Pôrod na Antolskej 2012
Ahojte mamicky a buduce mamicky... vedeli by ste mi poskytnut nejake blizsie info o porodnici na Antolskej (vase aktualne skusenosti)? Taktiez by ma zaujimalo, ci ste si zazmluvnovali doktora..., pripadne ci by ste mi vedeli odporucit niekoho z vlastnej skusenosti? Viem, ze tu uz v par temach Antolska figuruje, ale zaujimali by ma najaktualnejsie informacie 🙂 Tak ak mozete, poradte..., budem vam vdacna 🙂
Pridávam aj ja svoju skúsenosť - tiež som absolvovala oba pôrody u MUDr Oravca (tento rok som ho mala zazmluvneného), odporúčam. Všetko prebehlo v poriadku, druhý pôrod som síce nestihla dostať epidurálku, ale to som ju ja 2x odmietla, že je ešte skoro. A potom odišla anesteziologička na akútnu sekciu a už sme nestihli 🙂 Peniaze mi vrátili. Pôrodov je na Antolskej naozaj veľa - keď porovnám pred 8 rokmi a teraz - tak denne raz toľko ako predtým, ale personál sa mi zdal byť oveľa milší a ústretovejší, viac sa venujú potrebám maminiek (samozrejme, je aj pár výnimiek, ktoré celkový dojem trošku kazia, ale možno to bolo spôsobené aj mojimi hormónami). Kúpeľňa na štandard izbe pre 4 maminy spoločná, nikdy som sa s inou mamičkou nestretla, takže v pohode. Strava mne vyhovovala, celkovo som mala veľmi dobrý dojem z celého pobytu. Všetky vyšetrenia absolvujú bábetká aj mamina priamo na oddelení, nikam netreba chodiť (čo napr. pri prvom pôrode nebolo). Ak niečo budeš potrebovať vedieť, treba sa pýtať sestričiek, ani raz mi nepovedali, že nemajú čas - a to niekedy naozaj nevedeli čo skôr...
@vvia no ja tiez uvazujem nad Rozembergom, lenze este som nezacala chodit do poradne na Antolskej, termin mam za na konci roka. To si ho mam kolko dohodnut dopredu? A aky je postup? Mam zavolat do ambulancie, ze ci ma odrodi vtedy a vtedy? Zatial chodim este len k mojej gynekologicke do poradne tak som z toho trochu v rozpakoch, ze ako to cele funguje
dik
@sykorka162 ja netusim ja som sa s nim dohodla este ked som lezala na antolskej nanrizikovom takze o mne vedel a ja som uz len prisla k nemu na hotovku :D ja som proste sa viac u mojho neukazala a chodim k nemu :D moj ked pridem uz bez brucha za nim tak ma asi zje 😀
@sykorka162 ale ordinuje utorok, stvrtok od 11hodiny a v piatok myslim tiez ale ja piatky nechodievam tak neviem. v poliklinickej casti ambulancia myslim ze 26tka 🙂
@sykorka162 a kedy na konci decembra? mozno sa tam aj stretneme 😀 ja mam termin 30.12. a tiez sa planujem dohodnut az ked zacnem chodit do poradne na Antolsku, osobne si myslim ze ked mu budes volat do ambulancie povie ti ze sa dohodnete ked prides, lebo si ta po telefone nebude pamatat, ale neviem ako presne to funguje, ked zistis daj vediet 😉
@vvia Ahoj, citam tu, ze si mas aktualne skusenosti s lekarom, ktoreho si chcem zazmluvnit...Chcela som ist za nim az zaciatkom novembra...ale budem ho musiet poriesit skor... Mam uz teraz skrateny krcok, tak musim doma lezat a este je aj malicka polohou KP, cize pravdepodobne pojdem cisarskym :( . Este stale si na rizikovom? Ake su tvoje dojmy z pana doktora?
@bubulik22 Ahoj, mam podobny problem..., tiez sa mi krcok skratil, lebo mala zacala klesat zadockom. Teraz mam nariadene lezat doma s vylozenymi nohami...Sem tam sa ale musim aspon trosku prejst, ozehlit a musim este chystat nejake veci 🙂 Ale snazim sa setrit... Potom sa ti ten krcok upravil?
@alien2603 ako mozem tak ti prispejem mojou skusenostou. rodila som tam pred troma tyzdnami takze asi tak... na poradne som chodila k dr. Dubcakovej nic moc... posledny mesiac tehu som mala zvyseny tlak a ona s tym nic nerobila raz som sa nahodou dostala k dr. Scholtzovi az ten ma dal nastastie hospitalizovt kvoli vysokemu tlaku co predtym ta predchadzajuca doktorka nic nerobila... podla mna sa dr. neoplati zazmluvnovat aj tak ta kazdy musi odrodit a pristup no ja som bola pri porode maximalne spokojna rodila ma mlada dr myslim ze sa volala Palova a ja som bola maximalne spokojna aj s porodnymi asistentkami aj s celym personalom na antolskej naozaj.... takze podla mojho nazoru sa zazmluvnovat dr neoplati... skor tie peniazky investovat do nadstandardu aby za tebou mohol chodit otecko a su to rozumnejsie vyuzite peniazky....
rodila som na Antolskej v jan., som z HC, bola som maximálne spokojná so všetkým. Personál veľmi ochotný, strava dobrá. Bola som dohodnutá s MUDr. Filkazsovou-super prístup, len dohodnutá, nedala som jej nijaké peniaze, bola veľmi milá , ochotná...Mesiac pred pôrodom som chodila k nej na poradňu-vždy sme sa dohodli na určitej hodine-takže som dlho v čakárni ani nečakala.Rodila som cisár.rez.-všetko prebehlo ok. Po príchode domov sa mi rana nehojila-mala som dosť veľké bolesti. Priniesla som si domov taký suvenír okr. drobčeka: zlatého stafylokoka v rane-mala som s tým problém asi 3 mesiace. Je to nemocničná baktéria a sadla si na môj oslabený organizmus....
@bubulik22 urcite dam vediet, az budem vediet viac, az nieco zistim,ja mam termin 28.12., je teda mozne, ze sa tam stretneme, ty chces Rozemberga, alebo ineho doktora?
ahojte, aj ja sa pridam, u Oravca som rodila pred 2 rokmi a nemozem jedno krive slovo nanho povedat. kedze som bola na rizikovom a v 8.mes som tam lezala, doporucil mi ho moj gyn. nech ho oslovim, no a este sme ani zmluvu nemali, vzdy prisiel ked mohol, aj 3x za den 🙂
no a potom som si ho zazmluvnila, je to dost penazi, ale nelutujem ich a ak budeme mat druhe, urcite rodim zasa
s Dr. Oravcom 🙂
aj po porode sa na mna chodil pozriet, ako sa mam, co potrebujem, ci nemam bolesti. injekciu mi vybavil, kedze davaju len cipky, hned tam isiel a povedal, ze ako som ja posita, ze mi musia dat injekciu. cipok mi nic nepomohol.
@sykorka162 ja by som chcela Havaldu, ale Rosemberg mi rodil minuly rok kamosku a velmi si ho pochvalovala, vela som pocula aj o Malovej, Korbelovi a Oravcovi ze u vynikajuci dr.
Ahojte, este ma napadla jedna otazocka...Ako je to po porode na Antolskej? Su tam nejake sestry, co sa vyznaju do dojcenia a su aj ochotne pomoct, alebo sa babo hned prikrmuje? Chcela som ist na kurz ohladom dojcenia, ale kedze mam zatial nariadeny kludovy rezim doma, tak sa velmi nikam nepohnem :(
@alien2603 záleží na koho natrafíš, ale z vlastnej skúsenosti odporúčam naštudovať si dojčenie dopredu
@alien2603 áno sú tam, ale niekedy moc neporadia, záleží, ktorá sestrička, jedna tam bola milá a aj poradila (pri mojom prvom), pri druhom som ju tam už nezastihla (asi mala dovolenku alebo službu akurát inak, neviem, zdalo sa mi že som ju tam videla, ale nedostala sa ku mne poradiť mi)... lepšie je po návrate domov spojť sa s laktačnou ak je to nevyhnutné...žiaľ niekedy sa ich rady aj líšia od tých z pôrodnice...možno skúsiť zavolať niektorej laktačnej ešte pred pôrodom a poradiť sa...
@bubulik22 mne rodil Rozemberg svagrinu a bola tiez spokojna tak uvidim, u koho nakoniec skoncim, tych co si vymenovala tu maju tiez dobre recenzie, je aj otazne, ci sa bude chciet niekto zaviazat v takom blbom obdobi Vianoce-Novy rok 😖
ja som sa rozhodla pre MUDr. Bertoldovú, včera som bola v prvej poradni, a musím povedať, že je to veľmi milá pani doktorka
ahojte ja planujem zazmluvnovat dr malovu ktoru mi doporucuje moja gynekologicka a taktiez znama. este idem raz k mojej a budeme jej spolu telefonovat a da mi termin kedy ku nej zacnem chodit. potom sa s nou dohodnem aj ohladom zazmluvnenia tak snad to vyjde 😉
@bubulik22 ahoj, aj ja mam termin 30.12. 🙂 a chcem rodit na Antolskej, pocula som, ze je dobra MUDr. Dubcakova 🙂,ale asi si nebudem zazmluvnovat nikoho, su tam vsetci dobri, uz to nejako prezijem 🙂, tak sa tam mozno stretneme 🙂
@nikalentilka super, no to by bolo fajn, aj ked ja by som chcela aby to bolo aj skor 🙂
@bubulik22 no to mi hovor, to budu sviatky, len cakat a cakat 🙂, ja si osobne myslim, ze ma to urcite chyti 24 🙂, a co cakas? dievcatko ci chlapceka?
@nikalentilka chlapceka 😀 , len u nas taky problem ze sa mi od 28tt skracuje krcok, uz som musela byt aj v nemocke kvoli tomu, tak premieru mam za sebou, tak ratam ze pojdeme mozno skor, ale tak po 24.12. by to bolo najlepsie nech si este uzijem salat a vsetko to obzerstvo co k tomu patri 😀 co cakas ty?
@bubulik22 tak tak, aj ja by som si rada uzila este stedry den 🙂, my cakame dievcatko 🙂, to ma mrzi, ze mas problem, aj ja mam zle cytologicke vysledky a strasili ma s rizikovym tehotenstvom, ale zatial vsetko v pohode, len ze je malicka trosku nizsko, no to bude asi tym, ze som ja tiez krpata 🙂, rozmyslala si nad epiduralkou?
@nikalentilka stale nad nou rozmyslam, neviem ako budem znasat bolest nakolko mi nikdy nic nebolo, moja najvacsia bolest bola asi ked ma pekelne bolel zub, ale aj ten mi len trhali s injekciou 😀 , ja si ju urcite zaplatim, ale neviem ci aj pouzijem, bojim sa toho aby mi ju dobre pichli a celkovo mam z toho taky blby pocit ze mi maju nieco pichat do miechy a tiez sa vela pise aj o nepriaznivych ucinkoch ale aj vela o jej neskodnosti, tak tazko.

@bubulik22 ja som mala MUDr Oravca pri oboch porodoch zazmluvneneho. Nerobi prevazne sekcie aj normal rodi. Spokojna som bola velmi, ze keby nahodou tretie, tak zas u Oravca. Staral a zaujimal sa aj po porode, vzdy sa zastavil na izbe pozriet, ci nieco nepotrebujem a ako sa zotavujem