icon

Mudr. Monika Antošová. Aké s ňou máte skúsenosti?

klementina
23. máj 2010

chodite niekto k tejto lekarke? ake mate skusenosti? chcem zmenit uz druhy raz lekara, jedna znama mi ju poradila, ale chcela by som pocut viac nazorov, aby som sa zase neunahlila so zmenou. ste s nou spokojne? dakujem

peter952
Odpoveď bola odstránená
buckeye
5. aug 2016

@peter952 po A, atb sa davaju na bakterialne ochorenia nie virusive, po B pediatricka mala pravdu, ak pacient svojvolne prestane uzivat atb, riskuje, ze sa mu sice polepsilo ale patogenbe bakterie su v tele stake, i ked v zmensenej populacii, pri predcasnom ukonceni liecby, klesne koncentracia atb v tele, nizke konctracie sposobuju, ze cast bakterii v nich preziva a casom ziskavaju rezistenciu, je to bezny jav, dokonca tak bezny, ze je to sucast zakladnych laboratornych cviceni z mikrobiologie v prvom rocniku biologie, studenti si pestuju nepatogenne bakterie v nizkych koncentraciach atb, na ktore boli predtym citlive a casom ziskavaju rezistenciu...preto tak stupaju rezistencie na atb v populacii v pripade patogennych bakterii, predpisuju aj tam kde netreba a pacienti nedodrzuju liecebny postup, zabudnu uzit tabletku, nedodrzuju casove odstupy, ci nedouzivavaju dany liek, tak ako mali

buckeye
5. aug 2016

@peter952 v usa funguje system elektronickej dokumentacie, psychiater si otvori tu istu zdravotnu kartu, co diabetolog aj co endokrinolog, vidia kompletnr vsetky medikacie pacienta, ja sama mam elektronicku zdravotnu kartu, chcela by som vediet ako by si ty liecil pacienta s danymi diagnozami, ak mu jeho vlastne telo nevytvara inzulin a ty mu ho nedodas vo forme lieku zomrie, s liekom zijem plnohodnotny zivot, pri znizenej funkcii SZ detto, ak ma malo hormonov nastavaju problemy..niektore priady tychto ochoreni su vrdodene a nemas inu moznost, ako pacientovi chybajuce latky dodavat liekmi, inak pacient umiera

peter952
Odpoveď bola odstránená
buckeye
5. aug 2016

@peter952 tak skusim este raz: v USA o ktorom pises funguje elektronicka dokumunetacia, zijes tu? Nie? Ja ano. Sama mam elektronicku kartu, ku ktoremukolvek lekarovi idem, pozre si lieky(ak nejake vobec, co teraz nie su, momentalne mi tam svieti akurat cukorny roztok na test tehotenskej cukrovky, ale ak by som sla zubarovi, uvidi ho tam aj on, a este raz da spytam, co by si dal diabetikovi, ktoremu sa netvori inzulin a zaroven ani hormony stitnej zlazy? Nic? Fajn gratulujem, zabil si si pacienta

peter952
Odpoveď bola odstránená
buckeye
6. aug 2016

@peter952 vies nemas skusenosti s pacientami z opacnej strany, ja to pocuvam kazdu chvilu, ako si pacienti samodiagnostikuju cez internet, ty im spravis vysetrenia a zistis, ze nie nemaju to, co si mysleli, a ked nedas lieky,lebo netreba, este sa na teba stazuju, ze odmietas liecit(to ze na to, co im je staci pokoj na lozku a teply caj), velka cast pacientov si za svoje problemy moze sama, nechodia na preventivky, ked im povies, ze maju prestat fajcit, maju sa viac hybat, zvysit prijem zeleniny, lebo takto o par rokov budu mat problemy, mavnu rukou, o tych par rokov sa ukazu, ze toto vsetko mam, liecte ma a hned a najlepsie nech som zajtra zdravy, takemu uz musis dat lieky, lebo este par mesiacov a bude po nom, a na koho sa budu stazovat pribuzni? Na teba ako jeho lekara, lebo ved u teba bol, to, ze si mu radil nejaku prevenciu pred rokmi, aby sa do takeho stavu nedostal nikto nebude brat v uvahu,
A toto by malo byt posledne, co tu pisem, lebo zahltavame diskusiju uplne mimo temu, ktora je primarne o dr Antosovej

peter952
Odpoveď bola odstránená
588488
29. nov 2016

K pani doktorke chodime uz skoro 3r a ja si ju velmi vazim. Ma priateľsky prístup.maly ju ma rad.ked sme raz mali problem,tak mi dala svoje súkromne cislo a cislo na svojho manzela ze ak by sa nieco dialo mam volat na kazde cislo.to by niekto iny neurobil.. Mame ju velmi radi a vobec nie je dr ktora by davala larom farom antibiotiká.jedna mamicka tu pisala ze dava stale ant.urcite nie. Maly mal za 3r len raz a zial bolo to nevyhnutne.musela som aj ja.a to ze mamičku musela nahlásiť na sud.. Zial ona ine východisko nema. Jednoducho musi,tak isto ako kazdy pediater.. Tak ze to ze je mamicka na ni nabrusena je troska nepravom ked ze nahlasovať to musia.ja som s nou maximalne spokojna a zatial vzdy co mi poradila bolo dobre.

tatjana2
20. mar 2017

@peter952 len tak pre info, ATB nie su proti virusom, ale proti bakteriam. A je dolezite dobrat celu davku, aby zabrali. Je to rokmi a praxou overene, inak sa u daneho jedinca stane dana bakteria voci danemu ATB rezistetna.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
monikaavanessa
29. nov 2017

Dobry deň, chcela by som sa opýtať tých ktorí, sú uz pacientmi p.Dr:)
P.Dr ma platenú ambulanciu? Alebo len v prípade toho nadštandardnú? Dakujem

petronelka77
29. nov 2017

@monikaavanessa ma platenu, plati sa celorocny poplatok.

monikaavanessa
6. dec 2017

@petronelka77 veľmi pekne dakujem🙂 viem ze je 100ludi, 100chuti...ako ste spokojná vy? ;)

petronelka77
6. dec 2017

@monikaavanessa my sme velmi spokojni, uz sme tam zopar rokov. Vyborny pristup, odbornicka na mieste.

shiny_finy
4. jan 2018

@rozmyslajuciotec To, ze nahlasuje ludi co porusuju zakon a ohrozuju tym aj novorodencov ktori este nemozu byt ockovani jej len sluzi ku cti! Bodaj by takych ako ona bolo viac. V dnesnej dobe vas “rozmyslajucich” rodicov uz clovek s novorodencom nemoze pomaly vytiahnut paty z domu a je veznom vo vlastnom byte lebo s vasimi neockovanymi detmi sa bezohladne nahrniete vsade! Aspon u lekara by to malo byt bezpecne! Vdaka bohu za doktorku Antosovu, ktora chape co je jej povinnost!

shiny_finy
4. jan 2018

@peter952
@hildred Suhlasim Hildred! Ale kym nezacneme vo velkom nahlasovat tych ich “lekarov ktori akceptuju iny nazor” tak sa zial nic nezmeni :( Pomatencov bude vzdy dost ale lekari by ich mali (a maju povinnost!) ich nahlasit. Zial, robi to mizive percento z nich.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
shiny_finy
4. jan 2018

@peter952 Pošahancom ako ty by mali úradne odoberať deti aby aspoň tie mali šancu keď už ty nie.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
shiny_finy
4. jan 2018

@peter952 Je mi uprimne luto tvojho dietata/tvojich deti a aj nasej spolocnosti, v ktorej s nami budu zit deti vychovane uplnym sialencom ako si ty. Smutne.

monikaavanessa
Autor odpoveď zmazal
monikaavanessa
Autor odpoveď zmazal
monikaavanessa
Autor odpoveď zmazal
monikaavanessa
4. jan 2018

@shiny_finy
ohuzial, je naozaj zbytocne vyjadrovať sa k takýmto ľudom:/. Neuvedomujú si ake následky to všetko môže mať, nie len pre okolie ale práve pre ich dieťa! Čím viac neockovanych, tým väčšia šanca nákazy a šírenia nebezpečných chorôb ( ktoré sa po dlhých rokoch začali znova objavovat😞 ) takéto niečo by malo byť povinné a nie "povinne"! Bohužiaľ, tam by mali zasiahnuť kompetentný! V iných štátoch to funguje uplne inak, samozrejme ak sa tam vôbec taká inteligencia najde( odobratím dietata a pod.). Čo vzniklo za inteligentných tvorov v tejto novodobej dobe🙈😤. Stačí si zrátať 2+2.... A človek zistí že tento novodobý trend vôbec nie je taký bezpecny/bezpečnejši:/ tie vakciny sa veeelmi dávno kvôli niečomu vyvinuli, vďaka nim sme tu napr. Aj my teraz, vďaka nim sa tie choroby na ktoré sa denno denne umieralo( a vtedy nebolo pomoci) pominuli( potlačili sa). A práve teraz kvôli ludom ktorí si myslia že su trendy ak pojdu s Novou dobou, sa zacinaju obnovovat tieto smrteľné virusy😤.

monikaavanessa
4. jan 2018

Som zvedavá čím sa budú potom, o pár rokov obhajovať! Keď si porovnaju %mŕtvych po vakcinacii a +%tých ktorím kvôli nezodpovednosti ich rodicov vakcina nebola podana😞