icon

Pôrod v Břeclave

pufa
30. máj 2013

Milé mamičky a cakatelky, kedže nemám odvahu rodiť v Bratislave, uvazujem nad pôrodom v Breclavi. Mám o tejto porodnici sprostredkovane pozitívne informácie, ale nepoznám nikoho kto by tam rodil alebo to mal v pláne. Na konikovi som tiež nenašla žiadne info. Budem rada ak sa od vás dozviem podrobnejšie informácie. Chystám sa tam osobne až začiatkom júla.

meggie330
9. feb 2017

#Breclav Baby, rodila som v Breclavi. Po porode zistili, ze ja mam negativ krvnu skupinu a maly pozitiv. Pichli mi injekciu, tusim Rhega sa to vola, s tym, ze za pol roka sa mam preockovat u svojho gynekologa na slovensku. ten mi vsak povedal, ze u nas sa druha davka nedava. Tak teraz neviem, co mam robit. Tie, co ste na tom podobne, ako ste to riesili?

daniela2011
23. feb 2017

Ahojte...Neviem či už tu o Tom nebola reč, ale chcem sa spýtať treba sa v Breclav i nejako vopred dohodnúť, že tam chcem rodiť?Nejako to rezervovať alebo tak? Alebo stačí prísť pred pôrodom a musia má prijať? A vlastne viem že na Slovensku sa posledný mesiac chodí na poradňu do nemocnice takže môžem ísť na poradňu tam a oni ma príjmu? Vie mi prosím niekto vysvetliť ako to prebieha ešte pred pôrodom?Chceli by sme tam rodiť ale mám obavy aby nás tam prijali keďže sme zo Slovenska. Ďakujem za akúkoľvek radu

gumimaci
23. feb 2017

@daniela2011 v cr robi poradne gynekolog az do TP, takze mas 2 moznosti. bud budes chodit na poradne na sk, alebo do breclavi. my sme boli "len" rodit.
je dobre sa zucastnit informacneho stretnutia s mudr bambasom, ktore sa robi 2x do mesiaca, info najdes na stranke porodnice. budes mat moznost si pozriet porodnicu a spytat sa co ta zaujima,

dancura
23. feb 2017

@aigrahaven a ktoru pediatricku si si vybrala na SK?

daniela2011
23. feb 2017

A do poradne ste chodili normálne do slovenskej nemocnice? Nemám potom povinnosť v tej nemocnici aj rodiť? To stretnutie určite chcem absolvovať len neviem či to stačí, či netreba ešte niečo vopred dojednať aby nás potom keď pôjde do tuhého neposlali preč

gumimaci
23. feb 2017

@daniela2011 netreba nic vopred dojednat, prides zazvonis, ze rodis 😀 ale budes samoplatca, potom si fa nechas preplatit u svojej zdr poistovne. no v sk porodnici urcite nehovor, ze sa chystas do breclavi, samozrejme ze to nepocuju radi 😀 ale nutit ta nikto nemoze. ak si nie si ista kludne absolvuj poradne v breclave. na prvu sa netreba objednat, prides rano a zazvonis ze ides na poradnu, ujme sa ta PA, najprv monitor a potom vysetrenie a ultrazvuk. lekar ti povie ako to vyzera a kedy sa mas prist zas ukazat,

daniela2011
23. feb 2017

Super.... Ďakujem za info 🙂

aigrahaven
23. feb 2017

@dancura doktorka Sipekiova v Ivanke pri Dunaji. Úžasná žena a doktorka, veľmi si pochvaľujem
Ja som chodila na monitor svojej gynekologicke až do 40teho týždňa. Ani som nebola v slovenskej pôrodnici. Doktorka vedela že chcem rodiť v Cechach.

dancura
23. feb 2017

@aigrahaven tiez som k nej chcela ist, ale uz nebere deticky, ktore su neni z Ivanky;(Kedy vas este zobrala?

aigrahaven
23. feb 2017

@dancura aha, no ja som zo Zalesia a to patrí priamo pod ňu ešte. Popravde ja som chcela ísť Misikovej ale tá nás nezobrala a nakoniec aj som rada že to takto dopadlo. Rodila som 6.12.

katikabar1
13. mar 2017

@natalushka Ahoj. Este pracujes v Breclave? Nevedela by si mi zistit kolko by bola cca faktura za porod ukonceny cisarskym rezom? Bola som na kurze aj prehliadke, no vtedy mi sekcia nehrozila a na Antolskej ma desia k smrti, ze to asi normalne neskonci. Normal porod vychadza na cca 1000eur, to viem. Dakujem 🙂

natalushka
13. mar 2017

Mozem zistit,az budem so svokrou,ona je priamo na gynde/sestonedeli..neviem ako ti to ponahla😅ale sa mimi mari,ze ked som ja rodila 2,5roka dozadu,okolo 960e to tusim bolo..ale neviem,ci je to za maminu alebo mama+dieta😀zistim cim skor

daniela2011
13. mar 2017

@natalushka Ahoj...ja by som sa ťa tiež rada opýtala, resp. aj iných kočiek čo vedia, ako je to s priložením bábätka a vlastne s celým bondingom a podporou kojenia po cisárksom, lebo Břeclav som si vybrala práve kvôli prístupu k vzťahu matka-dieťa a neviem aké to je v prípade sekcie. ĎAKUJEM

natalushka
13. mar 2017

@daniela2011 fuu..tak toto sa musis asi kompetentnejsich opytat,bo ja som rodila prirodzene😅krpec ale nakoniec bol VEX,ale vytiahli ho,skontrolovali podo mnou a dali mi ho na brucho..keby to mebolo na konci kriticke,nechali by mi jo stale..ale po takomto konci volali aj pediatra..ten ho prehliadol a do dvoch minut som mala maleho znova pri sebe..pri sekcii neviem..viem,ze otecko nemoze byt u porodu..ale myslim,ze bonding na nom by mebol problem..mozno aj ma tebe,na sale..no to ti mozno niekto lepsie poradi..s kojenim som bola spokojna,stale sa chodili pytat,ci netreba pomoc,odsavacku mi pozicali,ukazovali co robit,ked sa mi prsia naliali ako kamene,nech sa nezblaznim,bradavky rozkusane,kym nastupilo mliecko,davali mi vzorky vselicoho,co pomoze..dokonca som sa bala,ze maly je hladny,tak mi dali ererne materske mlieko,zrovna malo zasobu a ucili ma po prste cez striekacku mu dvavavat..za mna spokojnost v tomto smere

katikabar1
13. mar 2017

@daniela2011ahoj. tato otazka bola riesena na predporodnom kurze a tam nam dr. povedal, ze po sekcii to u nich teda moc nejde (bonding), ale hned ako sa ty budes citit OK, tak ti babatenko donesu.

spaculi
13. mar 2017

Daniela2011 Ked som rodila,tak rodili aj dve baby cisarskyk,babenka im taktiez boli prilozene,po cisarskom im sestricky malinke nosili kvoli kojeniu a nechali ich odpocivat,na druhy den ich uz mali pri sebe.

daniela2011
14. mar 2017

Ďakujem, snáď sa tomu cisárskemu nakoniec vyhnem....a keď nie, hádam to nejako aj s malým zvládneme 🙂

linda2985
22. mar 2017

Ahojte, nikde nemôžem nájsť koľko tam je nadštandardných izieb a koľko normálnych, neviete niekto?ďakuje pekne

aigrahaven
22. mar 2017

Nadstandard porodny jeden, nadstandard sestonedelie dve izby.

zuzanaete
22. mar 2017

@aigrahaven Nie je nahodou viacej izieb? Bola som na jednej, hned vedla bola druha a myslim, ze kusok dalej boli dalsie 2. Nie som si ista, ale zda sa mi.

aigrahaven
22. mar 2017

@zuzanaete fuuu...no mne sa zda ze tie prve dve su normalne, potom boli dve nadstandard a dalsie zas normalne...nuz ale ruku do ohna za to nedam 🙂

dankanka
23. mar 2017

Ahojte. Platili ste faktúru v hotovosti? Mám na karte limit...Tak by som si tie peniaze asi radšej na dvakrát vybrala u nich v bankomate keď tam mám výbery zadarmo...dík

gumimaci
23. mar 2017

@dankanka da sa aj v hotovosti ale len v ceskych korunach.

dankanka
23. mar 2017

@gumimaci super 🙂 mám tam výber zdarma, takže to je ok..vďaka

linda2985
23. mar 2017

ďakujem pekne za info a neviete či sa stáva často že nadštandard nedostanete lebo je obsadený? keď tam sú iba dve izby tak to je asi stále plné :(

gumimaci
23. mar 2017

@linda2985 ked som rodila minuly rok, tak na oddeleni bol nadstandart obsadeny a dokonca bol nan poradovnik :-/ a to nemali full stav..

gumimaci
23. mar 2017

@linda2985 ale na druhu stranu,normalne izby su len 2lozkove a velke.

aigrahaven
23. mar 2017

Ten nadstandard je tam vzdy obsadeny lebo je lacny, ja som tiez nedostala, ale bola som na nadstandard porodnej sale a ta bola super, partner tam s nami potom bol 24hodin po porode. Ako pise gumimaci tak tie normalne izby su tiez pohoda, obrovske, priestranne.

zuzanaete
23. mar 2017

@linda2985 Zalezi ako vystihnes. Mne sa usla taka izba.

spaculi
24. mar 2017

Ja som musela po porode na poporodny nadstandard,lebo vsetko bolo obsadene,dalsiu noc som bola na klasickej izbe,dalsi den odchadzalo 6mamiciek,tak som isla rychlo za sestrickou,ci mozem ist na nadstandard a sestricka ma prestahovala.Su zlate 🙂