icon

Možno pôjde taxi: Odchod z pôrodnice vo Vsetíne?

13. sep 2024

Zvažujem pôrod v nemocnici vo Vsetíne, pretože som čítala, že urobia tam cisársky rez na vyžiadanie. Tu na SVK nie. Ale vznikol problém, ako sa dostať domov. My sme bez auta a nemám nikoho kto by po mňa prišiel. Má niekto skúsenosť, že išiel domov z pôrodnice taxíkom? Bude to vôbec možné?

bosorkabb
14. sep 2024

@ns994 ja som rodila v Ružinove. A teda chceli prirodzený pôrod silou mocou.
A to som mala tehotensku cukrovku, odtekala mi plodová voda dlho pred termínom, syn bol otočený zadočkom dole a podobne.
Nakoniec som išla cisárskym ale len preto že sa môj stav rýchlo zhoršil.

ns994
14. sep 2024

@bosorkabb ano tak som pocula. Ze silou mocou stale za prirodzeny. Aj kamosky mi tam nechali trapit sa dlho. Asi zalezi fakt od toho kto tam akurat je a astastie...

bosorkabb
14. sep 2024

@ns994 tak ležala som na oddelení mesiac tak to si človek všimne dosť vecí.
Cisársky zhoršuje priemer danej pôrodnice preto s tým majú problém.

ns994
14. sep 2024

@bosorkabb teraz sa ide dost za prirodzene to je pravda. Dom aj v skupine porodnica bory a tam tiez mamicky pisu ako ich nechavaju trapit. Ale pisu aj ze pohode cisarsky. Ze netlacia. Zavisi aj od okolnosti, od dr a podobne. Pisu aj, ze proste ked je papier od psych tak pohoda 🤷‍♀️

autor
14. sep 2024

@zuzi0911 to je individuálne, ja som nevedela v aute sedieť po vaginálnom pôrode 20 minút. A potom ďalšie 3 mesiace. Proste verím, že pre mňa by bol cisársky vykúpením. Psychiater mi nechcel dať pečiatku, u očného som bola na preventívnej, kde mi zistil vážnu očnú chorobu a ani on mi nechcel dať indikáciu. A keďže na preventívnu k očnému môžem ísť len raz za rok ku ďalšiemu už nemôžem ísť.

autor
14. sep 2024

@michaelam2 áno, vodičský máme obidvaja. A nie, nemám nikoho čo by ma zaviezol a doviezol

bosorkabb
14. sep 2024

@ns994 áno jasné že sa vybavit dá. Ale nie všade a vždy.

anonymous87
14. sep 2024

Ak mate vodicak, tak si z pozicovne pozicat auto a vec vybavena. Co teda riesis?

lucia245
14. sep 2024

Ťažko by si našla pôrodnicu na Slovensku, kde ti neurobia cisársky na vyžiadanie. Keďže radi rezu, aj keď nemusia. Štatistiky cisárskych máme katastrofálne.
To je nejaký troll táto diskusia???

najinka
14. sep 2024

@lucia245 to sa len tak da? Prist a povedat, ze chces cisarsky? Ci sa im dava do obalky za to, ci ako to prebieha. Pride mi to ako scifi, ja som mala prve v uk, tam neexistuje nieco taketo

lucia245
14. sep 2024

@najinka samozrejme. este si aj porodnika vyberies. a peniaze mu strcis bokom alebo aj oficialne sa to uz da- akoze zaplatis si porodnika cez nemocnicu. takze vacsinou to ide bokom , ved naco papierovacky. napr v trnave je znama masiarka doktorka - zene vychadzal termin na vianoce tak povedala lekarke ze ona chce byt na vianoce doma- doktorka urobila 20 cisarsky aby to tak aj vyslo... nase porodnictvo je nekonecny hnus. analogia celej nasej politicej sceny.

nikaeli
14. sep 2024

Fuuu, 10 strán.. ja len.. mala som sekciu v nemocnici vzdialenej od môjho bydliska cca 60km.. tá cesta domov bola nekonečná. Každá jama, každý výmoľ mi spôsoboval bolesť, a to šiel manžel naozaj ohľaduplne. Svojim spôsobom ťa obdivujem, že chceš takto cestovať stovky kilometrov. Plus ak ti bude drobec plakať, budeš ho potrebovať nakŕmiť, prebaliť, taxikár bude isto nadšený..

Odporúčam Starú Ľubovňu. Minimálne na konzultáciu by som tam šla..

ns994
14. sep 2024

@bosorkabb no ved jasne. To sme aj tvrdili. Ze to nie je lahkea nie vsade. Ale neni to ani nemozne 🙃

michaelam2
14. sep 2024

Autorka ak ma muz vodicsky tak potom kde je problem? Poziciate si auto normalne z pozicovne. Pisala si, ze babky vedia pomoct, tak tie postrazia starsie dieta a vy pojdete spolu do porodnice a potom ta odvezie domov. Nerozumiem naco riesis taxik.

matkahelka
14. sep 2024

@michaelam2 muz ju tam neodvezie. muz o vsetine ani netusi a povedat mu to nechce, lebo by robil cirkus.

sisa_s
14. sep 2024

@michaelam2 ved pisala, ze muz chce byt v praci tie 4dni, kym ona bude v porodnici 😀 a chce prirodzeny porod..tak urcite nepozicia auto, nebude soferovat do CR, lebo ona chce cisarsky

michaelam2
14. sep 2024

@matkahelka
@sisa_s
Aha ano mate pravdu, zabudla som ze muz vlastne o nicom nevie 😀

bosorkabb
14. sep 2024

Ako to však chce utajiť pred mužom? Nechápem.

bubuzu
14. sep 2024

Chápem. Tak v tom prípade skús založiť tu diskusiu na tipy na konkrétnych lekárov a miesta na východe. A uvidíš. Už aj tu nejaké padli. Inak, niekedy príde v živote čas zmeniť na niečo názor. Možno je to pre teba teraz. Určite to budeš učiť aj svoje deti.

autor
14. sep 2024

@anonymous87 nechceme jazdiť na požičanom

kitycat
14. sep 2024

A ona ta ex je jediny zamestnanec? Robi non stop?

Nerob sceny, nezaujimas ju.
Kolko kontaktov si uz zohnala na obvolanie?

autor
14. sep 2024

@lucia245 ja si myslím skôr, že neradi robia cisársky, lebo tu už niekoľko báb písalo, že aj napriek indikacii ich prinútili

anonymous87
14. sep 2024

Jasne, ako inac 😂👌

autor
14. sep 2024

Ich prinútili rodiť normálne

autor
14. sep 2024

@anonymous87 neviem čo je na Tom smiešne ale dobre

autor
14. sep 2024

@anonymous87 radšej už nereaguj

autor
14. sep 2024

@kitycat cez víkend ťažko niečo poriešim. Pochybujem, že sa budú zaoberať mojimi mailami.

autor
14. sep 2024

@sisa_s kde som písala že bude v práci?

autor
14. sep 2024

@bosorkabb ja sa s ním o tom rozprávam

anonymous87
14. sep 2024

Praveze je to na plac… ako sa nic neda, ako to nejde… tak ti napisem co chces pocut: ano, normalne pojdes zo vsetina taxikom. Bezne sa to tak robi