Pôrod na Antolskej 2012
Ahojte mamicky a buduce mamicky... vedeli by ste mi poskytnut nejake blizsie info o porodnici na Antolskej (vase aktualne skusenosti)? Taktiez by ma zaujimalo, ci ste si zazmluvnovali doktora..., pripadne ci by ste mi vedeli odporucit niekoho z vlastnej skusenosti? Viem, ze tu uz v par temach Antolska figuruje, ale zaujimali by ma najaktualnejsie informacie 🙂 Tak ak mozete, poradte..., budem vam vdacna 🙂
@sisinka26 Ahoj, mam termin 31.10., no podla velkosti babetka uz 22.10. ...tak uvidime ako sa Nelka vypyta na svet 🙂 Doktora si nezazmluvnujem, no na vela z nich citam len same chvaly....Pre Antolsku som sa rozhodla kvoli tomu, ze tam robia bonding (prilozenie dietatka hned po porode), no ako citam nie je ani toto pravidlo.
Obavam sa len, aby sme netrpeli tym, ze nas rodi velmi vela. Posledne mesiace registrujem enormny narast tehuliek.
Drzim palceky, aby to prebehlo hladko a k nasej spokojnosti 🙂
@danielaspa ahoj, my sme vcera boli v poradni, uz mame 3000 g, takze tiez rastieme ako z vody. Moje kamosky tiez rodili na Antolskej bez zazmluvnenia a velmi si pochvalovali. Celkovo aj na predporodnom kurze, ked sme rozoberali porodnice tak porodne duly hovorili, ze im velmi aktualne stupa skóre. Takze pocuvam len to najlepsie. Neviem ako to bude s mojim terminom, nikdy to presne nesadne asi, ale zatial mam stale 21.10. Pre istotu som uz pobalena, lebo jeden nikdy nevie 🙂 Inak aj my cakame dievcatko, Ninku. Takze sa mozno stretneme a Ninka s Nelkou tiez 🙂 Ved sa mozme priebezne informovat. Ku komu chodis do poradne? Ci este nechodievas priamo na Antolsku?
@sisinka26 zatial nechodim na poradnu. Este 26.9. idem posledny raz ku svojmu gyndosovi a potom uz na poradnu. Ku komu chodis? Mne dali na predporodnych cviceniach tieto mena: Malova, Rozenberg, Havalda, Dubcakova. Kamoska si pochvalovala Malovu, ale aj na Rozenberga som citala same chvaly....teda na viacerych....tak neviem ku komu sa mam prihlasit. Nevies mi poradit? 🙂 Ako to tam vlastne chodi - pridem do cakarne a prihlasim sa u niekoho, ze "tu ma mate" ? 😉 Alebo si musim dokiho vopred dohodnut na poradne?
Ty si uz zbalena? Ja este nieee 😕 Musim si kupit este vlozky...ake si si kupovala? Vraj tam aj nejke davaju...Co si si vsetko zbalila? Zbalila si si aj vecicky pre babetko, alebo Ti ich donesie partner? 😅
@danielaspa ahoj Danielka, napíšem večer do súkromnej pošty všetky infošky, ktoré mám k nemocnici, doktorom a zbaleniu veci do porodnice. 🙂
Ahojte, aj ja mam termin 31.10. a rozhodla som sa pre antolsku 🙂 do poradne by som mala ist prvy krat buduci tyzden. vedeli by ste mi poskytnut nejake info ako to tam bezi?
ahojte 🙂
ja budem rodiť buď na konci decembra alebo na začiatku januára, takže by ma tiež zaujímali nejaké aktuálne infošky o tom box a o tom zazmluvňovaní. Hlavne to, či to treba urobiť hneď pri prvej návšeteve lekára (hneď ako si vyberiem ku komu budem chodiť do poradne) alebo stačí sa rozhodnúť v priebehu toho mesiaca čo tam budem chodiť. Inak ma zaujímajú názory na doktorov Janáča, Havaldu a doktorku Bertoldovú, o nich som počula že vraj sú dobrí, len by som potrebovala viac info, aby som sa vedela rozhodnúť. Vopred ďakujem
@danielaspa presne aj ja konštatujem že nás je vela sa obavam ked to na mna príde že bude všade plno 😢
ahojte kocky, tak mam za sebou prvu poradnu...Chcela som ist k Malovej, no mala akurat 2 sekcie a sestra mi povedala, ze ked pride po 3 hodinach zacne brat svoje objednane pacientky a dalsi tyzden tu nebude....Jednoducho ma odbila , ze maju vela a nevezme ma...Nechcelo sa mi spekulovat, tak som isla do vedlajsich dveri, kde sestra brala pacientky (merala tlak, moc,...) kym doktor pride (asi z vizity). Islo o doktora Janaca a takmer som nepochoila, lebo ma najprv tiez nchcela vziat, no napokon sa zlutovala. Ved aj tak si nejdem zazmluvnovat dokiho, tak je jedno kto ma 4x pozrie...A mamicky v cakarni si Mudr. Janaca pochvalovali, ze vyborny odbornik. Mala som dobry pocit, vyznal sa v mojej diagnoze (mam toxoplazmozu) a vtipkoval...Doma som si vsak precitala o nom velmi negativne ohlasy prave kvoli pristupu k zenam....
"Seximamina", uz si bola na poradni? Ku komu si isla napokon?
Sisinka ako sa citis? 🙂
Kocky aj si doma cvicite dychanie alebo nejake ine cviky? 🙂 Ja ako som prestala chodit na cvienia, tak nic nerobim....teda robim, lebo periem, zehlim, skladame nabytok pre malicku, vlacim sa s jablkami zo zahrady a potom peciem strudle,....ficim jak blazon 🙂🙂🙂🙂🙂
@danielaspa
ja som teraz tyzden lezala na Antolskej, kvoli skracovaniu krcku, kedze sme len 29tt musela som tam ostat tyzden a Janac ma prijimal, aj neskor som na neho mala stastie. On je vraj vynikajuci odbornik len je pravda ze ma zlastny humor, ktory som teda ani ja moc nepochopila a ma aj take meno medzi rodickami, ale ked ti pripada v pohode ostan u neho, lebo po odbornej stranke ho naozaj velmi chvalili, mne urobil vsetky mozne vysetrenia a vsetko mi vysvetlil, takze v tomto na neho nemam kriveho slova.
ja budem rodim na Antolskej mala by som u Rozemberga
tak ja som definitívne rozhodnutá že Antolská, už len lekára si vybrať...
caute kocky, dnes mi doki povdal, ze ak neporodim, tak buduci utorok sa vidime...povedal mi, ze uz coskoro to pride...a to mam oficialne este 2 tyzdne....V knizke som si nasla jeho poznamku o 1,5cm....co je asi dlzka krcka...viete co tato dlzka znamena? Nemate skusenost prosim? 😉
Ja som pocula chvali na doktoru Niznansku a Korbela. Rodim v decembri, je tu este niekto kto sa chysta v decembri na antolsku? 🙂 vraj je problem zazmluvnit si lekara koncom roka - my mame termin 26.12, takze si idem bez zazmluvnenia, no vraj na antolskej su vsetci doktori super, tak sa na to spolieham ;)
Niekto tu pisal o bondingu - antolska sa tym chvali, ze to robia, ale nie je to pravidlo..ak by s tym bol problem, treba na to trvat a ziadat! otecko moze apelovat, jeho skor posluchnu, pokial babatko nema problemy tak nemaju ziaden dovod neurobit to. Meranie a vazenie sa da urobit hocikedy potom, dokonca nie je ani dobre, aby babo merali hned po porode - boli ho to, ked ho natahuju, pretoze sa 9 mesiacov krcilo v brusku.
Vraj medzi standardom a nadstandardom nie je velky rozdiel, ci? 🙂 okrem kupelne..ci myslite, ze pristup a starostlivost na nadstandarde je lepsia?
@naky nadstandard - okrem kupelne, nizsie postele, plastove okna, velka vyhoda pocas navstevnych hodin je ze moze ist navsteva na izbu, resp. po dohode s druhou mamickou a samozrejme nie hufne ale napriklad ocinko 😀
My mame termin 19. decembra a kedze chodim k doktorovi na antolsku, rozmyslam, ze by som tam isla aj rodit. a teraz ked citam same pozitivne informacie, myslim ze tak aj spravim. doktor mi povedal ze by mi vedel odporucit porodnika ale meno mi nejako nespomenul :( ze nabuduce sa o tom porozpravame. kolko dopredu si mam pre istotu nachystat veci do porodnice? este nic nemam, zda sa mi to skoro. vie mi niekto poslat, co vsetko si mam zbalit?
Inak mam taku sprostu otazku, pri porode ma mamicka nieco oblecene? Daju mi v porodnici nejaky plast,alebo koselu?
Dakujem 🙂
@kudrlivka http://www.dietaaja.sk/zoznam-do-porodnice-anto...
davaju kosele, hned po prichode do porodnice.. tak predpokladam, ze aj pri porode ju budeme mat.. aj ked neviem, ako by sa potom robil bonding s babatkom- telo na telo..
@danielaspa Aj ja som chodievala na poradne k mudr. Janacovi. A tiez som bola velmi prekvapena zlymi ohlasmi na neho tu na fore, lebo mne sa zdal celkom fajn... Nemala som zazmluvneneho lekara, ale ked som prisla k porodu, tak si ma Janac dokonca pamatal z poradni - nahodou mal v ten den sluzbu v porodnici 🙂 Nakoniec som rodila u mudr. Filkaszovej a bola uzasna, fakt skvela, velmi ma podporovala.
@kudrlivka Pri porode by si mala mat svoju nocnu koselu. Po porode ta prevezu na izbu a dve hodiny po porode pride sestricka a pomoze ti osprchovat sa. A vtedy si das ich erarnu bielu koselu.
Chcem vam este povedat, ze sestricky ako aj lekari na sestonedeli aj novorodeneckom su kazdy jeden skveli ludia 🙂 Stale sa pytali, ci je vsetko v poriadku, ci nieco nepotrebujeme a tak. Usmievali sa... No na to, ze je clovek v nemocnici, tak perfektny pristup. Mozte sa ich na hocico pytat. S kazdou mamickou maju na izbe aj taku mini prednasku o dojceni a potom kazdy stvrtok ma primar novorodeneckeho o dojceni taku skvelu prednasku, tam chodte urcite, ak vam to vyjde, ze budete na sestonedeli vo stvrtok!
@kudrlivka ja som bola teraz na jednom predporodnom kurze a tam sme sa bavili o tych nadstandardoch... tak vraj, co sa tyka kupelne, tak na kramaroch je to fakt velka vyhoda, v ruzinove viac menej tiez...pretoze tam su vraj kupelne na chodbe, spolocne pre vsetky izby.. na kramaroch som dvakrat lezala v nemocnici, cize tam by som rozhodne isla do nadstandardu.. ale vraj na antolskej to nie je velky rozdiel.. zevraj tam su aj standardne izby dobre zariadene a na celkom dobre urovni.. kupelna nie je spolocna na chodbe pre vsetky izby, ale 2 izby = 1 kupelna, to znamena 4 mamicky=1kupelna.. a nadstandard 1 izba (2mamicky) -1kupelna..cize toto je v pohode.. skor neviem ako je to s tymi navstevami, ci moze prist otecko do izby pocas navstevnych alebo nie.. na nadstandarde sa to da, ale ako je to normalne, netusim...
je mozne ze sa tam stretneme, ja dufam ze uz na vianoce ponesiem prcka domov 🙂 ale to je na nej, kedy sa jej uraci na svet 🙂)
@bubulik22 ved mozno sa ti podari, to zavisi len a len od lekara, takze mozno natrafis na ochotneho a pracoviteho 🙂 keby sa ti to nahodou nepodarilo, tak si z toho nerob tazku hlavu, vraj to je v pohode... ja som bola na predporodnom kurze inde, nie na Antolskej, takze ano, uz ho mam absolvovany.. miestami celkom zaujimave, ale myslim, ze vacsinu som si nacitala uz aj sama v knizkach, ale aj tak fajn, aspon mam dobry pocit, ze som to nezanedbala 🙂

@lujzzicka
Nie, nedá sa vopred objednať. Keď začneš rodiť, pri príjme sa opýtaš, či je voľný. Ak áno, pošleš manžela alebo niekoho ho zaplatiť, kým s tebou vypisujú papiere a robia prípravu. V pokladni sú 24 hodín, takže bez obáv 😉. My sme sa s mužom hneď po príprave spolu odobrali do boxu a tam za nami občas prišla pôrodná asistentka s monitorom (3x) a v závere lekárka -inak maximálne súkromie, žiadne zbytočné vyšetrovania. V podstate sme si to odrodili len my dvaja s mužom 😀