icon

Oplatí sa priplatiť si a rodiť na súkromnej klinike?

izabelkas
14. dec 2013

Zisťujem info skôr ako som tehotná. 😀 Prípravu neradno podceniť. 😀

katkakovac
14. dec 2013

Ja som riešila podobnú otázku. Ak by som nemala zdravotné problémy, rodila by som v Trenčíne, majú dobré referencie. Ale problémov mám viac, tak som sa rozhodovala kde. Sanatórium Koch ťa vyjde cca 1300 €. Pozri si komenty a fotografie, na mňa to zapôsobilo. Potom som však zistila, že existuje štátna pôrodnica, kde sa k tebe budú správať, akoby si si to zaplatila: Banská Štiavnica. Bola som osobne obzrieť, je to síce staršie oddelenie ale prístup je neporovnateľný. Rodila tak pred rokom kamarátka a doteraz v dobrom spomína. Máš k dispozícii nemocničný hotel aj zo stravou za 16,60 € na deň a môžeš tam byť akokoľvek dlho vopred. Strava vraj nemocničná, ale vieš sa stravovať inde. Keď ti začne pôrod, si na ten izbe, až pokiaľ nie si už príliš otvorená, potom ideš na sálu. Prístup sestričiek a personálu všade oceňovaný, mňa ochotne povodili po oddelení, aj keď bol čas obeda. Kamarátka si pochvaľovala aj pôrodnú asistentku aj doktora. Ja idem rodiť tam. Aj keby som mala byť dva týždne na hoteli a potom byť na nadštandarde, tak ma to vyjde do 500 € za celý čas. Poštuduj si rôzne stránky, kde hodnotia pôrodnice. Ja som si vybrala podľa toho 😉

izabelkas
autor
15. dec 2013

Fiha to som neuvazovala ist mimo Bratislavy, skor som rozmyslala ist k doktorovi ku ktoremu by som chodila cely cas pocas tehotenstva. Este si to viac postudujem a pozistujem, dakujem Ti zatial za info. 🙂

mimake
15. dec 2013

@izabelkas moj osobny nazor: kaslat na to ci to tam ci onam je alebo nie je pekne a ako sa spravaju k tebe (samozrejme odtial potial) nemocnicu si podla mojho nazoru treba vyberat podla odbornosti lekarov, ( nie len gynekologov ale aj detskych ak by sa nebodaj nieco stalo) kolkymi inkubatormi disponuje nemocnica, ci ak sa nieco pokasle ostava dietatko tam alebo ho prevazaju inde, ci disponuje krvnou bankou (ci ako sa to vola) proste najhlavnejsie je aby bolo co najlepsie postarane o babatko a moje pohodlie je az na poslednom mieste. Tym nechcem povedat ze sukromne kliniky to vsetko nesplnaju, udala som len body podla ktorych by som si vyberala ja.

kuwait
15. dec 2013

ja som skepticka,rodila som na privatnej klinike,vyzeralo to tam ako v 5 * hotely,absolutny luxus od recepcie az po izby(2 izbove apartmenty s obyvackou,velka chladnicka 2 televizory,kupelna) ,najmodernejsie pristroje,zariadenie ale personal sice mily ale aboslutne neprofesionalny a hygiena?Dostala som tam infekciu a 2 tyzdne som bola na silnych antibiotikach .Nebolo to na Slovensku ,mozno tam je to ine ale moja skusenost so sukromnou klinikou tu bola otrasna.

ariadna22
15. dec 2013

@izabelkas ja by som na to nekašlala, majú rôzne postupy pri pôrode, napríklad v piešťanoch sa rodí na chrobáka, lebo tam majú takú kozu a v trenčíne rodíš na normálnej posteli, žiadne vyväzovanie nôh, dieťa na teba položia ešte so šnúrou, v piešťanoch ho odstrihnú a berú preč, to je veľmi dôležité...

izabelkas
autor
18. dec 2013

@ariadna22 Ach to som nevedela, ze su vsade ine taketo postupy. Rada by som rodila len v Bratislave, tak dufam, ze aj tu najdem miesto kde budem spokojna. Ci? Nepotrebujem luxus, ale chcela by som co najmenej zasahov do tela, ja si nezelam ziadne vyvolavacky, epiduralky, nastrihy a nic co nebude nevyhnutne. Skoro keby tam doktor ani nebol. Preto by som si aj priplatila, ze nech mi daju vsetci pokoj a zasiahnu az ked by to bolo treba.

silsil
18. dec 2013

ako moja rada: keď začnú kontrakcie, byť čím viac doma, ja som prišla do nemocky o 15tej, hodinu prijem, a za 2h uz bol maly na svete, a v tej chvili ked uz ide sa na to, je ti ozaj jedno kde si 🙂 a ci sa pozeras na pekne kachlicky alebona stare 🙂 a kamaratka rodila v Hainburgu, iba porod, a noc tam, a sla domov a vyslo ju to 500evri

silsil
18. dec 2013

@izabelkas a podla mna na tieto tvoje poziadavky sa staci dohodnut s dr

alexandra1104
18. dec 2013

@izabelkas neviem naco vymyslate zo sukromnimi su aj pekne normane stastne nemocnice a mozno aj kvalitnejsi doktory ale ked chce clovek vyhadzovat peniaze za nic tak nech sa paci

mabliss
18. dec 2013

Ahoj, pokiaľ sa bavíme o BA, tak jediná súkromná je Koch. Áno-pohodlie,luxus,návštevy na izbe atď. ALE, v pripade problému s Tebou alebo bábätkom prevážajú do štátnych nemocníc. Takže sa musíš rozhodnúť sama, že čomu dáš prednosť. Mne to pohodlie nechýbalo, rodila som na Kramároch, nemala som zazmluvneneho lekára.

ariadna22
18. dec 2013

@izabelkas to sa spýtaj aj na forach ako prebieha pôrod tam a tam, lebo rodiť na chrobáka je oproti tomu rodiť do postele úplne naprd

izabelkas
autor
24. dec 2013

@mabliss Ja nepotrebujem žiadny luxus, práveže to sa mi ani moc nepáči, lebo si uvedomujem ako to preplatím, ale ide mi o to aby sa ku mne správali jemne a s citom a nie ako s dobytkom, lebo taký pocit mám zo štátnych zariadení. Možnože na to stačí podplatiť doktora, ale nechcem aby sa to bralo ako nejaké úplatky a aby aj on riskoval prácu. Ja len chcem, aby ma napríklad nenastrihovali zbytočne a toho sa bojím, že by mi sľúbili, že to neurobia a aj tak by to napríklad preventívne urobili a nepomôžem si.

kikuleenka
24. dec 2013

@izabelkas rodila som u Kocha a odporucam, pristup sestier a lekarov sa so statnou nemocnicou neda porovnavat, ja som na spravanie sa personalu velmi citliva a tu ma na rozdiel od Antolskej vobec nesklamali...pre mna to bolo pre moj dobry pocit dolezite a nelutujem ani jeden zaplateny cent 🙂

mabliss
24. dec 2013

@izabelkas Absolútne ta chápem,mala som podobné myšlienky. Ono je ťažko predpovedať,ako bude pôrod prebiehať a čo všetko treba ale netreba urobiť...nastrihu sa boji každá ako čert kríža... 🙂 aj ja som sa bála...Ja som nikoho nepodplacala, ani neviem,ako by som to spravila...🙂 Doktori boli veľmi milí, fakt profici. Samozrejme,nič nie je dokonalé, hlavne sestry-no comment. Ale ako dobytok som sa necítila a hlavne novorodenecke oddelenie je tam na 1ku s hviezdickou. A to je dolezite.

mabliss
24. dec 2013

@izabelkas btw.... že ani sukr.centra nemusia byť dokonalé si môžeš prečítať na inom fóre, príspevok malymisko: https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/sanatorium-koch-ako-prebieha-porod-a-skusenosti-mamiciek/

moon1979
24. dec 2013

@izabelkas prvého som rodila vo fakultnej (nikdy viac), druhého som išla odrodiť do Kocha (cestovala som 100km) ale nelutujem ani cent 🙂 a vôbec mi nešlo o "pozlátko" ....

izabelkas
autor
24. dec 2013

@kikuleenka Ak sa mozem spytat kolko vychadza porod aj s ubytovanim a zazmluvnenim lekara? Maju na stranke cennik, ale neviem ako dlho tam treba byt po porode. 🙂 A to je pravda, ze ak by sa nieco stalo tak prevazaju dieta a matku do normalnej nemocnice? Cakala by som, ze su vybaveni. A este sa mozem spytat na osobne otazky, ci ta nastrihavali alebo tak? Lebo ja si to neprajem a kvoli tomu by som tam sla, aby mi nerobili rutinne zakroky, ale az ked by to bolo fakt treba. Tiez dost by som asi tazko niesla, keby sa na mna nejaka sestricka len zle pozrela. 😀 Ja som taka citlivka na toto aj v beznom zivote. 🙂

izabelkas
autor
24. dec 2013

@mabliss Juj to si ma potesila teraz velmi, budem si ja musiet precitat este vela toho kym sa rozohodnem. Iba som si na zaciatku myslela, ze rodit by som mala, alebo snad by som chcela u doktora ku ktoremu som chodila aj pocas tehotenstva a uz ho poznam trochu. Preto to riesim uz teraz, este netehotna s planom byt tehotna mozno coskoro ak sa podari. Hihi. 😀

izabelkas
autor
24. dec 2013

@moon1979 Co Ti v tej fakultnej urobili? 🙂

@mabliss Samozrejme, ze viem a s tym ratam, ze nie vzdy aj zaplatene je lepsie ako veci co su zadarmo. Tiez ide o to ako to vnima dany clovek, aj celkove okolnosti, s tym uz zial nic nenarobime.
Urcite by som prezila tak ako aj ostatne zeny beznu nemocnicu, ale dost sa toho obavam, kedze viem, ako lekari niekedy odflaknu svoju pracu. Aj ked dufam, ze to je menej pripadov ako tych kde sa snazia na maximum. 🙂
Priatel s tym nema problem po financnej stranke mi to zaplatit, ale tak uvazujem, ci to za to stoji, ci to nebudu len vyhodene peniaze, pretoze mozno by sme dopadli dobre aj v beznej nemocnici, iba ked ja som taka citlivka a nemam rada ked mi robia nieco coho by osm sa mohla usetrit. 🙂 Tiez z toho dovodu nechcem epiduralku, citala som si ake je to svinstvo. Myslim si, ze tu bolest zvladnem a pre moje telo aj dieta bude lepsie bez epi...

mabliss
24. dec 2013

@izabelkas Dobre robíš, že myslíš na to už teraz. Nie je ľahké sa rozhodnúť. Držím prsty v snažení aj v spravnom rozhodovani. Pekné Vianoce! 🙂

kikuleenka
24. dec 2013

@izabelkas rodila som v marci, hospitalizacia po porode bola v cene porodu (vtedy 1200 eur), ked ma prijali, vyzeralo to, ze uz rodim, bola som na 5 cm, na vsetko sa pytali (ci mozme oholit, klystir - bolo to na mojom uvazeni), ponukali fit loptu, na izbe velky sprchovy kut, krcah caju na izbe atd.), kedze sa vsak 3 dni nic nedialo a bola Hanka ohrozena, nakoniec sla sekciou (bola KP a bola som uz na 7 cm bez kontrakcii, mohol prepadnut pupocnik), muz mohol prist kedy chcel, aj laktacna poradkyna..vsetci slusni, starostlivi...

izabelkas
autor
24. dec 2013

@mabliss Dakujem krasne, aj ja Ti prajem krasne Vianoce. 🙂

Citala som si ten prispevok od malymisko uz pred par dnami, no co ja viem, na mna neposobi hlavne ten pan co to pisal dobre. Podla mna je riadne namysleny, skritizoval by uplne vsetko.

izabelkas
autor
24. dec 2013

@kikuleenka Aha ta cena 1200 eur za porod sa mysli, ze uz je konecna? Tak to je super potom, ja som myslela, ze k tomu je este ubytovanie zvlast, to uz mi vychadzalo snad aj 2500 eur s doktorom a apartmanom. 😀 To uz sa mi videlo hrozne vela penazi, ale tych 1200 si myslim, ze by sme v pohodke dali, zase nie je to az take strasne, ked si mozem usetrit traumu. 🙂 Ach sekciu ja nechcem, dufam, ze to nebude nevyhnutne. ☹

izabelkas
autor
24. dec 2013

Nad lekarom rozmyslam, ze by som si nevyberala, mali by tam byt snad vsetci dobri. Mne staci ked ma nechaju vsetci na pokoji a budu zasahovat minimalne. 🙂 Radsej nech sa trochu a mozno natrhnem pri porode ako urcite a zbytocne, aby mi robili nastrih. 🙂

mabliss
24. dec 2013

@izabelkas Ďakujem. Je to len a len na Tebe,ako sa rozhodnes. Na vsetky pôrodnice nájdeš pozitívne aj negatívne názory. Neide vždy len o peniaze, aj my sme na sukr.porodnicu mali-aj napriek tomu som tam nešla. A nepôjdem ani nabudúce,ak bude príležitosť. A k tomu prispevku od malymisko....jasné,chlapi to vnímajú inak, ale to,že menované zariadenie umožní zazmluvnit lekárku bez atestacie je dosť čudné...a o sestrach a recepcii sa tiež viacerí vyjadrili kadejak. Ono to už tak na Slovensku chodí...zaplatit a nič nechciet. Ešte si skús pozistovat aj porodnicu Hainburg...veľa som o tom čítala, nie je to ďaleko, akurát "trošku" drahšie. Ale to je Rakúsko, to je už "iná káva"... 🙂

moon1979
24. dec 2013

@izabelkas nazri do diskusie Koch, niečo málo som tam aktuálne uviedla 🙂 ale keby som ti chcela opísať celý priebeh musela by som zapísať toho velmi vela ...

izabelkas
autor
24. dec 2013

@mabliss No to nie do Rakuska by som nesla, ja chcem rodit iba v Bratislave, tak isto ta Stiavnica, verim, ze moze byt dobra, ale mne sa nechce cestovat a byt v strese, ci pridem vcas, pripadne tam uz byvat tyzden vopred na hoteli, tolko ma vyjde aj Koch... Zatial som rozhodnuta pre Koch, ocakavam ze to nebude perfektne mozno do bodky, ja tiez necakam vela, len to co som uz popisovala, mily pristup, porod bez stresu, kriku a zbytocnych zasahov do tela. To uz ci ma pride sestricka pozriet cez den raz alebo 5x mi az tak nevadi. 🙂

izabelkas
autor
24. dec 2013

@moon1979 Ďakujem budem si to citat, ale nechcelo sa mi to citat vsetko kedze uz je to zalozena tema aj davno, ale vsak ked budem tehotna budem mat cas si to precitat cele. 🙂

kikuleenka
24. dec 2013

@izabelkas drzim palce, hlavne sa nic neboj, aj ta sekcia sa da prezit...ale fakt mali snahu nechat ma rodit prirodzene (aj ked slo o KP, kedze odhad vahy bol cca 2500g), ale radsej sekciou ako ohrozit babo 🙂