Môzem hneď ako odrodím opustiť pôrodnicu?
vie mi niekto poradiť, aký je postup pri tzv. ambulantnom pôrode? aké vyšetrenia pre dieťa by som si musela dorobiť, ak by som odchádzala cca 24 hod po pôrode?
@myjusiatko ja tie zákony bohužiaľ nevymýšľam 😀 mne je to jedno, premňa za mňa nech si rodí kto chce kde chce ale keď bude problém vyriešte si ho sami
@vyhuelka aky zakon hovori, ze dieta musi byt v porodnici 72hodin?
@katrin21 a najlepsie na tom je ze takyto hrdinovia potom ked sa nieco stane vyvolaju velku paniku a doktori su neschopni.Ked som ja bola v porodnici priviezli zenu z domaceho dobrovolneho porodu.ked ju lekari mali zachranir a otecko robil paniku.Hrdina otecko zabudol ze treba porodit aj placentu a ked po hodinach silneho krvacania doviezla sanitka a dieta tiez zobrali tak cirkus narobil ze by som ich na ich mieste asi prefackala :-!
@myjusiatko nemám doma zákonník... a neviem ja takéto blbosti neriešim, keď budem v porodnici pojdem domov kedy ma prepustia, hlavne nech je bábo v poriadku
@mmoni89 presne aj my sme mali príjem do nemocnice domáci porod, dieťa malo už 4 dni, letargické, chudlo, malo tak vysokú žltačku až no...matka bude rada keď jej dieťa bude po neurologickej stránke v poriadke... tá tam plakala ale bohužial slzy jej už nepomožu, vybrala si a teraz bude niesť následky
@vyhuelka ked ti to vyhovuje, je to uplne v poriadku. Ale nepis tu nepravdy prosim ta.
@myjusiatko ked si rodila prve, sla si hned po porode domov aj s dietatom, ked to je take protizakonne tam deti drzat? Ci si si tam tie 3-4dni odlezala?
@myjusiatko píšem len skúsenosti ako to chodí v porodnici 🙂 matka chce odísť, ide, ale dieťa jej nedajú... može si poň potom prísť ale neviem aký to má zmysel... to radšej pri ňom tie tri dni budem
@veronikastrickova uz som to tu pisala. Odchadzala som po 48hod na reverz. S druhym by som rada po porode prip. po 24hod. Ako sa budeme citit a ci bude volny nadstandard.
@vyhuelka chovaju sa protipravne ak dieta zadrzuju proti voli matky a nie je v priamom ohrozeni zivota.
@myjusiatko a naco ti je nadstandard? Naco chces zaberat miesto v nemocnici? Ved rovno rod doma, lebo ta tam budu drzat protizakonne!
@veronikastrickova nechaj s dovolenim vyber miesta, kde porodim a aj to, ako dlho sa rozhodnem zostat v nemocnici na mne. 🙂 Preco mi podsuvas nejaky tvoj pohlad na vec? Protizakonne by ma tam drzali, keby som ja a dieta chcela odist a oni by ma nechceli pustit.
@veronikastrickova preco by mala zena rodit doma, ked nechce byt v nemocnici dlhsie ako je to nevyhnutne? Vsak ty mas narok si vybrat liecebnu proceduru a ako dlho sa jej chces podrobit, pokial nie si ty a dieta v ohrozeni zivota..
@myjusiatko mne je uplne jedno ci budes rodit na koze, na poli, v nemocnici ci do vody. Ale ked tu nieco strasne obhajujes, tak si za tym aj stoj. A nieze ak ti daju nadstandard tak budes v nemocnici dlhsie.
@vevesh maly sa narodil 22.12., 25. Ked som sa pytala ci mozme ist domov, povedali mi, ze ja ani, ale maleho mi nepustia. A ako dobre, zistila sa aj zltacka a aj mne sa uvolnil steh a som rada, ze sestricky okolo mna lietali a pomahali mi. Ked sa niekomu nepaci ako to chodi po porode na slovensku, nech sa paci a ide rodit do anglicka, nikto mu v tom nebrani.
@katrin21 pokiaľ nemáš doma ďalšie deti alebo manžela ktorý nemusí pracovať tak potom môže byť pre teba pobyt v nemocnici dovolenka a Fullu servis.
Full
Riesite somariny, kolko nas je takych co sme si odlezali mesiace pred porodom v nemocnici a prezili sme... to sa 2 dni neviete strpiet a ist spokojne domov, ze je vsetko ok? nejaky zmysel to ma- napr. krvacanie u zeny, niektore ani nevedia co maju robit s deckom, vsetko im sestry ukazuju, u nas na druhy den bolo ockovanie, vazili ju, merali, kupali ci je vsetko ok...
Vidím že takto sa ďalej nedostaneme ...ďakujem kočky ahojte 🙂
Môžeš odísť hneď po pôrode ale dieťa Ti nedajú. Ak by si robila problémy tak sú oprávnení zavolať sociálnych pracovníkov a sa to vyrieši v súdnom zrychlenom pojednávaní ako opatrenie ochrany dieťaťa
@veronikastrickova no, ale nikto ta tam drzat nemoze - takze keby si chcela, musia ta na reverz pustit - mna chceli na sk hospitalizovat s 6t dietatom kvoli novorodeneckej zltacke - moj nemecky lekar bol proti a nakazal krvne odbery a hospitalizaciu az od urcitej hodnoty, pri ktorej sa slovenski zdravotnici chytali za hlavu (lebo na sk musi byt zltacka hned prec, pricom dieta odburava 4-6mesiacov bilirubin z krvi prirodzenym sposobom), takisto som podpisala reverz , ked som sa stazovala na slabu hygienu v nemocnici, kde som bola s 2 mesacnym hospitalizovana, prezoze nakazili aj mna a kedze dieta bolo uz v lieceni a mimo ohrozenia, normalne ma po 2 dnoch pustili, i ked ostatni ostavali minimalne 5 dni v nemocnici (kvoli preplateniu nakladov od poistovne)
@vevesh mozme byt rady, ze tu zeny hned nevyzenu, ze im pomozu, naucia kojit, obliekat dieta, prebalovat ho, umyvat, nie kazda ma niekoho kto jej pomoze, kto ju to nauci. Mozme byt rady ze tu mame umoznenu takuto opateru v porodnici. A s nazorom odist 24h po porode aj s dietatom, je pre mna nepochopitelne. Ked sa potom nieco dietatu stane, tak vinu vsetci zvaluju na doktorov a sestricky, aj ked matka podpise reverz. Co by dali v niektorych krajinach zeny za to, aby v tej nemocnici, mohli ostat par dni.
@veronikastrickova ja zijem v nemecku a teda nic z toho ma nikto neucil a ani mi nikdy s detmi nepomahal a od zaciatku som mala deti 24h pri sebe bez rozdielu ci som mala cs, narkozu alebo prirodzeny (komplikovany) porod - odchadzala som okamzite, ako bolo mozne- po cs po 72h....... ako chapem, ze niektore zeny pomoc potrebuju, ale preco ju nutit tym, ktore ju nepotrebuju?? Doktor je od toho, aby liecil, a problemom neskor su skor nespravne dg ako neosetrenie - ale stanovenie dg neovplyvnis pobytom v nemocnici...
Ako keby som ha mala ist 24hodin po porode domov, nevedela by som kojit a vratila by som sa o par dni so silnym zapalom v prsiach. Tu sa riesi Slovensko, nie Nemecko. Tu je zdravotna starostlivost takato, tak nechapem, ze to tu niekto nerespektuje. Ja som rodila v baby friendly nemocnici, v jednej z naj, ale bola to cista katastrofa. Byvalo sa v porodnici dlhsie, zeny si nestazovali, teraz si niektore myslia, ze oni budu viest porod, ale prd. Na to su doktori, a pokial to nemaju vystudovane, tieto uvahy ze to sa ma takto a takto a ja nastrih nechcem, tak take by som prefackala. Mozme tu byt rady, ze sa o nas par dni postaraju, kontroluju, je to ako mala dovolenka, pokial niesu velke komplikacie. Ale nikdy by som si nedovolila nerespektovat nazor dr a sestriciek a vziat si dieta a ist na reverz domov, lebo mne sa v nemocnici nechce byt! Nikdy by som neohrozila svoje dieta, pre moju pohodlnost!!!
Skusenost z porodnice Lipt. Mikuláš 🙂 Matka odisla z dietatom po 48 hodinách a neprotestovali , chcela odist skor ale pristupila na to , že jej urobia vysetrenia a nemusi potom nikam chodit .
@vyhuelka Ohanas sa zákonom ktorý NEEXISTUJE. Vedome tu zavadzas.
@veronikastrickova veď v tom ti nikto nebráni. Každý to rešpektuje. Ja napríklad vďaka teroru v nemocnici nekojim. Ži a nechaj žiť. Obojstranný rešpekt je to čo tu chyba.

@vyhuelka dieta nemozete zadrziavat. Dieta si matka moze vziat kedykolvek. Pokial nie je v priamom ohrozeni zivota. Uz sa citim ako verklik.