icon

Možno pôjde taxi: Odchod z pôrodnice vo Vsetíne?

13. sep 2024

Zvažujem pôrod v nemocnici vo Vsetíne, pretože som čítala, že urobia tam cisársky rez na vyžiadanie. Tu na SVK nie. Ale vznikol problém, ako sa dostať domov. My sme bez auta a nemám nikoho kto by po mňa prišiel. Má niekto skúsenosť, že išiel domov z pôrodnice taxíkom? Bude to vôbec možné?

autor
14. sep 2024

@modrykolibrik Dule som volala, povedala som jej, že som čítala, že si ženy pochvaľujú pôrod s guľou a že by som ju chcela mať pri svojom pôrode. A povedala som jej termín. Pýtala sa, v ktorej pôrodnici chcem rodit. Na to mi odpovedala, že síce tam nema zajednanu žiadnu ženu, ale že nech sa nehnevám, ale ku môjmu pôrodu nepríde. Niečo také mi povedala. Volala som asi 1,5 alebo 2 mesiace pred termínom. A dojčiť nechcem. Keď z každej strany počúvam, že mám krásne veľké kozy a budem mať veľa mlieka tak sa mi to dojčenie zhnusilo. Pri predstave, že kvôli tomu dojceniu sa ešte zväčšia o niekoľko čísel a ja už teraz mám problém si kúpiť podprsenku. Prvého som dojčila, druhé už nechcem.

michaelam2
14. sep 2024

Ty si ochotna mysliet aj na svoje dieta alebo jediny clovek ktory ta v zivote zaujima si ty sama?

autor
14. sep 2024

@ns994 keď Vsetín nevyjde, skúsim potom iné nemocnice na Slovensku. Ale Vsetín bola prvá voľba a nad ním som uvažovala, keďže mi ho niekto odporučil.

janage
14. sep 2024

A to ťa nenapadlo, že zrejme s tou nemocnicou mala problém, nie s tebou ako osobou?

Tvoj problém je, že ty nikomu a nič neveríš. A tak v tebe ratie strach.

ns994
14. sep 2024

Tie nemocnice by som zacala riesit uz teraz a nie ako poslednu volbu. Prave kvoli tomu, ze vsetin nemusi vyjst a ak kvoli tomu, ze v tvojom pripade je to proste komplikovane bez auta. Skus pozret prepavy osob alebo nieco ako carsen a tak. Len neviem ci ta aj takto zoberu s novorodencom ale sak skus.
Odporúčané tu boli aj ine a mozno menej komplikovane

eleanor2510
14. sep 2024

@autorka no nie, do UM nedavaju otravu, ale pripravujes svoje dieta o cenne ziviny a davas mu velmi zly start do zivota. Ale to mu vlastne davas vo všeobecnosti, takze to je vlastne jedno. Vidim, ze sa narodí do "milujucej rodiny", ked ani jeho otec nie je schopny si na 4 DNI vybavit, aby sa mohol starat o to prvorodene, a co ak to nebudu len 4 dni? Co ak budes mat take bolesti a stavy, ze nebudes schopna sa starat ani o jedno dieta niekolko mesiacov? Ovividne tvoj partner je rovnako mimo ako ty. Este povedz, ze ani on druhe dieta nechcel, a je vymalovane. A preco nechces kojit, sa ani nepytam, lebo je mi vopred jasne, ze su to tvoje sebecke dovody, lebo ty myslis iba a iba na seba.

eleanor2510
14. sep 2024

@michaelam2 len ona sama, nikto iny. Opakujem, ľutujem to dieta. Taketo sebecke individua by nemali mat deti

ns994
14. sep 2024

Inak mozem otazku ? Auto nemate ? Alebo ta tam partner nechce odviezt a ty si sa rozhodla ist na vlastnu past ? Pisala si, ze ste bez auta ale napadlo ma, ci tk neni aj takto, ked on nechce cisarak ani sacu kvoli byvalke

diewcatqoo
14. sep 2024

Ja ti nechcem kazit nadeje, ale ani vo Vsetine ti neurobia sekciu na poziadanie bez nejakej indikacie. Cize cele toto tvoje divne planovanie je totalne zbytocne.
Aj ked neveris psychologom a psychiatrom, tak ako tak citam, co pises, vazne potrebujes ich pomoc. Si to predstavujes jak Hurvinek valku. Do CR pojdes vlakom v 9. mesiaci (to sa vobec nebojis toho, ze porodis niekde vo vlaku pred xy ludmi a pupocnu snuru ti prestrihne sprievodca kliestikmi? Lebo to, ze si prve prenasala, vobec neznamena, ze musis aj druhe. Ja a dalsich xy zien sme toho dokazmi.), prides len tak do porodnice vo Vsetine, ze pocula som, ze robite sekcie, tak mi jednu urobte (a tam ta otocia na pate, lebo fakt ti ji tam len tak nespravia) a aj keby si tam vazne nakoniec porodila, ako pojdete s novododencom domov (odhliadnuc od komplikacii, ktore mozu nastat, fakt si myslis, ze ta nejaky taxikar vezme s novorodencom na tak dlhu cestu? A keby aj, v Ziline vas vyhodi, lebo uz nebude davat ten detsky plac)?
Btw, kbyze som tvoj partner, otec dietata a toto mi urobis poza chrbat, rozidem sa s tebou, lebo toto, co planujes, nemoze vyjst z hlavy, ktora je ok.

ns994
14. sep 2024

Mate vodicak ? Niekto ? Auto sa da aj pozicat. Su pozicovne. Akoze tiez nic moc ale Lepsie ako lietadlo z Prahy s 3 dnovym novorodencom

kiki68
14. sep 2024

@belllinka Ja som isla 360km s dietatom, porodila som inde ako sme uz boli prestahovani. Uplne v pohode sa to da zmaknut. Ved len sedis v aute a dieta vacsinu casu spi

eleanor2510
14. sep 2024

@diewcatqoo podla jej vyjadrení je partner rovnako mimo ako ona, lebo ked sa ho pytala, ako vyriesia tie 4 dni, co bude v nemocnici (predpokladam, ze kvoli starsiemu dietatu), tak sa s nou o tom odmietol bavit. Takze to bude cela rodinka na pohladanie

eleanor2510
14. sep 2024

@kiki68 predpokladam, ze si isla vlastným autom, s vlastnym partnerom, ktory sa o rodinu zaujima. Nie taxikom a bez chlapa, ktory nie je schopny povedat, ako sa medzitým postara o starsie dieta

anonymous87
14. sep 2024

@eleanor2510 vies co, ja stale dufam, ze toto je vymyslene 😅

michaelam2
14. sep 2024

@eleanor2510 aj mne je hrozne luto toho dietata 😕

anonymous87
14. sep 2024

@kiki68 samozrejme, ze sa to da zvladnut. S vlastnym autom a partnerom 🤷‍♀️ nie s nejakym taxikarom

michaelam2
14. sep 2024

@kiki68 ke velky rozdiel ist so svojim muzom a ist s cudzim taxikarom. S muzom mozte kedykolvek zastat, spravit pauzu, cokolvek….taxikar nemusi byt vobec taky ochotny a nehovoriac o tom, ze je to cudzi chlap, ktoreho nepozna, nevie ako soferuje atd. Tvoje dieta bolo kludne a spinkalo, jej dieta moze celu cestu preplakat. Je od nej totalne nezzodpovedne takto rozmyslat.

eleanor2510
14. sep 2024

@anonymous87 aj ja dufam

kiki68
14. sep 2024

Bez stemplu pd psychiatra mozes jedine do Rakuska. Tam je pravo na cisarak totiz v zakone, od 28tt mozes rozhodnut ako chces mat vedeny porod. Ale tiez sa tomu vyhybaju. Len ked na to dojde, tak s tym nemozu skrz ten zakon nijak pohnut. Cize mne to vychadza skor na Hainburg. Cesko takto zakon vedeny nema. Tam to je volnejsie, ale stale by mala mat ta sekcia dovod. Takze by som skor mierila ak chces to, ze spravia cisarak na zelanie Hainburg. Potom mozes skusit tiez sukromne vo Wien. Len to stoji nejako do 10 tie eur ten porod ako taky. Ale vezmu, spravia co chces a za 4 dni ides domov. Na Slovensku by som isla priamo za niekym, co sa da zazmluvnit a dohodnete si termin na cisarak a vybavene. Tak to aspon ja poznam od inych zien, ze to bola schodna cesta. Nie kazdy lekar je totiz proti tomu, ked vidi, ze ta zena ma naozaj paniku. Zase tym ako vacsina zien,,co poznam rodila prave takto, tak ti musi ist

xenia65
14. sep 2024

Tak Ty sa o svojich problémoch nerozprávas s partnerom, matkou, ani odborníkom, ale na MK s cudzími je OK? No divné... S Tebou musí byť radosť žiť. A vieš, že s týmto prístupom škodiš len a len sama sebe? Toho psychológa potrebuješ ako soľ

michaelam2
14. sep 2024

@kiki68 len ako by sa zas z tej viedne dostala domov…to je ten isty problem ako cesko

cacianka
14. sep 2024

@janage určite by ju neodmietol, alebo max poslal kolegovi ktorý s tým má skúsenosti, pred a po pôrodné problemy

ns994
14. sep 2024

@michaelam2 pravda rovnaky problem ale zase tam jej to mozno ozaj spravia. Vsetine co som citala tak skor nie . Ale ja si stale myslim, ze to urobia aj tu na svk niekde. Ved tak tie ženy rodia. Nie vsade,.nie vela a mzono horko tazko vybavene ale aj tu vidno, ze rodia. Ale tak, ked nechce vybavit peciatku. Len po maily a jejdnej vete medzi dverami. Ja uz fakt neviem .

Autorka. Skus aj to Rakusko, ked tak 🤷‍♀️ skus este nase porodnice a ked teda ozaj pojdes za hranice zisti si aj ako to bude s platenim a co a ci vobec nieoc pojde cez poistovnu a ako. Jedna vec je ist rodit za hranice (tam vacsinou cestuju zeny, co vhcu respektujuci porod) a druha ist tam na planovany vybaveny cirasky. Aj ten Vsetin ako som ti pisala uz tam mal poznamku o tom, ze plamovany sa plati ci ci. Takkze si to pozistuj aby si nemusela potom platit palky

sisa_s
14. sep 2024

@ns994 tak to chcem vidiet, ako pise mail do rakuska 😀 lebo podla jej komunikacnych schopnosti ju poslu vsetci do haja aj v rodnom jazyku

michaelam2
14. sep 2024

@ns994 jasne ze by to spravili aj na slovensku, len to by autorla musela byt trosku schopnejsia a riesit to a nie ze napisem jeden mail a odujem sa ze ju odmietli. S kazdym ma problem. Inak aj o rakusku pisala ze to nie lebo nevie po nemecky….tu proste nijako nevyhovies

ns994
14. sep 2024

@sisa_s tak ak to tak velmi chce nema na vyber. Ked tu jej to podla jej slov nespravia a vsetko je problem
Ale ano suhlas. Ona vie vsetko a vsetko najlepsie a my sme husy co sa jej tu 7 stran snazia poradit a vsetko je zle

ns994
14. sep 2024

@michaelam2 jaj ano. Zabudla som. No co uz. Sak som jej aj pisala, ze ona ich neuznava ale peciatocka od nich by bola dobra .. to je taky pristup, ze az . Vsetko je zle. Nic sa neda

modrykolibrik
14. sep 2024

@autorka och tak to chapem, tiez mam vacsie prsia a ratam ze po porodne budu este vacsie. Myslim, ze nik nema pravo ta takymto sposobom oslovovat.
A neskusila si este inu dulu? Ci si chcela len tu jednu konkretne. Ono chapem to. Ja som mala sa tazko vyrovnavala ked som videla porod v ramci praxe a zaprisahala som sa, ze nechcem ziadne dieta. Taktiez som nevedela najst muza pri ktorom by som vobec o tom uvazovala ale nastastie som to prekonala a teraz uz to dietatko chcem lebo uz mam aj takeho muza

really8
14. sep 2024

Ty chces ist s novorodencom lietadlom bez papierov. To je dalsi dokaz ako si strasne utrhnuta od reality. O tom ako presne vies kedy budes rodit ani nehovorim. Spamataj sa fakt. Mas tu milion nazorov ale ides svoju pravdu. Male trucovite decko

januska12323
14. sep 2024

Ty si taká sprostá až to bolí. Neviem načo si pýtaš rady keď len ty vieš všetko najlepšie.