icon

Pôrod v Břeclave

pufa
30. máj 2013

Milé mamičky a cakatelky, kedže nemám odvahu rodiť v Bratislave, uvazujem nad pôrodom v Breclavi. Mám o tejto porodnici sprostredkovane pozitívne informácie, ale nepoznám nikoho kto by tam rodil alebo to mal v pláne. Na konikovi som tiež nenašla žiadne info. Budem rada ak sa od vás dozviem podrobnejšie informácie. Chystám sa tam osobne až začiatkom júla.

linda2985
25. mar 2017

dakujem Vam pekne za info, treba troska stasticka teda🙂

renimac
1. máj 2017

Prosím Vás, koľko trvá v Breclave ten kurz s obhliadkou? Som sa zabudla opýtať a manžel musí byť pred 5ou naspäť v Ba. Ďakujem.

meggie330
1. máj 2017

@renimac my sme boli do pol 4 a to uz bolo dlho, zvyknu koncit skor 🙂

renimac
1. máj 2017

@meggie330 fu, tak to bude LTT 🙂.

meggie330
1. máj 2017

@renimac my sme sa zdrzali aj na tej prehliadke, v podstate, ak budete na tom uvode a potrebovali by ste sa dvihnut skor, nic sa nestane ak odidete. dojem o porodnej izbe si urobis za minutu-dve, ver mi ;) potom tam padali uz len dokola tie iste otazky, ze kedy maju ludia vyrazit ked byvaju v BA, kedy vyrazit ked zo skalice atd. Ak by ste nejaku cast nestihli a zaujimalo by ta nieco, kludne mi napis. Bola som pred par mesiacmi ale pamatam si fakt vela z toho, aj som tam rodila 🙂

renimac
1. máj 2017

@meggie330 jej, ďakujem, si zlatá 🙂. A bola si spokojná? Vyhoveli ti vo všetkom?

meggie330
1. máj 2017

@renimac ano, ja som bola velmi spokojna. Isla som tam na zaklade recenzie od jednej znamej a skutocne nelutujem 🙂

renimac
1. máj 2017

@meggie330 super 🙂 tak keby niečo, ozvem sa. Dobrú noc prajem.

renimac
2. máj 2017

@meggie330 Ahoj 🙂 tak dnes sme tam boli na obhliadke, bolo nás tam fakt veľmi veľa. No a zabudli sme sa opýtať, či akceptujú pôrodné plány a ak áno, kedy sa s nimi vlastne prebera. Ty si si pustala aj nejakú relaxačnú hudbu? 😊 ináč, dojem mám veľmi pozitívny.

meggie330
2. máj 2017

@renimac ahoj, kedze ja som tam nechodila na poradne, isla som rovno rodit, tak ked dosla doktorka ma prvykrat pozriet, pytala sa ci mam nejake konkretne piziadavky. Nie su nadseni, ked sa im tam predostrie hned plan na 2 strany, vela veci je u nich samozrejmost ako bonding a pod. Na vela veci sa pytaju pocas ci chces- nechces, akceptuju tvoje rozhodnutia, aspon to je moja skusenost. Hudbu som pocuvala doma, tam uz nie, ja ked mam bolesti akekolvek, tak vyhladavam ticho. Viem, ze s hudbou problem nemaju, len si musis priniest hudbu aj to na com ju chces pocuvat, to neponukaju 🙂

renimac
2. máj 2017

@meggie330 ja budem mať len pár riadkov 😀, nebude to ani A4 😁. Uvidím, či nejakú hudbu vôbec budem chcieť, ale pre istotu sa radšej pýtam 😉.

miriel
3. máj 2017

@renimac Ahoj, prispejem skusenostou. Rodila som tam 27.4. a mala som porodny plan na 3 strany, sestricka hned po prichode sa spytala ci nejaly mam a v pohode ho precitala..ale urcite to je aj o ludoch, niekto iny by mozno brblal. A oni su velmi tolerantni, povedia co idu robit a mozes odmietnut. Ja som mala paradny 2hod bonding s dotepanim pupocnika, malu mi polozili neumytu na brucho a vazili az po tych 2 hodinach.

renimac
3. máj 2017

@miriel och, toto som potrebovala "počuť". Ďakujem 🙂. A v akej polohe si rodila?

zuzanaslu
3. máj 2017

@miriel Srdečne gratulujem Mirka, veľa veľa zdravicka vám obom prajem 🙂

miriel
5. máj 2017

@renimac No u mna to nastastie bolo dost rychle, prisla som a po 20 min som isla tlacit..porodila som v klasickom polosede, ale to pretoze v danom momente mi tak bolo najlepsie. Potrebovala som sa dobre zapriet a tam uz ked som raz sadla, som nedokazala ani rozmyslat zeby som skusila inu polohu. Nastastie mala isla pomaly a napriek polohe som som nemala natrhnutie ani nastrih, coho som sa fakt obavala.

renimac
5. máj 2017

@miriel tak by som to aj ja chcela 😀. Prídem a do hodiny som hotová. Hihi. A kto bol pri tebe z doktorov?

renimac
7. máj 2017

@katikabar1 Ahoj, tak ty to už máš za sebou, gratulujem 🙂. Ako si bola spokojná? Vyzerá, že teda aj my pôjdeme do Breclavy.

katikabar1
7. máj 2017

@renimac ajoj 🙂 mam za sebou nocnu moru na SK v BA v nemenovanej porodnici...Chybu som spravila v tom, ze som do poradne chodila v BA. Vsetkym mamickam odporucam - NEDOVOLTE lekarom odmerat vasu panvu!!! Mne ju odmerali a vyhlasili, ze prirodzene neporodim koli velkemu nepomeru... Tudis som mala v papieroch napis ,, planovana sekcia " a zdravotka nepreplaca planovane zakroky v zahranici. 😒 Moja laska mala 3621 g. A iba opakujem, v BA rodit je ... no bola som ako tela na porazke v bitunku. Takze mne to v CZ nevislo, ale Tebe drzim palce 😉

renimac
7. máj 2017

@katikabar1 ach jo, to ma mrzí. Som dúfala, že si mala pekný pôrod v ČR. Dúfam, že poteším o mesiac aspoň ja teba. Ale ste v poriadku, áno?

miriel
8. máj 2017

@renimac Pri porode som mala Kovarovicovu..velmi zlata mlada slovenska dr

aigrahaven
8. máj 2017

Aj ja som ju mala....veľmi príjemná doktorka

katikabar1
8. máj 2017

@renimac dakujem, sme ok. Bojujeme s dojcenim, kedze prve prilozenie bolo na druhy den a to uz ju dokrmovali UM. No a tak... ale stalo to za to 😊 drzim ti palce a cakam, az napises ☺

renimac
8. máj 2017

@katikabar1 tak sa držte dievčatá 🙂.

latia
9. máj 2017

Ahojte, podla toho, co tu citam, tak cisarsky rez sa v Breclave nepreplaca? Alebo len vtedy, ked je akutny? Dievcata a kam ste chodili/chodite do poradne, uz rovno tam?

aigrahaven
9. máj 2017

Neprepláca sa plánovaný a ja som chodila do poradne svojej doktorke až do 40teho tyzdna, čiže do konca, v nemocnici som nikdy nebola. Panvu mi nikdy nikto nemeral.

latia
9. máj 2017

@aigrahaven vdaka, to je dobre vediet... moj sa uz so mnou rozlucil, takze musim hladat moznosti v BA.

zuzanaete
9. máj 2017

@latia Najlepsie mas, ked mozes chodit do konca k svojmu lekarovi. Ja som tak chodila do terminu porodu, ale kedze sa drobcovi nechcelo na svet, tak sme sa dohodli, ze po termine pojdem uz na kontrolu tam, nech oni rozhoduju o dalsom postupe. Takze som tam bola na 1 kontrole a neda sa to porovnat s Antolskou (tam som mala prvy porod). Ten pokoj a klud. 🙂 S cestou tam a spat to bolo snad rychlejsie ako keby som isla znova na Antolsku. Drzim palce na bezproblemovy porod.

dankanka
10. máj 2017

@latia no..ak to vezmeš finančné, lepšie chodiť inak na poradne..ešte na sk do pôrodnice..ale mne to za to stálo..presne, ten kľud..do hodiny vybavená..s hlavne, keď som šla rodit, tak som presne vedela ktoré poschodie, dvere..a pod..v tom stave som ocenila kľud..aspoň v tomto teda :D

daniela2011
10. máj 2017

A za tie poradne tam ste potom nejak doplácali, resp. ak sa môžem opýtať koľko Vám za ne naúčtovali?...lebo môj gynekológ ma už zobrať nechce...a predstava stráviť celý deň niekde v čakárni na antolskej sa mi tiež nepozdáva...len neviem odhadnúť, koľko mi za tie cca 4 poradne naúčtuju v Břeclave :/

zuzanaete
10. máj 2017

@daniela2011 Za poradnu som platila 916,16 CZK. To mi vyfakturovali az pri odchadzani z porodnice, ked vystavili komplexnu fakturu za vsetky ukony. Slovenska poistovna mi to potom preplatila. Kedze mozem porovnavat Antolsku a Breclav, tak by som aj na poradne urcite volila Breclav. Netvrdim, ze je to najlepsia porodnica na svete, ale s bratislavskymi statnymi sa neda porovnat. To je iny svet. 🙂