icon

Možno pôjde taxi: Odchod z pôrodnice vo Vsetíne?

13. sep 2024

Zvažujem pôrod v nemocnici vo Vsetíne, pretože som čítala, že urobia tam cisársky rez na vyžiadanie. Tu na SVK nie. Ale vznikol problém, ako sa dostať domov. My sme bez auta a nemám nikoho kto by po mňa prišiel. Má niekto skúsenosť, že išiel domov z pôrodnice taxíkom? Bude to vôbec možné?

michaelam2
13. sep 2024

Tak tu psychologicku vyuzi na to aby ti pomohla s tym strachom z prirodzeneho porodu. Lebo tento vymysel ist do vsetina a po sekcii s novorodencom ist domov taxikom je uplne mimo. Ani tebe nebude dobre a ani dietatu.

autor
13. sep 2024

@ns994 ešte som tú nemocnicu nekontaktoval, napíšem v pondelok mail. A či ma budú chcieť zobrať alebo nie, to sa uvidí. A to či ma náhodou pôrod nechytí niekde po ešte a nezačneme rodiť niekde na diaľnici toho sa vôbec nebojím, keďže svoje prvé dieťa som porodila po 44 hodinách od odtecenia plodovej vody. A tí blbi lekári mi aj tak nechceli spraviť sekciu, tam ma nechali trápiť sa

autor
13. sep 2024

@janage po prvom prirodzenom pôrode som nedokázala sedieť v aute 20 minút. Takže sekcie a 4 hodinovej cesty po sekcii sa ani trochu nebojím

janage
13. sep 2024

Ja len toľko, že ja som pri druhom ani do tej nemocnice nestihla ísť A oficiálny termín mal byť o týždeň 😁

autor
13. sep 2024

@michaelam2 ďakujem za tip, ale ja sa vážne nechcem rozprávať s dajakou cudzou tetkou o mojich problémoch, ja som chcela len jednu pečiatku od nej a nie je mi ochotná ju dať

janage
13. sep 2024

Ale to neznamená, že po cisárskom vydržíš. Že sa rána neotvorí a nenastane komplikácie atď.
Mimochodom, ak by tie komplikácia po cisárskom nastali aj u dieťaťa, to by si riešila ako?

ns994
13. sep 2024

Druhy porod moze byt uplne iny. A v bolestiah sediet v aute 4 h tiez nic moc. Najlepsie keby ti dali termin na plánovaný cisarsky ale tu otazne ci to urobia. Chapem, ze sa bojis a mas traumu. Nejdem zlahcovat tvoju traumu a prianie. Ale tak nejako to dieta musi ist von. No a teda vidis. Neviem kolko ti ostava casu ale zacni konat. Lebo aj tam ta mozu odmietnut alebo ti ho nebudu chciet len tak sprabit. Ak nebudu a este otazne ako tam a späť. No zial na vyber asi moc nrni. Na tvojom mieste by som skusila zajednat lekara a ist pozriet porodnice. Vies ako. U jedneho toto nemusi byt dovod na sekciu a u druheho ano 🤷‍♀️ pozri ja ti zelam pekne spomienky na porod. Co taky alebo onaky. Ale troska si myslim, ze si si ten cisarsky zidealizovala. Ja som ho nezazila. Ale viem, ze mozu byt ponom velke bolesti problemy atd atd.
No sak ale peciatku ti neda len tak na pekne slovo

michaelam2
13. sep 2024

Jasne, ty sa nechces rozpravat so psychologom ale hlavne ze peciatku ti hned ma dat. Ani sa necudujem, ze ti ju nedala. Nechces riesit svoje problemy, tak radsej budes vymyslat taketo hluposti. Skus zacat rozmyslat trochu racionalne.

autor
13. sep 2024

@janage aké problémy po cisárskom môžu nastať u dieťaťa? Skôr sa bojím toho,že problémy nastanú po prirodzenom

autor
13. sep 2024

@janage a aj tak si myslím, že väčšie riziko, že sa niečo pobabre, je po prirodzenom pôrode

autor
13. sep 2024

@michaelam2 no nie, nemyslím si, že psychológa alebo psychiatera potrebujem. On mi aj tak v ničom nepomôže a rodiť aj tak prirodzene nechcem

michaelam2
13. sep 2024

Este raz...si schopna hovorit ze sa zabijes ak budes musiet rodit prirodzene. Vymyslas uplne nezmyselne plany len aby si mala sekciu. Ty jednoznacne potrebujes pomoc psychologa. Mas traumu, co chapem, ale to treba vyriesit.

laurita285
13. sep 2024

Lol za 500 eur ťa aj ja odveziem aj s tvojím škrekľúňom na palube :D

bosorkabb
13. sep 2024

Lenže aj v ČR sa musíš registrovať na pôrod. Musíš tam chodiť na poradňu určite aspoň jednu.
Sestra žije v ČR a rodila tam už 2 krát.
Okrem iného ani tam nechcú robiť cisársky na požiadanie.
Sestra čakala dvojičky a rodila prirodzene. Takže tak.
Ako si to reálne predstavuješ? Prídeš, zazvonis a povieš že chceš tu rodiť a cisársky? Musím ťa sklamať takto to nejde.

autor
13. sep 2024

@ns994 ďakujem. Vieš, možno si po tých mojich slovách, povieš že načo som si druhé dieťa spravila. Nechcela som, no ale už keď sa stalo ho nedám preč. Mám ešte 2 mesiace na to, aby som vymyslela nejaký plán B, keď ten prvý nevyjde. Pravdou je, že prvý pôrod som mala fakt otrasný, ťažký a som sa zaprisahal že rodiť už nebudem nikdy. A mala som po pôrode veľké problémy,preto teraz chcem cisársky

autor
13. sep 2024

@laurita285 ty si co za primitívnu osobu keď novorodenca označíš za skrekluna

eleanor2510
13. sep 2024

Mne je uz vopred luto toho dietata. V predoslej teme si pisala, ze sa nan vobec netesis, teraz pises, ze ho nebudes kojit, ze bude osld sameho zaciatku na UM, ty si psychicky labilna - ANO, POTREBUJES PSYCHIATRA, lebo vyhrazat sa samovrazdou, ak nebudes mat cisarsky, nie je normalne, teraz vymyslas kraviny o ceste do Vsetina a ides riskovat svoj zivot aj zivot dietata. Teraz ma pokojne ukrizujte, ale autorka, ak tvrdi, ze otehotnela napriek antikoncepcii, mala ist radsej na interrupciu. A opakujem, ze lutujem to nenarodene dieta.

autor
13. sep 2024

@janage ja tým blabolinam neverim, mám na to svoj názor

autor
13. sep 2024

@eleanor2510 budem rada,ak mi vysvetlis, ako ohrozujem život svojho dieťaťa?

janage
13. sep 2024

A vieš nikdy nevieš, je známy prípad keď doktor s dlhodobou praxou spustil pôrod oxytocinom, pacientka dostala silnú alergickú reakciu a zomrela. Tým chcem povedať, že nikdy nevieš a keď budeš podpisovať súhlas s anestéziou všimni si, že je tam plno rizík tiež.
Predoperacne tiez nie je z rozmaru.

really8
13. sep 2024

Len tolko. Cim viac odpovedas tym viac mi prides mimo. Ale ze uplne udreta. Ty presne vies ze ta vezmu, ze porod bude v pohode, ze cesta bude v pohode, ze je to najlepsie rozhodnutie. Vsetko su blaboliny, leksri co ti nedaju peciatku vo dverach su idioti, vlastne aj ten co ta rodil bol blb iba ty si najmudrejsia. Ty vies. Boze ako keby to pisala nejaka 14tka presvedcena ze vie vsetko na svete a rodicia su sprosti a nic nechapu.

tinkavvv
13. sep 2024

Ale napriklad na odporucanie psychologa ti sekciu naozaj spravit mozu. A nemusis hned jazdit cez celu republiku. Porozpravaj sa o svojich obavach so svojim gynekologom, aby ta spravne nasmeroval. Tento strach je uplne normalny po tazkych porodoch. Ja sama som skoncila po tazkom porode akutnou sekciou a rovnako som sa dalsieho mozneho prirodzeneho porodu bala.

autor
13. sep 2024

@tinkavvv moja gyn sa so mnou o tom odmietla baviť, odbila má s tým, že na Slovensku nie je možné si vybaviť sekciu a budem musieť rodiť prirodzene. A psychiater mi to odporucanie odmietol dať. A takisto aj očný.

dovolenkova
13. sep 2024

Ahoj ja som rodila na Vsetine a teda tá pôrodnica je primárne za prirodzené pôrody , pôrody do vody a pod , nemyslím si, že tam nevieš vybrať, že chces cisársky.

janage
13. sep 2024

Tak keď jednáš s tými lekármi ako tu, ani sa nečudujem.
V prípade komplikácií budeš viniť koho?

ns994
13. sep 2024

Mozno prave preto by bolo fajn s niekym pokecat a mozno hned by si mala aj 4 peciatky. Ale tak len tak, ze mas traumu a chces cisarsky ale viac nepovoes ti ozaj nedaju peciatku. Kto sa pod to podpise takto...ja chapem, ze sa bojis. Ale ak mas stavy, ze sa radsej zabijes ako prirodzeny tak odborna pomoc je na mieste. A ved mozno prave preto by si to aj mala. Ale teda ako som uz pisala premysli si to. Lebo ozaj mi to pride, ze si si to zidealizovala ale ako pisali baby vyssie nie je yo take jednoduche. Uz len fakt ako odtial pojdes prec s babom a tam a ci ti to vobev spravia. A teda mat rozrezane brucho. Neveris tomu ? No ale ozaj zeny maju problemy. U nas zena v rodine po porode na antibiotikach po cisarskom a museli ju docistovat. Nie je to len tak . A dostat sa do vsetina bez auta tiez nie je len tak a s novorodencom a po cisarskom uz vobec. Ja by som sa tam netrepala. Zajednala by som si dr. Pobehala porodnice. Psychiatra a tak. Povedala im o problemoch. Mozno u niekoho to prejde. Ze ti akoze spravia akutny pre nepostupujici porod. A ako pisali baby. Neotalaj podľa toho co tu pisali ani tam zrejme nie su cisarske na poziadanie

eleanor2510
13. sep 2024

@really8 presne, a urcite nezacne ani na dialnici rodiť, lebo ved minule to dlho trvalo, tak aj teraz predsa bude, autorka tu rozprava ako majsterka sveta, co vsetko vie. Hlavne ze nejake "blaboly" nejakeho psychiatra ona nebude pocuvat.

really8
13. sep 2024

@eleanor2510 no sak ja si ju pamatam z prvej temy a tam sa tiez predvadzala. A to ani neriesime ze ani ten prechod cez hranice bez op dietata nemusi byt brnkacka. Si to predstavuje jak hurvinek valku cele.