icon

Nosíte lekárom pozornosti ako kávu či bonboniéru?

30. aug 2025

Nosíte lekárom pozornosti? Nemyslím peniaze, ale kávu, fľašu, bonboniéru apd?

Strana
z4
oli18
31. aug 2025
@sisska96

Ja Nie. Ale staršia generácia ano, u nich je ešte to zvykom

@sisska96 ani starsia generacia sa neda zovseobecnovat. Praveze vy, mlade, nosite od jasliciek, po maturitu. To je porovnatelne s lekarmi.

sisska96
31. aug 2025
@oli18

@sisska96 ani starsia generacia sa neda zovseobecnovat. Praveze vy, mlade, nosite od jasliciek, po maturitu. To je porovnatelne s lekarmi.

@oli18 co nosíme komu?

aurora33
31. aug 2025

@anonym_autor nenosím. Je to ich práca.

anonym_a9f70f
31. aug 2025

Ale aby som dodala 🙂 syn ma najlepsiu pediatricku na svete … aj s pani sestrickou…. Oni objavili veci na ktore by v malo kto prisiel . Tak na Vianoce im vzdy donesiem nejaky balicek typu krem na ruky z drahsich znaciek a bambucle maslo a drahsie cokolady z cokolaterie napr 🙂 inak v zivote nikomu nic😊

dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
oli18
31. aug 2025
@sisska96

@oli18 co nosíme komu?

@sisska96 no ucitelom predsa.

marca12
31. aug 2025

@anonym_autor Bezne nenosim. Ale ked nam otca jeden lekar zachranil a bez uplatku ho uprednostnil a dal mu co najskorsi mozny termin operacie,tak som z vdaky niesla darcekovy kos. Nie je to uplatok,ale vdaka. Ale toto pochopi len clovek,ktory zazije taky stav,ze ta vytiahnu hrobarovi z lopaty. Tomu lekarovi by si dal aj posledne,tak si vdacna.

vevesh
31. aug 2025
@anonym_autor

Môj manžel ( 35r) stále nosí lekárom nejaké pozornosti. Za skorší termín bonboniéru, za žiadanku na MRI fľašu a kávu, potom pánovi ma MRI druhú fľašu a kávu, za rehabilitácie tiež niečo. Svojmuj lekárovi a sestričke nosí croissant a teplú kávu. A poviem vám odkiaľ to má. Má sestru lekárku v inej nemocnici (40) a ona nám vždy povie, dali ste im niečo? Dokonca nám nosí domov to, čo podostávala, aby to on potom dal lekárom svojim. Minule mal termín na internom, lekárka mu vyhovela a dala skorší termín a jeho sestra utekala k nám domov a doniesla nám prezenty pre lekárku. On to samozrejme cestou tam zabudol a nadával celý čas, plus mu volala sestra, či všetko dopadlo dobre, či jej dal čo mu doniesla. Čiže zjavne to je a lekári to čakajú....

@anonym_autor z mojho okolia, niektori nosia, niektori nie. Ale je vyznamny rozdiel v zdravotnickej starostlivosti, ked nosia a ked nie. Ti, co nosia, maju skor terminy, lepsie sa im venuju, skor sa dostanu na specialne testy a operacie, nemaju problem s sk zdravotnictvom. A ti, co nenosia, tak "len v rade stoja", terminy velmi daleko a len nadavaju na system, ake dlhe cakacky su, ako sa nikam na vysetrenie nevedia dostat, ze ich lekari nechcu brat.....tak si vyberte🤐🤐🤐🤐samozrejme, oficialne nikto nic nechce, akykolvek dar je podplacanie, ale je tam to ale....

dora281
Autor odpoveď zmazal
viktoriaandrascik
31. aug 2025

nie

slovakboy
31. aug 2025

@anonym_autor ja keď sa vystrábim zo zranení, plánujem sa poďakovať urgentu a záchranárom, ktorí boli úžasní. Kúpil som už bonboniéru a priložím k nej ďakovný list.

sisska96
31. aug 2025
@oli18

@sisska96 no ucitelom predsa.

@oli18 čo?

beronsche
31. aug 2025
@anonym_autor

@pribinak presne tak, je to normálne a zaužívané. Mám pocit, že zdravotníci to robia ešte viac.

@anonym_autor to, že je to zaužívané, ešte neznamená, že je to normálne!!

alenka58
31. aug 2025

moja lekárka mi povedala, že si neželá žiadne prezenty, lebo potom chodí domov ako vianočný stromček

sulong
31. aug 2025

Nie nenosím a ani nebudem

tim23
31. aug 2025

Píšem už do druhej podobnej diskusie.. Prečo a načo nosíte dary lekárom? Učiteľom? Načo dávate tringelt čašníčkam? Ja toto nikdy nepochopím. Všetci majú za svoju prácu zaplatené a ešte plus vy platíte aj tú škôlku, vyšetrenie u dr a obed v reštaurácii. Ešte k tomu všetkému treba niečo dávať? Prečo predavačke v kauflande keď vám nablokuje nákup, nedáte z nákupu nejakú čokoládu alebo inú pozornosť? Veď vás milo obslúžila. Prečo nedáte smetiarom, ktorí vám vynášajú dvojtýždňové zapáchajuce odpadky nejaké drobné alebo bonbonieru? Toto je tak sprostý zvyk že to ani pravda nie je.

anonym_04a203
31. aug 2025

@anonym_autor mne jedna konkrétna sestrička veľmi vždy pomáha, málokedy si berie za potvrdenia peniaze, ozaj robí nad rámec toho, čo by mala.. Takže áno, jej srdečne zoberiem vždy nejakú kávu aj bombonieru 🥰 a neberiem to ako úplatok a ona tiež nie.. Nosila som jej aj hand made výrobky keď som tvorila 😊 a nie len lekárom, dávala som veci aj zamestnankyni obce, lebo som s tým proste pracovala 🥰

anonym_b4140a
31. aug 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 dora sprostá, koho by si ešte rada zniesla zo sveta?

dora281
Autor odpoveď zmazal
oli18
31. aug 2025
@sisska96

@oli18 čo?

Nepij uz 🤣

sisska96
31. aug 2025
@oli18

Nepij uz 🤣

@oli18 hlúposť kvitne zase 😉

oli18
31. aug 2025
@sisska96

@oli18 hlúposť kvitne zase 😉

@sisska96 namiesto pochopenia pisaneho textu, stale davas otazky? Ako bolo napisane vyssie, pre hlupeho kazdy hlupy.🙉 To, ze si mlada neznamena, ze si aj bysta a a mudra. Ty naozaj nie.
A nepis mi uz, chod sa vyspat z 🦧

marusiao
31. aug 2025

nie, nenosím nič

sisska96
31. aug 2025
@oli18

@sisska96 namiesto pochopenia pisaneho textu, stale davas otazky? Ako bolo napisane vyssie, pre hlupeho kazdy hlupy.🙉 To, ze si mlada neznamena, ze si aj bysta a a mudra. Ty naozaj nie.
A nepis mi uz, chod sa vyspat z 🦧

@oli18 tak na čo si mi začala písať? Musíš byť kyslá stará teta

Strana
z4