Pôrod na Antolskej 2012
Ahojte mamicky a buduce mamicky... vedeli by ste mi poskytnut nejake blizsie info o porodnici na Antolskej (vase aktualne skusenosti)? Taktiez by ma zaujimalo, ci ste si zazmluvnovali doktora..., pripadne ci by ste mi vedeli odporucit niekoho z vlastnej skusenosti? Viem, ze tu uz v par temach Antolska figuruje, ale zaujimali by ma najaktualnejsie informacie 🙂 Tak ak mozete, poradte..., budem vam vdacna 🙂
@nikalentilka este nie, idem tam zavolat a uvidim co mi povedia.
tak daj vediet ako 🙂, aj ja by som tam asi vybehla tento tyzden, nech to mam pre istotu zaistene
@bubulik22 ahoj, epiduralku ti nepichnu do miechy, toho sa bat nemusis. Preto to robi skuseny anesteziolog. Pichaju ju pred oblast kde je miecha kde mas nervy aby ti znecitlivili a stlmili bolest. Ja som ju mala pichnutu ale tiez som nevedela ci si ju dam pichnut, lebo do 6 cm som bolest necitila ale museli mi sat osytocin lebo by som nevedela kedy tlacit bez bolesti a potom to uz bolelo strasne tak mi ju nakoniec pichli. Troska ma bolel vpich dva dni potom ale uz mi nic nie je 🙂
@alien2603 Ahojky, ja som rodila 11.10. Povodne som si nechcela zazmluvnovat lekara, ale vzhladom na to ze sa rodi na Antolskej straaaaaaaaaaasne vela deticiek, som sa nakoniec rozhodla, si lekara zazmluvnit, aby som nemusela niekde cakat, kym sa uvolni lekar a podobne, a urobila som to nejlepsie rozhodnutie ako som mohla.
Ak mozem, tak jednoznacne odporucam dr. Oravca. Ja som prvu dobu porodnu stravila doma, v noci, mala som kontrakcie kazdych 10min, rano to ale ustalo na kazdych 30min, az hodku. Volala som lekarovi, a povedal, ze sa mame prist ukazat. O 12tej sme boli v nemocke, ja som bola otvorena na 5-6cm. tak ze ideme rodit 🙂 Povedal, ze do 3 hodin je maly na svete a aj tak bolo. Dali nas na porodny sal, dali mi oxitocin na vyvolanie kontrakcii, dr. mi praskol vodu, dali mi pasy na brusko, posadili na fit loptu, a mala som si hopkat. sledoval drobca, ake ma ozvy, obcas mi dal kyslik, ked som mala silne kontrakcie, doki sedel stale pri nas, reguloval oxitocin, ten chvilami tiekol prudom, nie kvapkal, a o 14:50 sa maly narodil na tusim 4 zatlacenia. Proste ten lekar presne vedel co robi, ako posobi oxitocin, kolko ho ma dat, aby to netrvalo dlho...ja mam vdaka nemu nezabudnutelny zazitok na cely zivot. Ani ma nenastrihol, pocas tlacenia mi stale hovoril kedy potlacit, kedy pockat, vraj daval velky pozor na to aby som sa nenatrhla. Potom ked som uz lezala na oddeleni, chodil ma kazdy den pozerat, a pomohol mi aj s kojenim, a so spustenim mliecka.
Drzim palceky, nech to aj tebe tak vyjde.
@zuzkag2 Ahojky, dakujem ti krasne za aktualne infosky 🙂 A gratulujem ku Simonkovi samozrejme a prajem hlavne vela zdravicka🙂 Trosku ti aj zavidim (v dobrom), ze uz to mas za sebou a ze ti to tak super islo. Moja mala je vsak stale KP, takze neviem, ci sa vobec este rozhodne otocit :(, takze u mna to vyzera asi na cisarsky...Uz som viac menej prednahlasena k MUDr. Rozembergovi. Tak snad to vsetko dobre dopadne aj u mna 🙂))
@alien2603 Dakujem🙂 A vies co? uzivaj si brusko, ja ti zas trosku zavidim ze mas este drobceka v brusku. mne tie jeho kopanceky a hybanie sa v brusku normalne chybaju. ale samozrejme som stastna ze uz je s nami🙂
Aj Rozemberg je super, to je ten velky chlap, vsak? Este mas relativne cas, este sa moze otocit a ked nie, je super ze mas doktora, dohodnete sa a hotovo, nemusis sa bat, ze niekto bude robit na tebe pokusy, ci sa ti podari porodit kp, ci nie. Neboj, aj sekcia, aj ked je narocna, sa da zvladnut, kamoska na druhy den behala po oddeleni🙂
Drzte sa a uzivaj si este posledne tyzdne.
ahojte chcem sa spytat k tomu zazmluvnovaniu...ja som teraz 36 a este buduci tyzden mam ist ku svojej lekarke...chcem si ale zazmluvnit lekarku na antolskej no neviem ked tam pojdem budes uz 38 a neviem ci to vlastne stihnem...mam ist radsej buduci tyzden aj ku svojej aj na antolsku? nebude to od veci dve vysetrenia v jeden tyzden? alebo sa da nejako telefonicky dohudnut o zazmluvneni?
a este jedna otazka...kolko ludi byva obvykle pri jednom porode, a ako mozem odmietnut studentov. dakujem
@zuzkag2 hej hej, je to ten velky chlap 🙂 Ja som ho sice este nevidela, ale tak mi ho znama, co mi ho odporucila, popisovala...No nechame to na malej, ci sa rohodne vykuknut hlavickou alebo nie :D Ja som velmi chcela ist prirodzene..., no cim viacej chces, tym to asi je horsie 🙂 Neva... A to brusko. Ja stale hovorim, ze mi to brusko a kopanceky budu chybat...tak si ho este uzivam 🙂 Ozaj, ako je to prosim ta potom na oddeleni sestonedelia? Viem, ze tebe pomohol doki s kojenim, ale su tam nejake laktacne poradkyne, keby nahodou?
@moonlightka ahojky, pre klud na dusi, chod kludne sa dohodnut uz teraz, ak vies koho chces, nikto sa na teba nebude blbo pozerat. lekari su radi, ked su zazmluvneni 😉 maju z toho poplatku nejaky podiel. ja napriklad som chodila do poradne do porodnice uz v 36tt, lebo som bola rizikova, a dohodla som sa s doktorom ani necely tyzden pred tym ako sa maly vypytal na svet. cize ja by som to nestihla, keby som cakala na standartny postup, ze 38tt pva poradna v nemocke, a tam sa dohodnut.
@alien2603 aj mne hrozila sekcia, ale kvoli prasknutemu svalu na bruchu, ked mi rastlo brusko, strasne to bolelo ale nakoniec, samotne porodne kontrakcie mi vobec nesposobovali bolest v tom mieste, kde mam poskodeny ten sval, tak som sla prirodzene.
a na oddeleni...no, ti poviem, je to tam vselijake s laktacnymi. ja som na 3 den mala krizu. maly bol hladny, ja prska jak bobmy, a mlieka ani kvapka. chodila som za tymi sestrickami ako pako, nech poradia, a vsetky len ze masirovat, a pockat, to sa spusti, s prikladanim sa nikto nehral, ze by mi ukazali, na kazdej izbe su take obrazky...ze ved pozrite sa na obrazky ako sa to ma...ci je spravne prisaty som tiez nevedela, no hruza des...radsej by som si dohodla laktacnu nech pride za tebou, alebo aspon telefonicky nech ju mozes kontaktovat.
a co ti mozem poradit, na bradavky si kup dopredu take naplaste od multi mam...tym ze bol maly hladny, tak tahal ako vysavac, a ja som mala cierne bradavky az po dvorec, podliate krvov, praskliny na nich, a tieto naplaste mi to doma za jeden den zahojili.
@zuzkag2 a nevies prosim ta, ci aj ked idem prvykrat za tou lekarkou ci sa tam mam radsej objednat, alebo cakat? isla by som aj s muzom a to len kvoli tomu zazmluvneniu, kedze budem mat den predtym kontrolu u svojej.
@oliverka ahojcek, prosim ta bola si na izbe sama alebo s niekym? a dietatko bolo s tebou na izbe? ako to bolo pocas navstev? na izbe alebo na chodbe?
@helikoptera Sama s bábom...
Návštevy hocikedy, jednu noc tam bol s nami aj mng 😉
ahojte baby, ktoré ste nedávno rodili na antolskej.. pýtali od vás aj adresu pediatra?
@harula1 k tomu dr. Dlhopalčekovi....ja a moj manzel sme boli z neho uneseni ked nam robil posledny UTZ na Antolskej...vtedy som si povedala ze u neho rodit musi byt perfektne...skutocne mal paradny pristup dokonca aj manzelovi velmi dopodrobna a doslova s usmevom vysvetloval co prave vidi na monitore na UTZ.....normálne zacinam uvazovat ci si ho zazmluvnim abo co 😉
@danielaspa tak s tymto mas uplnu pravdu...aj ja mam pocit aby mali vobec volne postele na antolskej...tieto tyzdne je skutocne vela rodiciek...ja som tiez medzi nimi...a tiez budem rodit na antolskej...tiez si lekara nezazmluvnujem...do poradne chodim k Dr. Oravcovi..mozem odporucit...Dr. Dlhopalcek mi robil UTZ ...uplna parada...perfektny pristup mal...v jednom kuse usmev na tvari...taktiez mozem odporucit.. 🙂
dnes som dosla z porodnice, takze cerstva skusenost..rozhodnutie vybrat si antolsku povazujem za jedno z naj v zivote...vzhladom k tomu, ze babo mal termin 15. no nikde nic, prijali na prijem od piatku a porod ciastocne vyvolali..nebudem hovorit o porode, bolo to dlhe, 24 hodinove, od toho prave peklo 11 hodin🙂 ale to je o inom tema
kedze som posledny mesiac chodila do poradne, viem poovedat aj o tej, aj o oddeleni rizikovej gravidity, aj o porodnici aj o sestonedeli..proste bola som neskutocne spokojna, s personalom vsade..od sanitarok, po sestry, az po gynekologov a pediatrov..
nemala som nikoho zazmluvneneho, rodila ma myslim, ze sa vola mudr. kosibova, mlada zlata baba..
a doktor dlhopocek je tiez paradny..
nehovoriac o sestrickach a pediatroch na sestonedeli..
to je ine kafe, paradny personal..
myslim, ze napisem aj pochvalu, lebo ludia sa vacsinou len vedia stazovat
na oddeleni sestoendelia je len jedna jedina bosorka, taka fakt ze doktorka, ktora nema zaiden pristup k pacientom, nastastie ju clovek videl dvakrat denne, sice aj to bolo privela:D takze to je len detail..
ked sa pozviecham z porodu, a budem opat tehotna raz, bez pochyb, ANTOLSKA
Ahojte,
ja som rodila na Antolskej v marci, a ak budem mat druhe babo, tak urcite pojdem znova tam. Rodila som bez epi, co nelutujem, aj druhe budem urcite bez - a nemala som lahky porod, no napriek tomu som rada, ze som si epi nedala, aj ked skolenie som mala spravene.
Lekara som si chcela zazmluvnit Dr. Havaldu, je fakt odbornik a ma neskutocne ludsky pristup, no boli sme dohodnuti, ze sa zastavim podpisat zmluvu v pondelok, a mala sa vypytala na svet v nedelu pred tym 😵 Odrodila ma Dr. Kristufkova, zlata lekarka, zosila ma tak, ze aj gyndoska sa vyjadrila, ze to vyzera velmi dobre, ze davno take dobre nevidela, pricom som ale bola dotrhana dost ☹ malej sa zasekli pliecka, nesla von, dr musela zasiahnut oboma rukami... pol hodinu ma len sila.
Nadstandardka bola obsadena, takze som bola na obyc.izbe, ale super, trojka cislo izby. Lekari + sestricky nemam co vytknut, pristup taky, ze po troch dnoch sa ma spolubyvajuca pytala, ci tam mam znamosti 😉 samozrejme nemam, nepoznam tam ani nohy, ani len moj dr ma neodrodil...
No a riesite tu este vidim v poslednych prispevkoch meno detskej lekarky - to sa uvadza kvoli vysetreniam, lebo babatku beru krv, ktoru posielaju na rozbor do BB, a keby boli vysledky zle, musia informovat lekara. Ja som este pediatricku pre malu nemala, tak som uviedla svoje cislo s tym, ze ak by boli vysledky zle, volali by mne a ja by som dala potom kontakt na lekarku.
tiez rada pridam svoj postreh, rodila som v maji 2011. co sa tyka porodnych asistentiek-nic moc, ale doktori su velmi super. ja som nemala nikoho zazmluvneneho, ale v ten den tam nikto nebol iba ja - tak ma nakoniec odrodila skvela pani doktorka Niznanska, ktora je uuuuzasnaaaaaaa!!!! dakujem. takze to bolo aj stastie, naozaj super den.
co sa tyka sestonedelia, doktori v pohode, ale sestricky katastrofa, nikto mi nic nevysvetlil, ani si nas nevsimali - po porode ledva chodite a ked vam nikto ani len nevysvetli ako dojcit a podobne otazky ohladom starostlivosti o babatko, tak je to na zaplakanie. taka starsia sestra-tusim Anka sa vola, asi som jej nebola sympaticka, proste uplna ignoracia, ked som ju poprosila, aby mi ukazala ako maleho prilozit, tak jedina jej rada bola, ze klobuciky, doniesla nejaku striekacku, dala tam cukor - ze aby sa prisal - a to bolo vsetko, co sa jej starostlivosti tyka. no nespokojna som bola so sestrami na sestonedeli, aj ked su tam urcite aj vynimky. najhorsie, ze tam nepustia nikoho, ziadnu laktacnu poradkynu atd......to som riesila potom neskor, ked uz bolo nehovorim, ze uplne neskoro, ale keby to nezanedbala sestricka Anka, vsetko mohlo byt super, co sa dojcenia tyka
a co sa tyka lekarov porodnikov, urcite skvely je napr. Sysak, Rozemberg, Havalda, Scholtz alebo Janac a doktorky urcite pani doktorka Niznanska a Bertoldova - to su ti, ktorych som mala cest spoznat aj osobne 🙂)) su skveli
@alien2603 z vlastnej skusenosti, tiez odporucam nastudovat dojcenie dopredu, lebo tam sa budes musiet chodit prosit, aby vobec nejaka sestra prisla k tebe na izbu a ked aj pride to tak na 3minuty, zvyknu radit, ze pouzite klobuciky, ale to iba osprostia babatko hned na zaciatku a potom nesaje tolko kolko by malo a nepribera .....takze najlepsie si precitat co mozno najviac a ak by ti aj na sestonedeli nevysvetlili dojcenie, hned po navrate domov si zavolaj laktacnu ....lebo co sa tohto tyka, to je na sestonedeli bieda (mozno ked som tam bola ja, tak mali plno, ale nato sa vyhovarat neda .......) vela stastia zelam
@moonlightka ahoj, prepac ze pisem az teraz...a neviem ci je to este aktualne, ale pokial chces stretko len kvoli tomu zazmluvneniu, tak jej dopredu zavolaj, lebo je mozne, ze ta zoberie mimo poradia, len aby ste si povedali podrobnosti, a do poradne pojdes potom neskor. vlastne sa s nou po telefone dohodni, ze co a ako, to bude najlepsie, nech necakas pred ambulanciou zbytocne.
@koldun1 Ahojky...aj ja som bola taka unesena s Dlhopolceka, ja som ho zazila aj na rizikovom ked som lezala, aj potom na poradni dokonca bol raz, ked moj doki mal dovolenku...ja som ho velmi chcela zazmluvnit, ale neda sa...nema este atestaciu. ☹ ale ak mozem odporucit, zazmluvni si Oravca, je uzasny, je to obrovsky odbornik, a vie presne co robi, nikdy ta nenecha dlho trpiet, alebo ze by natahoval porod...
@marci77 ja mam presne taku istu skusenost ako ty...nebolo tam zivej duse co by poradilo s kojenim a ani len so starostlivostou o babatko...mne napriklad povedali, ze prebalte si malickeho, a ja ze nech mi pomozu, a oni ze ci som este neprebalovala take male babo...no nie, som prvorodicka....straaaaaaaasne sa divili ako to mozem nevediet.
Ahojte, ja som rodila na Antolskej pred dvoma mesiacmi. Bola som veľmi spokojná - s pôrodom, aj s odd. šestonedelia. Sú tam veľmi milí ľudia. Prvý pôrod som mala tiež v tejto nemocnici pred 2 rokmi a mala som zazmluvnenú p. doktorku Málovú, ktorú odporúčam. Pri druhom som ju nestihla- bola na dovolenke. Rodila ma doktrorka Pálová - tiež som bola nadmieru spokojná 🙂

@bubulik22 aj ja mam z nej strach, ale tiez pre istotu ju podpisem a uvidim ako to budem zvladat, pripadne mi ju nepichnu, sestricka mi hovorila, ze si ju mam ist vybavit na Antolsku radsej skor, kludne uz aj po 30 tyzdni, aby som to mala iste, ak by nahodou prisiel porod skor, ty si sa tam uz bola mrknut?