Po dlhšom uvažovaní som zhodnotila, že prvé dieťa chcem priviesť na svet cisárskym, no čítala som že pri ňom nemôže byť manžel. Sú na slovensku nejaké nemocnice, ktoré to umožňujú ?? ďakujem
@minttu mna cievkovali iba raz- po 72 hodinach v kontrakciach a ocakavali komplikovany zaver porodu, tak aby sa popri vsetkom nemuseli starat este o mechur...
@maciatkolulu tak v de mozes pocas porodu normalne jest a pit, aj po , cize nie je dovod na infuzie (iba ak by si stratila vela krvi)- ono sa to zavadza preventivne, aby v pripade problemov sa nezdrziavali hladanim zil a zavadzanim kanyl....a na zachod mozes ist kedykolvek pocas porodu, v poslednej faze daju na postel inkontinecne podlozky, ak by nieco uniklo....cize ziadne cievkovanie ci zavadzanie vyvodov pri normalnom porode alebo cs spinalkou- vyvod mas iba po celkovej anesteze...
Takto...autorkq prispevku sa pyta ci moze manzel byt pri sekcii.
Polovica riesi jej rozhodnutie
Je to jej volba...
Aj ja som rodila cisarskym.na moju ziadost.som horsia? Nezodpovedna matka?
Som ako vy.Tak nerobte moralne prednasky.
Minca ma dve strany damy.
@nastasyk veď každá sme iná, čo jedna zvládne ľavou zadnou, ďalšia sa z toho spamätáva tyzdne...., ty by si si cisarak nevybrala, ja by som si zas nevybrala rodiť prirodzene,.....neberiem ti tvoj názor a ani nikoho nepresviedčam o svojej pravde, pre mna to bolo jednoducho schodné a prijateľné riešenie a chvalabohu dopadlo dobre a bez komplikácií, možno keby nedopadlo dobre tak by som teraz retorila ináč
@juriva No a ešte ak náhodou maminka s vydupanou sekciou nekoji, nenosí dieťa v šatke, nezaspava nad stránkou mamily a nekonzultuje každý prd dieťaťa s fyziomamou- tak už si ani neviem predstavit čo je taká mater v očiach tých superbiomatiek ktorých teraz pribúda ako húb po daždi
@minttu neviem no..ja som prvu sekciu zle znasala.. Preco? Neviem.. Strasna zimnica,cit a ni neviem,kedy sa mi vratil..
Mozno to bolo aj preto,mozno.nie,ze vtedy sa narodilo vela babatiek a my sme mnohe lezali na inom.poschodi..
Ja som bola jak matoha.. A nez som vobec sa zacala normalne pohybivat bez bolesti a dlhsie trasy,to.tiez trvalo..
Druha bola super,tam som bola rychlejsie zotavena..aj atmoska bola vtedy lepsia a navyse som bola aj skusenejsia. Zimnicu som mala.len.pri prvom postaveni sa..
A inak pri prvej sekcii,co sme.boli na JIS, sa najrychlejsie postavila mamicka po celkovej anesteze..co mala dvojicky..
Mile mamicky - ak si myslite, ze ste mali PRIRODZENY porod - ani jedna z vas ho nemala..... mali ho vase mamy ! A ich mamy.
Som velmi stastna, ze moja dcera rodila mimo Sk. - lebo ako citam, tam este PRAVEK NESKONCIL ! Preco ???
@triciachloebrody Žiadny pravek. Mala som perfektny prirodzený porod. Ano na SVK v štátnej porodnici.
@triciachloebrody tiez som rodila mimo sk a? Tak isto som dostala vyvolavacku a po porode mi maleho dali na kyslik. Ked su komplikacie musia pomoct, na to su vam uz lekari dobri nie?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@maciatkolulu mne tak robili pri 2 sekciách,že katéter vybrali na posteli a išla som sa vycikať a teraz som bola total v šoku prečo mi nedali katéter. Uvidím tentokrát aký bude postup ale vždy ma nejakou novotinou prekvapia či to záleží od lekárov neviem. Prvý krát mi robil cisársky Ind, druhý Číňanka a tretí Mexičan. Normalny pôrod som mala u lekárky z
Nigerie čiže na mne sa už vystriedalo multikulti lekárov