarom je nezakonne. A dost sa po tom ide. Firma by musela mat cierne peniaze pre lekara bokom.
Problemom tohto je ze labak testuje citlivost na skupiny ATB a ich ucinnu latku... tak isto ucinna latka je na recepte a mnozstvo liekov ma generika. Tj rovnaka ucinna latka len iny nazov ina firma. Co ti daju realne v lekarni je tiez aj na nich. Urcite ti uz aspon raz ponukli ze zobrte si toto na to sa menej dopláca. K postupu lekara... no mozno uz mal takych pripadov za posledny tyzden 40 ako mas ty a vie ake bakterie sarapatia v okoli. Inak je dost nezvykle nakazit sa pri anginke nejakou specialnou bakteriou nemocnicneho typu ktora by bola extremne rezistentna. Takze vacsina atb na zapal hirnych dychacich ciest zaberie. Dalej ucinok atb do 3 dni uz sama vies rozoznat. Obvykle uz prve 2 dni. Kultivacia trva najmenej 3. Mne a mojim detom stery ale bezne robia. Inak mat horúčky dalsie 3 dni kym su vysledky bez akehokolvek lieku si neviem predstavit. Ja som mavala anginy dost zle. Takze ta teoria pokulhava trochu.
@libawet nezvyšuj mi tlak prosím Ťa, nemusela si reagovať
@malasandrika ani Ty.
@zuzidlom vieš koľko vecí je nezákonných a robia sa? To je aký argument? A čo korupcia v našom štáte? Kde sa vzalo tých 80%? Nemala som angínu, mala som v hrdle baktériu hemofylia, keby mi urobil odber hneď, tak som nemusela mať 2 ATB a 2 PN-ky po sebe.....bohužiaľ mám lekára, kde by som mala mať diagnózu napísanú na čele, aby ma hneď správne vyšetril, najlepšie, že by som si ju sama ešte doma určila a jemu dala len výsledok....ja len toľko, aj toto sa deje.
@libawet takže takto. Nemám už chuť reagovať na Tvoje výkriky do tmy, vyjadrila som sa, že som čakala na vyjadrenie pre verejnosť, nezaujímajú na drísty na nejakom blogu, je pochopiteľné, že lekári držia s ním a nezaujíma ma ani jeho výpoveď
@libawet inak co sa tyka toho ze je fachman nechame ho. Spomen si ako dali dole pred 2 rokmi tusim toho urologa detskeho. Odbornik akych na slovensku poratas na prstoch jednej ruky a este ti zostane nejaky neobsadeny. Za 500 eur a flasku. Bol hlavny odbornik na detskú urologiu tusim. Tym ze mu zakazali vykonavat povolanie na cas to poskodilo spolocnost viac ako prijatie uplatku. Ktory ale on nevyziadal, bol mu ponuknuty. Ten zakaz mu dali na 2 roky sice. Ale lekar musi byt bezuhonny a o zahladenie odsudenia moze poziadat az o 6 rokov takze tak. Kocurkovo 🙂 alebo ten ortoped toho roku. Len problem je v tom ze kazdy si voe predstavit 100 -500 eur a och hodnotu. Ale nikto nikdy nevidel 64 miliónov eur. Ako mali dat tomu právnikovi za zastupovanie slovenska. 64 milionov wau. Ale v tomto pripade urcite nikto nebude odsudeny 😂
@libawet ale to bolo len na okraj. Ja som pisala ze lekar na recepte musi uvadzat ucinnu latku a v lekarni si kludne mozes vybrat liek s nizsim doplatkom ak ti ho rovno neponuknu alebo ti povedia ze hento jednoducho nemaju ale maji toto a je to to iste. Tym ze je to takto nikto uz nemusi uplacat lekarov z farmafiriem. Dohodnú sa totiz priamo s lekarnou co ma ponukat a hotovo :D chapes? A uplne legalne. Nemusia mat cierne prachy ale jej poskytnu zlavu na nakup a hotovo. Pekne cisto aj dane sedia a usetri sa ;)
Ako hovorim mne vytery robia.
@libawet predpisuje sa účinná látka (konkrétny liek sa len doporučuje)... ty si môžeš v lekárni vybrať aj iný od inej farma firmy... istá ZP ti dokonca po predpise lieku aj pošle čo si môžeš vybrať ako lacnejšiu alternatívu... asi toľko ako platia fara ma firmy lekárov ani nehovoriac o tom, že čokoľvek dajú hocikomu farmafirmy tí dotyční to musia zdaniť a nakoniec to je tak, že keď idú lekári na nejaké školenie (prezentáciu alebo čokoľvke) ohľadom nejakej novej účinnej látky, liečebného postupu atď tak si nechcú zobrať ani chlebíčky... pretože by im ich farma firma musela vykázať ako nepeňažný príjem a oni by ich museli zdaniť... už čakáme, že to zavedú pre všetkých a na všetky školenia budeme si všetci nosiť aj vlastnú kávu 🙂 a k angíne no neviem ako ty, ale chodím k doktorovi ak mi teploty neustupujú 2-3 dni pri bolesti hrdla... a keby som mala ešte 2-3 dni čakať na výsledky z labáku (rýchlejšie sa to nespraví a to v prvej verzii zistia len baktériu a až potom môžu zisťovať rezistentnosť čo môže byť opäť 1-2 dni) a až potom mi lekár dá ATB , ktoré začnú účinkovať o cca 48 hodín takže od prepuknutia choroby po liečbu ubehne v najrýchlejšej verzii min. 6 dní v reálnej 8-9 dní... to ak si moje telo neporadí samo, tak si budem miesto úbohej angíny liečiť zápal pľúc... lekár v danom období už mal v ambulancii zopár angín a určite už mal nejaký pacient aj kultiváciu takže keď tam prídem ja ako 23. v poradí už má predstavu, čo sa práve v populácii šíri a na čo je to rezistentné a zbytočne by dával robiť ďalšie testy... tie sa robia vtedy keď sa niečo vymyká zvyčajnému priebehu... PS: ak ťa tvoj lekár nepozná niekde robíš chybu... tam by si mala chodiť aspoň na preventívku... aj ak sa cítiš úplne zdravo... aby si to náhodou neoľutovala ...
@willino1 angína - môže byť vírusová alebo aj bakteriálna, na vírusy sa ATB nedávajú, takže, ak Ti dá ATB, lebo vírus, tak je to zbytočné a len horšie, lebo napr. môžu zadržovať hlieny v tele a celkovo chorobu ešte zhoršiť, nehovoriac o tom, čo iné robia v tele ATB, zabíjajú aj tie dobré baktérie. U mňa nešlo však o angínu a vadí mi, že som užívala tie prvé ATB, ktoré mi len ublížili a nepomohli, a až na základe steru mi určili tie účinné ATB, takže ja by som pokojne chvíľu bez ATB vydržala a prijala až tie účinné ako prvé." Lekár ma nepozná " - to som napísala preto, že tam idem raz za x rokov, preventívky mám u lekára v práci a o svoje zdravie sa starám až nadštandardne, nepatrím k pacientom, ktorí keď zakašlú, letia k lekárovi. aj @zuzidlom - neverím, že lekári už nič nemajú od farmac. firiem. V lekárni si vždy vypýtam ten liek, ktorý mám predpísaný ( ak teda idem raz za x rokov k lekárovi ), náhrady neberiem, lebo sú horšie, na to ma nenachytajú, že lacnejšie....

@malasandrika jop k tomu to od zaciatku smerovalo. Skutok sa nestal , este si pockajme na samofackovanie 👏😡