Možno pôjde taxi: Odchod z pôrodnice vo Vsetíne?
Zvažujem pôrod v nemocnici vo Vsetíne, pretože som čítala, že urobia tam cisársky rez na vyžiadanie. Tu na SVK nie. Ale vznikol problém, ako sa dostať domov. My sme bez auta a nemám nikoho kto by po mňa prišiel. Má niekto skúsenosť, že išiel domov z pôrodnice taxíkom? Bude to vôbec možné?
Ahoj, v ktorom si tyzdni? Ak peniaze nie su problem, tak naozaj zazmluvni doktora na CS.
Ak sa chces trepat do Ciech, tak teraz sa hlasuje o tu naj porodnicu, tak pozri ako to bolo minuly rok, ktora vyhrala a preco
Taxik vobec neries, ale sukromny transfer tam a naspat.
Ale neviem ako to chces riesit s poradnami
Ahoj napíš mi správu, nech na teba nezabudnem. Pošlem ti číslo na jednu autodopravu a môžeš sa opýtať, či vaz odvezú. Ak sú to len 4 hodiny je to nič. Ale bude to pálka teda, neviem možno aj okolo 500e, keďže nebudú brat nikoho iného.
@ns994 mňa pri prvom pôrode dula nechcela vziať. Alebo ako to nazvať. Proste volala som jej, chcela som ju pri pôrode a odmietla ma. A volala som dva mesiace pred terminom. Môžem ich už kašľať. A nie, nebola som ani u psychológa, ani u psychiatra. Nechcem. Len som psychiatrovi písala, že ma čaká pôrod a že mám z neho strach, že by som potrebovala indikáciu na sekciu a odmietol mi ju dať
To fakt kvoli sekcii ist do ciech? wtf? odkial z vychodu si? v Saci si zazmluvni doktora a sekciu ti urobi.
@kitycat teraz som začala 31. týždeň. Termín mám polke novembra. Nie, peniaze nie sú problém, problém je ten, že lekári na Slovensku odmietajú robiť cisársky rez len tak na vyžiadanie. V prvej diskusii mi niekto poradil skúsiť túto nemocnicu, že tam nemajú problém vykonať sekciu, preto chcem tam ísť. Alebo ešte Rakúsko, lenže tam je jazyková bariéra a je to aj ďalej
Vsetci ta zazracne odmietaju...a takto sa indikacia na SC u psychiatra neriesi, ze napises mail, daj peciatku a dovi
Ked rovnako sformulujes mail do vsetina, tak sa budem velmi cudovat, ak vobec odpisu...
@janage a kto tu hovorí o sanitke? Pri prvom pôrode som išla do nemocnice taxíkom.
Neverím, takú blbosť vymyslieť, od chcenia cisárskeho až po cestu taxíkom s novorodencom z druhého konca sveta 😃🤦🏼♀️
@matkahelka áno, si predstav, kvôli cisarskemu chcem ísť do Česka. Do Šace nemôžem ísť.
vsetin mas blizsie ako sacu, hej. chapem. uz mi je vsetko jasne.
@janage ja si sanitku volať nepotrebujem, ani som nepotrebovala.
@matkahelka z osobných dôvodov nemôžem ísť do Šace, stačí taká odpoveď?
Ty si za tou psychologickou nebola ani len osobne?? To uz fakt nemyslis vazne ...
@danyelia tak potom neviem načo reagujes ale dobre
tak chod do novej. aj tam mas osobne dovody?
@michaelam2 ako som už povedala, ja chcem len jednu pečiatku. Nič iné od nich nepotrebujem. Nebudem sa s cudzím človekom rozprávať o mojich problémoch
@matkahelka v novej cisárske na vyžiadanie nerobia
kto povedal? moj gynekolog rodi v novej a bol ochotny mi sekciu urobit. a kamoske urobil iny porodnik predvcerom. napis IP, napisem ti mena 2 doktorov.
Ja len nechápem, prečo si každý predstavuje sekciu ako nič. Je to OPERÁCIA, kde ti rozrežú niekoľko vrstiev a samozrejme maternicu. Toto všetko sa hojí pokojne aj rok. Som 7 mesiacov po sekcii a stále nedokážem cvičiť, bolí ma to. Po sekcii som cestovala 20min v aute domov a už to bolo veľa, proste tie prvé dni to extrémne boli. Každé jedno vstávanie ma hrozne bolelo, musela som sa premáhať aby som išla vôbec na wc. Nevedela som bez pomocí existovať. Áno, každý ma iný priebeh, možno nejaká žena hneď po sekcii funguje bez problémov ale to nevieš dopredu ako dopadneš. A btw, myslíš len na seba, toho novorodenca ti nie je luto? Toľko v aute byť? A taxikárovi nebude vadiť keď mu budeš potrebovat dať jesť (aj keď len umelé mlieko) a prebaliť ho? A samozrejme aj výmena vložiek, ja som si tie prvé dni pomaly každú pól hodinu musela vymieňať vložky. No výborný plán naozaj
@matkahelka nebolo to tým, že si jeho pacientka? Moja gynekologička nie je pôrodníčka a teda odbila ma, že musím rodiť prirodzene
Tak potom nechci od nikoho nic ked nie si schopna ani len osobne za niekym zajst. Ty nepojdes za psychologom, nebudes rodit prirodzene, nepojdes do sace, nebudes volat dulu, nebudes kojit....nic sa ti neda alebo nechces ale hlavne ze ostatni maju skakat ako si ty zmyslis. Absolutne sa nedivim ze ta kazdy odmieta.
a aj v Krompachoch sa da dohodnut. ono v kazdom spitali, ked si doktora zazmluvnis sa s nim vies aj dohodnut
@lneviemmeno pekne zhrnute, ale ona si nic z toho ocividne neuvedomuje...jej je jedno aj to ze to dieta by naozaj nemalo byt 4-5 hodin v autosedacke...len ona ona ona...nic ine nie je dolezite
@lneviemmeno a keby ti trebalo operovať iný orgán ľudského tela, tak sa nenechas zoperovat, lebo rezanie, lebo jazvy? Lebo niekoľkomesačné hojenie? Nechápem tu logiku vážne. A keď máme porovnať sc a prirodzený pôrod, ja som mala obrovské problémy po pôrode.
Lebo nechápem, prečo si chceš len tak z nejakého rozmaru takto nezmyselne skomplikovať život a teoreticky aj ohroziť dieťa, resp. mu takto spôsobiť istú nepohodu - ako tu už bolo spomínané vyššie - kŕmenie, prebaľovanie, plač v taxíku...Lebo sa bojíš pôrodu, no boože, milióny žien to zvládli a prežili. Psychologička nič, bližšiu nemocnicu nechceš. Vymýšľaš strašne, veď z prirodzeného pôrodu sa zotavíš skôr. Veď Tvoja vec, rob čo chceš, ja len nerozumiem Tvojmu zmýšľaniu 🤷🏼♀️
Však do toho dňa D ani ja. A ešte som všade hlásala, že také blbosti ako rýchle pôrody sa môžu diať iba v stupidnych amerických filmoch. Že neexistuje, že žena porodí do 2h od prvej kontrakcie.
Taaak už jednu osobne poznám. Vidím ju každý deň v zrkadle😁 A nie nerodila som v termíne, dieťa sa rozhodlo, že ide skôr. A teda absolutne som naplánovala rodiť mimo nemocnicu. Ani náhodou.
Ty stále nechceš pochopiť, že život si to môže zariadiť úplne inak.
Či už mesiac pred pôrodom budeš bývať pri pôrodnici?
A to teda viac mojich kamošiek druhé dieťa rodilo pred termínom.

A zajednat si dulu alebo PA? Nepomohlo by ? Nie v zmysle cisaraku ale ked to nevyjde mat takyto plan aby bol pri tebe niekto ktomu budes verit. Vela zien po traumatickych porodoch si zajednava dulu alebo PA aby im pomohli to lahsie prejst cele.
@eleanor2510
@really8 no tiez mi to pride, ze si lahko predstavuje. Zeny chodia rodit do zahranicia ano. Aj cestujú niekolko hodin. Ale maju plany na rozne situacie a hlavne maju auto. Vpodstate su nezavisle lebo vyrazia kedy potrebuju. Ale taxikom? . No sak ok . Chodia aj MHD. Uz som tak videla. ale nie cez celu republiku. Otazne ci jej to vobec spravia 🤷♀️
Autorka a bola si u toho psychiatra ? Ci vobec ? Len po pečiatku akoze?