icon

Lekár priznal, že občas facká rodičky

misinka26
13. okt 2017

... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???

http://www.tvnoviny.sk/domace/1889988_novy-doku...

aristka
13. okt 2017

@kalkulacka111 ja to obhajujem ...ja sa im cudujem ,ze za to ,ze zachranuju dieta a matke rodidla ,ze idu touto cestou ...kedze afektovy stav je az psych .porucha o ktorej nemusi zena ani vediet ,len sa dotial prejavuje nejakym teatralnejsim spravanim a naplno sa moze prejavit nazvime to v krizovej situacii ,co bolest pri porode je a kazda ,ktora ho prezila vie ,ze na toto ju nikto nepripravi ,sa moze zachvat prejavit ....takze aj nezaberie nic tj.akurat vysvetlenie a dohovor a dieta je nizko ,treba matku uspat a dieta tahat ,bez ohladu na nasledky tychto ukonov .....a moje dieta ak nieco vyserka v skole sama na neho zoberiem bakulu a skody zaplati zo svojho ....ty mas aky recept na nespolupracujucu rodicku ....kedze ja mam len oficialne med.postupy ,ak psychologia zlyha....

emilia25
13. okt 2017

Tak keby ta zena mala muza pri porode v zivote si to nedovoli sak by ho teb otec pretrhol na poli.a nechapem lekari pomaly k porodu chodia az ked vidia hlavicku a su medzi nohami to prisiel k nej a dal jej jednu.ja som rodila 4krat z toho pri 3tom porode muz nebol a aj vtedy sa pekne chovali aj ked ja som mala velmi dobre porody a do hodky som bola vzdy fit.

aduska121
13. okt 2017

Ked musia tak musia sama som zazila spolubyvajucu na porodnici velmi ale velmi utocnu a hysetricku dr boli k nej zhovievavi dot dlhu dobu ked sa neukludnila museli ju aj priviazat(co by sme cakali ked maju zachranit dieta) ale na druhej strane mame v nasom okoli jedneho pana gynekologa ktory to uz prehana....viac zien sa nanho stazovalo pri porode ma reci typu(takto ste mali vzdychat pred 9 mesiacmi a podobne ) rodil aj mna ale sekciou keby povie mne take asi mu trafim🙂

kalkulacka111
13. okt 2017

@aristka oficiálny medicínsky postup je pri pôrode vyfackať ženu? Škoda , že lekári pri priíjmčkách na medicínu nerobia aj psychotesty . Agresívny jedinec nesmie pracovať s ľuďmi, ktorí sú na neho odkázaní. To si predtým nevšimol, že žena nespolupracuje? Mal robiť sekciu a nie týrať ženu. Dúfam, že tento verejný výsmech smerom k tej mamičke bude mať pre neho následky.

aristka
13. okt 2017

@kalkulacka111 nevkladaj mi do pusy co som laskavo nenapisala ....chod robit do spitala a potom tu mudruj ako si zvladla psychopaticke chovanie ..

mondolina
13. okt 2017

@kalkulacka111
Koľko žien si odrodila? Len toto sa opýtam.

kalkulacka111
13. okt 2017

@aristka vás tam niekto núti chodiť robiť do špitála ? Sami ste si to vybrali, ak to nezvládate treba si hľadať iné uplatnenie a nie ponižovať pacientov. Každý je nahraditeľný.

kalkulacka111
13. okt 2017

@mondolina táto tvoja otázka má akú súvislosť s tým, že lekár dal facku pacientke. Takéto profesionálne zlyhanie je neprípustné, aj keď vidím , že zdravotníci sa činia a navzájom podporujú.

mondolina
13. okt 2017

@kalkulacka111
Prebratie z hystérie a záchrana dieťaťa ktoré matka kvôli hystérie nechce vytlačiť z pôrodných ciest nie je ponižovanie.

aristka
13. okt 2017

@kalkulacka111 o com zas tocis ...

kalkulacka111
13. okt 2017

@mondolina facka sa nedá ospravedlniť ničím aj keď sa teda snažíte riadne. Ak videl, že je pacientka psychicky na dne mal to riešiť sekciou.

mondolina
13. okt 2017

Nič nie je čiernobiele, určite ich nefacka ako na páse, ja som tiež porodila po 3 dňoch, bolesti po oxytocine nenormálne, ale keď mi kázali tlačiť tak som tlačila ako o život, a keby som sa predsa len do nejakej hystérie dostala tak by som aj za tú facku bola vďačná, keby ma to prebralo.

mondolina
13. okt 2017

@kalkulacka111
Určite ste medicínsky vzdelaná a odrodili ste minimálne 200 pôrodov.Ked je dieťa uväznene v pôrodných cestách ,dochadza mu kyslík, určite je z medicínskeho hľadiska rýchlejší cisársky ako jedno tlapnutie že haló preber sa veď rodis. Tak Vás by som pri pôrode teda nechcela.

angelinja
13. okt 2017

Lydia to nemate ine problem?radsej by vs Mali vadit take porody kedy lekati viditelne pochybili a matky maju post. Deti. Zeny Ta rady rozoberaju a Len diskutuju a o nicom

jajka257
13. okt 2017

@kalkulacka111 ja sa nezastavam nikoho a nicoho, ale facka, ktora zachrani zivot ineho cloveka je ospravedlnitelna. Aj ja som taku chytila od bratanca, ked som v hysterii a amoku chcela skocit do hrobu a nevedeli ma udrzat....ani su ju nepamatam....ale keby to neurobil, tak sa urcite dochramem alebo si zlomim vazy. Facka ma zachranila....

kalkulacka111
13. okt 2017

@jajka257
@mondolina
@aristka žienky tak sa teda občas prefackajte ak je to pre Vaše dobro. Ja len žasnem, kde to žijeme .
@aristka ak si schopná reálne zobrať bakulu na svoje dieťa ako píšeš o 19.04 sa desím ,že pracuješ s ľuďmi . Fakt ma zaujíma kde to pracuješ ?

mondolina
13. okt 2017

@kalkulacka111
Meles si furt dokola to isté. O tvojej odbornosti a hlavne o čo pri pôrode ide, svedčí tvoje vyjadrenie že takej žene treba spraviť cisársky rez.
Aj ja pracujem s ľuďmi a predstav si že ich nefackam.

aduska121
13. okt 2017

@kalkulacka111 nie kazda zena moze mat sekciu a treba si uvedomit ze sekcia je o dost nebezpecnejsia...nie som zastanca faciek ani nicoho podobneho ale netreba tu s toho robit hned tyranie ....dieta je zdrave a matka urcite nema po celej tvari monokle...takze nieje dovod na taketo hadky ..

jajka257
13. okt 2017

@kalkulacka111 vies co, ja sa fackat nepotrebujem, ale ty si uvedom, ze si urcite nebola v takej hranicnej situacii a nemusela si ju riesit...a chcela by som vidiet, ako by si kludnym tonom vysvetlila takemuto cloveku, ze ved to musi inac....

aristka
13. okt 2017

@kalkulacka111 mas ty realne vobec dieta ....

kalkulacka111
13. okt 2017

@aristka ano ja reálne existujem, reálne mám deti, muža ,rodinu. Reálne chodím do práce ,mimochodom tiež pracujem s ľuďmi , ktorí sú rôzni. Reálne som nič neriešila fackou. Tam kde pracujem, je to neakceptovateľné čo i len hlas zvýšiť na klienta , sebaovládaniu sa treba naučiť ak je to pre niekoho problém nech nepracuje s ľuďmi, ako píšem, každý je nahraditeľný. A zvlášť v zdravotníctve by mali byť psychotesty pre personál, alebo asi všade kamery , aby sa toto nestávalo.

@aduska121 @mondolina ktorá žena nemôže mať sekciu? dnes facka, zajtra čo? Ak sa násiliu nepostavíš bude sa stupňovať? Udrieť bezmocnú ženu a ešte k tomu v nemocnici - pre mňa neakceptovateľné.

domak2
13. okt 2017

@mondolina no dobre, ja si to realne predstavujem, zena je hystericka, dam jej facku....a ona sa neukludni a nezacne zazracne spolupracovat. Co nasleduje dalej? Zahradna hadica? Spanielska cizma? Ved su v nemocnici, tak nieco na ukludnenie tam snad maju.

mrkvicka060
13. okt 2017

Baby ani neplytvajte uz energiou. Ony si tu proste furt budu mlet jedno. Vsetci sme tu nasilnicke, sibnute, primitivne, a psychicky labilne kozy, co sa fackaju kade chodia... oni nechapu ten rozdiel ze facka od nasilnika a nervaka a "facka" od cloveka, s chladnou hlavou a uvazovanim v hranicnej situacii (co musi byt snad kazdemu jasne, ze jej nestrelil taku, ze sa jej hlava otocila o 360 stupnov a pol dna jej zvonilo usiach).... nenamahajte sa. IQ proste nepusti, a aj ked sa tu na hlavu postavite, tak budu tocit dokola o nasili v nemocniciach... lebo tieto zeny proste musia za kazdych okolnosti zachadzat do extremu, pretoze "citanie medzi riadkami" im nic nehovori. Tu poviete ze ste dali dietatu po zadku (suchnutie ze to cez gate ledva citi) a ste proste psychicky labilne tyranky, co mlatia svoje deti, a radsej ste ich ani nemali mat... to je proste MK...

sisaka
13. okt 2017

No čo napísať, na zaplakanie. Aj po vyše 20 rokoch od revolúcie sa v ľuďoch zmenilo pramálo. Ani nová generácia nechápe, čo je to zachovanie dôstojnosti, či úcta k ľuďom. Nevedia to pacienti, nevedia to lekári... tých pár chudákov, ktorí vedia, že je v dnešnej dobe absolútne neprípustne takéto zaobchádzanie s človekom, ktorý sa ocitá v milosti/nemilosti personálu, tých je mi veľmi ľúto, lebo sú menšinou v spoločnosti a tercom výsmechu a ešte väčšieho ponižovania a to obidvoch strán. Ostatní pacienti sklonia hlavu a trpia - prehltnú poníženie, stratu dôstojnosti a vydržia, však lekári vedia, čo robia a patrí to k tomu, veď nie sú v hoteli, nemôžu čakať od personálu ľudskosť, veď su unavení a podobne nezmyselne obhajoby nevhodného a neetického správania, pritom stačí tak malo, častokrát len chcieť. lekári sa cítia byt polobohovia a zvrchu sa dívajú na svojich pacientov, za ktorými nevidia ľudí, len prípady. Smutne, je to na zaplakanie, ako si ľudia malo vážia samých seba ale hlavne druhých.
Klobúk dole dávam pred pani, ktorá pracuje v zdravotníctve a ozvala sa, že to nie je v poriadku. Takýchto profesionálov potrebuje Slovensko viac....(ospravedlňujem sa nick mi vypadol)

charlie1980
13. okt 2017

@domak2 Rodiacej zene nieco na ukludnenie ? 😅 Akoze co ? Napr.diazepam ? Akoze aby sa ukludnila pri porode, prip.sa vyspala ?

Prip.sekcia ? Sekcia sa da vykonat hysterickej zene, ked je dieta v porodnych cestach napr.?
Zienky, nesplietajte piate cez deviate, ked neviete ani zaklady😳

sisaka
13. okt 2017

@kakatulik dala som si námahu a našla tvoj nick. Klobúk dole.
Predchádzajúci príspevok patrí tebe

aduska121
13. okt 2017

@kalkulacka111 vidite to slovo co ste napisali ? Ze nasilie? Ja neviem ci je to hit pre vas alebo ako to myslite zena so sebou nevladze tak hned sup ideme robit sekciu....ked staci jedna facka a operaciu netreba tak je to jednoznacne lepsie nie? Uvedomujete si co je to cisarsky rez kolko problemov moze zavinit ako aj matke tak aj dietatu ? Myslim ze zena dakuje za tu facku akoby mala ist hned pod noz vy ste asi na nejakeho dr velmi zanevrela alebo nechapem vas postoj pisete tu hned o tyrani a nasilii...ale mozno ani neviete kolko pacientov napadlo doktorov a robite tu ohlarom toho velke haloo...vidite v tom le slu stranku facku...nevidite ze pan dr priviedol na svet zdrave krasne dieta...netreba byt hned plny nenavisti

silverrko
13. okt 2017

@sisaka 👍

domak2
13. okt 2017

@charlie1980 ved sa pytam, co nastane ked nepomoze zazracna facka? Ved mi vysvetli nevedomej.

charlie1980
13. okt 2017

@domak2 Co nastane....? Dieta by zrejme tahali zvonom a matku by museli nechat hystericit dalej. A to by som si teda sakra rozmyslela, ci by som radsej tlacila alebo hystericila.