icon

Nosíte lekárom pozornosti ako kávu či bonboniéru?

30. aug 2025

Nosíte lekárom pozornosti? Nemyslím peniaze, ale kávu, fľašu, bonboniéru apd?

Strana
z4
dskjhfdlkdjhl
30. aug 2025

Nie, nenosim.

doriiis
30. aug 2025

Nie,nenosím.Kvoli tomuto debilnému zvyku to mnohokrát vyzerá v tých ordinaciach tak,ako to vyzera

anonym_0aef9a
30. aug 2025

Čo si sa s koňom zrazila? Veď to je úplatok, chcela skončiť v base?

sisska96
30. aug 2025

Ja Nie. Ale staršia generácia ano, u nich je ešte to zvykom

autor
30. aug 2025
@anonym_0aef9a

Čo si sa s koňom zrazila? Veď to je úplatok, chcela skončiť v base?

@anonym_0aef9a ja nenosím, nikdy. Len sa pýtam.

anonym_634281
30. aug 2025

nie. by som sa akosi hanbila či náhodou to nie je málo.

anonym_0aef9a
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_0aef9a ja nenosím, nikdy. Len sa pýtam.

@anonym_autor tak sa nepýtaj hlude otazky

anonym_634281
30. aug 2025
@sisska96

Ja Nie. Ale staršia generácia ano, u nich je ešte to zvykom

@sisska96 staršia generácia? kdeže 50 - 60 roční už určite nie. možno tak 75+

petamich
30. aug 2025

@anonym_autor nie

earlgrey
30. aug 2025

Nie, ale bežne vidím ako babky nosia, kávu, čokolády a ešte sa ani nehanbia to dať lekárke alebo sestričke, keď už tam je ďalší pacient 🤣

januska12323
30. aug 2025

Nie.

laurinka27
30. aug 2025

Nie, ale stále je to bežné (aspoň u nás na východe). Keď už inak nedajú, tak asi jediná vec, čo poteší, je za mňa med. 😝

autor
30. aug 2025

Môj manžel ( 35r) stále nosí lekárom nejaké pozornosti. Za skorší termín bonboniéru, za žiadanku na MRI fľašu a kávu, potom pánovi ma MRI druhú fľašu a kávu, za rehabilitácie tiež niečo. Svojmuj lekárovi a sestričke nosí croissant a teplú kávu. A poviem vám odkiaľ to má. Má sestru lekárku v inej nemocnici (40) a ona nám vždy povie, dali ste im niečo? Dokonca nám nosí domov to, čo podostávala, aby to on potom dal lekárom svojim. Minule mal termín na internom, lekárka mu vyhovela a dala skorší termín a jeho sestra utekala k nám domov a doniesla nám prezenty pre lekárku. On to samozrejme cestou tam zabudol a nadával celý čas, plus mu volala sestra, či všetko dopadlo dobre, či jej dal čo mu doniesla. Čiže zjavne to je a lekári to čakajú....

doriiis
30. aug 2025

Tvoj manžel je blbec a jeho sestru radšej nekomentujem

viestta
30. aug 2025

@sisska96 ani patdesiatnici nenosia, ani moje dve dochodkyne a to jedna ma 60+ a druha 70+ a nic nenosia

pribinak
30. aug 2025

Nie nenosím. Píšem recenzie na net.

Ak si tu niektoré myslite že kávu bonboniéru fľaše a obálky nosia len babky a dedkovia tak ste na veľkom omyle

Tento folklór veselo kvitne u všetkých generácii, viem to úplne presne, pol mojej rodiny sú zdravotníci

anonym_4544dc
30. aug 2025

veď nech sa tu vyjadria sestričky 🙂 ja jednu poznám a Tá ma plne skrine “pozorností” musím povedať, že teda milá nieje vôbec - ale to je táto ktorú poznám - nehovorim to na všetky. A taktiež kolegova žena je zubárka. Tá ma tiež plné tašky …

anonym_e1b5c1
30. aug 2025

Sestrickam nosim ano a aj ked mi deti lezali v inkubatore sme sa nanosili vela kosov,dezertov cokolad,spoluleziaca kupila na odelenie mikrovlnku,co mali pokazenu.Urcite by som doniesla lekarke ktora by napriklad vedela vyliecit alebo zvolila vhodnu leicbu na rozne ochorenia.Ale k vseobecnej ak idem na preventivku nenosim ale napr ked idem po paragraf tak kludne donesiem kavu,caj cokoladu.

autor
30. aug 2025
@pribinak

Ak si tu niektoré myslite že kávu bonboniéru fľaše a obálky nosia len babky a dedkovia tak ste na veľkom omyle

Tento folklór veselo kvitne u všetkých generácii, viem to úplne presne, pol mojej rodiny sú zdravotníci

@pribinak presne tak, je to normálne a zaužívané. Mám pocit, že zdravotníci to robia ešte viac.

jana_eyre_2
30. aug 2025

Nie, vôbec.. mne je to maximálne trapne.. mám kamarátku lekárku a vraví, že ju poteší niečo sladké, ale necaka to.. moja svokra k lekárovi ani inak ako s niečím v ruke nejde.. 🤷🏻‍♀️ jej vec..

pribinak
30. aug 2025
@anonym_autor

@pribinak presne tak, je to normálne a zaužívané. Mám pocit, že zdravotníci to robia ešte viac.

@anonym_autor áno, je to hlboko v nás, vytvárame si tým dojem že potom budú sestričky milšie a lekári starostlivejši

anonym_e1b5c1
30. aug 2025
@pribinak

@pribinak Robil som vo Viedni v nemocnici a tam si mal vidiet co ludia nosia,ako nas foklor?Tak sli peniaze do obalky 50 vyssie,drahe cokolady,nie lacne Milky a,torty,chlebicky,.Za peniaze od ludi kazdy na narodeniny dostal 100€ a ro len sestrickam,ktovie kolko podostavali lekari.Takze v AT je to este lepsie,co sa tyka vsimneho.

pribinak
30. aug 2025
@anonym_e1b5c1

@pribinak Robil som vo Viedni v nemocnici a tam si mal vidiet co ludia nosia,ako nas foklor?Tak sli peniaze do obalky 50 vyssie,drahe cokolady,nie lacne Milky a,torty,chlebicky,.Za peniaze od ludi kazdy na narodeniny dostal 100€ a ro len sestrickam,ktovie kolko podostavali lekari.Takze v AT je to este lepsie,co sa tyka vsimneho.

@anonym_e1b5c1 prosím ta, tu tie obalocky tiež obsahujú pekne sumy, na toto slovac peniaze nájde vždy

anonym_893881
30. aug 2025

Teraz nam jeden manžer kúpil kavovary aj pre sestry aj pre lekarov a nikto ho nezavrel😃😃😃. Stane sa ze da nejaky pacient aj peniaze automaticky sa to da do sponzorskych a kupi sa niečo pre všetkych ako napr ked si viac našetrime na gauč alebo kreslo. Ked mne lekar kolega pomohol doniesla som mu velku tasku zdobenych medovnikov, kolegyne zvyknu dat kvaskovy chleba, vajíčka a kačicu domace kobasy proste take veci čo doma urobime. Inak sa staram o pacientov rovnako či mi nieč daju alebo nie ...dokonca sa stane se dame pacientom aj kolač ked niektora z nás napečie Občas ked je naročna služba ako včera bola ARO akcia čokolada na stole mi fakt pomohla.

autor
30. aug 2025
@pribinak

@anonym_autor áno, je to hlboko v nás, vytvárame si tým dojem že potom budú sestričky milšie a lekári starostlivejši

@pribinak ja to v sebe práveže nemám, ale muž sa ma stále pýta, čo si doniesla lekárovi, čo si mu dala? Čo by som mu dala, nič. U nich tým, že setra je teda lekárka, to videli doma takto roky, že to takto funguje. Mám kamoša primára a ten mi stále hovorí, že ja darmo vysvetľujem tým ľuďom, že ja čokoládu nepijem.

anonym_f0a8bd
30. aug 2025

A keby som chcela rehabilitačnej poďakovať lebo sa rok o syna starala tak tiež to je odveci? nejakou aj pozornosťou aj ked sme ju vychvalili ale Za jej ochotu aj ako človeka.

pribinak
30. aug 2025
@anonym_autor

@pribinak ja to v sebe práveže nemám, ale muž sa ma stále pýta, čo si doniesla lekárovi, čo si mu dala? Čo by som mu dala, nič. U nich tým, že setra je teda lekárka, to videli doma takto roky, že to takto funguje. Mám kamoša primára a ten mi stále hovorí, že ja darmo vysvetľujem tým ľuďom, že ja čokoládu nepijem.

@anonym_autor no áno kvety a čokoládu nepijem …to by si podaktorí mohli vyvesiť na dvere

Ja píšem recenzie, dobre aj zle

anonym_05e7f8
30. aug 2025
@doriiis

Nie,nenosím.Kvoli tomuto debilnému zvyku to mnohokrát vyzerá v tých ordinaciach tak,ako to vyzera

@doriiis ty už vypni net lebo strácaš nad sebou kontrolu

anonym_e1b5c1
30. aug 2025
@pribinak

@anonym_e1b5c1 prosím ta, tu tie obalocky tiež obsahujú pekne sumy, na toto slovac peniaze nájde vždy

@pribinak No to neviem ako na Sk,na Sk max kava ale ved dobre,nemusia nic nositPisem NEMUSIA NIC NOSIT .Obalky tak lekari mozno.Lenze nie je to slovensky folklor v Rakusku to je este viacej,tam peniaze sestram na odeleni sa davali pri odchide nosili do sesterskej obalky.Ale sa to zbieralo spolocne a ked mal niekto narodeniny dostal 100€ na stole stale sladkosti,kolace,kava zdarmo.No tak to bolo hej dobre 🙂

anonym_e1b5c1
30. aug 2025
@anonym_f0a8bd

A keby som chcela rehabilitačnej poďakovať lebo sa rok o syna starala tak tiež to je odveci? nejakou aj pozornosťou aj ked sme ju vychvalili ale Za jej ochotu aj ako človeka.

@anonym_f0a8bd nie ,takej by som aj welnes zaplatila.Ako aj nase deti o 2 mesiace skor sa narodili ale vdacne, ved sa nam starali o deti a zachranili ich.Nelutujem a stale by som takto nosila,to ako vdaka je malo aj.

misinka0611
30. aug 2025

Nie, nenosím. Každopádne robí sa to a málokto tu napíše, áno dávam.

Ja som nedávno bola na výbere mandlí so synom. Na izbe bolo dievča s mamou a to dievča sa opýtalo, že " mami a kedy dáme ten darček pani doktorke? " A mama, že to teraz nerieš, to potom, trošku bola v rozpakoch, že to dcéra takto priamo sa opýtala, keď som bola akurát na izbe.

Strana
z4