MUDr. Emese Jániová - moja skúsenosť

fazulkaaa
13. dec 2016

Ahojte dievcata, chcem sa s vami podelit s mojou dnesnou navstevou u pani Janyiovej. Pani janyiova je na pohlad velmi mila a sympaticka, ale pokym si nezaplatite za nadstandard tak s vami jedna ako s handrou. Momentalne ordinuje v Dubravke.

Po odmietnuti vstupu partnera na morfologicky utz, pretoze toto je dovolene iba pacientkam, ktore si zaplatili nadstandard (charta prav pacientov jej nic nehovori). Som odmietla toto vysetrenie s tym, ze ho absolvujem niekde inde. Suhlasila, ze mi napise vymenny listok a aj mi odporucila ine miesta, kde mozem vysetrenie absolvovat. Nasledovali dalsie vysetrenia. Pri utz povedala: "Len skontrolujem babatko". Zdalo sa mi to vysetrenie nejake dlhsie aj si zapisovala nejake hodnoty, skonstatovala ze vsetko je Ok. Aj sa ma spytala, ci chcem vediet pohlavie, som povedala, ze nie az potom spolu s partnerom.

Po skonceni mi odovzdava vymenny listok: UTZ na ziadost pacientky a ze ona mi ten morfologicky utz urobila. Samozrejme som ten papier
odmietla podpisat, ale na zaciatku vysetrenia som podpisala u sestricky nejaky informovany suhlas 😖

Urobila mi vysetrenie proti mojej vôli a inde uz to vysetrenie nemozem absolvovat, lebo mi to poistovna uz nepreplati.
Pokazila nam jeden z najkrajsich okamihov v zivote, kedze pohlavie sme si doma precitali z knizky 😢 😢 😢

Na kazdej poradni pyta iba peniaze, ci za nadstandard alebo utz alebo hocico ine. Na dverach ma vzdy oznam, ze ma limity na utz uz precerpane, takze 10 e za nutne vysetrenia. Ak krvacate alebo mate vazny zdravotny problem tak rada vam urobi utz, ale potom si vypyta 10 e za utz a na ucte este mate, ze na vlastnu ziadost. Mozno keby som zaplatila tych 70e by to cele dopadlo inak 😢 .

Na tuto zenu (nie doktorku) podam urcite aj oficialnu staznost. Tak ak niektora mate nejaku radu alebo vzor ohladne staznosti prijimam kazdu radu. Aj ked viem, ze to nebude mat ziaden uspech ☹ A samozrejme aj na dobreho gynekologa, ktori berie nove pacientky.

kremy
13. dec 2016

Neviem ako a co prebiehalo v ordinacii. Ani nechcem sa zastavat pani doktorky. V zivote som o nej nepocula a ani nepoznam.jej pracu. Ale mali by sme sa zamysliet.nie nad poplatkami ale preco poplatky. Pretoze poistovna nic nezaplati. Poistovna da limit cca 50 eur na mesiac!!! a lekar si moze ist piskat. Vy robite zadarmo? A charta pacietna a take ze Hipokratova prisaha😂z tej sa ani lekar nenaje a nenakupi v obchode chlieb za to. Ja tiez platim.vsade u lekara a priplatim si. Aj za morfologicky som.si zaplatila. Nie u tejto lekarky. U ineho lekara. Nie sme v socializme kde bolo vsetko zadarmo. Uz sa z toho zobudme. A take ze staznost? No lekarom by som nechcela byt.

bosoriak
13. dec 2016

@fazulkaaa Rozumiem rozcarovaniu a som nachylna ti verit, lebo mam skusenosti so SK gynekologmi obzvlast v BA. ALE - ta drobnost, ze si podpisala nieco, co si nevedela co vlastne podpisujes, je bohuzial tvoja chyba. Nabuduce budes vediet, ze cokolvek ides podpisat, si najprv precitas. Tak by si hned vedela, co sa bude diat.

A ak si trvala na tom, aby bol manzel na vysetreni, tak si sa mohla otocit a odist. Nikto ta nemoze donutit podstupit nejake vysetrenie. Morfologicky ultrazvuk ti urobia takmer vsade, takze by som neostavala niekde, kde sa citim nevitana.

Ale zas sa skus sustredit na tie dobre veci, ze je babo zdrave. Ostatne aj tak vobec nie je podstatne.

fazulkaaa
autor
13. dec 2016

Tento prispevok bol hlavne o tom, ze mi bolo urobene vysetrenie aj ked som ho jasne a zretelne odmietla, ze mi bola odopreta slobodna volba lekara u ktoreho chcem vysetrenie absolvovat.
Jasne, kazdemu doktorovi do vacku, kazdemu porodnikovi, kazdemu uradnikovi, kazdej skolke, aby nam zobrali deti, lebo oni si nemaju zaco kupit chleba len aby si robili svoju pracu 😂 😂 😂
Hanbim sa, ale toto postkomunisticke zmyslanie mi je uplne cudzie. Som asi este mlady clovek a neviem ako sa klame,kradne a uplaca.
Su maminky, ktore nemaju 70 e za nadstandard a aj mne to pride vela aby bol moj partner 5 minut pri vysetreni.
Neviem, ci ti nieco hovori meno: Zuzka Hlavkova, ale pod clankom s jej menom niekto napisal koment: kiez by slovensko malo viac takychto zuziek a vtedy som si povedala, ze ved ma aj mna.
Zuzka ❤

kremy
13. dec 2016

Ja si myslim, ze uplacanie je uplne o niecom inom. Oficialne prijat platbu podla zakona a zdanit ju a uplacanie su dve diametralne odlisne veci. Ja ked na nieco nemam, na nejaku sluzbu, tak to jednoducho neziadam . Aj dom si nepostavim z neviem akeho materialu, ked viem, ze mi rozpocet nedovoli. Ako som napisala. Ja by som lekarom nechcela byt ani keby som nemala co robit.

fazulkaaa
autor
13. dec 2016

Nadstandardne sluzby nezahrnaju vstup partnera, ak by mala v cenniku 5e za vstup nemam problem, ale nebudem nikomu strkat nic do vacku. O partnerovi v cenniku nie je ani slovo, dokonca nadstandard toto nezahrna. Som sice mlada ale vydierat sa nenecham.

Pokazila nam jedinecny okamih v nasom zivote pre peniaze, ktory uz nikdy nevratim. Miesto toho aby sme sa s tatinkom tesili ze budeme mat krasnu zdravu dceru, cely den placem.

Mohla som byt viacej agresivna a rovno odist, ale normalne sme sa dohodli, ze na utz pojdem inam a ostatne vysetrenia mi urobi, a ona ma drzo a odporne oklamala do oci. Zajtra beriem kartu, dufam, ze neumrie od hladu.

mariannnka81
13. dec 2016

ahoj @fazulkaaa, v prvom rade ti chcem zo srdca pogratulovat k zdravej dcerke. rozumiem, ze ta dr nahnevala. Ja k nej chodim, resp bola som dva krat na kontrolu, odkedy tam uz nerobi mudr koglova..tato lekarka mi pripadala velmi mila a priznam sa, ze som sa fakt potesila, ze je tam niekto mlady, s kym sa da otvorene hovorit o vsetkom (ja som bola spokojna aj s mudr koglovou). Som dost rozcarovana z toho, co sa ti s nou stalo. rozumiem, ze ti lekarka urobila vysetrenie proti voli a chapem tvoj hnev, ale nemohlo dojst k nejakemu nepochopeniu ohladom tych ultrazvukov- mam na mysli to, ze tie morfologicke ultrazvuky sa musia zaplatit vzdy ked ides mimo ordinacie svojho doktora nie? neviem, oprav ma, ak sa mylim. Viem, ze aj ja som sa pytala na morfo ultrazvuk ked som bola tehotna k specialistovi este ked som chodila k mudr koglovej, ta mi spravila usg pre svoje potreby + mi napisala vymenny listok na usg k lekarovi v petrzalke, kde som tusim zacvakala 60 eur, bolo to kvoli tomu, aby tam bol aj moj manzel a tiez preto, lebo sama doktorka mi povedala, ze na svojom ultrazvuku nedokaze urobit az taky profi morfo ultrazvuk. Neviem ako je to s tym preplacanim, ale pripada mi to tak, ze by si za ten ultrazvuk u ineho doktora musela zaplatit tak ci tak, nie? Inak, ja s tebou uplne suhlasim s tym platenim hen a potom tam...ano, Je tam velka chyba na strane poistovni, ja chapem aj lekarov, ze maju nejake nadstandard sluzby, pretoze poistovne nepreplacaju, lenze niektori lekari si na tom pekne zalozili svoj postranny prijem (nechcem hovorit na tuto lekarku, neviem jej podmienky nadstandardu, myslim to hlavne vseobecne). A dalsia vec, tie blocky....lekarka mi urobila ultrazvuk a pyta sa ci chcem blocek, ale ved to by sa ani pytat nemala nie? mala by ho rovno dat...ja som u mudr koglovej absolvovala celu poradnu s mojim prvym dietatom a neplatila som u nej ani cent za nic navyse...na zaver ti prajem vsetko dobre, sklamanie z dnesneho dna vyprcha a tes sa zo zdraveh odietatka, ja dufam, zesa tiezdockam surodenca pre mojho drobca....

fazulkaaa
autor
13. dec 2016

Pocas tehotenstva mame narok na 3 ultrazvuky, ktore nam preplaca poistovna aj tento v 20. Tyzdni, ak nie je 3d alebo 4d alebo u sukromneho lekara. Nemohla sa pomylit, lebo jasne som povedala, ze bez partnera nechcem ziaden utz, sama povedala ze mozem ist na kramare, antolsku ze v ruzinove to nerobia alebo procare k panovi holanovi. Nasledne ze vysetrime krcok a ona si este skontroluje mimi. (Mozno som mala hned vyskocit a povedat nie, ani ma to netrklo ze to trva nejako dlho, teraz si to vycitam, aj ked sa ma pytala ci chcem vediet pohlavie, som jasne povedala ze nie, ze az potom s partnerom 😢 )

Keby sme isli s partnerom spolu niekde do sukromneho centra nemame problem zaplatit, ale teraz nam to uz je zbytocne, ked vieme ze je uplne zdrava a ze je to baba. Az na to ze sme ju ani jeden nevideli a prisli sme o ten krasny zazitok ☹ ☹

Pani doktorka koglova bola dost svojska a tiez som sa potesila mladsej zmeny, ale podla mna si z toho robi iba biznis, lebo na kazdej poradni odo mna pyta peniaze. Ked som krvacala a dosla na vysetrenie, tak mi urobila utz, lebo bol nutny, ale musela som si zaplatit a na potvrdenke som mala, ze utz na vlastnu ziadost, pritom som to ani nenavrhla a ani som nevedela, ze to je nutne a ze za to budem platit.
Mozno som mala hned na zaciatku zaplatit tych 70e a usetrila by som si tieto nervy, som si ale povedala, ze ja nie som ziadna pipina a nepotrebujem ziadne špeci služby 🙄

Čas uz nevratim, ale mozno nejaka kočka si toto prečita a aspon bude pripravena, čo čakat v tejto ordinacii (dufam). 🙂

mariannnka81
14. dec 2016

@fazulkaaa v takomto pripade mas pravdu,ze k nedorozumeniu neprislo, vlastne som si spomenula, ze plati sa iba za tie 3D a sukromnoambulantne ultrazvuky, pokial su tri, tak sa za ne neplati...mrzi ma to, budem vediet i ja co cakat. A s tym ultrazvukom pri krvacani si ma tiez sokovala, tam opat vidno ten rozdielny a nejednotny pristup lekarov...Ked som bola u koglovej, mala som s prvym synom skoro permanentne problem a musela mi robit na kazdej poradni ultrazvuk a neplatila som nic. Na strane druhej, mohla sa odvtedy zmenit situacia v poistovni, ok....tu mi ale vznika otazka naco platit teda zdravotnu poistku...Baby vyssie napisali, ze nie sme v komunizme...hm, toto je na dlhu debatu, lebo moj nazor je ten, ze sice v komunizme nie sme, lenze nerozumiem potom, naco ja vlastne platim zdravotne poistenie..nejde len o tento pripad nejakych akoze "nadstandard" sluzieb v statnych ambulanciach (teraz sa nebavim o sukromnych), ktore ma kazdy lekar uplne inak spoplatnene/nespoplatnene. Prisla som do nejednej ambulancie, kde si lekar vypytal poplatok za nieco, co som ani necakala...No v poriadku, lenze potom ja si chcem zaplatit nejaky super rocny poplatok za vysetrenia, ale uz zdravotnu poistku platit teda nechcem, sak naco,ked aj tam ma skoro vsade skasiruju, Je to cele netransparentne a preto lekari mozu robit to, co tato lekarka....Ako som uz pisala, ryba smrdi od kosti a zacina to poistovnami...tie zdravotne poistky co vsetci platime vlastne idu Paskovi do vrecak, ved tym zemepanom to takto vyhovuje ...ale som sa teraz len rozculila..Ja by som asi nelutovala pri takomto pristupe,ze som nezaplatila ten jej 70 eur poplatok (ak budes mat cas, napis mi prosim, co ten nadstandard vlastne u nej zahrna, to sa ponuka iba tehotnym?) Ked tam pojdem na poradne, tiez ho nezaplatim, radsej ten poplatok obetujem opat na morfo ultrazvuk u sukromnika...drz sa a vsetko dobre

mariannnka81
14. dec 2016

@kremy my vsetci uz platime - predsa zdravotne poistenie, ci nie? a su to nemale peniaze...recnicka otazka je, kam tie peniaze idu, ked poistovne nepreplacaju kopec ukonov, ktore si potom lekari spoplatnuju ako sa im zachce. nie som zastanca komunizmu - bozechran, urcite nie! Lenze to, co sa deje teraz je velmi netransparentne a doplaca na to len obycajny strednovrstvovy pacient, ktory aj rozmysla!

fazulkaaa
autor
14. dec 2016

@mariannnka81
tých 70 e oficiálne zahŕňa: telef. konzultácie, utz navyše, prehliadky nad rámec povinných. Neoficiálne (podla mna): partner pri vyšetrení, prejasnenie šije v 10. týždni.

Ak ti môžem odporučiť, tak by som jej už asi tých 70 e zaplatila, lebo ja som jej tam za 5 mesiacov už aj tak nechala asi 40 e, zmenila som si poistovnu kvoli nej zo všeobecnej na union ( z kaluže do blata 😅 ) a možno ta to bude stáť menej nervov ako sa s ňou doťahovať na každej poradni za každé euro. Viem, že je to čisté vydieranie, ale pre tehotnú ženu, ktorá je plná hormónov, takéte "drobnosti" môžu spôsobiť uplné nervové zrútenie ( z vlastnej skúsenosti).

My sme sa s partnerom dohodli, že si zaplatíme súkromný ultrazvuk iba pre nás troch, kde sa budeme tváriť, že nevieme pohlavie ani či je zdravé 😍, aby sme si ten zlý zážitok aspon trochu vynahradili a odchádzam určite k inemu lekárovi aj ku sukromnému, keď bude treba. Aby som jej nekrivdila, tak jediné čo mi u nej vadilo bolo iba neustále riešenie peňazí a že sestrička je trochu zbrklá, inak som bola v celku spokojná.

fazulkaaa
autor
14. dec 2016

@mariannnka81 cenník, neviem, či to bude vidieť, ale ak nie tak mi pošli do ip, tvoj e-mail a pošlem 😉

mariannnka81
15. dec 2016

@fazulkaaa dakujem velmi pekne

moni244
15. dec 2016

Mne pridu dnesne tehotne nejake precitlivene a hrr do vsetkeho, vsade partner, nechat sa rozhodit niecim takym? Ja som napr.nikdy neziadala, aby bol pri vysetreni manzel, naco aj, zaplatili sme si 3D, kde sme boli spolu, doktor mal na nas cas, prezradil nam aj pohlavie a vsstko bolo ok, ani by ma nenapadlo, trepat ho na kontrolu ku gynekologicke, naco ma vidiet, ako som na koze rozcapena a doktorka kontroluje, ci je vsetko v poriadku.

alexandraalexandrova
15. dec 2016

Oficialnu, pisomnu staznost urcite podaj. Mas pravo absolvovat UZV tak ako chces a u koho chces, co ti urobila tato lekarka je jednoducho spinavost, velmi dobre vedela ze si proti a jednoducho to nerespektovala. Ak na to mas kuraz, aj by som ju za to zazalovala, minimalne sa poradila s pravnikom ci mas nejake sance uspiet. Asi sa mi sniva ze tu vsetci obranuju dotycnu pani dr, ako keby si ty bola nejake neposlusne a trucovite dievcatko, co sa hadze o zem ze nedostalo lizatko...holt na Slovensku je vacsina v tom ze lekari su bohovia a mozu vsetko, este im za to budeme ruky nohy bozkavat ze porusuju nase ludske prava. treba otvorit usta a dat im najavo kde je ich miesto, ty si ich klient, ziju z teba, tak nech sa tak aj spravaju...minimalne respekt a uctu by som pozadovala

alexandraalexandrova
15. dec 2016

@moni244 nemozes pausalizovat. Aj dnes su tehotne ktore chlapa pri sebe nechcu, nic extra neriesia, beru to ako ty a su aj take co naopak chcu mat partnera vsade pri sebe a maju jasnu predstavu o tom ako chcu absolvovat vysetrenia ci porod. Sme proste rozne a myslim ze je ok aj jedno aj druhe, hlavne je aby ta zena bola spokojna s tym ako to prebieha...

fazulkaaa
autor
15. dec 2016

@alexandraalexandrova
@moni244
Jasné, že keď som tehotná som precitlivelá 😀 to je jasné snaď jasné môjmu partnerovi, mojej rodine a dokonca aj mojej lekárke, keď hormóny si so mnou robia, čo chcú 😀

Moni, my sme tiež chceli absolvovať tento ultrazvuk spolu ako rodina, chceli sme sa dozvedieť pohlavie spolu, presne ako vy, nič viac. Ak to u štátnej doktorky nebolo môžné, jasne som povedala, že pôjdeme inam, že nemáme problém.

Stále sa tu dokola iba opakujem, že som odmietla vyšetrenie a bolo mi urobené bez môjho súhlasu, aj keď som to jasne a zreteľne povedala, neviem či som mala začať kričať, kopať, vrieskať alebo utekať k notárovi a dať to písomne, že naozaj to nechcem 😀

A môj priateľ doteraz nebol na žiadnom vyšetrení a ani by sme nechceli aby bol na nejakom intímnom inom vyšetrení, ale ostatným ženám sa po tomto zážitku už vobec nečudujem, že nám zraniteľným tehotným ženám musia stáť pri hlave ako naša ochranka, aby si s nami nerobili, čo chcú 😖

Šancu uspieť nemám žiadnu, lebo som to nedala písomne a nemám na to ani žiaden dôkaz a ani svedka (keďže sedel vonku 😒 )

@mariannka81
Dnes ráno mi pani Doktorka písala sms, aby som prišla na krv a po výmenný lístok, lebo mám zlé výsledky a poslali ma rovno k špecialistovi. Takže nemyslím si, že je nejaká fušerka a že by na nebrala svoju prácu vážne. Urobila jednoducho chybu, to že nerešpektovala vôlu pacienta.
Stažnosť nakoniec nepodám a do zajtra sa musím rozhodnúť, či u nej chcem zostať. Štátni lekári nových pacientov neberú a súkromné centrum, ktoré je ochotné ma zobrať nemá moc dobre recenzie, ale určite ak sa u nej rozhodnem zostať sa s ňou veľmi otvorene porozprávam o týchto komunistických praktikách. (Už ma asi prešiel ten prvotný hnev, sklamanie a poníženie a myslím viac na našu fazuľku ako na nejakú drzú doktorku).

viera27
15. dec 2016

@fazulkaaa tak akoze doktorku si dobre poohovarala, spravila si jej reklamu ako sa patri a nakoniec u nej zrejme aj tak zostanes. Odrazu ti je dobra. Tato "zena (nie doktorka)", ktora "s ludmi co si nezaplatia nadstandard jedna ako s handrami" a "na kazdej poradni pyta iba peniaze" - koniec citacie. :D

danette
15. dec 2016

Ako sorry, ale pýtať 70 eur za prítomnosť otca dieťaťa pri ultrazvuku???? To je nenažranosť! A ešte hyenizmus. A keď tak dobre pozerám do toho cenníka tak sa tam o prítomnosti otecka pri vyšetrení nepíše nič, čiže nemala právo to od vás žiadať, keď to nemá na papieri teda v cenníku presne rozpisane. Vy čo sa zastávate lekárky povedzte mi čo ju akože stojí to že tam ten chlap na tu minútku príde, postojí a popozerá na svoje vlastné dieťa??? Aj tých 5 eur by bolo až až. Ved za 70 eur by mal ten ultrazvuk trvať aspoň hodinu, chlap by mal dostať pohodlné kreslo, pivo do ruky, jednohubky a v pozadí by hrala príjemná hudba.... Lenže ľudia sa asi v dnešnej dobe radi nechajú žmýkať....

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fazulkaaa
autor
15. dec 2016

Inak dievčata, taká otázka, neviem, či sa s tým niekto stretol, alebo či niekoho pozná, kto nechcel vedieť pohlavie. Či im to aj tak zapísali do knižky aj ked povedali, že nechcú.

@akronop
@viera
máš úplnu pravdu spravila som chybu a ľutujem to, že som svojej lekárke verila. A už som sa rozhodla, že zajtra si pôjdem pre výsledky krvi a odovzdám rovno papiere o ukončení zmluvného vzťahu a žiadosť o zaslanie dokumentácie, lebo krvné testy mi robili pred viac ako 4 týždnami a to je trochu dosť dlhý čas, aby si všimli, že mám úplne zlé výsledky. Dnes mi sestrička zase zobrala krv a výsledky mám hneď zajtra, prečo im to predtým trvalo 4 týždne neviem a prečo si to všimli až teraz.

fazulkaaa
autor
15. dec 2016

Tak dievčatá, problém vyriešený, akurát mi volala lekárka, že so mnou končí zmluvný vzťah, že to konzultovala s právnikom, kvôli tomu ako som sa v ambulancii zachovala.
Výsledky mám zlé, mám si zajtra prísť pre ne aj s adresou nového lekára, kde zašle kartu 😂

maciatkolulu
15. dec 2016

@fazulkaaa ja nerozumiem celkom, robila ti morfo? Ci co ? A ake vysledky mas zle? Ja by som sa teraz asi viac zamerala na zle vysledky a to, ze si musis uprostred tehotenstva hladat oveho lekara....

jankali
15. dec 2016

@fazulkaaa 🙂 no pobavila - že dr. končí s tebou
držte sa s bábom🙂

maciatkolulu
15. dec 2016

@fazulkaaa ono celkovo je zvlastne, ze dr ti volala, ze sa bavila s pravnikom, je by som aj dala zmazat tuto temu, lebo este budes obvinena ty za kazenie dobreho mena.... mas tu foto...

danette
15. dec 2016

Asi číta diskusiu na konikovi 🙂

vroni
15. dec 2016

@fazulkaaa, urcite ti robila morfologiu? Lebo fakt maloktory lekar ma taky super ultrazvuk + odbornost, aby zvladal morfo a okrem toho morfologia trva minimalne pol hodinu (a viac), neurobila ti len kontrolny ultrazvuk? Informaciu o pohlavi si mala odpustit, to bolo neprofesionalne, ale zase sa mohla pomylit 🙂 Ja by som si dala urobit morfologiu este raz a "poriadne" a kludne by som sla s muzom.... Zle vysledky z krvi mi pripadaju ako blbe vysledky tripple testov, o to viac by som sa sustredila na dobreho morfologa (u Holana uz asi termin nestihnete, skuste Cunderlika. Pred troma rokmi ma to stalo 90 euro a bol fakt velmi fajn)

fazulkaaa
autor
15. dec 2016

@danette
určite áno, neriešim. Takže uzatváram túto diskusiu s tým, že bud si človek zaplatí alebo ak si nezaplatí tak nech radšej neočakáva nič ani svoje práva a ak si dovolí ešte na to upozorniť ostatných tak ho vyhodia 😅 😅 😅 drž hubu a krok

senta_sofia
15. dec 2016

@fazulkaaa pozeram, ze si z BA, tak to by si az tak daleko do Hlohovca nemala, skus toto http://www.4dultrazvukhc.sk/ spravi ti ultrazvuk, nahrava na DVDcko, vytlaci fotecky, mozes si dat vlastnu hudbu a mozno budete mat aspon nejaku peknu pamiatku aj s manzelom 😉

fazulkaaa
autor
15. dec 2016

@vroni
mám zle výsledky ohladne železa nič vážne dufam 🙂 my máme všetko v poriadku my dve malé myši sme úplne v poriadku a ja sa ani ničoho nebojím, nepotrebujem žiadne navyše vyšetrenia ani ultrazvuky a áno bol to určite morfologický ultrazvuk, lebo po skončení som dostala papier na podpis, kde to bolo uvedené a to som odmietla podpísať, lebo som to vyšetrenie určite nechcela u nej absolvovať.

Ja moc neviem ako presne takéto vyšetrenie prebieha, som prvý krát tehotná a na utz som nepozerala, lebo som myslela, že za pár dní pôjdeme s priatelom inam. Merala fazulku aj zistovala nejaké údaje, ale mne to pripadalo ako normálny ultrazvuk (ako tie pred tým).

fazulkaaa
autor
15. dec 2016

@senta_sofia
ďakujeme, určite pôjdeme, nám stačí úplne obyčajný, my sme takí poskromnejší 🙂 Stačí mi, aby ju tatinko aspon raz videl aj v brušku ako hybe nožičkami a ručičkami, ako jej bije srdiečko a ako sa schováva, lebo je to naša malá opica 🙈

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre