Pôrod v Břeclave
Milé mamičky a cakatelky, kedže nemám odvahu rodiť v Bratislave, uvazujem nad pôrodom v Breclavi. Mám o tejto porodnici sprostredkovane pozitívne informácie, ale nepoznám nikoho kto by tam rodil alebo to mal v pláne. Na konikovi som tiež nenašla žiadne info. Budem rada ak sa od vás dozviem podrobnejšie informácie. Chystám sa tam osobne až začiatkom júla.
Takže poisťovňa preplatila aj poradne?
Prosim neviete ci v Breclavi ak sa nerozbehne porod do terminu tak hned v den terminu vyvolavaju? Na kurze spominal doktor ze v den terminu sa treba u nich hlasit,ale zabudla som sa spytat co potom ci hned hospitalizuju a vyvolavaju alebo iba skontroluju?
@janicaniekostelic Pokial je vsetko ok, tak porod zacnu vyvolavat 7-8 den po termine.
@janicaniekostelic v den terminu len urobia poradnu, potom sachodi kazdy druhy den na kontrolu a 7-8 den zacinaju vyvolavat 🙂
Ano vraveli mi, ze vyvolavaju tak asi 7 dni po termine (samozrejme, za predpokladu, ze netreba skorej).
Rodila som tam minuly rok, termin som mala v nedelu, na kontrolu som prisla v pondelok. Porod bol uz naozaj na spadnutie, ponukli mi moznost ostat tam na pozorovani. S tym, ze ale kludne sa to moze same rozbehnut az o 2-3 dni. Kedze sme cestovali z BA ostala som. Poobede som sa prechadzala + fitlopta. Dr. mi vecer povedal, ze sa este nic nechysta tuto noc. O pol 2 v noci praskla plodova voda a presne o pol 6 rano uz bola mala vonku ☺Nastastie to zacalo same od seba, aj prijimajuca dr. mi vravela, ze este mi vyvolavat urcite nebudu. S porodnicou a komunikaciou pri vysetreniach a porode som bola spokojna.
Ahojte, prosím vás, tiež zvažujem pôrod v Břeclavy a boli sme aj v utorok na kurze pre rodičov akurát som sa zabudla opýtať ohľadom izieb - poradíte prosím?
Dobre to chápem takto - prídem s tým, že rodím a po príjme ma na 1 a 2 pôrodnú fázu umiestnia buď na klasickú predpôrodnu izbu (dve postele) alebo ak si zaplatím nadštandard tak na nadštandardnú predpôrodnú izbu kde môžeme byť s manželom sami?
Taktiež rozdiel medzi klasickou izbou šestonedelia a nadštandardnou izbou je v tom, že na nadštandardnej je jedna posteľ tak?
Ďakujem veľmi pekne. 🙂
a ešte 2 otázočky - návštevné hodiny sú celý deň, avšak keď sú dve maminky na izbe, predpokladám, že manžel nemôže byť na izbe.
Čo sa týka vizity - je ich tiež tak veľa ako napr. na Kramároch? Alebo je to tam oveľa pokojnejšie počas dňa? Ďakujem 🙂
@monika_janko Co sa tyka vizit kramare a BR to je sto a 1, v BR k postely isiel len lekar a sestra, ak ich bolo viac museli cakat pri dverach, snazia sa co najviac respektovat sukromie. Budicek je pred 7, prva vizita okolo pol 8 a druha okolo 10. inak je vacsina dna klud. Upratovacky vlastne chodia az po vizitach, spravaju sa ticho, kolko x som aj s malym spala a oni co najtichsie urobili co mali a odisli, alebo prisli neskor.
CO sa tyka prijmu, tak bud pojdes rovno na sal a tam moze byt manzel s tebou alebo na Observator a tam by nemal byt (ale ak by si tam bola sama, tak dovolia, naozaj zavisi od situacie, kolko bude porodov, kto ma sluzbu atd..) nadstandartna izba je jednopostelova, ale myslim, ze tam muz nemoze byt... jedine na nadstandartnej sale moze s tebou osta tusim 24h a az potom ides na odd. inak po porode na odd odchadzas klasicky po 2-3h.
@monika_janko ja som bola na porodnej sal s priatelom sama a bol to standard. Neplatila som za nadstandard.
monika_janko na zaciatku pojdes bud na observator (3 postele), kde sa caka ci sa riadne rozbehne porod...potom ta presunu na porodnu salu. Ja som bola na obycajnej, myslim ze rozdiel oproti nadstandardu je ten, ze je v nej len sprchovy kut a vana v miestnosti na chodbe. Ja som vanu ani nestihla vyuzit. A v sprchaci som stihla byt asi minutu...no a este to, ze otec moze byt na nadstandarde 24 hod s vami. Na porodnej sale sa zvykne ostavat asi 2 hod. Potom ta presunu na poporodne - standard/nadstandard. Podla toho co chces a kde je hlavne volne miesto. Ja som bola na standard izbe a bolo to v pohode. Na izbe sme boli 2 a este s jednou izbou sme mali spolocne wc a sprchu. Na Kramaroch som nerodila, tak neviem porovnat, ale urcite som nezazila situaciu, zeby som mala problem sa dostat do sprchy a na wc...kedze sme na to boli 4. Navstevy boli myslim poobede, ale ked dojde niekto za tebou o hodinu skor, alebo sa zdrzi dlhsie, tak neriesili. My sme to robili s druhou mamickou na izbe tak, ze jedna ostala s rodinou na izbe a druha na chodbe. Kvoli sukromiu. Takze to bolo fajn.
A súper bolo však lepší prístup jak na svk
@exo som prvorodička. Po prečítaní knižky "ešte netlačte" som zavelila doma, že sa pôjde do Breclavy. Môžem porovnať len s prečítanym, síce mám sestry čo rodili v Bratislave a nesťažovali sa, ale Breclav bol pre mňa o pohode, milom prístupe, verím že aj vďaka tomu som mala ľahký pôrod. Od príchodu do nemocnice bola maličká za 4 hodiny na svete. A bola by rýchlejšie ak by som sa nezľakla kontrakcií a správne tlačila. Bolo tam intímne prostredie, na všetko sa vopred pýtali, so všetkým ochotne pomáhali. Na Slovensku nie je na takéto čas. Plus za každú cenu pomáhajú nastrihom. Keďže som mala len pár vnútorných dotrhani, hojila som sa veľmi rýchlo. Za mňa, kto môže, nech ide rodiť von a nebude na pôrod spomínať ako na traumu. Určite to vplýva aj na pohodu a zdravie detičiek.
@janicaniekostelic Dobrý deň. ja som mala termín 19.8. a vyvolali mi ho 24.8. (min.roku ) ale všetko bolo v pohode 🙂
kocky, niektorym Vam som rozoslala spravicku, predsa len skusim to dat aj sem, neviemsa vymotat - moj gynekolog tvrdi, ze ziadne preockovanie netreba...
Ahoj,
V prvom rade dufam, ze nevadi, ze Ti tikam Vsimla som si v skupine „Porod v Breclavi“, ze aj ty si tam rodila, tak mi mozno budes vediet poradit. Tiez som tam rodila, kedze vsak mam negativnu krvnu skupinu a maly je pozitiv, hned po porode mi pichli injekciu (klasika, co sa dava aj na SVK, aby sa netvorili protilatky). Doktorka mi povedala, ze po polroku sa mam preockovat u svojho gynekologa. Tu vsak nastal problem, lebo moj gynekolog o nicom takom nevie, aby sa ockovalo aj druhykrat. Chcela som sa preto opytat, ci aj ty nemas nahodou skusenost resp vedomost nieco viac v tomto smere. Vopred dakujem, ze si si nasla chvilku casu na moju spravu.
Pekny den
Meggie330
@meggie330 Ahoj. tak som sa na to pýtala kolegyne ( robíme na obchode v labáku ) , ona hovorí, že netreba preočkovať, ale má segru pediatričku, tak sa jej opýta a dám ti vedieť - zajtra, pozajtra. Ono, v Čechách, podľa mňa viac dbajú na všetko, ale niekedy je menej viac. uvidím, dám vedieť. pekný deň aj tebe 🙂
@nadasamsonova Dakujem Ti velmi pekne. Ja sa hlavne snazim zistit, ci nahodou sa v cechach ta davka nedeli na dve ockovania, ze som dostala iba polovicu toho co som mala - tak som sa dohodla aj s gynekologom svojim, ze to prezistim. Dakujem Ti este raz ;)
@meggie330 ja som bola v Breclavy na tom predporodnom kurze a kedze som rh negativ, tiez som sa pytala ako sa to potom riesi u nich a lekar len povedal, ze standardne po porode sa pichne vakcina pokial bude babatko rh pozitiv. Nic o druhom ockovani nespominal. Pripadne si tam zavolaj to bude najlepsie.
@katikabar1 tak mne tiež Breclav nevyšla a pôrod bol jedna veľká katastrofa. Vo veľkej miere vďaka personálu, ktorý mal službu. Ale tak čo už, človek prežije všetko.
@daniela2011 niekto tu už písal že poradne nepreplatí a..mne sa ešte stále nepodarilo vybaviť preplatenie..inak..je na to pol roka
@dankanka No ja som rodila minulý rok v auguste v Břeclave a VšZP mi poradne preplatila. A mala som to preplatené cca do 2 mesiacov.
@meggie330 tak som ti zistila, že u nás sa po pol roku nepreočkuje, len keby si náhodou mala pri porode transfúziu, tak sa to rieši inak. tak viac som nezistila.
@nadasamsonova krása. 🙂 Tak to ma teší keďže som tam bola až 5x 🙂
@dankanka aj ja som tam bola viac krát, lebo termín som mala 19teho a vyvolávali mi ho 24teho. tiež som tam bola 5-6 krát. 🙂
Ahojte, prosim, este otazka na tie, kt. ste rodili v Breclave. Ak by bola potrebna hospitalizacia tyzdeb dva pred porodom, ako to potom funguje? Hospitalizuju ma aj v Breclave alebo to by som uz musela ostat v BA? Mam v plane chodit na prehliadky k svojmu gyn aj po 35 tyzdni ale v pripade, ze by sa nieco skomplikovalo, nemate skusenosti ako sa to potom riesi? Dakujem. 🙂
Navyse toto mi asi poistovna nepreplati vsak?

@daniela2011 môže to byť aj viac ako 4.. ja som stihla 5. Je to 500kč/poradňa..