Možno pôjde taxi: Odchod z pôrodnice vo Vsetíne?
Zvažujem pôrod v nemocnici vo Vsetíne, pretože som čítala, že urobia tam cisársky rez na vyžiadanie. Tu na SVK nie. Ale vznikol problém, ako sa dostať domov. My sme bez auta a nemám nikoho kto by po mňa prišiel. Má niekto skúsenosť, že išiel domov z pôrodnice taxíkom? Bude to vôbec možné?
Ale operácia je nutná, lebo sa to nedá inak vyriešiť. Ale pôrod vieš mať aj inak. Neboj sa, viem čo to je prirodzený pôrod, mala som niekoľkohodinový s oxytocínom kým žiaľ neskončil akútnou sekciou. A operáciu môžem mať v ktorejkoľvek nemocnici blízko bydliska a nie v inom štáte a ešte k tomu 4h daleko. To je hrozne nezodpovedné. Sekcia tiež môže dopadnúť veľmi zle, pri operáciách ľudia nikdy nezomreli? Pri sekcii nemôžu byť komplikácie? Strašne jednoducho si to predstavuješ. A prečo stále myslíš iba na seba? Iba ja ja ja a tvoje dieťa ti je úplne ľahostajne? Každý ti povie, že nie je ok cestovať pár dni po narodení s novorodencom toľko v aute. A hlavne, budeš mať PAS alebo občiansky preukaz pre dieťa? Bez toho NESMIEŠ vycestovať z krajiny. Ak budeš mať nebodaj náhodnú kontrolu si v prdeli.
@matkahelka ja som nepovedala, že prirodzený je lepší ako sekcia. Jasné, každý to môže mať inak, je to individuálne. Ale ako vie autorka dopredu, že po sekcii bude v top stave?
@danyelia ako ohroziť dieťa preboha... Tým, že chcem aby sa narodilo cisárskym? Je to bezpečnejšie podľa mňa a hlavne potom, že prvý syn mi mohol pri pôrode umrieť. Alebo tým, že chudiatko decko chcem voziť 4 hodiny v aute? No bože.
Vieš ako dlho som sa zotavovala z prirodzeného pôrodu? 3 mesiace. Čo iné baby pár dní a už boli fit
@lneviemmeno nevie. ale prirodzeny mala hrozny aj sa dlho zotavovala, tak to chce risknut. mala som to uplne rovnako.
Ja nechápem, prečo nejdeš do tej Šace. Máš pod nosom nemocnicu, kde pracuje jeden z top lekárov- gynekológov na Slovensku, ktorý nemá žiadny problém so sekciami, ale ty z nejakých osobných dôvodov, ideš radšej riešiť pôrod nezmyselne v Česku. Na teba je škoda míňať energiu. Skúsila si mu vôbec písať mail?
@matkahelka to áno, ale ani nevie dopredu, že by prirodzený pôrod dopadol druhýkrát rovnako. Vždy to môže byť inak. V podstate som zažila prirodzený pôrod s oxytocinom, ktorý trval vyše 12h, ale to zotavovanie po sekcii bolo pre mňa oveľa náročnejšie a ešte s novorodencom. Je to buď alebo
@lalala94 išla by si rodiť do nemocnice, kde na oddelení pracuje bývalá tvojho priateľa?
ano. ja som v saci rodila a pracuje tam matka muzovej byvalej, uz boli aj zasnubeni. a?
@lneviemmeno presne tak. nevie vopred ako to dopadne. moze to dopadnut rovnako skvelo ako moja sekcia.
@matkahelka to je trošku iný prípad ako ten moj
Dieťa môžeš ohroziť tak, že porodíš po ceste, budú komplikácie a nebudeš mať pomoc. To sa ja pri tom mojom extra rýchlom pôrode veľmi uvedomila. Ak by sa dieťa zaseklo, bolo poranene, pridusene pupocnou šnúrou?
Čo tam na ceste v taxi by si robila? Keby ste uviazli v kolóne pre nehodu, práce na ceste atď.
Prečo asi sa tehotným vo vysokom stupni už neodporúčajú dlhé cesty? Pre riziko pôrodu po ceste.
Preto som ja za pôrodné domy či pôrodnice novej generácie, kde kým je všetko OK rodiť si ako doma v obývačke. A ak nie do 30sec príde lekár a ideš na moderne vybavenú sálu s Dr čo vedia pomôcť.
Aj podla mna je to uplne zly napad. V kazdom pripade, urcite sa najde v okoli lekar, ktory ti urobi sekciu (indikacia sa predsa da vymysliet). Zazmluvnis si lekara a dohodnes sa s nim. Hoci aj tak, ze pojdes za psychologom a ten ti da nejaky papier... Ja neviem... Hocico sa da. Poznam az 2 baby, co si to takto vybavili. Proste chceli sekciu.
Urcite nie je dobry napad rodit tak daleko a to z viacerych dovodov. Za prve sa ti porod moze spustit skor, ako si naplanujes sekciu (to sa stalo mojej znamej) a uz to nestihnes prist tam. Navyse tyzden pred terminom absolvovat taku daleku cestu je uplne zle pre tvoj stav. A par dni po porode aj s babom sa trepat tolko hodin, to by si 100% olutovala. Budes cela ubolena, krvacajuca... Verim, ze nechces ohrozit babo a takato dlha cesta nie je pre novorodenca bezpecna a vhodna.
Prajem ti vela stastia. Velmi dobre to zvaz.
Ohroziť dieťa tým, že ho budeš vláčiť po taxíku a bude tam mať značnú nepohodu, môže chytiť aj keadejaký vírus. Skôr by si mala riešiť lekára odborníka, ktorý Ťa prevedie celým pôrodom tak, aby bolo všetko ok...A že tam pracuje bývalá Tvojho priateľa? No strašné niečo, uhryzne Ťa? Prepáč, ale pôsobíš na mňa dojmom ako by si mala 16 rokov 🙄
Hm ako prepac. Ale chciet po psychiatrovi aby ti dal peciatku lebo ju chceš a valstne len na dobre slovo na zaklade mailu? To sa vazne nerobi. On potrebuje nejaky vystup na zaklade, ktoreho ti ju da. Ty by si to na jeho mieste urobila ? Podpisala sa pod to ? Nemoze rozdavat peciatky na pockanie. Ok ty ho nechces, kecat o tom a tak. Ale ty ho potrebujes lebo potrebuješ peciatku. Cize bohuzial ak chces peciatku mail ozaj nestaci a treba k nemu ist. A inak ja by som tam sla rodit. Aj napriek tej holke. Ved ju nemusis mat pri porode. A v saci (podla bab) by si mala sekciu. A nemusis vymyslat ako to sprabit a komplikovat si zivot. Ja ked som rodila. Bola som rada, ze idem domov a nemusim cestovat pol dna. Ale tak ako chces. Drzim ti palce. Hlavne aby ste boli zdravi. Len teda za mna zbytocne komplikovane. Ak to ale moc chces necakaj a planuj (nemusi to sice vyjst, aj ked podla teba je to ok...) a maj zalozne plany a napis do vsetina cim skor
Ako bolo spomenuté vyššie, ty si sa ani len neunúvala ísť na sedenie k psychiatrovi, ale rovno mu písala email o pečiatku. No samozrejme, že ti ju nedal, neviem ktorý príčetný lekár by to spravil. Mala si si to riešiť už skôr a chodiť reálne na sedenie a tam by možno usúdil, že áno odporučí sekciu. Tak isto treba aj za lekármi ist osobne a nie len písať emaily.
A este dodam. Preco si hned taka odmietava/negativna? Pisala si, ze si kontaktovala dulu a ta ta nechcela. Ona moze mat milion klientiek akurat. To, ze ta jedna nechcela neznamena, ze by ta druha nezobrala
Vieš čo autorka napíš ty do tej pôrodnice čím skôr. Možno ani taxi na 4h už nebude treba riešiť po ich odpovedi.
Napíš mi správu poradím ti
Veď skús kontaktovať nejaké menšie pôrodnice na východe. Rožňava, Kežmarok, Snina. Neverím, že ti tam nespravia sekciu, keď im zamávaš 500 eurovkou pred nosom
Nie že by som so sekciou na objednávku súhlasila, ale stále lepšie ako trepať sa do čiech a potom s tým novorodencom naspäť
@janage prvý sa narodil po 44 hodinách od odtecenia plodovej vody. Vôbec mi pôrod nepostupoval, žiadne kontrakcie, neotvárala som sa, až ma museli nakoniec napuchnuť na oxytocín, infuzia mi tiekla 10 hodín, museli mi pichnúť nejakú injekciu aby som sa začala otvárať. Až nakoniec sa horko ťažko narodil, aj to som rada, že sa nepridusil v pôrodných cestách, lebo to hrozilo. A ani za toho boha mi nechceli spraviť cisársky. Tam ma nechali trápiť sa skoro 2 dni. Mám po tej skúsenosti veriť, že druhé porodim za hodinu?
Sice sa to nerobi ale tak ma napadlo. Skus mozno este dalsich psychiatrov. Mozno sa niekto zlutuje len aby di nemusela ist tak daleko. Podla mna to nevide len na zaklade mailu, ze si prosis peciatku ale sak za pokus nic nedas 🤷♀️ a ako som uz pisala. Tie porodnice. Mate tam sacu novu a urcite aj ine ako je pisane vyssie. Niekto niekto sa podla mna najde
Autorka a co na ten nápad so Vsetínom hovorí otec dieťaťa? Teda priateľ, ak som správne pochopila? Ide s tebou to cele podstúpiť? A co hovori na to, že odmietas špičkoveho lekára kvôli jeho byvalke, ktorá vlastne ani nemusi mat vtedy službu inak... je sestra na porodnom oddelení alebo na šestonedelí?
@ns994 ta dula, ktorú som chcela pri pôrode mi vravela, že v čase môjho termínu pôrodu nemá zatiaľ zajednanu žiadnu ženu. Aj tak ma odmietla.
@emma022 no nespravia, keďže sekcia bez indikácie sa na Slovensku nerobi
Mala by si viac myslieť na to malé ako na seba. Nie je vhodné aby novorodenec išiel takú diaľku v autosedačke + by ma zaujímalo, čo keď začneš rodiť skôr ?
@luliu prvého som prenášala 8 dní narodil sa po 44 hodinách od odtecenia plodovky. Takže pochybujem, že druhé sa narodí skôr. A rýchlo
A rovno si daj pri tej sekcii spraviť aj sterilizáciu. Žiadosť treba vypísať 4 týždne vopred
@lamonita s ním som sa o tom ešte nerozprávala, lebo to by viedlo k veľkej hádke

@lneviemmeno toto je velmi individualne. pre mna bol prirodzeny porod 150x horsi ako spinal. a spinalom by som rodila aj 2x rocne kedykolvek, prirodzeny porod som mala hrozny a vedela som, ze nikdy viac prirodzene rodit nebudem. spinal bol pre mna krasny zazitok. aj hojenie som mala lepsie po sekcii ako po prirodzenom porode. mam krasnu neviditelnu jazvu. kdekolvek v zapadnom svete si zena moze vybrat, ako bude rodit, len na slovensku sa zo sekcie robi taky strasiak