Možno pôjde taxi: Odchod z pôrodnice vo Vsetíne?
Zvažujem pôrod v nemocnici vo Vsetíne, pretože som čítala, že urobia tam cisársky rez na vyžiadanie. Tu na SVK nie. Ale vznikol problém, ako sa dostať domov. My sme bez auta a nemám nikoho kto by po mňa prišiel. Má niekto skúsenosť, že išiel domov z pôrodnice taxíkom? Bude to vôbec možné?
@michaelam2 sak toto. Myslim, ze sme tu baby co ju chapu. Nepustilk sme sa dl nej naco cisarsky a tak. Hladame tu riesienie ale nic neni dobre. Ja som chvalabohu mala krasny porod ale chapem, ze niektore to stastie nemaju. Sama mam kamosky blizke ktore si to fakt ale fakt vytrpelk niekolko dni az sme sa modlilk nech im spravia cisarak. Jednej spravili druhej nie. Nastastie vsetko ok. Takze tak no.
@michaelam2 nie celkom, ale skôr úplne prepnuta.
Lebo v pôrodnici pracuje expriateľka jej partnera.
99,98% ženám by bolo u prdele, koľko exfrajerok tam pracuje, aj to koľko by jej pozeralo na pôrodné cesty.
A kľudne by vedela požiadať ošetrujúceho lekára, aby z osobných dôvodov nebola tá exfrajerka pri pôrode.
Toto je len prejav nevyrovnanej, psychicky labilnej osoby , ktorá potrebuje svoje mindráky riešiť s odborníkom, potvrdzuju to aj jej reakcie a konanie ohľadom potvrdenia a psychiatra
@ns994 lenze ona nechce a pritom sa to da. Mozno by stacili 2-3 navstevy u psychologa a dal by jej ten stempel. Ale niee, to je hanba… ok nechce, tak nechce…do sace nechce, lebo… ok, beriem. Ale co tak zdvihnut telefon a zistit, kde sa to da na sk, tak to tiez nie…. Jaaaj jej gynekologicka povedala, ze sa to neda 😂 ale to ze je na mk anonymny nick poradil, ze vsetin to isty, to uz je brane ako fakt…
Proste ona chcela pocut, ze ano, normalne si vezmi taxi, ved to je pohoda 🤷♀️
@anonymous87 no sak toto. Ale nechce. Nechce a nechce. Lebo hanba. Ok beriem ze mozno to tak chuda ma ked sk hento zazila. Ale tak smola no. Krd chce peciatku musi oreto nieco spravit. Lenze ona o tom nechce kecat, ona to neuznava, ona je normalna len tu peciatku chce od neho od dr co neuznava🙈
@really8 a trebalo si to celé dočítať, kde idem, že to by už nebol vhodný nápad tak od toho upúšťam. Ty si prečítaš len to,čo sa tebe hodí a potom to tak dopadne
@ns994 ved to ze nechce rodit prirodzene jej neberiem. Ved ok… mala hnusny porod, boji sa. Je to prirodzene. Ja som tiez mala prvy zazitok zly a skoncila som akutnou sekciou… preto som sa druhykrat poistila. Normalne v ba v ruzinove 🤷♀️
Autorka posledny pokus…ma tvoj muz aspon vodicak? Alebo otec, brat , ktokolvek kto by ta vedel odviezt? Lebo ak maju vodicak, tak auto sa da pozicat a tym padom mozes kontaktovat porodnice kdekolvek. Ci aj tento napad je zly z nejakeho dovodu?
@anonymous87 a to o ruzinove tiez koluje, ze tam to nie je mozne. Teda ja som tak pocula, ze tam za kazdu cenu prirodzene a vidis.
@michaelam2 uz som sa pýtala. Neodpovedala
Autorka, sorry, ale nadobudam pocit, ze ty toho psychiatra realne potrebujes. V KE mas 3 porodnice, v kazdej si vies zazmluvnit porodnika na sekciu. To, co ti tvoja gynekologicka povedala, je oficialna zalezitost. v praxi to chvalabohu funguje inak. napisala som ti uz, ze do IP ti poslem mena porodnikov, kt. ti sekciu urobia v KE. nie, ty chces do vsetina. s odtecenou plodovou vodou prides na prijem "zdravim, chcem sekciu, vraj to tu robite na poziadanie." tak si to predstavujes? o vsetine neviem, ale v KE to funguje tak, ze sa najprv s porodnikom dohodnes, zazmluvnis si ho a chodis k nemu od 36tt na poradne. a mimochodom, tvoj frajer asi nebude tiez bohvieco, ked ti nevie odpovedat na otazku, ako sa o druhe dieta pocas tvojej nepritomnosti postara. on by ti do toho vsetina prisiel pre RL a nasledne by ti na SR vybavil pre novorodenca pas? sotva. ci ty by si z porodnice odisla a vybavila dietatu pas a potom s dietatom cestovala na SR? ci ako si to predstavujes? ved CR je zahranicie, potrebujes pre dieta doklad. nie, RL nie je cestovny doklad. nechcem ta urazit, ale prides mi strasne jednoducha...
Autorka, ved chod za psychiatrom a da ti papiet. Ked nie jeden, tak druhy. Ja som bola v KE za statnym vo fakultnej a bez problemov dal.
Nikoho som si nezazmluvnovala. Primar to oddobril a vybrala som si datum sekcie.
@matkahelka jej partnera nemam(e) urazat, on ju len nechce stresovat... Je to asi dvojica na pohladanie
@ns994 to je od lekara k lekarovi. Len to treba obvolat, rozpravat sa s nimi, povedat, ze preco. Kde je vola, tam je cesta 🤷♀️ ja som aj prveho rodila v ruzinove, nemala som tam nikoho. Tiez ma nechali viac ako 6h trapit, az tak ze som uz vracala od bolesti… a pritom vsade v papieroch bol pisany nepomer(ja som malinka a ani panva sa mi v tehotenstve nepohla ani o milimeter), potom rano prisiel primar a do hodiny bol maly na svete ajo akutna sekcia. A vsetkych ich zdrbal, ze ja uz som mala byt davno sekciou odredana. Ja som aj kvoli tomuto nechcela druhe takmer 7 rokov. Takze ked som otehotnela, vedela som, ze si budem hladat lekara, ktory nebude mat so sekciou problem 🤷♀️ a tak som hladala a cuduj sa svete, nasla 😂
@beata_k nepojde, to su blaboly, ona psychiatrov neuznava, ona chce medzi dverami papier a vybavene
@eleanor2510 u nas na vychode sa hovori "aky isol, taku nasol..."
@eleanor2510 Jaj, necitala som celu diskusiu. Ale ved aj mne dal papier po 30 minutach. Bola som tam prvy a posledny raz.
@beata_k ale ona nepojde, ona sa s nikym cudzim o tom rozpravat nebude. Podla nej chodit k psychologovi alebo psychiatrovi je hanba 🤷♀️
@anonymous87 Tak prajem statnu cestu 🤭
@beata_k asi tak no 😂
*stastnu, nie statnu 😆
Teraz som to dočítala a prosím vás...toto je reálne? Lebo mám pocit, že autorka je zrejmé z inej planéty, ako ja. 😳
Problemy u dietata pri planovanej sekcii : vdychnutie plodovej vody po sekcii a nasledna nutnost odsatia, problemy s dychanim, horucka, adaptacne problemy, problemy s regulaciou, problemy so satim, problemy s udrzanim telesnej teploty. Dlhodobe problemy nevymenuvam, je to na dlhsie…po cisarskom mi bolo celkom fajn, no ani po tyzdni by som nezvladla dlhsiu ako 25 minutovu cestu autom…
Ak mas traumu z prveho porodu, mala si riesit psychologa, papier a hladat porodnicu v okoli. Ak ti tento papier psycholog nedal, traumu pravdepodobne nemas…vacsinou s tym nema problem ani bezny gynekolog, ak ma pacientku, u ktorej naozaj rozpozna neprekonatelny strach …dve deti a fungujete bez auta? To sa chces fakt len tak trepat do ciech a potom naspat s novorodencom? Napadlo ti, ze take dieta by vobec nemalo lezat dlhsie ako 2 hodiny v autosedacke? Mne pripadas strasne egoisticka, vsetko len o tebe sa toci…nic, co by bolo vyhodne pre dieta. A to naozaj nemam proti sekcii nic a v zasade si myslim, ze zena by mala mat po zvazeni rizik moznost vyberu. Ale to tvoje uvazovanie mi hlava nejak neberie…
Takto v prvom rade je chrípkové obdobie....samé grcky a zápaly pľúc...to len na okraj ...taxik bude pre tak malé bábätko najnevhodnejsi prostriedok co sa týka zdravia ... a pre teba tiež...ja som po vag.porode a mala som problém 15m v aute cestu domov ...po sc to nedáš a taxík ti nebude robit prestávky.....
Ak chceš SC chod za psychiatrom a požiadaj ho o dg ...(síce neviem ci to ide len tak ),ale od týchto dr to berú tak vážnejšie v nemocniciach.....
Teraz čítam ze mas problém s očami...chod za iným očným....skusaj takto ..aj sukromnika nech ti vystaví papier atď...
Ale určite nie to co chceš urobiť....
Ešte mi napadlo..skus ísť priamo do pôrodnice v okolí a jednoducho si skus dohodnúť nejakého dr a zaplať mu ...
@zuzi0911 to uz tu niekolkokrat zaznelo, ale proste sa neda, nejde to, ona za psychiatrom nepojde, to je hanba 🤷♀️
Moja sestra mala pri pôrode exmazelku svojho priateľa...boli rozvedení, majú spolu síce dieta,ale vzťahy dobre a sestru si našiel až potom....a keďže sestru akútne prevážali do iného mesta po blízku bola práve ona a bola jej oporou ....
Nič nenormálne aj keď neštandardné.....a navyše ta ex robí v jednej nemocnici predpokladám tak hádam v okolí sú aj iné nemocnice ....
@anonymous87 aha,no nečítam vsetko ...😊 hm tak potom asi tu sc až tak nechce ...keby niečo chcem tak aj z pekla ten papier vyhrabem
@eleanor2510 tak to je potom fakt tazko🤦♀️... Ale taku cestu by som absolvovala len v pripade vojny...
Aj si si niečo o tej pôrodnici zisťovala?
Lebo ja som sa pýtala sestry a čuduje sa že si myslíš že tam ide bez problémov cisársky.
Pôrodnica je čo najviac naklonená prirodzeným pôrodom. Podporujú prítomnosť duly aj manžela.
Tak si to poriadne zisti lebo vyzerá to tak že máš mylné informácie o danej pôrodnici.

@ns994 osobne si tiez myslim ze to skonci tak ze bude rodit na slovensku a prirodzene. Lebo s takymto pristupom nevybavi nic. A ja by som jej fakt zelala aby to vybavila a mala tu sekciu, lebo dokazem pochopit ze su zeny co maju traumu z porodu. Lenze ona je mimo a odmieta akukolvek radu a pomoc. A hlavne mi je aj tak najviac luto toho dietata.