icon

MUDr. Nidal Abutuaima

emmina1978
23. feb 2013

Dievčatá, aké máte skúsenosti s týmto porodníkom? Rozmýšľam že sa k nemu nahlásim do poradne, ale počula som na neho aj dobré aj zlé ohlasy. Aké máte s ním skúsenosti? Pozit? Negat? V čom?

Strana
z3
tricia99
14. dec 2020

@veva87 zle som sa vyjadrila ano ctg som myslela dakujem velmi pekne 🙂

sasa1983
Autor odpoveď zmazal
hmhm3
29. dec 2020

Baby prosím vás máte s ním niektorá skúsenosti čo sa týka vypísania na PN počas tehotenstva? Má s tým problém alebo nie? Prešla som k nemu len nedávno tak neviem vôbec odhadnúť aký má k tomu prístup. Ďakujem

mirdan
29. dec 2020

@hmhm3 ahoj mna vypísal v pohode najprv robil caviky ale presvedčila som ho... no už k nemu nechodím... rodila som pred rokom... je dosť náladový tak źalezi či máš dobrú naladu

hmhm3
29. dec 2020

@mirdan ahoj, ďakujem za odpoveď. A koľko pred nástupom na materskú to bolo? Lebo mňa z roboty tlačia do toho aby som sla od februára už na PNku pretože našli za mňa náhradu, je to malá firma a nemám chuť sa so šéfom naťahovať už kvôli tomu. Zatiaľ mám dá sa povedať len také bežné problémy aj keď stále mam nevoľnosti aj keď už som v 18. tt, a mávam migrény, tak sa bojím čo mi na to povie keď mám sedavé zamestnanie 🙄 neviem či mu to mam povedať takto po lopate alebo ako. Ty si ho ako presvedčila?

lydiapovazanova
8. mar 2021

@suoerzena Tiež rozmýšľam nad odchodom od neho 🤔

daniela1199
13. mar 2021

Super človek a super primár klobúk dole

luluska1234
10. máj 2021

Ahojte, myslite ze by ma vypísal na PN kvôli rizikovej práci? Som 4tt+4. 12.5 idem k nemu to budem 4+6tt, 2dni sa mi točí hlava z nízkeho tlaku, v práci dviham ťažké bremena a pracujem aj s liekmi a prostredie je často infekčné. Co myslite?

hmhm3
10. máj 2021

@luluska1234 myslím, že ťa vypíše ale vypočuješ si prednášku isto

luluska1234
10. máj 2021

@hmhm3 no snáď bude mať dobrú náladu. Tym infekčným prostredím myslím pacientov hospitalizovaných v nemocnici aby sme si rozumeli 🙊 držte palce

luluska1234
12. máj 2021

@hmhm3 nakoniec ma nevypisal povedal ze mam prísť o týždeň že to už uvidí viac (videl zvacsenu sliznicu a gestacny vak), tak som zatiaľ išla za obvodnou na PN, dôvod som si vymyslela lebo keby poviem ze som tehotna by ma poslala za gyne..

mirdan
12. máj 2021

@luluska1234 úplne chápem ... ale uvidis o týždne už uvidí hádam srdiečko a potom tá dá pn... mna to čaká 21.5. Ale už u iného lekára... tla snáď bude ochotny

luluska1234
12. máj 2021

@mirdan neviem ci uvidí srdiečko, bodaj by, mne to príde skoro 🙈bohaté stačí keď tam uvidí plod a žĺtkovy vak 🤞😁 no tak sa drz aj ty, prvý krát ideš k Dr. Po pozitívnom teste? 🙂

silvia2013
26. aug 2021

@zenaroka našla som tento príspevok až teraz, Poznaám Nidala osobne 25rokov ,/ ma za manželku moju naj kamosku / alebo aj viac a je to odbornik. Svojej robote sa rozumie. Samozrejme sa najdu zeny, ktoré nie su spokojne, ved neukojených zien je vela . Potom su take tzv citlivky, ktorým bolest sposobuje aj odber krvi. To je tak, ked primára komentuje zienka domaca, alebo predavacka 🙂

suoerzena
26. aug 2021

@silvia2013 to ze je jeho manzelka vasa naj kamoska vas opravnuje hodnotit jeho pracu?Tak ako u kazdeho lekara sa najdu aj pozitivne aj negativne ohlasy..nie som citlivka ale mne ako Dr.nevyhovoval. A predstavte si, ze nie som ani predavacka ani zienka domaca. Neviem co ma povolanie s tym spolocne🙈

tricia99
26. aug 2021

@silvia2013 Dobry den musim reagovat na vas prispevok to ze je odbornik je pravda ale to ze sa nevie spravat ku zenam je fakt je jedno ze je senzibilna na bolest alebo sa hrube spravanie musi vediet jednat s pacientom tak ako sa patri to ze sa ku vam tak nechoval neznamena ze taky nieje je velmi naladovy a je smutne ze niekedy maju zeny strach tam ist aku bude mat znova naladu to nieje vhodne na jeho vzdelanie... a tiez nechapem vasu pripomienku co ma spolocne vzdelanie zeny spolocne s tym jedine take ze vie sa jedine takto obhajit nic a ospravedlnit svoje spravanie ....

silvia2013
27. aug 2021

@tricia99 vzdy sa najdu zeny, ktore su nespokojne , lutujem vasho doma, ak nejakeho mate 🙂

silvia2013
27. aug 2021

@suoerzena to, ze poznam jeho rodinu neznamena, ze neviem posudit jeho pracu. Vždy sa najdu nejake labilne zenske, ktore nie su spokojne 🙂

tricia99
27. aug 2021

@silvia2013 mam doma milujuceho muza ktory ma vprvom rade uctu ku mne a nasej dcere a vie co je vhdone a slusne v rozhovore ak by vas to zaujimalo.Netereba ironiu ja som len napisalat ze sa nevie spravat je naozaj fakt neurazila som ja vas nesnazte sa o to ani vy niesom jedina tohto nazoru o nom tak ho neobahujte len na zaklade rodinnych vstahov ja ako o odbornikovi o nom nepochybujem aj ked je tiez len clovek pochybujem o jeho spravani...

verahanko
28. aug 2021

@silvia2013 to, že je niekto nespokojný s nim ako svojim doktorom, ihned znamena, ze je labilny ci nevzdelany? Alebo prave naopak, dokaze vyhodnotit fakty a konkretne situacie? Chodit so stresom k doktorovi, lebo spravi poradnu za minutu, nezodpovie otazky, vyjadruje sa vulgarne a nadava na sestricku, bez ktorej by bol strateny, nie je normalny pristup k praci. Napisat do spravy vysetrenia, ktore ndurobil, rovnako nie je v poriadku. Co to moze hovorit? Mozno to, ze je niekto prilis velky egocentrik? Samozrejme, ze to zenam, ktore sa za seba nevedia postavit, moze vyhovovat. Rovnako ako zenam, ktore to nepotrebuju riesit. Kazda sme ina a kazda si mozeme vybrat k akemu odbornikovi budeme chodit a ci potrebujeme pri poradni pocuvat, ze sestricke jeblo. Alebo ju nahanat, aby vysetril 150 zien denne a sestricku potom naozaj z toho jebne.

verahanko
28. aug 2021

@tricia99 suhlasim s vami, mam podobne skusenosti. Čím samozrejme nepopierame to, že je odborník. Avšak mnohé to napovedá o stave nášho zdravotníctva.

sasa1983
28. aug 2021

@verahanko ale každý má nárok si nájsť iného dr, nie? Gro pacientov čaká, že bude dr milý a bohvie ako empatický, ale naprosto väčšinou platí, že dôležitejšie je byť odborník, než pekne slušne vyzerajúci milý kamarát

verahanko
28. aug 2021

@sasa1983 ako som napisala, každý má právo sa rozhodnúť, komu bude chodiť. Každý lekár by mal byť odborník a nie je tomu tak a každý lekár by sa mal správať slušne, nie ako hulvat. Vacsina zien je pocas tehotenstva precitlivela a nepotrebuje pocuvat este vulgarizmy napriklad. Samozrejme, ze ma kazdy niekedy svoj den blbec, ale to neznamena, ze sa tu ma utocit na tych, ktori si nemyslia, ze je tento doktor pre ne vhodny. 😉 Plus u mna konci kazdy, kto ma nazor, ze rodi doktor. Nuz rodi zena, doktor je pri porode pritomny z niekolkych dovodov, ale nie pre to, ze by on rodil resp. Mohol posudzovat, ako velmi danu zenu kontrakcie bolia. Ak ide o respektujuce prostredie pocas porodov, tak ide to v cr, ide to v rakuaku, len Slovensko ma stale velky problem.

petra2022
15. jan 2022

Ja mám s ním osobnú skúsenosť z 10/2021 a musím povedať, že je to arogantný človek, ktorý už dávno nemal robiť primára alebo mal zatvoriť prax v PD, pretože si toho naváľal príliš na svoje plecia a to sa odzrkadľuje na jeho práci, na jeho prístupe k pacientkam. Nie som žiadna padavka, ktorá odpadne pri pichnutí injekciou, odrodila som 4 deti prirodzene, z toho synček mal 59 cm a váhu 4960 g pri pôrode a som šťastná, že som mala to šťastie, že ani pri jednom pôrode som tohto človeka nemala.
No pri hospitalizácii v októbri 2021, kedy som bola poslaná v 37. týždni tehotenstva mojím gynekológom s podozrením na preeklampsiu do pôrodnice do PE, som ešte len o dverách hneď dostala otázku, či si myslím, že je potrebná hospitalizácia, že prečo som tam vôbec prišla. Ja som mu odpovedala, že ráno som mala na poradni tlak 180/120, krv a bielkovinu v moči, že mám bolesti v podbrušku a veľmi silné bolesti hlavy, my on povedal, že takýto tlak vzhľadom k tomu, že som "veľká žena", mám okolo 90 kg, je úplne v poriadku, že také bolesti hlavy má aj on a bolesti v podbrušku, to nič nie je, mi naznačil, že mám ísť domov, na čo sa vďakabohu ozvala sestrička jeho a povedala, že by mali zmerať tlak a pozrieť aj CTG záznam. S veľkou nevôľou súhlasil a našťastie prišla jedna z mladých ukrajinských doktoriek, ktoré sa ma ujali. V nemocnici som strávila nakoniec 10 dní.

ivuska1515
16. jún 2022

Chodím k nemu uz od roku 2012. Ja som spokojna dochadzam z BA knemu. Nad zmenou velmi neuvažujem a to chodim momentalne na poradňu každý mesiac niekedy častejšie koli mojim zdrav.komplikáciám. V roku 2020 ma den pred vianocami ratoval kedze som potratila po neschopnosti doktorov na antolskej v BA kde podcenili moje zdravotne problemy a poslali ma domov stym ze je vsetko ok. Nemal mat ani službu prišiel, pomohol večer sa vratil od ženy z domu aby si ma osobne skontroloval ci je všetko ok a moze ma pustit domov. Nevravim nie vzdy ma svoj den je vidiet ze toho ma vela ale to mame vsetci. Ano niekedy veci povie na rovinu bez omacok co moze niektorym prist ako necitlive ale je uprimny priamy vysvetli a to som tam teraz bola naozaj ako na hodinach klavira stale lebo som krvacala a aj krvacam dost casto co mi cievky praskaju. Momentalne mam 14+6tt a som pn. Inak mam na neho aj sukromne cislo a keby cokolvek nema problem pomoct. Takze zamna spokojnost. (ano kazda sme ina mame ine poziadavky ale zamna spokojnost)

stella121
8. okt 2024

Ja som lepšieho gynekológa a odborníka nezažila!
Je to PÁN doktor ! Fakt super prvé som rodila v Bojniciach a nikdy viac
Chvala bohu som sa s druhou rozhodla pre neho a rodila som v pe! Ja ho odporúčam všetkými 20timi

scorpionflower1
8. okt 2024

@silvia2013 tak tieto vase reci svedcia len o tom, ze len nekriticky reprodukujete to, co vam on (alebo jeho zena) povedia. Aj predavacka vie zhodnotit ked sa niekto k nej sprava ako debil. Ani odbornost nedava ludom pravo na to, aby sa spravali arogantne. Zeny maju pravo na slusnu komunikaciu a aj na primerane podane informacie nech maju vzdelanie akekolvek. Ak ma nechut komunikovat s ludmi, nech ide robit do pitevne, tam nebude musiet.
Z vasho komentara citit nekritickost voci autorite, aroganciu a plytkost.
Ja.poznam dve zeny co pri nom rodili, jedna bola spokojna, druha porod pri nom oznacila ako peklo a vobec s jeho spravanim nebola spokojna. A ani jedna z tychto dvoch nie je hlupa ako to nqznacujete.

Strana
z3