Pôrod na Antolskej 2012
Ahojte mamicky a buduce mamicky... vedeli by ste mi poskytnut nejake blizsie info o porodnici na Antolskej (vase aktualne skusenosti)? Taktiez by ma zaujimalo, ci ste si zazmluvnovali doktora..., pripadne ci by ste mi vedeli odporucit niekoho z vlastnej skusenosti? Viem, ze tu uz v par temach Antolska figuruje, ale zaujimali by ma najaktualnejsie informacie 🙂 Tak ak mozete, poradte..., budem vam vdacna 🙂
@alien2603 ahoooj, neviem, ci je to aktualne, ale na antolskej dostanes len nejake vzorky, ako krem na ritku, nadobku na mliecko od aventu, casopisy a letaky. Do nemocnice Ti stacia len vlozky a hygienicke potreby, pre babo Ti donesie partner vecicky na domov, nic viac nepotrebujes 🙂 A ak by aj nieco chubalo, lahko Ti to prinesu 🙂
ahojte, aj ja by som chcela rodit na antolskej.
budem prvorodicka a mam aj svoje poziadavky,aby porod prebiehal co najprirodzenejsie..
aj epitozomiu si nezelam,pokial by sa to dalo..
no neviem ako voci takym rodickam vychadzaju v ustrety,.
mate niekto skusenosti s priebehom prirodzeneho porodu a s respektovanim porodneho planu?
@zeminka29 no nechcem ta sklamat, rodila som na Antolskej 9dni dozadu a mala som aj porodny plan, nakolko som si nestihla zazmluvnit lekara, lebo moj maly sa prihlasil trosku skor, rodil ma dajaky mlady doktor. V podstate mu nemam co vytknut, ale pri porode mi teda nebol moc napomocny, ani neviem ci vobec nieco povedal a moj porodny plan ostal zalozeny v knizke, viem ze ho citala jedna sestricka ale akurat sa menili sluzby a potom ho uz necital zrejme nikto. Moj mm chcel prestrihnut pupocnik, nikto mu to neumoznil, nikto z PL nic neplnil, epizotomiu som tiez nechcela pokial by to nebolo nutne, jasne ze strihal a aj tak som ostala dotrhana az po zadok, tak neviem ako strihal ☹ , mozno ak si zazmluvnis lekara a dohodnes sa snim to ma vyznam, inak sa ti na to vykaslu. Vo vseobecnosti odporucam si lekara zazmluvnit, uplne iny pritup ak ta rodi tvoj lekar.
ahoj babulik, to je mi luto,ze to u teba takto nakoniec dopadlo.. ☹
clovek chce pre svoje male a pre seba len to najlepsie, a nakoniec ti to aj tak neumoznia..
takze lekari porodny plan necitali..ale dalo sa im aj pocas porodu, nejako medzi to povedat ustne,ze to a to si nezelas, alebo manzel,mohol im pripomenut,ako ma dany porodny plan postupovat,ako by si si to zelala?
viem ze,uz ked je porod rozbehnuty,tazko ma rodicka silu nieco svoje presadzovat..
prajem ti skore uzdravenie z poporodnych ran, a uz len radost z babetka..
@nikalentilka nesmu byt starsie ako mesiac, ale kedze vacsina prvorodiciek nerodi nejak vyrazne pred terminom, skor po termine, tak to beru az tak max 2tt pred TP.
neviete prosim Vas dokedy ma dr.Oravec dovolenku??Dnes som tam bola,ale nebol tam a zastupovala ho ina lekarka.Ja rodim 9teho februara a teraz neviem ci mam chodit k niekomu inemu a na porod ist k Oravcovi alebo ako....
TEHULKY z BA a okolia ponuka pre vás 🙂 tehotenské cvičenie na fitlopte s pôrodnou asistentkou 3.2. nedeľa podvečer,
resp. v pondelok 4.2. ráno v BA-centrum radosť
http://www.porodnaasistencia.sk/index.php?a=akt...
http://www.facebook.com/events/147256182098232/
ahojte tehulky viete mi povedat nejske info k mudr. soltysovi ?odporucil mi ho moj lekar.
Nadštandard sa nedá vopred zazmluvniť. Odrodíš a povieš sestre, že máš oň záujem. Ona ti zistí, či je volný. 😉 Zaplatíš za cca 2 dni vopred (aby si im neutiekla), zvyšok doplatíš pri prepustení domov.
Chodila som tam aj do poradne, k Dr. Maľovej a raz k niekomu inému, už som zabudla komu. Nemala som ale nikoho zazmluvneného.
Tehulky ktore ste si zazmluvnili porodnika, mali ste to iba na zmluvu alebo ste zaplatili celu sumu priamo dr bez papiera? Lebo vraj aj tak sa da dohodnut.. Ci je to vyhodnejsie to netusim.. Aky mate na to nazor? Ja tiez uvazujem nad Antolskou, porod ocakavam v juni 2013 🙂
@ciarka Ahoj, myslim, ze na Antolskej to bolo nieco cez 200 EUR, teraz na internete citam, ze 300, tak neviem: http://tehotenstvo.rodinka.sk/sprievodca-porodn...
Ja som rodila v januári a na zmluvu lekár stojí 300€
@bubulik22. Ahojky, prosim ta ten kurz pre tehotne stoji teda 14e za tie 2 hodiny? Zajtra si tam idem zavolat ako to tam funguje..
@mata.g plati sa 300 eur, ja som sla cez zmluvu, ani som nemala "ponuku" ist pomimo.
Oki 😉
Ahojte,
ja som rodila na Antolskej pred 6 rokmi. Prebiehalo to tak, ze som prisla do porodnice cca o 2:30 rano lebo som citila kontrakcie (neboli uplne pravidelne, ale namerala som si, ze sa opakuju po cca 5 minutach). Vysetrili ma, manzela poslali domov, ze sme prisli priskoro, dali mi nejaku ruzovu tabletku, poslali ma na izbu vyspat sa. Chcela som sa prejst po chodbe, lebo som pocula, ze to rozhybe porod, sestricka ma zahnala do postele, s tym ze som dostala "tabletku", tak nemam chodit. Vysetrila ma lekarka z rannej sluzby, dostala som ranajky, potom aj obed, stale som bola na izbe v posteli, snazila som sa aj spat, ako mi kazali, ale nebolo to jednoduche pri kontrakciach. O 16.15 sa mi zdalo, ze uz su tie bolesti dojst neprijemne, tak som vyhladala sestricku a pytala som si epiduralku. Povedala mi, ze na pichnutie epiduralky, musi byt porod rozbehnuty, poslala ma na izbu. Potom prisla dalsia sestricka a napojila ma na monitor, povedala som jej, ze mi je zle, odpovedala, ze to byva a odisla. Nastastie mamina, ktora lezala vedla mna mala po ruke igelitovu tasku, kam poputoval cely moj obed. Potom ma vysetril lekar a povedal, ze epiduralku mi nestihnu uz pichnut, bolo vtedy asi 17:30, pytal sa ma, ci chcem klystyr. Suhlasila som, lebo som sa bala faux pax na porodnej sale. Volala som manzelovi, ze uz moze prist. Sestricka mi dala klystyr, a poslala ma do miestnosti s WC a sprchou, povedala mi, ze pocas kontrakcie nesmiem sediet na zachode, lebo by som sedela dietatku na hlave. To bola najtazsia faza porodu, lebo sa mi zdalo, ze mam kontrakcie uplne sustavne a pocas toho som mala zadrzovat stolicu - jednoducho to neslo. Este som sa snazila po sebe tu miestnost horko tazko upratat a sla som na porodnu salu. Pocas tej cesty asi 15metrov, som mala 2 kontrakcie. Hned ako som vyliezla na porodny stol ma vysetrila sestricka a povedala, ze hlavicka uz jej zostupena v branke. Kazala mi tlacit. Nemala som kontrakciu, ale posluchla som ju (zial to som sa dozvedela, az neskor, ze tlacit sa moze len pocas kontrakcie - dietatko malo zrejme preto po porode velku hrcu na hlave). Vtedy prisiel lekar. Manzel pribehol, ked uz sla hlavicka von. Babatko bolo vonku na tri zatlacenia o 17:05. Po porode mi lekar povedal, ze ma daju do celkovej anestezy, lebo mam rupturu steny vaginy, ktoru musia zasit. Prisiel druhy lekar, ktory na moju ulavu povedal, ze to zasije bez celkovej anestezy. Babatko mi neprilozili, kvoli narocnemu sitiu. Na oddeleni sestonedelia nemali miesto, cize na izbu som sa dostala s babatkom az okolo 15:00 dalsieho dna. Dovtedy som ho bola dva krat peso pozriet o poschodie vyssie, lebo mi bolo smutno. Fitlopty, rebriny a pod. ako nam slubovali na predporodnej priprave som ani nevidela 🙂, tak sa chcem spytat, ci sa tam podla Vas za poslednych par rokov nieco zmenilo, resp. ci ma zmysel si pripravit porodny plan, alebo nieco take, aby som mala druhy porod trochu prijemnejsi... Pre druhy porod uvazujem nad Kramarmi, ale neviem, ci to nie je prast ako uhod...
Ahojte. Pred 3 mesiacmi som rodila na antolskej. Moja skusenost: zazmluvnovanie lekara je zbytocne - rodila som 25 hodin a vystriedali sa tri sluzby - vsetci boli super...novorodke oddelenie ok, no niektore sestricky hnusne, pediatri super, laktacne nestoja za nic (mne len uskodili a vobwc nepomohli) a sestonedelie uplne v pohodicke.. Na izbe sme boli dve..inde bolo aj po troch.. Izby ok, lepsie ako Kramare...prekvapilo ma, ze aj strava bila fajn.. keby nebolo tych sestier na novorodeneckom tak by som si pochvalovala, ale kvoli nim son preplakala dni a preto mam celkovy dojem zly... Ale porodni lekari su vyborni... porodna sala v pohode..akurat bolo pocut vsetko od vedla 🙂 no ked som uz rodila tak mi to bolo jedno..

@sykorka162 ahoj, uz aj ja som sa objednala na buduci utorok 🙂, tak dufam, ze to nepride skor