Mám dať nezazmluvnenému lekárovi pri pôrode odmenu?

amandamath
18. nov 2010

Rodila som pred par tyzdnami v Ruzinove. Do nemocnice sme prisli o 4:20, o piatej si sluzbukonajuca lekarka vypytala cislo na mojho gynekologa a zavolala ho k porodu, prisiel o 6:00 (nemal v ten den sluzbu) a k mojej maximalnej spokojnosti a uplne bezproblemovo bolo dieta na svete o 7:27. Nemala som ho zazmluvneneho a bola by som rada keby asistoval aj pri pripadnom dalsom mojom porode, cize ci to povazovat za "nadpracu" a teda aj odmenu alebo beznu prax. Mate niektora skusenost s podobnou situaciou pritomnosti lekara pri porode? Dakujem.

feb13
19. nov 2010

No ja tomu uplne nerozumiem, lebo lekar mimo svojej pracovnej doby nema co robit na porodnici a za pacientov zodpoveda sluzbukonajuci lekar. Aj preto sa vymyslelo to zazmluvnenie, aby ten lekar mimo pracovnej doby bol zakonne kryty ze bol tam legalne. Ani neviem ako sa to moze zapisat do dokumentacie, ked on tam "akoze" nebol - sice ty si porodila uz po siedmej tak to uz je v pohode ale o pol druhej v noci si to neviem predstavit ako by sa to vykazalo... hlavne keby bol nieco pokaslal tak kto ho bude kryt alebo ako by sa to vysvetlilo... oni ked maju pracovnu dobu od 7.00 tak mozno aj normalne chodi do roboty o pol siedmej a tym padom len dosiel o nieco skorej nez obvykle. Ten nadcas nebude mat preplateny, ale to je uz jeho dobra vola.

maznacik007
19. nov 2010

no toto isto bezna prax nie je pokial nebol oficialne zazmluvneny tak z toho moze mat poriadne problemy, preplatene to samozrejme mat nebude
z akeho dovodu to urobil ti musi povedat on

amandamath
autor
22. nov 2010

Dakujem za odpoved.
Tiez mi to pripada zvlastne, preto hladam niekoho kto takuto skusenost ma. Lekara volala lekarka v sluzbe teda na tom boli zainteresovani viaceri takze sa mi to uplne na ilegalnu cinnost nezda. Lekar je normalne na vsetkych porodnych dokumentoch a spravach.

denduska
22. nov 2010

ja neviem preco by mal mat problemy, aj mm volaju z prace ak je zle s pacientom na "jeho izbe"...ak je velmi zle tak ide do roboty...predsa on o nich najviac vie, tak si myslim ze je to aj spravne. Nikto mu to nepreplaca navyse, je to jeho dobra vola...moze tam ist a nemusi..no ale on ide furt 😠 😅
Ak za to porodnik teraz "nieco" caka, jeho vec. Ale ak nie, tak sorry, clovek chce pomoct, a este je aj zly 🙄

amandamath
autor
22. nov 2010

@denduska obdivujem lekarov ako je tvoj manzel; nase zdravotnictvo teda nie je stratene.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre