icon

Možno pôjde taxi: Odchod z pôrodnice vo Vsetíne?

13. sep 2024

Zvažujem pôrod v nemocnici vo Vsetíne, pretože som čítala, že urobia tam cisársky rez na vyžiadanie. Tu na SVK nie. Ale vznikol problém, ako sa dostať domov. My sme bez auta a nemám nikoho kto by po mňa prišiel. Má niekto skúsenosť, že išiel domov z pôrodnice taxíkom? Bude to vôbec možné?

autor
14. sep 2024

@anonymous87 pre mňa to hanba je

anonymous87
14. sep 2024

Tak sa nerozpravaj a vymyslaj hluposti… viac ti k tomu nemam co povedat…namiesto riesenia problemu zatvarat pred nim oci. To je teda fakt spravanie hodne dospel zeny, matky (aj tvoje dovody preco nechces robit v Ke v Saci, prepac. To je normalne smiesne😂)…

janage
14. sep 2024

Ale ja chápem, že si to potvrdenie nechcela, aby poslal mailom, ty nechápeš, že takto sa to nerobí. Keby si napísala, dobrý deň, mám ťažkú traumu z prvého pôrodu a chcem s tým niečo robiť lebo za chvíľu ma čaká druhý porod a moje obavy sú také veľké, že som uvažovala o sebevražde. Tak neverím, že by ti nedal termín. Lenže ty nechceš s tou traumou pracovať vôbec, ty chceš pečiatku a basta.
On ak by videl, že to nejde a tvoje obavy rastú si hystericka a iracionálna neverím, že by ti to odporúčanie na sc nedal. Ale isto nie po prvej návšteve medzi dverami.

autor
14. sep 2024

@anonymous87 určite si každá žena praje, aby sa jej medzi nohy pri pôrode pozerala bývalá frajerka jej súčasného partnera že? 😃

janage
14. sep 2024

A už vidím toho taxikára čo to riskne a vezme tehulu s rozbehnutým porodom na minimálne 4h cestu.

lalala94
14. sep 2024

@autorka ty by si v Šaci rodila plánovanou sekciou u prednostu, ona by tam vôbec nebola. Neskutočne si komplikuješ život.

anonymous87
14. sep 2024

Si divna prepac… fakt si divna…a nie nevadilo by mi to a psycholog ani psychiater hanba nie je… si sa zasekla v 18.storoci v tomto… ale koncim, napis do vsetina, vybav si taxi a prajem ti vela stastia, aby vsetko dopadlo podla tvojich predstav

autor
14. sep 2024

@janage a čo akože tehotné ženy pár dni pred termínom majú zakázané cestovať hromadnou dopravou? A inak na prvý pôrod som išla taxíkom, lebo to bolo v noci, síce to bolo v rámci mesta 20 minút, ale zobral ma bez problémov. Toľko k tomu, že taxikári nechcú brat ženy do pôrodnice

autor
14. sep 2024

@lalala94 ale asi pri tej operácii by nebol prednosta sám, ale mal by tam aj sestričky a neviem ešte koho? Či len my dvaja by sme boli v tej operačnej sále?

janage
14. sep 2024

A pomaly sa prestávam čudovať, že chlap nechce, aby si rodila v nemocnici, kde je bývalá. Ak sa takto stále chováš, tak poviem na plno sa za tvoje chovanie hanbí a je mu trápne.

To, že ťa núti rodiť prirodzene je mimo. O tom majú rozhodnúť lekári.
Popísala si prvý pôrod. Ty si vedela, že epidurál môže porod spomaliť a predĺžiť či až zastaviť? Asi nie. Nerátala si s tým zrejme. A ako som písala sekciu možno urobiť len do určitého stupňa pôrodu. Potom už to možné nie je lebo riziko pre dieťa aj rodičku je extrémne vysoké.

autor
14. sep 2024

@anonymous87 ja ti tvoj názor neberiem, fajn, neber ani ty môj. Pre mňa je proste návšteva psychiatra alebo psychológa na hanbu.

janage
14. sep 2024

Pane bože ty porovnávaš cestu mhd a 20 min. taxikom s minimálne 4h cestou či cestou lietadlom? To vážne?

autor
14. sep 2024

@janage nechce, ale z iného dôvodu. S ním sa o takých veciach nerozprávam, on ani nevie čo plánujem a pred ním sa tvarom úplne pokojne. Ja som bola na anestéziológii tak samozrejme som bola poučena, čo všetko obnáša ťa epiduralku a aké rizika nesie. Ja som to chcela kvôli bolesti

janage
14. sep 2024

Neodporúča sa to hlavne v treťom trimestri, kedy už aj letecké spoločnosti pustia tehotnú ženu len na základe lekárskeho nálezu a dokonca po 32.-34. týždni už vôbec. Počas lietania sú prítomné rôzne vonkajšie vplyvy ako veľké zrýchlenie, zmeny tlaku, otrasy atď, ktoré môžu vyvolať predčasný pôrod, predčasný odtok plodovej vody, krvácanie,“ upozornil MUDr. Ulrich.
Takže lietadlom by ťa veru v 39 týždni nevzali. V MHD by to neriešil nikto.

autor
14. sep 2024

@janage to viem, že tehotnú ženu v treťom trimestri do lietadla nezoberú, veď ja som sa ani nechystala lietadlom, ale vlakom

ns994
14. sep 2024

Dievča zlate. My vsetky chapeme, ze si sa mu ozvala mailom a chcela si prist po nu. Ale ty nechapes, ze peciatku naozaj ale naozaj nedostanes po tom co tam prides povies mj jednu vetu medzi dverami lebo viac nie si ochotna. Tak to nefunguje. On potrebuje niaky vystup alebo nieco. Nie jednu vetu, ze sa bojis. To by rozdaval peciatky na pockanie mirnix dirnix. Vazne sa necudujem, ze sa ta zrusil.. mozno nejakej holke toto vyslo alw teda bezny sposob to urciye nie je. Q nie nie je to hanba. To ze to tak beries. No tvoja vec. Ale nie je to hanba a mozno, ze tk tak beries je dalsi dovod preco by nebolo zle ho navstivit a znierit sa s tym. A inak fakt by mi bolo jedno kto mi kuka medzi nohy. A naozaj s nou nemusis prist do kontaktu. A zase. Saca neni jedina porodnica. Vsetko je zle. Prosim povedz mi ako to planujes vyriesit, ked ti vsetine povedia, ze cirasky nerobia na poziadanie ? Co potom ?

janage
14. sep 2024

A to ťa ani na chvíľu nenapadlo, že ten tvoj dlhý nepostupujúci pôrod mohol s tým epidurálom súvisieť? Tak si ho nedáš a vybavené.
Ak sa tak šialene bojíš bolesti, tak sekcia pre teba nie je riešenie. Či ani kojiť nebudeš preto, aby si sa mohla natrepať analgetikami?

autor
14. sep 2024

@janage epiduralku som nakoniec nemala, aj keď som mala obrovské bolesti. Práveže som chcela, na konci, keď som mala bolesti. ale nechceli mi ju pichnúť. Bolesti zo sekcie sa nebojím vôbec, bojím sa zase bolesti z prirodzeného pôrodu. A kojit aj tak nechcem, ale to z úplne iného dôvodu

janage
14. sep 2024

A vlakom? Čo tie vlaky meškajú každú chvíľu že hodinu, dve tri? V čase keď má kulminovať kovid - super nápad
Epidurálku ti už na konci nikto nepichne - to kto ťa pred tou epi poučoval? To sa tiež pichá v určitej fáze pôrodu, nie na úplnom začiatku a nie na konci.
Žena zlatá ty si úplne ale že úplne mimo. Ale rob ako chceš, vybavuj, mailuj.
Ale ty budeš s týmto prístupom k veci tak prekvapená, že až

ns994
14. sep 2024

A teda, ked uz chces tolko to chces a nechces o tom klabosit. Tak preco nevyskusat dalsich psychiatrov ? Uz som to tu pisala a pisem znova. Sialene ale mozno to vyjde. Ale tak, ked napises jednemu a potom to vzdas a este mu napises takto. Ved si zaplat sedenie u niekoho. Povedz, ze sa bojis porodu (nemusis klabosit o vsetkom) troska obsirnesie, on mozno uvidi, ze si bloknuta, pobudnes tam pol hodku co obkecas omacky a tada. Mozno ti to da . My netvrdime, ze to je lahke vybavit. Ale tvrdime, ze to neni nemozne. My ti tu nechceme zle. Snazime sa ti pomcot uz na 6 stranach to dako urobit. A hľadáme sposoby. Ja ti v dobrom radim. Mala si zacat nieco riest aj tu. Nemusi byt saca. Ale nieco ine. Dievcata ti tu pisali aj mena dr a podobne na svk. Do vsetina si este nepisala. Ak náhodou odpisu, ze to nerobia tak neviem co mas v plane dalej robit. Takzs urcote by som to tu este nevzdavala a riesila aj tu. Ano ak by ta rodil primar jasnw bolo by tma okolo aj ini ludia. Ale v porodnici pracije vela ludi. Nemjsis s nou byt v kontakte. Sak mozno vtedy ani robit nebude a bude mat volno

bubuzu
14. sep 2024

Lenže to on nemôže urobiť. Ani ti napísať na takú správu, nech prídeš. Veď by mohol prísť o prácu, ak by si to niekto kompetentný prečítal. Ja som riešila niečo iné s pôrodnicu v Čechách a riešili sme to telefonicky. Každopádne, ak som pochopila, si nečakane tehotná a nie si z toho moc šťastná. Je to len kvôli prvému zlému pôrodu? Inak je všetko v poriadku? Tešíš sa na dieťatko? Lebo ak áno, už ti tu radili kadečo, možno si len založ novú jednoduchú tému. "Kde na východnom Slovensku ste si dokázali vybaviť sekciu a u koho?" Určite tam prídu maminy, ktoré napr. toto nečítajú a poradia ti.

bubuzu
14. sep 2024

A k tomu Vsetinu. Počítaj s tým, že keď im to len napíšeš, tak ťa pravdepodobne tiež odmietnu. Lebo jednoducho tak sa to nerobí. V najlepšom ti odpisu, že máš zavolať. Hľadaj info o konkrétnom porodnikovi.

bubuzu
14. sep 2024

A teda, k psychiatrovi, ono niekedy nie je zlé sa s niekým nezaujatým porozprávať o tom, čoho sa bojíš. Tu ťa kopec žien odsúdilo, ale psychiater to nebude robiť.

modrykolibrik
14. sep 2024

@autorka citala som si vsetky tvoje odpovede a velmi ma zaujima co si napisala presne do toho emailu? Co presne si povedala dule?
A za dalsie preco nechces kojit? Ved to je jedna z najprirodzenejsich veci co spaja matku s dietatom.
Neuvazovala si uz aj nad sterilizaciou?

bubuzu
14. sep 2024

A tá mužova ex robí pôrodnú asistentku? Lebo ak nie, nikam sa ti dívať nebude. Okrem toho, ani jej to nemusí byť príjemné a môže to odmietnuť robiť a podľa mňa aj ty môžeš odmietnuť ju.

ns994
14. sep 2024

Jq som si teraz citala o Vsetine na ich stranke. Asi by som radsej volala. Hned prvy bod uz neviem, kde bolo, ze rodicky zo svk maju volat, ck maju vobec volnu kapacitu. A teda o tom na zelanie som sa nedocitala. Ale tak jasne zase, ze to asi nebudu mat vycapame na stranke len tak hlavne, ked tam maju napisane, ze porody do vody a atd. No ale mali tam napisame, ze cisarske su mimo poistovni hradene okrem akútneho. Cize aj toto si zisti. Ako by to bolo s platboum niekde to totiz funguje tak ze si to cele zacvakas a potom si to nechavas preplatit cez poistovnu na svk. Pozri si ich stranku volaj a informuj sa. A este. Ozaj ti prajem len to ako to chces aby sa ti to podarilo. Ale bud pripravena, ze aj cisarsky moze boliet. Nechcme ta strasit ani odhovarat ale tie odpobede ze sa nebojis.. ja chaoem, ze trauma. Ale tak ako prirodzeny moze boliet a je super tak je to aj s cisarskym. Poznam zeny, ktore inak rodit nechcu lebo cisarsky bol super a na druhy den obrazne poletovali a bolesti boli vpohode. A no poznam aj take co si to odtrpeli a mali dlho dlho problemy a bolesto ich prekvapili. Je to strasne individuaaalne ako vsetko. No drzim ti palce

bubuzu
14. sep 2024

Ja ťa inak chápem. Ja som kvôli druhému pôrodu, ktorý som chcela mať pokojný, zbalila seba,.muža, syna a šli sme do Karvinnej bývať a čakať na pôrod. Nakoniec sme tam boli 10 dní, dokým naň došlo. A bolo to moje najlepšie rozhodnutie. Tiež som bola ochotná urobiť kadečo, aby som sa cítila bezpečne. Ale mám pocit, že ty si vyberáš zbytočne komplikovanejšiu cestu, keď tam v okolí jednoducho musí niečo byť bližšie. Držím palce, nech ti to dobre dopadne.

bubuzu
14. sep 2024

A teraz ma napadá ešte k tej platbe. Akútnu sekciu ŠK poisťovňa v čr preplatí, naplanovanú nie. Čiže musia byť ochotní ti nielen sekciu nielen urobiť, ale aj do záznamu ju zapísať ako akútnu a vymyslieť si okolo toho niečo, že kvôli čomu ju robili.

autor
14. sep 2024

@bubuzu nechcem ísť ku psychiatrovi, neuznávam tých doktorov, neverím im

ns994
14. sep 2024

Neuznavas alw peciatka by bola dobre. Ja uz neviem ozaj. Dobre. A teda co chces robit, ked vsetin nevyjde ? Skoncis tu prirodzene ? Nerypem. Len sa normalne pytam nech ti vieme poradit